icon

Nemám rada priateľovu mamu

3. júl 2025

Prišla som to tu naplno povedať, aspoň niekde, keďže doma to povedať nemôžem, proste ju nemám rada. Podľa mňa je to zlomyseľná osoba, a vie naozaj nepekne rozprávať na druhých ľudí. Prečo ju však naozaj nemám rada je - ako vychovala/nevychovala svojho syna. Ja ho milujem. Je vtipný, šarmantný, spoločenský, obľúbený, milujúci. Ale maximálne nesamostatný človek, nepraktický do života. Chlapec sa nenaučil nič, nevie plávať, nevie jazyky, nemá ani školu poriadnu, ani remeslo, nie je manuálne zručný, nemá ani vodičák. Absolútne z neho urobila nesamostatného tvora - nevie doma sám existovať - prať, žehliť, upratovať, niečo opraviť, aspoň zohnať niekoho na opravu. Ja ale toto všetko dávam za vinu jej, nie jemu. Nemal sa to ako naučiť, keď ho k tomu nikto neviedol. On videl, že všetko doma robí mama. Všetko. Aj nákup, aj upratovanie, aj varenie, aj starostlivosť o deti, o chod domácnosti. OK, toto očakáva odo mňa. V poriadku, nie je problém, ale v tom prípade on musí zastávať rolu muža a postarať sa o rodinu. Lebo ja nosím domov 3x toľko peňazí ako on. Nemôžem aj pracovať x hodín denne, aj zabezpečovať full servis, aj zháňať opravára, aj variť a prať, aj nás všade voziť a chodiť s autom do servisu. Keď doma neoperiem, zoberie cestovnú tašku a odnesie to mame oprať. Pritom je doma, hovorím mu, zapni práčku a oper to = práčka perie sama. Cestou domov z práce sa zastaví u svojej mamy najesť a ona mu nabalí aj domov. Lebo ja vraj nie som schopná doma nič poriadne uvariť. OK, toto je možno pravda.
Zároveň doma neboli zvyknutí na fyzický kontakt - u neho neexistuje pohladenie, objatie len tak, pomojkanie. Oni si doma lásku vôbec neprejavovali. Ak ho na ulici ja nechytím za ruky, tak on mňa málokedy. Za toto všetko sa hnevám na jeho mamu. Prosím ženy, ktoré vychovávate synov, urobte z nich použiteľných tvorov prosím. Ďakujem.

Strana
z5
rozculena
3. júl 2025

daj sa vyšetriť,a to nemyslím nijako zle...ak si chceš zavesiť na krk takúto stratenú existenciu a robiť mu slúžku,lebo asi nemáš všetko v hlave na poriadku....
mmch,čím ťa mohol vôbec zaujať,že si sa do neho zamilovala,to nechápem...

janettdamian
3. júl 2025

No takto sa zas ja spýtam, prečo si s takýmto človekom? A si si istá, že je na vine iba jeho mama? Má/mal vôbec predpoklady na to, aby mal lepšiu školu, vodičák a všetko ostatné čo píšeš? Vieš ako ťažko je vychovať syna, ktorý to proste nemá v povahe? Koľkých si ty vychovala? A on už nie je decko, všetko čo si napísala sa môže naučiť ako dospelý človek ak ma o to záujem a predpoklady.

jajanka31
3. júl 2025

Co tak ho vymenit za ineho a ked sa spyta preco tak mu to daj precitat..ono mnohe veci co si tam napisala nie su vinou len jeho mamy ale hlavne jeho. Mna tiez nikto nenutil ist na vodicak a isla som sama aj som si ho sama zaplatila. Ani na vysku ma nik nenutil, isla som sama na sukromnu popri praci a spravila ju.. je to hlavne o nom. Ak by chcel tak by vela veci vo svojom zivote zmenil aj bez mamy.

