icon

Nemôžeme sa vziať, lebo na to nemáme

6. mar 2023

Tak po rozhovore s mojim druhom priateľom otcom mojich detí som sa dozvedela po mojej ponuke na sobáš. Ze sa nemôžme zobrať lebo nato nemáme. Najlepšie na tom je. Že je introvert. Nemusíte mi nakladať. Pochopila som to. Len som to potrebovala zo seba dať von. Prepáčte ale tie ço vás to otravuje. Zatvorte to a choďte ďalej. Nemusíme si furt ženy nakladať. Uvažovali ste niekedy nad tým keď odpisete niekomu. Ako sa cíti. Prečo tu píše také kraviny. Možno. Ale pre ňu to je jej svet. Zdôverila sa vám. Bud čaká podporu alebo oporu. Dá sa aj mierumilovne napísať dievča táto cesta tadiaľ nevedie. Prečo toto všetko. Uvedomujem si ako sú ľudia na seba zlý a neuprimny. Pekný večer vám žienky.

Strana
z3
matabb73
7. mar 2023

Vieš o tom, že v slovenskom pravopise existujú čiarky? Veľmi zle sa čítajú takáto texty. A k teme: na sobáš nepotrebuješ peniaze. Stačíte vy dvaja a dvaja svedkovia. Ja nechápem čo je to teraz za trend, robiť si deti bez svadby. Po rozchode alebo smrti partnera nemá taká žena na nič nárok a pritom obetuje roky života na výchovu spoločných detí.

anonymous87
7. mar 2023

@autorka: este sa spytam, mate vo vztahu nejake problemy? Myslim teraz take vaznejsie. Citis sa zrazu nestatna? Co sa zmenilo, ze teraz tlacis na svadbu? Lebo ak su tam problemy a ty si myslis, ze svadbou sa to vyriesi, tak si bud ista ze nie…
Ak je to preto, ze mas taky vnutorny pocit a proste to chces niekam posunut, tak ano, treba otvoreny rozhovor. A podla toho sa zariadis. Ale ten rozhovor nemoze vyzerat, ze JA CHCEM. Musi byt ovtoreny, kde ty predostres svoje skutocne dovody preco ano a on svoje skutocne dovody preco nie (argumentovat peniazmi skutocne nie je najlepsia vyhovorka)… a budes vediet na com si…

radacak
7. mar 2023

Svadba/sobáš môžte mať aj bez hostiny 😉tam už je to o prioritách...niekto potrebuje veľkú,, drahú,,svadbu na to aby bol šťastný inému stačí to že kenecne budú svoji a nakoniec nieje dôležité čo je v ten jeden deň ale čo bude potom...My sme mali svadbu na úrade,bolo nás tam pár..potom doma posedenie a mala som aj krásne,,princeznovske,, šaty a obrúčky s chirurgickej ocele...no a čo.. ľúbime sa a sme spolu šťastní a to je najdôležitejšie ♥️♥️♥️ poznám pár párov ktoré mali predražené svadby a rozviedli sa...

autor
7. mar 2023

@katka700 byť kde bývame je môj. Po rokoch sme kúpili druhý a ten je naňho. Kariéru si robí on ja rodina. Chodím do práce ale nemá to budúcnosť

autor
7. mar 2023

@mircalla nikdy nehovor nikdy. Viem.o com hovorím. Bola som ta co to odkladala. Lebo treba toto kúpiť tam prerobiť deťom zariadiť. A teraz mi to prišlo na um. Drankat je keby som ho prehovarala. Aspoň podľa mňa

autor
7. mar 2023

@simca06022011 áno nič riešiť je trefné. Vraj chce veľkú svadbu. Naše rodiny sú väčšie. A

bessie12
7. mar 2023

a to musi mat velku svadbu ??? Nestacila by mu mala ?? Max s nejakym obedom v restike, ked chce mat aj rodinu tam.

modrykonik33
7. mar 2023

Svadba nijako nesúvisí s introverziou

annm81
7. mar 2023

@modrykonik33 Pri takomto vyhlásení je jasné, že si extrovert ;)

mircalla
7. mar 2023

Mam 50 rokov, takze u mna skutocne nikdy. Plus mam zasady. Povedal ti nie.

modrykonik33
7. mar 2023

@annm81 práveze nie som, takže zosobášení sú iba extroverti?

lady_hurts
7. mar 2023

@autorka keby chcel, už by si ťa vzal za manželku. Všetko ostatné sú len výhovorky.

heln
7. mar 2023

necitala som diskusiu, trochu uplne nechapem co vsetko si napisala,
ja som pochopila to, ze s nim zijes, mate deti a povedal ti ze sa nemozete zobrat, lebo na to nemate, podla mna je to pekne sprosta vyhovorka, lebo nemusite mat velku svadbu, dokonca uplne staci ist na urad vo formalnom obleceni a zobrat sa pri dvoch svedkoch, ak chcete zit v manzelstve ako manzelia.
asi by som bola smutna, ze si ma nechce zobrat muz, s ktorym mam deti.

