Nepríjemná návšteva u svokrovcoch
Ahojte. Prišli sme vcera na návštevu k svokrovcom no oni neboli doma boli niekde az do večera. Prišli o 21:00 tak sme uz boli v izbe a pripravovali sa na spanie. Svokra prišla a pýtala sa že či sme neprisli za nimi ze ci sme tu prisli ležať. Boli sme dohodnutí ze mame prísť.
@anonym_autor poviem ti, čo najviac vadí mojej mame: keď brat s rodinou nedajú vedieť kedy presne prídu a kedy plánujú odísť. Oni len povedia, že prídu na víkend. Naši sa veľmi tešia, keď niekto z nás príde. Ale mama potrebuje vedieť kedy ich ma čakať. Či na obed alebo večeru. Či si môže niečo ešte vybaviť pred tým, než prídu alebo nie. On nikdy nedá vedieť. Keď sa ho priamo opýta tak buď nevie, ale povie nejaký čas, ktorý na 90% aj tak nedodrží. Mame to riadne lezie na nervy.
@anonym_9b036e deti
@minenkaa tak ich potom nemá svokra čo buzerovať keď sú deti 😀 evidentne prišli do svojho keď nie sú návšteva.
@anonym_be333a ty a nepríde ti divne že si návšteva odomkne a uloží sa spat. Podľa mňa tam prišli ako domov a majú pred sebou celý víkend All inclusive.
@maciatkolulu no vsetci po nicom inom netuzia len po all inclusive, ze? Hovoris za seba?
Deti bezne maju kluce od rodicov, boli dohodnuti, ze pridu, rodicia nikde, telka ich nebavila, isli spat, a?
Síce chodím spať okolo 21-21.30, ale keby som prišla k svokrovcom na návštevu a oni by z nejakeho dôvodu neboli doma, tak 1. volám im, som tu, kedy prídete a poda toho by som sa zariadila (jedine, žeby nemali mobily? V dnešnej dobe?)
2. Určite by som si neľahla spať a počkala na nich, kým prídu, jedine, že by povedali, že zdržíme sa, kľudne choďte spať…
3. Ak by som sa nemohla z nejakých príčin dovolať, tak určite by som si na návšteve nešla ľahnúť spať o 9. ale počkala na nich.
My k rodicom keď ideme, rovno si odomkneme, veď som doma, aj keď som už vydatá a s vlastnou domácnosťou. Brat bývajú ďalej, k našim keď prídu pár krát ročne, vždy v piatok, mama vyvara a vypeka už od rána a veľmi sa teší, čaká ich. Rovnako otec, veď si vnúčatá vidia len pár krát do roka. Tiež prespia pár dní.
Toto čo urobili autorkini svokrovci je otras a neucta. A ešte ta poznámka, že či prišli ležať. Ráno by sme s manželom odišli a viac tam na návštevu nešli, keď si nás nevážia.
Ženy, ktoré útočia na autorku, nemajú všetkých 5 pohromade, ak sa im toto zda normálne. Podľa mňa je tam toho viac čo sa týka svokrovcov, čo autorka s nimi zažila, na mna pôsobi tá ich reakcia ako by boli prepnuti.
A zase.....lebo svokra....
To fakt niekto pod 50 r chodi spat o 21hod?
@janinah mám 42rokov, spat chodím okolo 20tej. Čo je na tom zvláštne? 🤔 potrebujem spánok, je to moja priorita. Veľa cestujem do prace, víkendy prespim, venujem sa detom, domácnosti….
@anonym_9b036e tak asi to tak aj tie deti berú, že niesu návšteva ale že idu domov,keď majú kľúče a nepovedia ,kedy pridu
Kde sa píše,že idu do svojho
@minenkaa Ak v dome nemám trvalé bývanie tak som návšteva bez ohľadu na to či mám kľúče alebo nie. Ja vlastním dom v ktorom žije moja sestra s rodinou, mám od neho kľúče a vstup do neho defacto neobmedzený, ale vždy keď idem do ich domácnosti som len návšteva. Návšteva nie som ak vstupujem do svojho domova , v ktorom žijem, spím, varím, upratujem, chodím nahá ...
Ja by som prisla a svokra nieje doma, otocime sa a ideme domov. Zavolala by som ze sme tu ale vy nieste doma tak ideme domov. A je jedno ci by sme byvali 30km alebo 300km ..
