Neohlásené "prepadovky"
Ahojte , zaujíma ma ako to máte v rodine poriesene. Ide o to že bývame na dedine , svokrovci , rodičia. Odkedy bývame sami zastavia sa vždy keď idú okolo. Bývame v obci pri malom obchode s potravinami . Vždy keď niekto z rodiny ide do obchodu tak sa samozrejme prístaví aj u nás. Ja už som z toho na nervy. Mám rada svoju a manželovi rodinu ale takéto prepadovky niekedy 1 za den niekedy kazdy druhý den a niekedy sa stane že prídu s odstupom hodiny aj svokrovci aj naši.
Manžel chodí na 6 týždňov do zahraničia a potom je .10,-14 dni doma. Keď je doma ja chodím do práce a keď prídem z prace som rada že trávime čas spolu sami a deťmi. Ale len čo sa prezleciem už je niekto u nás že prišli pozrie , na kávu a tak. Áno chápem majú nás radi asi sa u nás aj dobre cítia máme dobre vzťahy ale ja Mám taký pocit že keď je tu niekto ďalší tak netravim s manželom ten čas ako chceme my spolu ale venujeme sa debate s návštevou a to mi tiež trocha vadi lebo chcem za tých pár dni čo je doma dohnať čo najviac spoločného času. Mám pocit že som stále v strehu kto k nám zase zabucha a čerešničkou na torte bola dnešná situácia. Ráno 7 hodín sobota. Konečne netreba vstávať do prace a školy všetci spíme aj deti konečne spia ráno už dlhšie a zrazu manželovi zvoní mobil. Vola môj otec že ci ho budí , manžel že áno a on že stojí pred dverami. Bol odviesť krásnu niekam a cestou naspäť že sa ide u nás zastaviť pozrieť ako sme porobili. ( menili sme podlahu v jednej izbe) Manžel vstal a šiel mu otvoriť ja som o minútku prišla za nimi a sprdla som otca že nabudúce nech príde o 6 ráno. Urazil sa a odišiel. Áno použila som nahnevaný tón ale tak už ma to odpálilo. Teraz mám aj taký pocit že som mohla zareagovať trocha jemnejšie ale zase na druhej strane chcela som aby si uvedomil že to nepovažujem za normálne a nechcem aby takéto prepadovky boli ešte aj o 7 ráno. Čo vy na to ?
Mne tiež keď prídu neohlásene rodičia, svokrovci, súrodenci nevadia veď ich nemusím čakať v plesových šatách a s 3 chodovym menu ale prídu v normálnom čase a nie ráno. Ja ich kvázi za návštevu ani veľmi nepovažujem prídu uvarím kávu pokecáme, medzitým si odbehnem naložiť práčku, alebo vyvesiť prádlo a podobne
Či si mohla zareagovať inak? Mohla. Ale ja by som zareagovala rovnako. Kým sme sa presťahovali do bytu bývali sme pár mesiacov pri svokre, mali sme malé bábätko. Malý sa zobudil skoro, ale trocha sa pohral a potom som spolu s ním spala ďalej. No moja svokra čerstvo na dôchodku, len čo počula zvuk za dverami vbehla dnu bez klopania a hneď sa k malému ozývala a to nebolo ani 7. Keď to už pár krát spravila, tak som už vybuchla, že "Čo je zas?" zvýšeným hlasom. Asi sa aj urazila, ale viac to neurobila. Ja som sa zo slušnosti snažila byť ticho, no asi to trebalo povedať na rovinu, čo mi vadí. No ja som človek, ktorý drží pocity v sebe, len aby niekoho neurazil. Treba sa posadiť spolu k stolu a povedať pravidlá, čo vám vadí. Rodičom to asi samým od seba nedopne. Povedať presne tak, ako si to opísala tu. Že ich máte radi, aj ich návštevy, ale chce to nejaké pravidlá, že by ste si radi užili aj čas osamote a súkromie, bez toho aby sa urazili.
Ak im to nevieš povedať tak skús polonaha otvoriť dvere. Potrebujete niečo? Ako vidíte sme zaneprázdnení 😁
Dobre si spravila. Ja som byvala u svokry v pristavbe a kazda sobota budiček. Manzel ľubil spat. Vosli az do spalne. Raz som pocula ze ide a pritulila som sa k nemu akože🙈potichu zatvoril a odišiel. Bol koniec budickom. Tak isto nemali sme sito, on šiel okolo odhrnú zaclonu a kričal na syna ahoooj. Jednak ho kolkokrat vyrusil od hrania, zobudil. Raz som sa prezliekala, bola som naha. Zacala som kricat schovavat sa a vtedy aj to skoncilo. Bol to des
Začni im robiť to isté s tými prepadovkami a vypýtaj si kľúče od ich príbytkov, možno pochopia
@sima234 hovori ti nieco tolerancia?
Pišeš že muž chodi do zahraničia všetci ste za dobre.Ridičia chcu vidieť syna.Keby chodil do práce na Slovensko a videli by ho v lete dajme tomu an záhrade tak by toľko nechodili podľa mňa.
toto by som zatrhla hneď a všetkým, cez víkend pred 10tou ani nevstanem
@sima234 vpadnu ti rodicia s klucom do bytu ked kadis a dieta sa ti dobyja na wc? Alebo ste s muzom v najlepsom? Lebo presne to robili svokrovci a este aj muzova babka mojej kamoske. Urobila totiz tu chybu ze vrazili s muzom peniaze do cudzieho domu a byvali tam. O tomto sa bavime.
Nie o tom ze dam prat alebo varim ked su u mna rodicia.

@oblacik00 chapem,ze sa citis neprijemne a mas vycitky,ale raz to museli prist. Moji svokrovci takto chodili v nedelu rano po kostole na navstevu. Ked prisli prvy krat myslela som,ze sa mi sniva. 7.30 sa cudovali,ze ja este v posteli lezim a som v pyzame. Ked uz to bolo neusnosne tiez som utrusila nieco podobne,ze kludne aj pred omsou o 6 sa mozu zastavit nabuduce. Odvtedy nechodia takto rano a ja mam pokoj. Tiez ich mam rada,nevadi mi,ked pridu,boze ale v normalnom case. Ale inak na neohlasene navstevy pocas dna som si zvykla. Niekedy ma to nastve,ale vacsinou mi to nevadi. K nam aj kamarati tak chodia,ze isiel som okolo,tak som sa zastavil na kavu.