Nenávidím svoju mamu
Akokolvek strasne vyznie ten nadpis, ja ju proste neznasam. Mam 32 rokov a vzdy, ked ku mne pride na navstevu, pinda. Robi mi to cely zivot. Ze preco mam toto ulozene tam a nie inde, ze ci mi to moze prelozit, lebo hentam je lepsie miesto...ze toto okno mam vtedy a vtedy zatvarat, preco neutieram kazdy den prach a nevysavam...ked je u mna na obed, hovori mi do varenia, ze podla nej by sa malo tak a tak varit, ze je to uz hotove, ze to naopak mam este nechat varit...trojrocneho syna mi kaze prezliect, lebo vonku je zima/teplo, ze je hladny, smadny...ked jej vravim, ze idem kupovat nejaky spotrebic, uz je to zle, ze naco, ze to nie je dobre atd. Alebo ze ci mi moze toto a tamto upratat...(pritom ja nie som ziadny bordelar), poviem nie a o chviluuz upratuje. Lenze upratuje podla seba a ja tie veci potom 3 dni hladam.
Ako su to len jej nazory, len ona pinda dovtedy, kym nie je po nej. Potom je uz vsetko ok.
Myslela som si, ze ked sa od nej odstahujem, uz si nedovoli a skonci to. Ale nie, chodi ku mne relativne casto, koniec koncov chce byt aj s vnukom.
Len som chcela vediet, ci ma niekto podobny vztah s mamou alebo som sa precitlivena. A slovo nenavidim nie je ziadny extrem, ona mi proste tymto staaaaale nici zivot.
@km007 jééj , nie som sama
To je možno že syndrom autority - kritizovat dceru aby som ukazala kto je tu rodič.Niektori rodičia zamrzli v čase ale to len preto, že sami boli tak vychovavani a odovzdavaju svoje skusenosti dalej.Neuvedomuju si, že maš inu naturu u teba to vedie k nenavisti a ako tu piše ina žienka, ona sa na tom bavi.Deti treba vychovavat rozne podla typov osobnosti na čom sa jeden smweje u druheho ide k zruteniu. moji rodičia tiež použivali zle metody, ale naučila som sa to ignorovať a nestresovat sa tym.
Mna zas mama nutila do jedla aj ked som nebola hladna.Hrozne mi to vadilo potom som sa zamyslela, ze ona mi chce vlastne dobre 😄 a boji sa o moj žaludok.Tak to beriem ako formu starostlivosti
@eviku777 tiez nenavidim svoju mamu, neznesiem ju ani minutu pri sebe, znicila mi zivot a zabila mi dieta...ako moze mat niekto rad niekoho kto mu zabije dieta
@vladuskaa2211 čože? 😮
@vladuskaa2211 tak ja som šla napísať tiež o mojej mame ale toto mi až vzalo dych😰
@edien Tak ma dodeptala strasne ze som na tom zle psychicky, nenavidim ju, donutila ma ist na potrat. A ked sme chceli mat dalsie dieta, tak nam zakazovala, ze ja nie som nan pripravena a ze nikdy nebudem, ze sa nebudem vediet o dieta postarat a neustale ma len ponizuje dodnes. Vraj som neschopna, ze som zla a ze nemam rozum, ze som sprosta mi nadava. Dodnes nemam od nej pokoj. Slusne som ju poziadala aby k nam nechodila a napriek tomu k nam prisla bez kuska hanby. Ze som sa chcela s otcom stretavat este ako dieta, mi tiez zakazala a stale ma prirovnava k nemu a vravi, ze som sprosta ako aj on. Neustale ma ponizuje a nadava mi za vsetko. Stale mi chce riadit zivot, uraza aj otca mojej dcery, ze je neschopny lebo je z vychodu Slovenka a ze nevie nic spravit ani nic vybavit ani sa o nas postarat. Normalne uz uvazujem, ze ju nahlasim na policii. Aj napriek tomu, ze som zablokovala cislo aby nam dala pokoj a nevyvolava aj tak mi neustale vypisuje a neda mi pokoj. Videli ste uz niekto toto aby niekomu takto mama vypisovala a nadavala mu?
@vladuskaa2211
@vladuskaa2211 prepac a ty si tiez psychicky labilna ? Lebo ,hoc aj to je moja matka , ako ta ona preboha donutila ist na potrat? Co ta tam tahala za vlasy ? Ja ,ked som sla na potrat,bolo to len a len moje rozhodnutie s muzom ,ale ,teda ja svoje rozhodnutie povazujem stale za dobre a jednoducho dalsie dieta neprosim ... Moja mama o tom ani nevedela,pokial som jej nepovedala a este ,keby ma takto bombarduje trapnymi sms ...ved to je az na smiech
@vladuskaa2211 tak toto je fakt extrém. Moja stará ,,mať,, je taká. Tiež každého ponižuje,podceňuje ja ju vo svojom živote nechcem a presne ona na drzovku po cca 15rokoch čo sa s ňou nebavím dovalí bez pozvania lebo ona chce vidieť náš nový dom🤦je to ocova matka. Volám ju a stará plus nejaká nadávka k tomu..veľmi zlú človek.
