Nenávidím budúci “švagrinú”
Ahojte, potrebujem rady Vás ako žien, snáď to čo tu napíšem dostatočne pochopíte… S priateľom sme spolu už asi 2,5 roka, už pomaličky sa rozprávame o svadbe keďze už má cez 30 a vek na to má… Bývame spolu už niečo vyše roka… tak a teraz aby som to uviedla na pravú mieru. Asi pred rokom si jeho brat našiel priateľku…je ukrajinka… zo začiatku ako sme sa spoznali všetko supeeer aj som s nou chcela vychádzať ale ona moc zhovorčivá nie je..: to mi tak nevadilo ale časom začala mať narážky na to ako dlho plánujeme ostať v našom byte ktorý priateľ kúpil asi pred rokom a pol…je malý určite tu neostaneme vychovalvať deti ale zatiaľ nám dvom stačí… potom sa mi pristeľ priznal že brat mu vytkol že bývame spolu v byte (podotykam oni dvaja bylvajú v obrovskom dome u otca)…ked sa pred nedávnom presne ako ked vypukla vojna tak volala mne čo ona vôbec somnou nehovorí a to nehovorim o tom že jeho brat na čele s nou postavili proti nám polku rodiny lebo moj priatel je udajne velmi neprisposobivy a nepožičiava mu auto čo je on akože za brata… a tých vecí je omnoho viac…no ale s5 k tomu ako mi volala so slovami nech pre nu prídem na hranicu… ani žiadne prosím nič…ja som samozrejme odnietla bolo to v čase ked bola všade panika zhon na hraniciach a totalny chaos…nejako sa dopravila ale jej milý nebol doma ale v skole na druhom konci slovenska cize bola v dome sama so “svokrom” tak sme sa ponukli ze ju vezmeme k sebe…no ja som jej navarila vzala ju do obchodu nech si vyberie co chce a ona ani jedno “ďakujem”… potom sme sedeli u nás a ja som sa pýtala ako u nich funguju zamestnania ako u nich funguje školstvo napríklad..ona mi povedala prepáčte za výraz ale citujem “učiteľky? To študuju dievčata z dediny my sa z nich smejeme to su pre nás iba ku*vy”… mna sa to dotklo…! Napriek tomu ze vedela že som vyštudovana učiteľka prácu svoju si vážim tak ona povie toto a ešte sa mi vysmeje.. a asi 2x zopakovala zo že to su take ku..!!Mňa to neskutočne urazilo a ani to nijako nevyvrátila…je strašne namyslená tak že je to jeden otras priatelovho brata iba využíva samé drahé darčeky a pod… a ked sa zacala vojna tak sa citila ako take chudatko pritom býva hned tu a vojna sa jej nijako v podstate nedotkla (nemierim na nic zle) a potom este povie ako jej rodičia posielaju tisice na učet… pojde na ukrajinu fotky z drahych aut luxusne byvanie rodičia niekolko firiem a pod ale to je jedno ale ide o to aka je osobnost a ja sa snazim vyvarovat kazdej jednej rodinnej situacii kde mame byt spolu… ako ste s takym niečim sa vysporiadali? Nie som vobec nejaký zlomyselny clovek ludi mam rada a mam ich okolo seba vela som spolocenska ale toto! Ju doslova neznášam aka je povyšenecka a snazi sa “svokra” doslova pritiahnut na ich stranu a my s priatelom sme len zli a je nam vynadane ked prideme na navstevu…
@mimi_lali urobila som to tak teraz počas veľkej noci kde som musela strpiet rodinnu navštevu u nich doma… tak sedela oproti mne ja som ani len na nu nepozrela ale všimla som si že tak na mňa zazera že som zrazu ticho a vobec s nou nič nenadvazujem… kedze mne sa usta nezavru… o mesiac ma mat pristelov otec velku oslavu narodenín tak snad sa to bude vsetko tocit len okolo nej…cela rodina ako to boli naposledy sa vypytuje iba jej ako to tam teraz na ukrajine maju a ona tak sa polutuje este…a co tu ja nezaujimava slovenka z dediny sak ja som podla nej len taka ku… akoze viem ze maju to tam ludia tazke ale ona to tiez nemoze vediet kedze tam kde zije ziju spokojny zivot ako my…kedze od hranic byva par km
Tak pockaj...trapi ta, ze je povysenecka a arogantna, alebo to, ze sa "vsetko toci len okolo nej, lebo jej sa vsetci pytaju a ty vedla nej len nezaujimava slovenka z dediny"🙊🙊... zrejme toto bude kamen urazu, ziarlis na nu, lebo pozornost sa venuje jej, a nie tebe🤦♀️ bud rada, ze si slovenka z dediny a nezavid..zapracuj na sebe, vyrovnanemu cloveku nebude vadit, ak sa prave vsetci tocia okolo niekoho ineho.. nechaj ju tak, ty si zi svoj zivot, nemusis ju mat predsa rada, staci, ked ju raz za cas na rodinnej udalosti "znesies" ...a viac neries...