enmery
3. júl 2025

Na TLC chodí program-Milujem mamičkinho "mazánka". Pozri si to. Vy 2 ste úplne rovnaké len na opačných koncoch. Chudák chlap. Hlavne sa fakt zamysli, prečo si s ním, takto sa neopisuje muž ktorého milujem a rešpektujem a chcem s ním žiť.
On je nesvojprávny?Asi nie, lebo momentálne všetko hádžeš na matku a pritom ona mu nabaľuje, lebo ty nie si schopná sa postarať. Asi sa "máte rady" rovnako.

laurinka27
3. júl 2025

Ved ty robis to iste, co jeho matka. :D A je to jeho chyba, aj ked ho k takym veciam nikto neviedol, uvedomely clovek sa k tomu vie zdohadat aj sam.

jaskolka
3. júl 2025

A to chces do konca života byť s tým maminym ceckom? Však ta porazí o chvíľu,a keď príde dieťa? Treba ti toto? Teraz je už jedno,kto ho nenaučil,a kto je na vine,čo z toho máš,keď vieš,že matka je na vine? On sa nezmení a teba o chvíľu trafí šľak z takého života.

abbey1
3. júl 2025

Chudáčik chlapec. Mamička mu doma ruky zaviazala, oči za lepila, učiť sa mu zakázala, do stretnutia s tebou bol doma v pivnici zamknutý!
Jediné šťastie, že teraz teba stretol a zachrániš ho.
Neboj, on si dorobí maturitu, skončí vysokú, začne zarábať, ty ho naučíš variť, prať, vydávať. Konečne pochopí, že tie prace doma musí niekto vykonávať, že pečene holuby do huby nespadajú
Veží ho na Bali, naučíš ho tam plávať a kľudne i na koni jazdiť.
Ideálny partner do života. A svokra nech sa v pekle smaží!

mondolina
3. júl 2025

koľko synov si vychovala ty?

autor
3. júl 2025
@mondolina

koľko synov si vychovala ty?

@mondolina dvoch, jeden je na strednej na gympli a popri tom brigáduje v odbore, v akom študuje. Druhý končí o chvíľu ZŠ, športuje, učí sa jazyky, hrá na hudobný nástroj apd. Obaja majú jednotky, dvojky a učila som sa a učím sa s nimi jedine ja.

zuzanita1609
3. júl 2025

Zvláštne 🤔. Takže je nepoužiteľný do života,ale predsa z nejakého dôvodu si s ním 😏.

rozculena
3. júl 2025

ak je otcom tých detí,tak aspoň jednu vec vie.

popcorn2myska
3. júl 2025

A priateľ má stále 10-15 rokov,ked to nedávaš za vinu jemu? Veď on je už koľko rokov dospelý muž ? Keby viem,že som k ničomu chlap, tak s tým niečo robím..Jeho mama z neho vychovala "rozmaznanú princeznú", nie chlapa...
Ďalšia vec-nosíš domov 3x viac peňazí ako on??? Už 100-200 ,-eur vie byť v partnerstve problém, že žena má (na)viac..a chlapi začnú vystrkovať rožky.Buď topartnerke budú vyhadzovať na oči alebo sa začnu kur*viť . Tu mi ostáva otázka, kde máš sebavedomie,keď chlap ti nevie dať ani len to základné?Zarobiť dobre !

Som sama mama ale môj otec mi aspoň vysvetlil, že muž musí vedieť zarobiť..vždy ..aj keď príjdu deti a budú väčšie nároky (tak aj brigádne k TPP alebo fuškami ak je majster v nejakom obore ) Ziadna VŠ to nepodmienuje, či ju má..len JEHO CHCENIE.
Ďalší bod, keď chlap už ako slobodný (bez frajerky) nemá auto (hocijaké čo ide) je to LÚZER.Tvoj ho už má,keď už teda má frajerku...
Nepozeraj na to ci vie prať,žehliť..toto je ženská vec..on sa ti nevie postarať o teba..Kde skončia raz vaše deti? On sa ti bude kur***viť lebo "však je nanič" a ty sa pôjdeš roztrhať..deti budú zbožňovať JEHO lebo on má čas a ty sa pracovne trháš, ty ten čas nemaš,nieže by si nechcela.. a budeš ešte aj unavená,podráždená..
A HYPO bude zas na tvojich pleciach?
A on bude predpokladám aj tým prvým dieťaťom čo si si už porodila, len to nevidíš...

