Nemôžem odpustiť neveru
Ahojte mamičky, viem, že nie som jeden z Vás, ale hádam sa nájde niekto kto mi poradí, alebo aspoň povzbudí dvihne náladu.
Fakt už neviem ako ďalej, nechcem sa veľmi rozpisovať a zdržovať Vás dlhým čítaním, tak v skratke. S manželkou sa poznáme 11r z toho 5r manželia máme 1 krásne dievčatko (4r) . Náš problém začal 5 dní po svadbe, keď som zistil, že ma manželka cca rok pred svadbou podvádzala, prečo a koľkokrát sa už asi nikdy nedozviem. Viem že min 4 krát viac samozrejme neprizná a už nemám ako viac info o tom zistiť a dôvod samozrejme, že vo mne vraj problém nebol všetko je to jej chyba ona nevie prečo a podobne, samozrejme že vie prečo len mi to nikdy nepovie. Ale to už je jedno stalo sa to už nezmením( odpustil som jej, ale nezabudol)....nechcel som sa hneď po týždni rozvádzať dal som tomu čas skúsili to opäť spolu bohužiaľ stalo sa čo som nechcel (ona chcela), ostala tehotná. Náš vzťah odvtedy? My nemáme okrem toho žiadny problém, doma je všetko v pohode, povedal by som že je všetko takmer dokonalé nehádame sa vychádzame spolu pekne . Jedine na čom sa hádame je toto, aj to asi tak raz za pol roka snažím sa to nevyťahovať stále von, viem, že tadiaľ cesta nevedie, ale je tu vždy to ale... mne to nedá prešlo už 5 rokov a neprešiel ani jeden deň, aby som na to nepomyslel ráno je to moja prvá a večer posledná myšlienka, sú obdobia, keď je to lepšie ale stále sa to vráti stačí film o nevere pieseň a je to späť, proste už nevládzem. Neviem čo mám robiť, keby nebolo malej hneď sa rozvediem, ja ju už vlastne ani neľúbim, mam ju rád, správam sa k nej pekne, ale to je všetko ona o tom nevie. Navonok všetko zakrývam, tvárim sa ako ju hrozne stále ľúbim. Nedokážem si predstaviť byť bez malej, že prídem z práce a nebudeme sa spolu hrať, že večer nebudem doma, keď budem zaspávať, že jej nebudem čítať rozprávky na dobrú noc a všetko to krásne spojené s deťmi. V tomto máte vy ženy jednu veľkú výhodu, keď sa rozvediete prídete, len o človeka, ktorého nemáte radi, ale deti sú s vami, ale nám ostane čo?...každý druhý víkend, alebo striedava starostlivosť, to si neviem predstaviť byť bez malej....neviem ako na to zabudnúť, ale keď sa to nepodarilo za 5 rokov tak neverím, že sa to zlepší. Na druhej strane stale si kladiem otázku, čo bude keď raz malá vyastie bude mať 20r a nebude ma už potrebovať, bude mať svoj vlastný život a ja budem mať 50 a čo potom. .... AKO TO ZVLÁDATE VY TEDA TÍ KTORÍ TO ZAŽILI AKO STE DOKAZALI ZABUDNÚŤ??
Ak si nájde niekto čas na prečítanie a odpoveď budem vďačný za každú odpoveď.
@marseillefan Toto nie je prostredie milujucej rodiny, toto je pretvarka a vlastne fraska
@bluka2 áno, ale tá fraška je stále ten najlepší scenár pre malé nevinné dievčatko, ktoré určite túži byť s obidvoma rodičmi. Jej sa tá fraška netýka, ju ľúbia obidvaja rodičia úprimne.
je to cista fraska, cele to co pise zakladatel,a uvodny prispevok...a ten melodramaticky dej, ako on nechce prist o svoju dcerku a chce ju vkuse vidiet a byt s nou kazdy den....nieco mi tu nesedi,a je tohovelmi veeela .)))asi to real tema nebude
@marina24 ale no tak, nebud nanho zla. Ved aj tvoje temy pripadali nam uplne nerealne....