heln
7. mar 2023

obrucky su symbolom zvazku, nemusia byt zlate ani obkladane diamantami, daju sa objednat pekne aj z aliexpresu, alebo v takku maju velmi pekne vyzerajuce parove prstene.

annm81
7. mar 2023

@modrykonik33 Prepáč, ale sotva môžeš byť reálne introvert, ak nerozumieš, ako vnímajú introverti ceremónie, navyše také, kde sú hlavnými postavami. Aj introverti mávajú svadby, to ale neznamená, že keby si mohli vybrať medzi svadbou a strohým podpisom na úrade (ešte aj uradná svadba len so svedkami a žiadosťou o čo najmenej nepodstatností má v sebe ceremoniálnosť), nevybrali by si to druhé. Už nehovoriac, keby neexistovali tlaky okolia ma svadbu - ako osobné (rodina ťažko nesie, keď nie sú na svadbu pozvaní), tak úradné (kopec vecí sa vybavuje ľahšie, ak pár predloží sobášny list). Pre introverta je svadba zvyčajne zlo, ktoré dokáže pretrpieť.

heln
7. mar 2023

@annm81 tak ja si nemyslim, ze introvert musi svadbu pretrpiet, len je rozdiel v plnom kostole rozpravat do mikrofonu cely manzelsky slub a je rozdiel v komornej atmosfere povedat ano.

komplikovana
7. mar 2023

Ziadalo by sa viac vysvetlit. Viacero veci tu nesedi. Ak je introvert, preco chce velku svatbu? Ako ste mali dohdnutu temu svatba v zaciatkoch vztahu? Lebo ak ste si povedali svatba ano, a teraz ti vyrukuje s tymto nazorom, ze nemate na to, je uplnce zcestne. Dalsi problem, ktory sa vyskytuje, je ten vas druhy byt. Preco je napisany iba na neho, financovali ste ho spolocne? Potom ako sa vyjadril, ty este tuzis si ho vziat? A okrem toho, je u vas vo vztahu vsetko v poriadku a "lubite sa ako kone"? Alebo sa ti zacali otvarat oci...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
7. mar 2023

@mamula20 a má cenu sa takto strápňovať? Nebolo by dôstojnejšie sa na férovku spýtať?

annm81
7. mar 2023

@heln Nemôžem celkom súhlasiť. Ľudia si často pletú introverta s hanblivým človekom, čo môže byť aj tvoj prípad. Introverti síce častejšie mávajú problém stáť pred publikom, ale nie je to vôbec nepriestrelné pravidlo. Čo robí introverta introvertom je, že sa viac sústreďuje na svoje vnútorné premýšľanie a prežívanie.. a nemá príliš veľa pochopenia pre nezmyselné "naoko" sociálne väzby a aktivity. Introvert môže byť celkom v pohode so svadbou, kde bude mať len zopár blízkych priateľov a všetci s tým budú spokojní. V praxi to takto bohužiaľ nefunguje - lebo keď doma oznámi, že bude mať svadbu bez rodičov, súrodencov a ich partnerov (lebo sa to predsa nepatrí nepozvať ich!), tak sa dostane do sporu s rodinou, po ktorom rozhodne netúžil.

Hanblivému človeku môže vadiť mať prejav pred plným kostolom , hoc je aj extrovert. A zasa naopak - ja som introvert a nemám najmenší problém bežne prednášať pred plnou sálou cudzích ľudí. Ale svadba je pre mňa trápna udalosť, v ktorej ceremoniálnosti nevidím žiadny význam, zvlášť nie vo verejnej deklarácii svojej vernosti pred niekym iným ako partnerom.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
katka700
7. mar 2023

Takže tu máš odpoveď, nevzal si ťa lebo chce ten druhý byt len pre seba. Keby ste boli manželia bol by spoločný.
Neviem či som pochopila príspevky správne ale on je introvert ale chce tak veľkú svadbu aby na ňu nebolo?

mircalla
7. mar 2023

Ja tomu nerozumiem. Mate deti, to je hlavny dovod si ta vziat. Ze nema na svatbu je len trasne trapna vyhovorka. Staci na to par eur a svedkovia

simca06022011
7. mar 2023

Introvert chce veľkú svadbu. Iste. Nič nechce. Povedz ze party si urobí keď bude ma to mat🙂))

kammik
7. mar 2023

@simca06022011 heh ale aspoň to povedal jasne a aj to by sa malo oceniť

viestta
7. mar 2023

Možno už dlho tusis co za prípad sa stal otcom tvojich deti. Na tom zlom vyberte nič nezmeníš, otcom bude až do smrti. Ci budete tvoriť rodinu, formálnu, neformálne alebo žiadnu, to už je iná vec.

tykat
7. mar 2023

To je ten co ma vlastny byt pisany na mamu a plati jej hypo? Lebo sa to na neho podoba.

nicegirl369
9. mar 2023

Nuz vziat si ta nechce

1ryba
Odpoveď bola odstránená
loliki
11. mar 2023

Troška na tom popracuj. Sprav výpočet, urob svadbu, na akú máte, pozvi toľkých, koľkých môžete a treba. Vybav to Ty, si emancipovaná žena.

Strana
z3