(Ne)oficiálna milenka alebo dvojitý život ženatého muža
Ahojte,
tiež sa chcem s vami podeliť o moje skúsenosť. nepotrebujem počuť reči typu, nemala si ísť do toho, atď.. to viem aj sama.
Dva roky som bola vo vzťahu so ženatým mužom. Celý čas mi iba sluboval, prisahal že budeme spolu. Cely čas som mu verila. Prisahával mi na svoje deti, že budeme spolu. Sám si dával termíny, že kedy. A ja som stále iba čakala a naivne dúfala.. Milovala som ho, aj keď bol žiarlivý, keď mi robil scény. Vedel byť perfektný manipulátor a vždy všetko otočil proti mne, aby ulahodil svojemu svedomiu. Vždy všetku vinu hádzal na mňa, vždy keď nezvládal svoje stavy, kompenzoval si to cezo mňa. A ja som si to vždy vyčítala, trápila, ospravedlnovala sa. Potom som to raz ukončila po naozaj hroznej žiarlivostnej scéne a rok som sa z toho vzťahu dostávala do kopy. ďalší pol rok som už konečne žila, smiala, užívala si.
Potom však nastal nejaký zlom v mojej hlave a ozvala som sa mu a začali fungovať. on pracuje v čechách, chodila som za ním na víkendy a manželku s deťmi mal v BA. raz za týždeň chodil za deťmi-ako tvrdil. Tvrdil mi, že si uvedomil za ten čas bezo mňa veci, že ma neskutočne miluje a že sa rozhodol byť so mnou. povedal, že to doma ukončuje (riešil to asi 4 víkendy, kedy chodil domov), že to povedal deťom, že to vedia svokrovci, že už bol za právnikom, že je všetko pripravené a už to čaká na podpis a že všetko to robí pre nás a kvôli nám. že so ženou nekomunikuje, nevolá. Mala som občas pochybnosti, ale vždy to vedel tak krásne otočiť proti mne, že ešte ja som bola tá, ktorá sa ospravedlnovala. furt mi vravel, aký je on vyčerpaný, ako nevládze, ako má za sebou ťažké dni a noci rozhovorov a ja som bola furt tá chápajúca a čakajúca. Chodili sme spolu von, poznali ma jeho kamaráti, kolegovia..
pred pár dňami som mala telefonát od jeho ženy. niekto jej dal na tip. volala mi, či som u neho a sama mi začala rozprávať veci ako, že je to medzi nimi v poriadku, že spolu spávajú a normálne žijú a fungujú a že ma prosí, nech jej poviem pravdu. hneď som sa jej povedala, že šak sa rozvádzate. a ona zúfalým hlaosm, že nie. Ja jej na to, že šak to vedia deti, že to vedia všetci. a ona v uplnom šoku. že nie, že sa bavili o treťom dieťati, že za celý čas ani raz nepadlo slovo koniec a rozvod. a mne skoro vypadol telefon z ruky. on si to uplne VŠETKO vymyslel, žil dvojitý život, klamal nás, podvádzal navzájom. zrútil sa mi úplne celý svet. chcela vedieť pravdu, tak som jej na všetky otázky odpovedala, ona na moje. chcela naše fotky, poslala som.ani neviem povedať, ktorá z nás bola vo väčšom šoku. obe sme sa podozvedali také veci, že som rada, že som sa tam rovno nezrútila..
samozrejme, keď došiel domov (ku nám), tak všetko bola moja chyba, všetko som len ja zničila, úmyselne a najtvrdšie som zranila a začal sa vyhrážať, že teraz som na rade ja.. pýtala som sa ho, že ako mohol, či aspoň niečo medzi nami bolo skutočné, ako mohol takto žiť, pretvarovať sa. vymýšlal si, že za ním chodia deti s jeho rodičmi a pritom tam chodila ona. nebudem tu rozpisovať všetky jeho podrazy, ale je to obyčajný ... ale klobúk dole, že si všetky klamstva pamatal a nadvezoval na ne..