Chlap sa nezachraňuje-toto on už mal urobit dávno Z LASKY K TEBE a sám od seba.
Máš blbé nároky na to čo je byť šťastná ....

mondolina
3. júl 2025

on je otcom? takže za cca 15 rokov si ani ty z neho nespravila chlapa? 🫣 to je ako možné?

autor
3. júl 2025
@mondolina

on je otcom? takže za cca 15 rokov si ani ty z neho nespravila chlapa? 🫣 to je ako možné?

@mondolina jasne, že on nie je otcom. Som rozvedená.

viestta
3. júl 2025

Mas nepouzitelneho chlapa. To si skonstatovala aj sama. Na co ti je nepozitelny chlap? Ty si myslis, ze sa to niekedy zmeni? Nadavanim na skorosvokru to nevyriesis.

gribka1
3. júl 2025

Doma základ nedostal, ale to aký je neschopný, za to si môže sám. Fakt ti ho treba?

mondolina
3. júl 2025

tak potom nechápem prečo s ním stracaš čas.

januska12323
3. júl 2025

Nalož ho do auta aj s tými špinavými handrami a vráť ho mamičke. Pokiaľ si ho necháš nesťažuj sa.

petronelag
3. júl 2025

To je zbytočné hnevať sa na jeho mamu, keď vidíš, akým spôsobom žije a nevyhovuje ti to, tak ho treba nechať tak, nech si žije svojim spôsobom, ale niektoré rozvedené ženy si dokážu začínať aj s takýmto, ak iného nemajú. Treba si nájsť muža, ktorý vyhovuje, on sa nezmení.

klementinka58
3. júl 2025

Zrejme iny typ muza s tebou nevydrzi 🫣

rozculena
3. júl 2025

jedného tupca si sa zbavila a zavesíš si na krk ďalšieho? ty si masochistka alebo matka tereza?

enmery
3. júl 2025

Toto je ďalšia z kategórie "lepší hocijaký chlap, ako žiadny"? Neuveriteľné.

zuzanita1609
3. júl 2025
@enmery

Toto je ďalšia z kategórie "lepší hocijaký chlap, ako žiadny"? Neuveriteľné.

@enmery a nakoniec je aj tak najhoršia "skoro svokra" 😁.

michelle567
3. júl 2025

A na čo si s ním teda

zuzana76
3. júl 2025

autorka, jeden je na gympli a brigaduje v odbore v akom studuje? to je ake gymnazium?

marca12
3. júl 2025

Vobec to nemusi byt vina matky. Ak si ho nedokazala naucit niecomu,tak je chyba aj v nom. Tvoj muz je lenivy a vinu hadzes len na matku.

minenkaa
3. júl 2025

A načo si s ním,keď je taký neschopný a nie jeho mama za to nemôže,už zato môže sám,je dospelý,na učenie nie je nikdy neskoro

autor
3. júl 2025
@zuzana76

autorka, jeden je na gympli a brigaduje v odbore v akom studuje? to je ake gymnazium?

@zuzana76 so zameranim na IT

autor
3. júl 2025
@marca12

Vobec to nemusi byt vina matky. Ak si ho nedokazala naucit niecomu,tak je chyba aj v nom. Tvoj muz je lenivy a vinu hadzes len na matku.

@marca12 ja ho mam ucit veci? Ja nie som jeho matka. Ucit mozem svojich synov a viest ich ku samostatnosti. Ale ked niekomu neboli doma vstiepene zaklady do zivota, tak nemam na to co povedat. Namiesto toho ked som bola u nej a zo zartu som povedala, ze by si mal najst niekoho, kto vie varit, tak povedala, ze ano, to by mal...

mondolina
3. júl 2025

ale veď ty si si ho vybrala 🤣 iný v regáli nebol?

Strana
z5