@obsadenemeno tak táto téma má veľmi ďaleko od reálu, kdežto ja ktoré témy som založila, tak boli aspoň pravdivé, ale na prvý pohľad vidno v týchto diskusiách, čo je pravdivé,/čo nie...
Ahojte, chcem sa dať rozviesť. Sme manželia 12 rokov. Náš sexuálny život sa skončil hneď, ako som otehotnela pred 11 rokmi. Mala som 33 rokov a veľký strach, že ublížim dieťaťu. Dnes viem, že som mala ísť okamžite za psychológom. Dúfala som, že sa to po narodení dieťaťa zmení, ale práve naopak, na sex som úplne stratila chuť. Navyše som bola vo veľkom strese, lebo svokra ma neustále poučovala, čo sa s bábätkom robí, hoci ma všetko naučili v pôrodnici. Manžel sa prikláňal k názoru svokry. Po mesiaci som stratila mlieko. Manžel začal postupne "tlačiť" (slovne) na sexuálny život. Hlavne prízvukoval, že je to len môj problém a treba ho riešiť. Riešila som to návštevou sexuologičky, ktorá mi povedala, že treba najprv dať do poriadku moju psychiku a predpísala mi Rudotel (silne návykové lieky), ktoré mi nijako nepomohli. Obvodná lekárka mi doporučila neurológa, ktorý ma zo závislosti dostal, ale ním naordinované lieky beriem dodnes (cca 8 rokov). No záver je taký, že náš sexuálny život zostal dodnes neobnovený. Manžel počas nášho manželatva nikde trvale nepracoval, bol párkrát na oberačkách v Taliansku. Ku svokrovcom sme urobili prístavbu a nadstavbu, všetky úvery a pôžičky splácam ja. Náš vzťah je...nijaký. Buď sa nerozprávame alebo sa hádame. Povedal mi, že je so mnou kvóli dcére, ale myslím si, že skôr kvôli pravidelnému príjmu. Párkrát som začula, ako na mňa svorne nadávajú so svokrou. Som nešťastná a som rada, keď nemusím byť doma, najradšej spolu s dcérkou. Myslím si, že by si už dávno našiel inú ženu, keby mu viac nezáležalo na tom, že sú úvery zaplatené. Uvažujem, že s dcérou odídem do podnájmu, lenže keď nepôjde do roboty, bojím sa, že budem musieť platiť všetko sama a že to finančne nezvládnem. Ďakujem za vaše rady.
@jaka45 Ahoj. Teraz vidím, že sú ľudia, ktorí sú na tom oveľa horšie ako ja. Nezávidím Ti takú situáciu. A nechápem. Prečo si sa nerozviedla už dávno? Vlastne v Tvojom manželstve je všetko zle. Ani jeden plus, samé mínus. Ak nepočítam dieťa. Rozveď sa čo najskôr. Čím skôr, tým lepšie. Manžel bude musieť na malú platiť. Keď sa rozvedieš a požiadaš o zrušenie BSM, rozdelí sa majetok aj dlžoby. Nebudeš všetko splácať sama. Ak sa mýlim, tak ma isto niekto opraví. Držím palce. Potom bude už len lepšie.