s odstupom času si uvedomujem, že som jej možno nemala vravieť tolko veci a detaily,ale v tom momente to išlo zo mňa samo. vsetko mi do seba zrazu začalo zapadať a všetky tie slová a veci mi išli z úst samé. odpadol mi zo srdca 4ročný balvan, kedy som si furt myslela, že je to všetko moja vina. a pritom len jeho. on to všetko zničil.
lenže tým, aký je manipulaotr, obviňuje iba mňa z toho. som si vedoma, že som vôbec nemala ísť do takého vzťahu, ale ja som bola bez záväzkov a muža. strašne ťažko sa mi to všetko tieto dni zpracováva. všetky tie moje slzy, trápenie, prosenie, nech sme spolu, boli vlastne na nič. dobre sa musel na mne baviť. a keď už to psychicky nezvládal, všetko to len na mňa tie jeho sračky hádzal a ja som sa trápila. ale konečne viem, kde je skutočná pravda. som dosť citlivý človek a niekedy ma chytajú také stavy, že naozaj som mu to ja zničila a že som jej nemusela vraveť niektoré veci. neviem, ako sa mám s tým vysporiadať.. viem, že musím začať úplne odznova, ale neviem, či ešte niekomu budem veriť :(
Nestála som mu ani za slovo PREPÁČ a úplne ma teraz neznáša..
Neda mi nereagovat na niektore prispevky. Manzelstvo nie je vlastnictvo. Manzel nie je vec, ktoru manzelka vlastni. Manzel je clovek s vlastnym rozumom, s vlastnymi citmi a s vlastnym rozhodovanim. A predovsetkym je to clovek od ktoreho sa ocakava (manzelka), ze je v manzelstkom zvazku z lasky. Ak to tak nie je, nieco nefunguje. Posudzovat ich manzelsky vztah podla mna nie je na nas.
Co sa tyka milenky - ona je vo vztahu so zenatym muzom. Nie s jeho zenou. S jeho zenou je vo vztahu LEN a LEN ON. Su to jeho rozhodnutia, jeho klamstva...nie milenkine.
@fuuuha jasne ze partner nie je majetkom. 😉 ale ked mi partnerstvo, manzelstvo nefunguje, nie je tam laska,...tak sa odpojim, rozvediem...a az potom si zalozim novy vztah,
a co sa tyka milenky...tu len zaraza jedna vec...ze odsudzuje klamstvo a podraz od milenca, ked aj ona sa podielala na klamstve. a milenka neklamala? vzdy su tam klamstva, aj ona musi klamat ak chce udrzat v tajnosti pred jeho rodinou taky vztah 4 roky...nie ze jednorazovka v obluzneni.
@sardinka335 Hej, typicke pre dnesnu spolocnost. Dat to znamost celemu svetu cez net, pol republiky to tu riesi a doma o tom ani nevedia. Inak by ma celkom zaujimalo, ci ma maleslniecko deti? Ja len, ze vyplakava na fore pre mamicky. Preco? Akoze jasne, kazdy sem moze prist, pisat a reagovat, len by zaujimalo, preco sem chodia aj nemamicky, akoze co im to dava? Ake info hladaju? Navyse take, co bez okolkov napisu, "caute, som financny podvodnik, oberiem vas o byt" ( kradnem priklad od jolinky zo vcera o 08:05). Zeby provokacia?
@trdelnik234 to finanncom podvode, som uviedla len ako fiktivny priklad... nie je to realita 😉
ze financny podvod a partnersky podvod, je v podstate to iste...vzdy ide o dosiahnutie nejakeho pozitku na ukor nestastia druheho cloveka
@jolinka Jasne, ja som pochopila presne tak, ako si to myslela, bez obav. No ako to povedat, nechcela som napisat, nieco ostrejsie ( "ahoj mamicky na koniku, volam sa zuza a mam rada zenatych, lenze oni vedu dvojity zivot. Co s tym? ")a zaroven som tym chcela povedat, ze tvoj priklad bol super.
@trdelnik234 nikde som necitala pravidla, ze sme mozu pristpievat iba mamicky.. sloboda prejavu ti nic nehovori? a nie nemam deti. a ak ta irituje moj príspevok, lebo nemam deti, tak naco reagujes?
@maleslniecko1987 Precitaj si este raz, co pisem a nerozculuj sa. Ja som ta 4 roky nevodila za nos, ja nie.
kopnut si do niekoho kto je na kolenach je take slovenskeee.....netvrdim,ze mat vztah so zenatym muzom je spravne.....ale stane sa,stava sa casto,precasto...ked zena lubi,ma ruzove okuliare,klapky na ociach a veri.....veri zufalo,veri naivne, veri vsetko......lebo lubi... netreba kamenovat,potrebuje nieco ine,mozno kusok pochopenia, je zufala,zrutil sa jej svet,laska v ktoru verila, pre ktoru zila a dychala sa rozplynula.......
nedokazeme zit vsetky podla moralnych zasad a pravidiel..... a nikto z nas nepreskocil......
@stella03 dostala sa na kolená vlastnou sprostosťou. tak nech sa odtiaľ aj dostane. nebola to žiadna "rana osudu", ani nič podobné. Ona sama si vybrala, že bude spávať so ženatým, a že mu bude veriť. Že bude veriť tomu, kto očividne nemá najmenší problém s klamaním. Teraz si nesie následky. Nech sa páči. Ona si vybrala. Nebudem ju ľutovať.
@worker_falcon Presne. 100 %-tná pravda. Môže si za to sama.
Dievča drahé, toto používajú muží od nepamäti, tie také výhovorky, že sa rozvediem, so ženou nežijem, nerozumiem si, sme spolu len kvôli deťom, a bla bla bla..... Tak mi je záhadou, ako nato môže stále ďalšia a ďalšia žena naletieť, a to že si mu to 4 roky žrala považujem za vrchol najväčšej naivity.... Dúfam, že si sa z toho poučila... Napriek tomu, ťa nepovažujem ani za štetku, ani za ku.vu, ani za nič také, ako v príspevku výššie ( dosť tvrdé slová), povedala by som že väčšinu viny natom nesie ten, ktorý podvádza, v tomto prípade ten muž, lebo on podvádza, on klame, on ukracuje rodinu o čas, peniaze a všetko okolo toho. On si rozbíja rodinu, a nie milenka, on sľuboval vernosť, nie milenka. Ty sa nemusíš zodpovedať nikomu, áno ... nemusela si to robiť... lenže ty si nikomu nič nesľubovala, nikoho si nepodvádzala, bol to ten muž, ktorému stáli tajné schôdzky a celé to klamsto za stratu rodiny. Čudujem sa len tej jeho žene, že ho zobrala na milosť.
nuz, co dodat. vztahy medzi dvoma slobodnými ludmi vedia byt riadne komplikovane. ale ak sa das dokopy so zenatym chlapom, je to od zaciatku klamar. ak je schopny klamat svoju zenu s ktorou ma deti, spolocne prezite roky za sebou... je schopny urobit si handru aj z teba. to je jasne. tu nejde o neho, ale ide o to, co hladas u zenateho muza. chces mu dat to, co nema doma? byt pre neho nieco lepsie, vynimocnejsie, ako jeho zena? nedas mu to. si len zmena. pohladenie jeho ega. si prostriedok, VEC, nie ciel... kazdy chlap, ktory podvadza je "v manzelstve nestastny, je rad ze konecne stretol spriaznenu dusu..." bla-bla-bla... Najdi si obycajneho chlapca, poskytni mu priestor, obetuj cas, mladost, podporuj ho.... Vytvor si rodinu z nicoho. Potom pochopis zeny, ktore ta za toto nepochvalia a este ti to mozno aj praju 😒
s troškou nadhľadu 🙂 : Wright a Ridley [in Hurley, 1999] tvrdia, že práve ženská voľba v kombinácii s alokáciou zdrojov medzi mužmi určuje, či je spoločnosť prevažne polygamná alebo monogamná. Wright to vysvetľuje na modeli, ktorý predpokladá voľný výber partnera v skupine 100 žien a 100 mužov usporiadaných podľa ich reproduktívneho statusu (na základe bohatstva, moci a kvality génov u mužov a vonkajších znakov plodnosti a ďalších charakteristík u žien). Možno predpokladať, že muž na vrchole rebríčka si vezme najlepšiu ženu. Každý ďalší muž alebo žena by radšej tvoril/a pár so ženou/mužom na vyššom stupni, avšak tí sú už "obsadení". Keďže ženy sú selektívnejšie, niektoré ženy na nižších pozíciách v rebríčku si povedia, že ony a ich potomkovia budú na tom lepšie, ak sa stanú druhými manželkami mužov s vyšším statusom ako jedinými manželkami mužov na svojej úrovni. Motivácia ženy zabezpečiť pre svoje potomstvo čo najlepšie gény a/alebo materiálne podmienky je prirodzenou tendenciou. Avšak každá žena, ktorá urobí takéto rozhodnutie, necháva jedného muža na konci rebríčka bez ženy. Väčšina mužov je teda na tom lepšie pri spoločensky vynútenej monogamii, pretože v polygynnej spoločnosti len niekoľko mužov má viac žien, kým veľkej časti mužov ostávajú buď ženy s nižším reproduktívnym statusom alebo žiadne ženy.
@stella33 zjednodušene povedané - mužov, ktorí sú potencionálne najvhodnejší na splodenie potomstva je menej (dnes by sa dali charakterizovať ako mužní, ambiciózni, inteligentní, fyzická sila stratila svoju pôvodnú dôležitosť, kulturista nie je vnímaný ako ideálny partner, bude ním skôr nejaký podnikateľ, muž s dobrým spoločenským statusom) a vyberajú si obvykle kvalitné ženy (aj dnes platí to, čo pre tisícročiami 😀 ...žiadúca žena je tá, ktorá má výrazné znaky plodnosti, je ženská a v našej dobe aj spoločensky zaujímavá, inteligentná), ale tých alfa mužov, chcú ich aj tie menej kvalitné ženy a niektoré sú ochotné stať sa aj druhými manželkami, prípadne milenkami. Preto má bohatý muž viac možností, ženy sú ochotné s ním byť aj ako milenky s nádejou, že sa s nimi raz ožení a zabezpečí ich spoločné potomstvo. Netvrdím, že je to tak aj v tomto príbehu, nikde nie je zmienka o tom, ako je na tom tento chlapík finančne. Ale na určité percento mileniek to určite sedí.
@maleslniecko1987 ty by si si mala buchnut sampus a riadne oslavit,ze to skoncilo skor ako si otehotnela...nelutuj sa a uz nikdy neignoruj vykricniky vo svojej hlave. Vyhrazky z jeho strany by som zatial nebrala vazne,reaguje hystericky ako ked decku vezmu hracku.
@valy práveže nie, ženy podvedome hľadajú toho najlepšieho chlapa na splodenie potomstva, ak už má chlap rodinu, zázemie, financie a podobne, tým sa pre takéto ženy stáva magnetom, pretože sa dokáže postarať o "jaskyňu aj potomstvo". A tí ostatní muži v spodnom rade sú síce slobodní, ale práve pre toto nezaujímaví.. Ten článok má čosi do seba... 😀
@katy31 to je riadne sprosté podvedomie...
@worker_falcon no veď sa tak vraví, že nevedomie je sviňa... 😀 nikdy nevieš, čo je v ňom ukryté.. a ako vravel pán Freud, je poháňané sexuálnymi potrebami.... Ukladajú sa doň zážitky z detstva, ktoré si nepamätáš a ktoré ovplyvňujú tvoj život, preto sú práve prvé 3 roky dieťaťa tie najdôležitejšie pre jeho život.... pocit lásky, istoty, bezpečia a všetko ostatné, negatívne potláčané zážitky, to všetko formuje tvoju osobnosť až do dospelosti.. Vždy ma zaujímalo, prečo má Kollár toľko detí s rôznymi ženami a dnes som sa to dozvedela... No práve preto, že nemal otca a mal poznačené detstvo.... Aj toto je príklad, prečo mnoho ľudí koná trošku inak, ako je zvykom alebo "tradičné" .... A že sú ženy poháňané potomstvom, to nezmeníš.... veď aj ich sexuálna aktivita stúpa do obdobia ovulácie... Takže fakt, nesúdiť, nikdy neviete, prečo koná človek tak, ako koná... 😉
@katy31 takže ženy sú vlastne zvieratá, keď o nich rozhodujú pudy a nedokážu ich rozumom ovládať. to sú závery od p. Freuda 😀 Alebo nie?