Moja mama je celkom ok..ale tiež sa stále napocuvam že ničomu nerozumiem blabla vidí má ako malé decko. A hádame sa kvôli tomu často lebo nemá hranice.
@gazpalm nie netahala ma za vlasy ale isla tam so mnou aby ste vedeli
@gazpalm a inak nepotykala som si s Vami tak mi laskavo netykajte
@vladuskaa2211 je mi ľúto, že si kvôli svojej mame musela ísť na potrat. Tvoja mama je podľa mňa psychicky chorý človek, možno aj psychopat a manipulátor, a ty ak sa chceš zachrániť, musíš sa od nej úplne odstrihnúť, prerušiť všetky kontakty s ňou. Kľudne by som aj to trestné oznámenie podala na ňu. Najlepšie by bolo odsťahovať sa do iného mesta, nepovedať jej to, zmeniť si telefónne číslo, na rozlúčku by som jej napísala dlhý list, kde by som napísala všetko čo máš na srdci, opísala by som všetku bolesť, ktorú ti za tie roky spôsobila, a že už ju nechceš vidieť vo svojom živote. Môžem sa spýtať, koľko máš rokov? Si vydatá?
Zial, u nas to, ze som sa postavila na odpor, skoncilo absolutnym spalenim mostov. Momentalne som brutalne nahnevana na vlastnu mamu. Ale citim sa slobodne. Zvaz rizika. Ak je tvoja mama narcis, komunikacia je velmi tazka. Nastavenie hranic moze byt velmi zranujuce. Aj oslobodzujuce. Drzim palce.
Nerob druhym to co nechces aby robili tebe. ZRKADLO /ODVETA/pomsta musi to byt vsak rovnskeho typu. A ked jej povies ty robis to iste tej co si porodila a nehne to snou tak nech sa zozere z vlastnymi nervami ty uz jrj neodpovedaj men temu. Ona jedlo ty odpovedz ake je pocasie omg...priklad. a si daj bacha na to aby si nedopadla tak, ze si budes o sebe myslet ze nie si dost dobra, neschopna, nechcena, lebo to su bludy kazde jemne podkopavanie ci podpasovky zanechaju obrovskr nastavenie v podvedomí , ked sa vie inyn chovat pekne tak je JEJ VOLBA chovat sa k tebe ako k niktoske co nerozmysla. Takze to iste sprav nech pociti ze ine mamy sa k trbe chovaju a rozpravaju pekne a ake su sikovné tie tety a ona nie.
Neda sa ustupovat donekonecna. Tolko k tomuto. Nech si premeni obraz o tebe - v jej hlave. Alebo niekedy matky ziarlia na mladost a radosti a to su ich peohlemy samy so sebou ale nie tvoje.
+ milacik raz budes velmi stastna ver mi. 🖤🤎 nie si nikdy sama dobre🤗
Ahoj, ja mam toto presne iste, ale este asi 10x horsie - tym sa nechcem robit zaujimava alebo tvoj problem zmensovat, ale keby som zacala pisat co konkretne mi robi, tak by si si povedala, ze ta tvoja je este aka super...mne dosrala cely zivot a ja blba som to nevidela, uvedomila som si to az teraz, ked chodim so sebou aj s detmi po psychologoch a psychiatroch, na rozne terapie atd a KAZDY jeden lekar mi povedal, ze to mam z nej, z nej som na prasky a moje deti zo mna a vztahu s nou....a ani za svateho to nevie pochopit, odstrihnut sa mi neda, lebo zial byvame pri nich, ale neskutocne mi zasahuje do rodiny, zivota a kym neni po jej, tak sa bude do krvi vadit, zneprijemnovat nam zivot, robit naprieky a deti ma kvoli nej nenavidia, maju iba 3 a 6 rokov a este aj predo mnou im vravi, ze mama je zla, mama vam robi zle, preco im tak ublizujes chudatkam atd. a pritom ona si pride k nam bez zaklopania (zamykam sa, ale ma kluce - stokrat sme jej vraveli s muzom, ze si to nezelame, ona povedala na to, ze no a čo, ze to je nas problem) a strasnu zlotu tu vzdy narobi, hadame sa a kricime po sebe pred detickami a nadava mi strasne, neraz ma pred nimi aj udrela. Lekari mi povedali, ze deti ma nezasaju iba preto, aky obraz im o mne vytvorila ona, taky ho maju a ze to ma na nich rovnaky dopad ako rozvod, ako keby sme sa natahovali o dieta manzelia a ked som jej povedala, ze si nezelam, aby si ich brala na varovku, tak zrazu idem pre nich na dalsi den do skolky a ucitelka ze uz si ich babka vzala....potom pridem k nim, vyhodi ma, ze uz dosla bosorka a taketo reci nenavistne pred detmi.