@paula145 s tými dlžobami to nieje také jednoduché žiaľ, riešila som podobnú situáciu, keď sme sa rozvádzali, ex nabral pôžičky, na vyplatenie jeho dlhov, ktoré urobil ešte pred manželstvom, ja sprostá som mu verila, natoľko som bola naivná a podpísala to, všade som bola vedená ako spoludlžník. BSM môže zrušiť už aj teraz, aj keď niesu rozvedení. Bývalý dlhy neplati, založil s bratom s.r.o., odišiel do DE, na SK nemá absolútne nič. Zamestnala som sa v roku 2014, mesiac nato mi naskočil exekútor, riešila som, volala som, že prečo sa nesnažia naháňať jeho lebo v tom období bol zamestnanec v DE, že nato by potrebovali medzinárodný exekučný titul a načo by to vybavovali , keď to veselo sťahovali mne, vynorili sa ďalšie a ďalšie pôžičky, tiež mi bolo povedané, keď pred notárom uzavrieme zmluvu, že polovica dlhov je jeho a polovica moja, že to obstojí. Prd. Nakoniec som zistila, že áno funguje to tak, ale veriteľ by to musel schváliť. Samozrejme som to riešila. Myslíte , že som obstála? Žiadny veriteľ s tým nebude súhlasiť, pretože chce dlh vrátiť. Možno ešte išlo o to, že on mal aj nejaké nebankové spoločnosti a atď. Chlap veselo neplatí ďalej, rozhadzuje sa, kde mu príde, ako spoločníkovi v s.r.o. mu nič nemôžu aj ,keď vklad tam mal tiež 2500€. Neplatí na malú. Tak som sa nasrala a vybavila osobný bankrot. Či to je "vypočítavosť" alebo nie nechám na každého usúdení, ale aby som platila za neho dlh 10tis. € to nie.
@maminuska no chudak tvoj chlap
@paula145 vieš teoreticky aj u nás to boli spoločné dlhy, bola som vedená ako spoludlžník 🙄 veritelia nepozerajú nato, či je dlžník alebo spoludlžník, určite sú obaja zaviazaní "spoločne a nerozdielne". Veriteľom je jedno od koho to majú vrátené, či od dlžníka alebo spoludlžníka. Ešte jedna možnosť je, vyplatiť, a polovicu na súde žiadať vrátiť od exa. Ale to je podľa mňa beh na dlhé trate.
@jakub83 no ja zas napisem ine ako vsetky tu. . takze na zaciatok sme normalna stastna rodina a aj ja som ok a nepotrebujem psycholaga, dik za starostlivost kocky.
K veci. Vies 5 rokov, ze ta podviedla... Tych 5 rokov vsetko super funguje a ona je aj skvela matka... Viem, ze pre teba ako pre muza to bude tazke, ale je to len tvoje muzske ego. Nerozbila by som svojmu dietatu rodinu, kvoli zbytocnej hrdosti, ktoru si uz aj tak pred svojou zenou stratil, kedze si si ju aj tak vzal a urobil jej dieta. Skus psychologa, ale v hlave si musis upratat ty sam podla mna.
Ak poznas toho s kym ta podviedla, tak mu rozbi hubu, chlapsky sa ti ulavi.
@paula145 Keď zrušíte BSM ide iba o to, že v prípade , že by vznikli ďalšie dlhy, teba sa už netýkajú. Len toto je jediná výhoda toho zrušenia. Takže mne to bolo jedno, ani sme to neriešili nevlastnili sme nič spoločné..len tie sprosté dlhy boli, teraz vo februári budú už tri roky čo sme sa rozviedli. Takže BSM sa ruší automaticky. Inak normálne do troch rokov sa to musí vyriešiť (majetok a tak..) Poviem ti pravdu, tiež som bola naivná a myslela si, že takto to bude, bola som ochotná polovicu toho splatiť a bola v tom, že budem "čistá". Každý právnik povie niečo iné. Až jeden mi otvoril oči, že áno funguje to, ale veriteľ to musí schváliť. Veľa som čítala o tom. Ale naozaj to je takto 😖 Pozri hlavne zmluvy o pôžičkách, či si ako spoludlžník, alebo si ako ručiteľ, alebo tam vôbec nie si. Všetko to záleží aj na tom ako je to písané ďalej, či ste zaviazaný spoločne a nerozdielne ako som vyššie písala. Keby niečo kľudne napíš IP. 🙂
No keďže nikdy nenohol predložiť doklad o príjme, všade som ja dlžník a on spoludlžník. Je to cca 500 €, takže by som to v podnájme nezvládla.