@diablikovci myslím, že bolo napísané A, ale nebolo napísané B. Neverím tomu, že v dnešnej dobe, keď má každý mobil, tak neboli dohodnutí na určitú hodinu, že si nezavolali, vyrážame, alebo už sme u vás, že svokrovci im nedali vedieť - odbehneme večer k...má narodeniny, ale cíťte sa ako doma, vrátime sa okolo 21,00.
@minenkaa Ak v dome nemám trvalé bývanie tak som návšteva bez ohľadu na to či mám kľúče alebo nie. Ja vlastním dom v ktorom žije moja sestra s rodinou, mám od neho kľúče a vstup do neho defacto neobmedzený, ale vždy keď idem do ich domácnosti som len návšteva. Návšteva nie som ak vstupujem do svojho domova , v ktorom žijem, spím, varím, upratujem, chodím nahá ...
@anonym_9b036e ale veď to je uplne v pohode ako to máš ty a ja ti to ani nevyvraciam
@anonym_autor poviem ti, čo najviac vadí mojej mame: keď brat s rodinou nedajú vedieť kedy presne prídu a kedy plánujú odísť. Oni len povedia, že prídu na víkend. Naši sa veľmi tešia, keď niekto z nás príde. Ale mama potrebuje vedieť kedy ich ma čakať. Či na obed alebo večeru. Či si môže niečo ešte vybaviť pred tým, než prídu alebo nie. On nikdy nedá vedieť. Keď sa ho priamo opýta tak buď nevie, ale povie nejaký čas, ktorý na 90% aj tak nedodrží. Mame to riadne lezie na nervy.
@anonym_2e7be5 pomohlo by, ak by pár krát neboli doma, nie sú povinní nepohnúť sa celý deň z domu. A brta by sa naučil, že dá časové okno, kedy asi prídu, jasné, že sa to nedá vždy povedať presne, stačí, ak stojíš za havárkou, cesta je neprejazdná, alebo mešká vlak či bus
@anonym_9b036e ale veď to je uplne v pohode ako to máš ty a ja ti to ani nevyvraciam
@minenkaa ale ostatné sa snažíš presvedčiť, že návšteva nie sú lebo majú od nehnuteľnosti rodičov kľúče.
@maciatkolulu no vsetci po nicom inom netuzia len po all inclusive, ze? Hovoris za seba?
Deti bezne maju kluce od rodicov, boli dohodnuti, ze pridu, rodicia nikde, telka ich nebavila, isli spat, a?
@anonym_be333a však presne ,a?
@anonym_9b036e e.to je jasné,dám kľúče niekomu,v prípade toho,že sa niečo deje. Vždy budeš len ten kto má kľúče. Ale ak niekto odomkne dom,uloží sa niekam späť,nie je bežná návšteva. Bežná návšteva zvoní, ak hostiteľ nie je doma,sa otáča a odchádza. To je taká normálna návšteva
@janinah občas si klepni po prstoch.
@anonym_autor je to neslusne, ze boli prec, ked vedeli, ze pridete. Asi ste prisli na vikend, ked ste tam aj spali. Ak mate deti, tak o 21h je normalne ist spat. Ale inak v piatky sme hore bezne do 22-23h.
Vy ste prisli na navstevu, otvorili ste si sami predpokladam. A cakali ste az pridu domov? A ked nechodili, tak ste sa na tej navsteve vybrali spat?
Ja by som sla domov 🙈😆 pretoze by mi asi nikto neotvoril.
@martinkatinka tak hadam manzel, ich syn ma kluce. Aj ja mam kluce od bytu mojej mamy a aj svagrovci maju od domu, kde byvame so svokrou. Pre mna to je normalne mat kluce, ved su to rodicia.
@janinah by si sa čudovala. manžel vstáva do práce o 4 h, pracuje v automobilke za pásom- urobený, tak si ide ľahnúť.
dcéra aj skôr. cestuje denne do školy 40km. ráno v pohode, večer zaspí aj o 20h.
ja som si už zvykla a pozriem telku aj sama.

Ja by som prisla a svokra nieje doma, otocime sa a ideme domov. Zavolala by som ze sme tu ale vy nieste doma tak ideme domov. A je jedno ci by sme byvali 30km alebo 300km ..