icon

Neposlušná návšteva

12. aug 2022

Ako by ste sa zachovali keby k vám chodila neposlusna návšteva?Bývame v novostavbe dom 4 izbový.Mam dvoch chlapcov vo veku 2 a 5 rokov.Jedna kamoška má dievčence v tom istom veku.Teraz cez leto často sa navštevujeme.Chodia ony k nám lebo máme dvor bazén trampolínu.Ony bývajú v byte.Pohoda,nech sa deti spolu zahrajú.Lenze dosť mi vadí že jej deti sú neposlušné podľa mňa,rozhadzujú hračky,celá detská vyzerá ako po výbuchu.Hracky nechcú upratať po sebe,vždy to ostane na mne keď odídu.Moje deti vedia že keď sa s niečím hrajú a chcú druhu hračku,treba to prvé upratať na miesto.Od narodenia ich k tomu vediem.Aj pekné sa rozdeliť,nie bit sa o hračky.Kamoskine deti sa bili o hračky,potom revala jedna druhá každú chvíľu,čo jedna chcela to chcela aj druhá.Prislo mi to také blbé,nie som zvyknutá pri mojich deťoch na takéto chovanie.Aj som sa snažila naznačiť jemne že treba po sebe hračky upratať.Alebo kreslili a pokreslili nám stenu.To už som mala dosť.Neviem ako sa zachovať v takomto prípade?

Strana
z3
sense
14. aug 2022

Nenaznacovatpovedat, ak popísali stenu, viac fixky nedať ani farbičky, tie ma každý doma, takisto ne dovoliť po vyťahovať všetky hracky. Predpokladám ze keď ty aj ona má 2jroxne dieťa tak ste pri deťoch a nenechávate ich samé bez dozoru. A keď povie kamarátka ze už idú domov, tak povedz deti treba izbicju upratať. Spolu ste sa hrali, mali by ste aj spolu upratať. A ak nepomôže ôk ak sa prídu hrať lebo trampolína tak nepustit dnu

sonia1712
14. aug 2022

Presne ako písal niekto vyššie, vezmi sa s chlapcami a choďte k nim na navstevu, len tak lebo deti chceli, a keď tvoji rozhadzu veci, vezmi sa a odie, že ved sú ešte malí 🤣

romcici17
16. aug 2022

Toto zažila moja mama s jej kamarátkou ešte keď som mala asi okolo 9-10 rokov.Chodila k nám jej kamoška ktorá mala nevychované decká.2 dievčatá to boli.Časom sa im narodil aj chlapček a to teda vyzeralo🙈.Raz nám skoro zdemolovali obývačku,ukradli mi aj zopár plyšákov,ale nakoniec ich vrátili...Viete si predstaviť za akých okolností(krik,vresk,plač...).Potom prišli ku nám a to už aj naposledy.Pobili sa o moju hračku,ktorú mi zas chceli ukradnúť,skoro nám zdemolovali dom a to boli u nás len dve hodiny.Mama to kamoške vykričala a povedala jej čo si myslela a priateľstvo ukončila.Doteraz na ten krik nezabudnem ani na ten výraz tej kamošky🤣.Odvtedy som ich nikdy nevidela.Momentálne mám 18 skoro 19 a furt sa na tom smejem.Len tým všetkým chcem povedať,že človeku občas treba narovinu povedať do očí čo vám vadí.A to ozaj hovorím z vlastnej skúsenosti na základe tohto príbehu a tie príbehy mám asi zo 4,keďže za moje detstvo moja mama mala hodne známych mamičiek,ktoré mali neporiadne deti.

lennytka84
18. aug 2022

Keď sú to iba detí tak nech sedí s nimi doma.
Pána beka o do mňa žiadna návšteva ( detská) neodišla pokiaľ si aj s mojou Terezkou neporiadili za sebou 😉 hračky.
MÔJ DOM MOJE PRAVIDLÁ.

evkamotka
20. aug 2022

Mam deti v rovnakom veku a hracky vedia upratovat velmi dobre - ked chcu alebo musia 🙂
Kamoske nic netreba, pri zberani na odchod zavel vsetkym detom, ze kto sa hral, ten upratuje, inak ich sem hrat uz nepustis. Uvidis ten frmol, budu spratavat ako mravceky 🙂

Strana
z3