icon

Nepracujúce ženy

30. mar 2023

Aký máte názor na ženy v domácnosti? Moja budúca svokra je taká, ukončila školu vydala sa a odvtedy vôbec nepracuje. Má 2 deti a ešte len 45 rokov, minuly víkend sme boli pozvaní s mojimi rodičmi aby sa spoznali, moja mama má o nej zlu mienku keďže takéto ženy neznáša… čo sa týka financií nie sú bohatí ale majú sa ok… no ja tomu aj tak nerozumiem… bola tam aj budúca švagriná (manželka jeho brata) ktorá je teraz s druhým dieťaťom doma a mama sa jej pytala dokedy je na materskej a kedy ide zase pracovať atd a ona a jej muž že ona pracovať nebude načo… milujem svojho snúbenca ale má zvláštnu rodinu neviem ako s nimi budem vychádzať

mikadooo
30. mar 2023

Neriešim. Každého vlastná voľba. Ja som mala fázu, že ostanem doma po materských a budem sa starať o domácnosť. Ale potom mi už tak švitorilo z tohto bytu, že som vyslovene utiekla do roboty. Je to ich život, ich voľba. Ty si hlavne s priateľom pred deťmi vyjasni, ako to vidíš ty, nie že potom budeš nariekať, že muž vyžaduje non-stop servis a ty to popri robote nestíhaš a on ti ešte aj vyčíta, že on ťa do roboty predsa neposielal. Ja osobne už teraz viem, že mne by ako žene v domácnosti d*blo. Vôbec som sa v tom nenašla, všetky tie domáce práce mi v podstate lezú na nervy a robím len to, čo musím. Ak sa niekto iný v tejto pozícii cíti dobre, ba dokonca je to jeho "dreamjob", pokojne im to doprajem, hlavne nech si nažívajú spokojne a šťastne a nech sa ani jedna strana necíti ukrivdene. A nesnažím sa to nejako logicky pochopiť, jednoducho to akceptujem, že si vybrali takýto životný štýl.

liljana
30. mar 2023

@evamarek77 Este raz. Preco ho teda dalsie vlady R.Fica nezmenili? Opakujes ako papagaj. Odpovedz. Ved vlady maju vladnut, zlepsovat a vyladovat predosle opatrenia, co sa da. Ak to bolo zle, preco to nezmenili?

zmrzlinka2021
30. mar 2023

@evamarek77 vidíš my sme v 90 rokoch hladovali. Túto krajinu zdevastoval Fico a Mečiar. A kto ich najmä voli? No dôchodcovia. Však dostanú karafiáty a vlaky zadarmo. To v ako štáte žiješ, to je Fico. Mafiánsky režim, zničené školstvo, zdravotníctvo a to ti píšem osoba, ktorá do toho vidí podstatne viacej.

zmrzlinka2021
30. mar 2023

@liljana Fico tu bol pre svojich ľudí. Dôchodcovia boli pre neho len nástroj k moci, tzv hovná ktoré si ľahko kúpiš

liljana
30. mar 2023

@zmrzlinka2021 Ved to. Ten zakon bol sity na situaciu v 2008. Ako sa situacia menila, mali dalsie vlady zakon a vzorec aktualizovat. Aj keby tu Fico kradol dalsich 20 rokov, niektori ludia budu stale ukazovat prstom, ved v roku 2008 pred 40 rokmi Radicova ... Ta za vsetko moze ... Na hlavu tato krajina.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
30. mar 2023

@liljana a práve preto nie sme pripravení na švajčiarske dôchodky... Mentálne sa neposuvame. Ešte stále tu ľudia volia mafiánov.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vroni
30. mar 2023

@liljana, si odvazna. Drazdit Ficoida bosou nohou.... Jeho volici ziju v paralelnom vesmire a alternatívnej pravde, realitu a argumenty povazuju za nezmysly a nedaju sa nimi zmiast.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
30. mar 2023