Veru, ignoruj ju. Nech máš kľud, odnes ju naspäť do domu k svokrovi,či bratovi. Nerieš ju, nekontaktuj ju a vyriešené 😀🤷 istú dobu keď tak nechoďte ani na návštevu a čas to nejako vyrieši
Závisť a nenávisť ,to Slovákom išlo vždy lepšie ako pokora a ďakujem 😁. Česť tým skvelým , svetlým výnimkám 🤗
Oni sú iná mentalita jednoducho. Pracovala som s nimi, čiže viem o čom hovorím. Aj keď teraz to nie je moderné povedať. A predtým ako ma niekto označí, že ZaVIDíM, tak naozaj nie.
Nerieš a ani sa nikomu nepchaj do zadku. Nenechaj si skákať po hlave
@maciatkolulu ale veď ak niekomu pomáham ,lebo chcem,potom to tu nevypisujem a nevyčítam. Mala by to povedal jej,ako jej asi my tu zlepšíme vzťah so ,, švagrinou".
Problem nie je svagrina, problem mas ty. Suhlasim s komentarmi, ze ziarlis... Aj ked hlupo, ale neda ti to...
Ak ti vadi, obmedzit kontakt, nestretavat sa. Ona sa nezmeni a tebe to neprestane vadit. Najdolezitejsie je ci muz pri tebe stoji a vydrzite spolocne poznamky od rodiny. Lebo umenie nie je sa urazat a hadat sa za ustipacne poznamky. Umenie je s noblesou nad tym pousmiat a priamo odpovedat. Ak ste s muzom stastni, netreba jeho rodinu riesit. Udrziavat treba neutralne vztahy so svokrom, kedze brat zjavne stoji za svojou priatelkou. Ak by mal aj niekto z rodiny poznamky k tomu ako sa k bratovi spravate (to s tym autom) treba len poznamenat, ze kazda minca ma dve strany a nie je potrebne, aby tretia strana zasahovala do vasich rozhodnuti.
A mimochodom, ty nemas usta aby si jej vratila ustipacnu poznamku? Ci vo svojej vlastnej domacnosti si ju nechala nech si takto trepe? Trebalo sa jej tam rovno spytat: Ano u vas len chuderky a a ku.. chodia za ucitelky? A vies ty, ze som vystudovana ucitelka - vies, vsak? Takze si ma teraz chcela len urazit? Nech sa paci tam su dvere... A vybavene... Lebo bud ta urazila priamo a doteraz sa na tebe smeje, alebo jej to absolutne nedoslo a ani nevie, ze svojimi recami sposobila problem 😂
Nehnevaj sa, ale na to, že si učiteľka, máš mizerný písomný prejav (čiarky, bodky...).
K "švagrinej" - ak ti niečo vadí, treba si otvoriť ústa, riešiť to s ňou. Zastať sa samej seba, slušne a s hrdosťou.
Mozno je povysenecka a roznaznana a manipulativna, mozno ma blbu povahu, ale ty tiez nevies asertivne reagovat. Nenechaj aby sa ta jej osobnost a jej reci dotykali. Urob si odstup, komunikuj slusne a netrp tolko ze povedsla, ze ucitelky su k***y z dediny. Su to len jej reci, vies?
Iny svet, ine hodnoty. Ber to tak.
Co poznam Rusky, tak pre ne glam, peniaze, drahe veci maju cveng. Cim viac tie veci vyzaruju svoju hodnotu, tym su pre ne viacej waw. Nie su to zle baby, ale proste to tak maju. Aspon vacsina z nich. Kto ma peniaze a nosi ich na sebe a okolo seba (vidiet to, ze ich ma), ten je v ich ochiach niekto. Vyzerat dobre a vyzerat draho je pre ne dolezity ukazovatel.
Podobne v juznej korei, ked splnas ich beauty standard, tak si aspon trochu niekto. Zasluzis si obdiv, prednost a dobre veci. Jednoducho to tam tak maju. Nas zapadniarsky aktualny obdiv k nedostatkom (uprimny, ci nasilu pretlacany) moc nechapu. Ako tiez povedia, ze krasa nie je vsetko. Ale… mnohi robia aj nemozne, aby splnili standardne ocakavania a zvysili svoje sance (preto je pre zmenu korea jednickou na azijskom i svetovom trhu v kozmetike a aj cinania, a dokonca patrioticki japonci sa idu za nou potrhat, hoci inak na koreu zhliadaju trochu zvrchu).