@worker_falcon všetci sme prapôvodom zvieratá, aj muži aj ženy, veď pochádzame z opice... a opica je tvor inteligentný... 😀 😀 či nie? tak jasné, že niektoré veci sú v nás pudové... či chceme, či nechceme.. ale tak vieme ich snáď aj ovládať, či nie? niekto viac, niekto menej.... 😉
@katy31 Súhlasím s komentármi @alaguema aj Tvojimi, tiež som tieto teórie čítala a je tam vysvetlené v podstate všetko okolo vzťahov... Myslím si ale, že ženy ktoré idú po zadaných chlapoch sú práve tie, ktoré nemajú už na to, aby si našli nezadaných, s rovnako dobrým spoločenským statusom. Nie je pravda, že len muži 40-45+ s už existujúcimi rodinami sú na tom finančne a celkovo kvalitatívne dobre. Práve existujú aj oveľa mladší, sexuálne príťažliví, inteligentní chlapi okolo 27-32, ktorí ešte rodinu nemajú, ale sú už aj mimoriadne zabezpečení po rokoch podnikania, prípadne na manažérskej pozícií a sú to kvalitní partneri. Nemyslím si že na to, aby sa mala žena dobre čo sa týka zabezpečenia potomstva si musí naraziť 50tnika "s pupkom", ktorého doma čaká manželka a 5 dospelých detí... Čo myslíte? 😉
@sandra551 to je relatívne, pretože "láska" kvitne v každom veku... nemyslím si, že nevera spadá len do kategórie nad 4O, príp. 45 a vyššie... aj pri mladších manželoch to vidieť.... to sa nedá zovšeobecniť podľa mňa... veď aj mnohí slobodní podvádzajú svoje slobodné partnerky.... keby sme tu my prišli na príčinu, pravdepodobne dostaneme Nobela... 🙂 Ale život je tak strašne zložitý, tak ho všetci žijeme ako vieme a myslíme, cítime... no hlavne treba žiť.... Ja sama si napríklad celý život vyberám partnera podľa svojho otca.... podvedome... mala som toho najlepšieho otca na svete.... a tiež som si nikdy nemyslela, že môj život bude vyzerať tak, ako vyzerá..... tiež som chcela skončiť s exmanželom až po hrob... a vidíš.. nestalo sa.... Jediné, čo ma ten život, škola, práca a všetko ostatné naučilo je nesúdiť, za každým je nejaký príbeh, horší, lepší, neuveriteľný, zvrátený, šťastný, neštastný......
@valy každá nemusí byť..len nemá tie výrazne znaky plodnosti 😀 Lebo IQ a spoločenské zručnosti nevidíš. To musíš minimálne začať konverzovať 😉
@sandra551 dnešní mladí, úspešní muži si hľadajú pohľadné, úspešné ženy, ak sa dá. V tejto generácii je už dosť veľmi plodne vyzerajúcich žien aj takých, ktoré neobdarila príroda (plastiky sa dajú už aj na splátky 😀 ) ale chýba im IQ. Mladý úspešný chlap sa nechce v spoločnosti za frajerku hanbiť a vezme si radšej inteligentnú a peknú, ako tú s výrazným poprsím...ak vie mať obe veci v jednom, tak je to ideálne 😎 Takže na pipiny s umelými prsami a perami ostávajú starší kvalitní chlapi, ktorí už status majú a môžu si dovoliť spávať aj s hlupaňou, kým je krásna u svojich rovesníkov zoženú úspech za taký úlovok...veď kríza stredného veku, že áno 😅
ten moj ma 35 a je zabezpeceny tak akurát. cize o vekovej hranici podvadzania je tazko hovorit..
so mnou sa stretol, ked mal 31 a svoju zenu podpvadza od 24 rokov.

@sardinka335 ano... to uz mi nepripada ako naivita ale doslova sprostost...cakat zo vztahu zalozenemu na klamstve, zatlkani, zrade ...uprimnost a pravdive city 😕 😕 😕