snazili sme s nou s muzom stokrat o tom bavit aj s otcom, prosili ich, vysvetlovali im, uz sme aj boli odstrihnuti, no nepomohlo nic, mozno odstahovat sa do Ameriky a zmenit si cislo, co sa nam ale kvoli hypoteke na nas dom neda a mame tam aj tarchu, takze ho nemozeme predat, v dnesnej situacii ma snad chapete ze to neni lahke len tak zmenit byvanie, ktore sme si sami roky stavali...ano, vedla nich byvame ale to este sme nemali deti a vychadzali sme s nimi dobre, vsetko sa zmenilo po detoch...naposledy mi povedali ze ked im zakazem sa s detmi stretavat alebo ich budem chcet odstrihnut od vnucat tak zavolaju na nas socialku a ja ze kludne ved nemate im co povedat a oni ze ale mame, ze chodim po psychologoch a psychiatroch a nie som dusevne sposobila starat sa o deti, ze si vymyslia povedali. A oni su toho schopni, nakolko su lekari obaja a maju vsade znamosti a zazemie v sirokom okoli, tak by sme ani proti nim nemali sancu...chore cele zle. Aj na muza nadavaju pred detmi lebo oni pridu od babky vzdy taky plny nenavisti na nas ze to z vlastnej hlavy nemaju.
znicilo mi to sebadoveru napriek tomu ze som lekarka aj ja a teda dosiahla som to co mi vysnivali oni, co chceli aby som bola, vzdy som sa snazila vsetko pre nich robit a nikdy nie pre seba, vzdy som pozerala iba na to, aby som ich spravila stastnymi, co chcu oni a nikdy sa nikto nepytal mna, aky mam nazor alebo co chcem vlastne.....znicilo mi to vztah aj s muzom, lebo sa kvoli nim najcastejsie hadame (ale s nim sa to da este upravit, lebo si nakoniec povieme, ze sa este lubime a prekoname to - ale dokedy ? ani on uz nevladze...) aa najviac vztah mi znicili moj vztah s detmi, kde starsie je uz v prvom rocniku a strasne citim nenavist aj od neho a nepomohli ani terapie, je to cim dalej horsie....uteka nam z domu pri kazdej hadke babke lebo babka povedala ze doma je to vazenie a iba u babky bude stastne a ze iba ona jedina ho lubi....nenavidim svoj zivot, nenavidim ju, nenavidim sa za to, ze som bola cele tie roky taka blba a zaslepena, najradsej by som sa vymazala zo zemskeho povrchu a nikomu uz nestala v ceste a nenicila zivot, ako mi to stale dookola rodicia hovoria, ze som k ničomu a iba nicim zivot kazdemu koho stretnem a najviac svojim detom svojimi depresiami
@anastacia1103
@anastacia1103 uvidis ze vsetko sa zmeni a deti nebudu deti..zial az neskor. Uplne by som odtrhla kontakt a deti ak chcu nech idu babke teda, ale zakazdu cenu bud na deti dobra. Oni raz detmi nebudu..
@anastacia1103 vsetko sa da vyriesit, ak clovek chce. Nenechaj si znicit zivot.
Tu by asi bolo riesenim jedine stretavat sa s nou mimo. V parku, v meste alebo u nej.
Ak uz to fakt musi byt u Teba, otvorene povedat, nie, mama, nemozes mi to prelozit, toto je moja domacnost a mne a mojej rodine to vyhovuje takto. Ja ti tiez doma neorganizujem domacnost.
@anastacia1103 prečo sa hádate o kľúče ? Vymeňte celu vložku a nové kľúče bezpečnostné, ktoré sa nedajú vyrobiť kópie bez kartičky. V škole škôlke zákaz vydať deti inej osobe bez vášho dovolenia.
Na súde zákaz priblíženia, kontaktu.
a že oni si vybavia styk s deťmi ? Keď sa s mužom spojíte a budete stáť za jedno, predložíte dôkazy ako vám rodičia zasahujú do života a manipulujú vami, máte predsa aj lekárske správy z terapii, tak sa sakra pozbierajte a odstrihnite
@cacianka tiež nechápem … “povedali sme jej nech nechodí ale ma kľúče” no to je neriešiteľný problem … vlastne deti ju nenávidia ze s nimi musí behať po psychiatroch ale “nedá sa nič robiť” 🤯
Nenávidieť matku je úplne normálne, pretože nikto nám nedokáže ublížiť viac ako vlastná mater.

asi budem jediná, čo mi to nevadí, proste to beriem tak, že je to mama a ja som pre ňu stále dieťa, nie som precitlivená na to, čo niekto povie, proste ju vypočuj a nemusíš to urobiť. Mne moja mama tiež povie, že tu mám bordel, ale mne to nepríde divné, však to nie je kámoška, je to matka