Takze najskor preto ta vasa Ukrajinka (kedze mentalitu maju s Rusmi v tomto podobnu) riesi financne hodnoty. A ludia s nizsim prijmom, nizsim standardom ako ma ona, su pre nu, povedzme, trapni.
Preto jej reci proste hadz za hlavu. Ma taku mentalitu, s tym vyrastala. Glam a luxus su u nich top.
Ak chces, pre zmenu jej nepriamo otriepaj o hlavu “povolanie: Dcera” (potomok predvadzajuci sa peniazmi svojich rodicov a nie svojimi zarobkami, uspechmi) a to, ako sa u nas z takych smejeme a povazujeme ich za dolezito sa tvariace nuly a ste si kvit.
Vsak sa ohrad alebo ju ignoruj a nemysli na nu. Aj ked chapem, ze je razde ked ty, slusne dievca z dediny co byva v malom byte s priatelom sa musi pozerat na Ukrajinkz, ktora ma aj napriek krize v ich krajine vseto a este ovela viac ako ty.. Nezavid a tvoj priatel nexh si da svojho brata tiez do laty, ak sa do neho staraju..
Treba v takomto prípade povedať svoj názor ako hádam nenecháš aby ti zasahovala do života. A ešte keď sa takto správa, normálne arogantné decko ktoré chce aby všetci skákali okolo nej.
Tvoji svokrovci su na vine, že si nechaju od nej po hlave skakat; nejakej Ukrajinky..ze mate povinnost auto poziciat..no to keby som svagrovi povedala, ze mi je auto povinny požicať, sa poklepe po čele. to je sprostost celej vašej rodiny, ze skačete ako ona piska..a co sa tych uciteliek k..v tyka mohla si povedat, ze na Ukrajine to moze byt zvykom ale u nas urcite nie.
..a ty napišeš sem a este z teba zavistlivu chuderu spravia....toto uz je fakt pod uroveň.ten brat si nevie lepsie vybrat? nikdy by som sa nedala s Ukrajincom do zvazku..a ze sa o nej bavia sa nečuduj, vidis v novinach a telke žeby Slovensko žilo niečim inym.ako Ukrajinou? Stv si dala dokonca 24h kanal o Ukrajine..takze tak
ja rozumiem čo chceš povedať, stačí jeden taký človek v rodine a vzťahy sú v keli. Toto nie je o žiarlivosti ako píšu iné - čo už je tej žene závidieť? To, že si potrpí na peniaze? Ale keby niekto manipuloval celú rodinu proti mne a mal blbé reči tiež by ma to hnevalo. Dôležité je, či ste s priateľom toho istého názoru a budete aj v budúcnosti ako rodina ťahať za jeden povraz. To, že sa všetci točia okolo nej ignoruj - oni časom pochopia aká je, a ak nie, tak nemá zmysel im to vysvetľovať. Vydieračky typu zlý brat mi nepožičia auto treba rázne zaraziť, tvoj priateľ nie je nikomu povinný nič požičiavať. A hovorí sa, že aké požičaj, také vráť, ak ťa má švagriná za nič len pre to že si učiteľka, oplať jej to rovnako, ale slušne.
Chápem ťa ako sa cítiš. Ale robiť konflikty pri inej mentalite je zbytočne, oni asi nechápu, ako sa spravajú. Ja čo teraz počúvam, ako sa Ukrajinci u nás správajú mám dosť. Oni si myslia, že dostanú všetko zadarmo, česť výnimkám. U nás minule prišli Ukrajinci na salaš a odišli bez zaplatenia, čašníčka ich až na parkovisku zastavila, že nezaplatili. Oni si mysleli, že sa najedia zadarmo, veď všetko u nás majú zadarmo.🤦 Ignoruj ju, keď niečo povie, snaž sa to prekusnut. Ja mám švagrinu, čo jej ide najprv jazyk a až potom rozmýšľa, respektíve je jej jedno, či niekoho urazí. Ale pre pokoj v rodine, jej nikto nič nepovie, lebo by boli len rozbroje. Ber to tak, že je len priateľka, možno švagor dostane rozum a rozíde sa s ňou, alebo si nájde nejakého bohatšieho a "lepšieho".
Co si jej odpovedala na to, ked povedala ze ucitelky su podla nej kur*y? Poslala si ju aspon kvalitne do *ice? Alebo si potichu pozerala?(kto mlci ten svedci) Vies, keby niekto povedal nieco podobne mne na moje zamestnanie tak na nom nenecham nitku suchu....ona ma ake vzdelanie? Aku ma/mala pracu? Pravidlo je, ze ak sa ti nieco nepaci, ak ta nieco uraza tak sa treba ozvat a nie to dusit v sebe a ventilovat na fore, kde je to uuuuplne zbytocne.
ocividne ju rodicia nenaucili podakovať, ale to ty neries. Na tvojom mieste ju ignorujem do doby, dokedy si neuvedomí svoje správanie. A to, že jej zavidís, je podla mna blbosť.
Milé žienky čo tu píšete o závisti… absolútne nemám čo závidieť… ja son slušne vychovaná, pomozem druhym by som niekedy aj posledne dala… ale takýchto ľudí sa niekedy nedá…
No ide o to ,že môj priateľ vie aka je moja nenávisť voči nej a taktiež sa mu nepáčilo ako povedala o tie učiteľky…ja som jej na to hned povedala ,že u nás to je práve opačne sme iná mentalita tu je povolanie učiteľ úplne na inej úrovni a celkovo vzdelanie (preto ona šla študovať na slovensko lebo na ukrajine školstvo 0 bodov)… koľko krát prídeme k svokrovi tak je tam neskutočný bordel aleže hnus…všade hrubé vrstvy prachu bordel po zemi… priatel otca za to zbabre že je všade bordel tak začne zjapat ,že aký je zrazu poriadník a či my tam v tom malom byte… obaja mladí ludia doma su oba len zavretá v izbe je ani prstom nepohne…po lete ja som vykopávala ručne zemiaky svokrovi priatel robil so stromami a ona si ležala hore v postieľke a na mobile…ale to je v poriadku…oni nerobia nič oni su zlatíčka a pritom byva v dome a nepohne ani prstom a je pritom dospela žena… ja som povedala ,že tam ani chodiť už nebudem…neustále nadávky z otcovej strany na mojho priateľa že nič mu tam nechodíme pomáhať a pritom ma doma mladých ľudí…Vôbec jej nemám čo závidieť ale ja niekedy navarím, upečiem a odnesiem mu a to nie je ani pochválené ale ,že druhá nevesta nepohne ani prstom tak tá je pani domáca híčkaná…
Sgvokrovi si niekedy povedala ze preco nezapoji do domacich prac ukrajinku? Co povedal?
Netreba sa dat....ked skoro svokor,povie tebe a tvojmu priateľovi,ze nic nepomozete, treba vyrátať kolko,co,a kedy ste urobili. S ňou sa nemusíš vôbec kontaktovať,bavit... je ti cudzia. Ked hucka proti Vam, žiaľ kto si da nahovoriť,je to jeho chyba.
Mne sa raz stalo,ze v robote na mna zacali hrat zákulisné,zabomysie vojny....no tým ze som poznala tu kolegyňu,proti ktorej sa spikli dve profesne mladsie baby,som ich ani nepocuvala, ze co mi chcú povedať. Takže aj ty tak...
No a nie je to aj tym, ze svokor preferuje priatelovho brata?
Ak je to tak, ze tvoj priatel (spolu s tebou) na robotu a ta druha dvojica na paradu...tak prestat tam chodit muklovat a zariadit sa podla toho. Neviem, ci napr. z tych zemiakov aj nieco mate vy, ale pouvazujte, ci by ste niekde nekupili zahradku, pozemok na pestovanie, ak chcete mat vlastne, alebo si jednoducho kupte ale toto si nenechajte, toto sa bude stupnovat.
@karolinakr prepáč, ale nie je skôr pod úroveň, ak dospelá, slušne výchovná žena (tak sa prezentuje autorka) rieši inú dospelú ženu na MK?
Podľa mňa je pod úroveň na niekoho takto kydať a nevydiskutovat s tou osobou medzi 4 očami. A ak by nepomohlo, smola prerusim kontakty a viac ju neriešim, ale na to ja osobne nepotrebujem názory a rady cudzích ľudí 🤷♀️🤦🏼♀️
@evkano1402 nie ja som to urobila v mojej dobrej voli zo zemiakov sme nemali ani jeden ks… ja som bola dobra duša ,že mu ich vykopala lebo nevládal a boleli ho kríže..
Cast problemu u vas je aj to, ze svokor prestava vladat tolko robit na zahrade a vyzaduje pomoc. Stary pan by si mal uvedomit ze pokial uz tolko nevladze tak by nemal vysadit x hektarov zemiakov(a vselicoho ineho)a potom obtazovat rodinu aby mu pomahali, alebo oduvat hubu ze nepomahaju dostatocne. Na tvojom mieste tam nechodim, ak nie ste vitani a este vym vyhubuju tak naco tam masochisticky chodite? Mate svoju domacnost, svoje plany, svoj zivot...ukrajinku treba normalne poslat do riti ked zacne mat blbe reci.
No na to,že si ucitelka máš hroznú gramatiku. Žiadne čiarky, bodky. Keď sa s tebou "švagriná" nechce kamarátiť,tak si ju nevšímaj.

Kašli na ňu nevšímaj si ju nerozprávaj na ňu snáď to pochopí