@lienqa
1. Ešte sa vrátim k Tvojej vete citujem: "BSM môže zrušiť už aj teraz, aj keď niesu rozvedení." Ja som na nete čítala, že BSM sa dá zrušiť len po rozvode. Je vraj len jedna výnimka, keď jeden z manželov je živnostník. Vtedy sa to dá, aby rodina neprišla o majetok vďaka podnikaniu.
2. Neviem, či bude veriteľ súhlasiť so zrušením spoludlžníčky na zmluve, prípadne s dodatkom, keď sú ešte nie rozvedení a dupľom keď zistia, že manžel nemá príjem. Ja som sa bola spýtať v SLSP kde máme hypotéku, či je možné, aby úver bol prepísaný na mňa. Pani povedala, že len po rozvode.
@jaka45
Mala by si si pozisťovať podmienky v spoločnostiach, kde ste dlžníkmi.
@paula145 tento bod je dôležitý:
§ 148 ods. 2 OZ:
Zo závažných dôvodov, najmä ak by ďalšie trvanie bezpodielového spoluvlastníctva odporovalo dobrým mravom, môže súd na návrh niektorého z manželov toto spoluvlastníctvo zrušiť i za trvania manželstva.
V našom jazyku to znamená, že chlap je "gambler" a vo veľkom utráca spoločný majetok.. uvádzam len ako príklad, ja som to neriešila lebo nás skôr rozviedli ako zrušili BSM.
A ku tomu bodu číslo 2. No a po rozvode Ti povedia, že si budú overovať platobné schopnosti oboch, my sme ani úver nemali iba obyč. spotrebák zo slsp. A nechceli to zmeniť vôbec. (jednalo sa o zostatok sumy cca 3tis. €) Ak by ti ešte chlap robil na SK alebo je živnostník je to iné má ako preukázať príjem, ten môj ex to úplne posral, zdrhol preč, len aby bol nedosiahnuteľný...ale pre každú sviňu sa voda varí, a preňho sa už uvarila..Len budeš mať naozaj problém s tým, keď on ešte nemá prácu 😕
@paula145 Aha, no aspoň toto malo u nás relatívne rýchly priebeh, bola som pri právničke (október), tá napísala celu žiadosť, s výškou výživného, s tým ako si krpatú bude ex brávať. Pojednávanie bolo vo februári, s ním som len v sms-kách odkomunikovala tú výšku výživného s tým súhlasil, boli sme rozvedení za cca 15 minút. Aktuálna situácia - rok a pol malú nevidel, platí sporadicky, vždy keď je tretí mesiac zaplatí, lebo sa bojí , že dám na neho trestné oznámenie 😀
@nelinka2009 hej hej , niekedy aj ja ho ľutujem 🙂. Ale drží sa ma ako kliešť , neviem čím to je , asi ma miluje bez toho aby mi to predstieral .

@jakub83: V prvom rade ti musím povedať, že máš môj rešpekt a obdiv, že na prvé miesto kladieš šťastie svojej dcéry. Nesúhlasím s maminuskou, práve naopak, pre mňa si sa zachoval chlapsky v tom, že svojej dcérke buduješ prostredie milujúcej rodiny, lebo ona je tá, ktorá za nič nemôže a nezaslúži si trpieť za "hriechy" svojich rodičov.
Napriek tomu súhlasím s názormi, že by si mal začať s manželkou o probléme komunikovať. Ak to budeš v sebe dusiť a hrať divadielko, bude sa to v tebe kopiť a skôr či neskôr vybuchneš. Možno by pomohlo navštíviť manželskú poradňu (neviem, či také niečo na slovensku existuje) a skúsiť ten problém riešiť cez odborníka. Pamätaj, že ani prípadný rozvod nemusí byť katastrofou, ak sa s manželkou rozídete "v dobrom", určite nebude mať problém s tým, aby ste sa v starotlivosti o malú striedali a aby bola s tebou koľko sa jej len bude žiadať...