@evamarek77 ty vážne volíš Fica? Vazne túžiš po návrate mafie? Ako ja sa stále budem mať dobré, ale väčšinina národa si to odsere. By si mohla byť viac zhovievavejsia k ľudom.. lebo väčšina ľudí je odkázaná na slovenské zdravotníctvo, školstvo... To ako sa dnes ľudia majú, je 12 rokov ficka. Kto tomu nechápe, ani si nezaslúži mať sa lepšie. Práve naopak... život a realita ho doženie

zmrzlinka2021
30. mar 2023

@vroni ale hlavne že sníva po švajčiarskom dôchodku. . žiadne také, bude mať dôchodok na fica

mateson
30. mar 2023

@vroni prosím ťa, mohla by si teda vysvetliť v akom vesmíre žijú voliči Matoviča??

zmrzlinka2021
30. mar 2023

@evamarek77 život nie je o učení ale o hodnotách a pre mňa tými podstatnymi hodnotami je sloboda, spolupráca, ľudská dôstojnosť a čestnosť. To ako človek žije, je zrkadlom jeho vnútra, jeho myslenia.

mateson
30. mar 2023

@zmrzlinka2021 realita dneška je psychicky chorý človek v parlamente. Každému ,kto má kúsok sedliackeho rozumu bolo jasné, že nie je v poriadku už keď bol iba poslanec.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bessie12
30. mar 2023

@evamarek77 mala mu silnejsiu tresnut. Mozno by pomohlo, hoci ... 😂

zmrzlinka2021
30. mar 2023

@mateson a diskutujeme tu o matovicovi?

zmrzlinka2021
30. mar 2023

@evamarek77 aká sociálna? A kto to bude platiť? Zvýšime dane, odvody? Mne je to jedno, ja to necítim ale zas potrestať väčšinu pracujúcich ludi

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vroni
30. mar 2023

@mateson, to nie je vesmir, to je stav.

vroni
30. mar 2023

@zmrzlinka2021, no.... svajciarsky dochodok.... ten je fajn, ked z neho nemusis vo Svajciarsku zit. Takze taky mat moze. Ze na Slovensku sa z neho vyskakovat nebude dat, ale v takej Indii by si z neho bola tazko za vodou.... Je to len uhol pohladu 🤣🤣🤣

aga2011
30. mar 2023

@777januska777 top komentar❤

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
akje
30. mar 2023

"milujem svojho snúbenca ale má zvláštnu rodinu neviem ako s nimi budem vychádzať"

@autorka, ak su ti ludia zli, tak zle ak su dobri ludia, tak s nimi budes vychadzat dobre ;) zalezi este od toho, aka si ty ;)
Ja poznam velmi dobru pani, ktora si zvolila byt zenou v domacnosti, vychovala 3 velmi dobre (srdcom) a uspesne deti. Aj dievcata aj chlapec su vystudovani, pracujuci, majuci dobru karieru. Asi tolko k tomu.

Pri tychto temach nikdy neviem, ci ma ist o zavist, ze zena si zvolila svoju zivotnu rolu tak, ako to vyhovuje jej, ako to vyhovuje jej partnerovi/muzovi alebo je to vyvysovanie sa nad niekoho, alebo neschopnost pochopit, ze to, aky je clovek nedefinuje jeho status a typ prace ale jeho povaha a to, co ma vnutri v sebe. Zamyslela by som sa nad sebou, keby toto vypustim z ust, lebo praca nie je jedine, co cloveka definuje.

barbie1981
30. mar 2023

Ži a nechaj žiť, absolútne ťa nič do toho, ako žijú . Možno im to tak vyhovuje. Poznám veľa rodín, kde žena ostala doma a vieš čo, žijú krásny rodinný život bez stresu, plný lásky a pohody, aj keď majú menej peňazí tak im takyto život vyhovuje.

vroni
30. mar 2023

@evamarek77, viem, ze to bol slogan tej reformy. Hovorim o tom, že problem dochodkov je medzičasom v celej europe a aj pojem svajciarsky dochodok hodne devalvoval.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená