Rodinné vzťahy

beatrice1111
30. apr 2022

Ahojte. Potrebujem názor na jednu situáciu. Ide o krst dieťaťa. Nechcela som krstiť, priatel povedal, že to nechá na mne. Lenže jeho stará mama a otec naliehali, že krst jednoducho musí byt, čo sa mi moc nepacilo. Neskôr mi moj stary otec povedal, že by bol takisto rad aby bol, tak som si to rozmyslela, že teda krst bude. S priateľom sme teda vybrali ako krstných rodičov jeho tetu s manželom (priateľovho otca sestra). Na to sa to už ale starej mame nepacilo (mama svokry), že však priatel ma mladšieho brata, že krstný rodič musí byt on. To ma už dosť vytocilo, lebo človek robí ústupok a stále je malo. Priatelovi rodicia spolu nežijú. Myslite,že majú problem s krstnými rodičmi preto lebo priatelovi rodicia spolu nežijú? Priateľov brat ma 20, jeho teta s mužom už majú po 40. Nič iné nepocuvam len že jeho teta je stará na to aby bola krstna mama a podobne, že krstný rodič ma byt mlady. Len nejako nechapem čo proti nej majú. Zo začiatku som bola neústupčiva,že však my sme rodicia nestarajte sa. Chcela som dobre a mám len pocit že je ešte horšie.

pribinak
30. apr 2022

Musíš povedať: buď budú títo krstní rodičia, alebo nebude krst 🤣🤣

napetra
30. apr 2022

Ked uz ste sa rozhodli svoje dietatko pokrstit, tak si tiez myslim, ze je vhodnejsie, aby krstni rodicia boli priblizne vo vasom veku. Pre krstnych rodicov je to aj zavazok, ze budu svoje krstniatko viest k viere a budu mu oporou v zivote, keby sa nemohli postarat o dieta vlastni rodicia. Preto by bol asi priatelov 20 rocny brat vhodnejsi krstny otec. Priatelova teta je o generaciu starsi clovek a priatelovi stari rodicia maju v tomto pravdu.

pribinak
30. apr 2022

@napetra vek nie je žiadna záruka toho, bude lepši krstny rodič
20 ročný chalan sám ani nemusí vedieť kde je sever a nie aby zastúpil rodičov ak by sa niečo udialo

miadi
30. apr 2022

@napetra bez urazky toto je uplny nezmysel tento tvoj nazor .

miadi
30. apr 2022

Ano vidis to spravne. Priatelovi rodicia su rozvedeni tak babka ( svokra ) nechce krstnu zo strany otca. To je uplne zalozene na nejakej jej nenavisti k ex svojej dcery. Prababka nema co vyberat krstnych. Ona si uz tych svojich vybrala. Toto je na tebe a partnerovi vas rodicoch koho chcete. Mne je to smiesne Ja mam 40 male deti a bola by som “ stara” za krstnu 😂 Ved nemusi byt ziadny krst este aby si Niekto diktoval koho mozes a koho nemozes vybrat. Sila.

miadi
30. apr 2022

My budeme krstit v Auguste bol covid tak skor sme nestihli a krstneho som vybrala svagra ktory je o 20r starsi odomna a vobec ani na sekundu mà nenapadlo ze vek by bol problem. Krstny nie je automaticky pravny zastupca dietata keby sa vam nieco stalo. Prve dieta bol krstny Moj brat tak to chcem takto ferovo. Ty si mohla dat aj kamosku alebo zo svojej strany . V takychto veciach radsej byt za “zlu” ako sa nechat dirigovat. Daj si pozor Lebo inak ta prevalcuju. Hlavne nech je tvoj priatel za jedno s tebou, nie ze ho ukecaju. Teraz to bude toto a nabuduce zas nieco co sa ich netyka.

melanta
1. máj 2022

Hlavný problém je, že idete krstiť lebo rodina tak chce. Chudák dieťa, čo všetko mu ešte urobíte aby iní boli spokojní? To ozaj majú deti ľudia, ktorí si nevedia stáť za svojím názorom a nechajú o vlastnom dieťaťu rozhodovať iných?

amiaja
1. máj 2022

@beatrice1111 akoze ja som veriaca a som za krst.
Ale zacnite uz konecne rozhodovat o vasom dietati vy.
A nie nejaka babka, teta, brat... ak krst nechcete tak nebude. Ak chcete a vybrali ste za krsnych toho a toho tak nech su oni. A nie aby vam druhi dirigovali co mate robit🤦‍♀️
Treba trochu asertivity.

mandzula
1. máj 2022

Nerozumiem tomu, preco nechate inych rozhodovat o vas a vasom dietati, nech uz ide o cokolvek. To potom neskor zasadne rada starsich a bude rozhodovat, kde pojde dieta do skolky, skoly, ake bude mat kruzky, cim bude a koho si vezme?

danica2711
1. máj 2022

@beatrice1111 na jednej strane by ma samozrejme to zasahovanie nahnevalo a urobila by som si po svojom. Ale zas na druhej strane - pôvodne ste ani krstiť nechceli, takže vám asi na všelijakých "pravidlách" o krste a o tom, čo bude po krste, veľmi nezáleží. Takže ak by to malo vyvolať nejakú obrovskú rodinnú hádku, asi by som sa prispôsobila, prečkala krst v nejakej tej pomyselnej hibernácii a tým by sa pre mňa celý cirkus skončil

78787878
1. máj 2022

@beatrice1111 Cela rodina Vam asistentovala aj pri "vyrobe" toho dietata ? Alebo aspon to ste s muzom zvladli sami?

ropucha6
1. máj 2022

@beatrice1111 vy ste rodicia, vy rozhodujete. Aj mojej rodine sa kadeco nepaci, absolutne to neriesim.

beatrice1111
autor
1. máj 2022

Ďakujem Vam ženy za posmelenie. Práve ja som ta, čo si od začiatku stala sa svojimi názormi, že je to moje dieťa a o všetkom budem rozhodovat ja. Už sme aj s priateľom za jedno. Chvíľu mu to trvalo, no po tom čo predvádza jeho rodina to rýchlo pochopil. Moji sa do ničoho nemiešajú. Už som pre jeho rodinu asi nepríjemná ,lebo som dala jasne najavo ze krstných mame a keď sa nepaci nebude nič. 🙂 ale je mi to jedno, mali moznost vyberať pri svojich detoch. Ďakujem ešte raz za všetky odpovede

zuzpar
1. máj 2022

Akoze co to vsetci riesia? Ja nechapem preco niektori ludia sa montuju do veci, do ktorych ich v konecnom dosledku nic nie je. Joj.