icon

Nepríjemné krstiny: Ako zvládnuť rodinné konflikty?

28. máj 2025

Stala sa mi taká nepríjemnosť a neviem sa z toho spamätať. Po krstinách nášho bábätka sme mali doma malé rodinné posedenie – moji rodičia, svokrovci, súrodenci… a uprostred toho všetkého mi svokra pred všetkými nahlas povedala, že dieťa sa vôbec nepodobá na manžela a že nie je jeho. Manžel sa to síce snažil zahrať do autu, ako vtip, ale bolo jasné, že ona to myslela smrteľne vážne. Preplakala som celú noc. Chápem, že každý má nejakú povahu, ale toto mi prišlo cez čiaru, neviem sa cez to preniesť.

Strana
z2
eviq
28. máj 2025

Manžel ju mal vyhodiť a nie zahrať do outu ako vtip.

simona1998
Odpoveď bola odstránená
autor
28. máj 2025
@eviq

Manžel ju mal vyhodiť a nie zahrať do outu ako vtip.

@eviq Ona má 78 rokov, to by si nedovolil. Ako nie je zlá, pomôže, len musí vždy povedať to, čo si myslí. Ale toto sa ma dotklo.

laurinka27
28. máj 2025

Skončila by u mňa 😘

cimage
28. máj 2025

Ked najblizsie bude chciet vidiet svoje vnuca, tak hned by som ju otocila a hned s nou zrusila vsetky kontakty.

negymama
28. máj 2025

nie je zla?? no praveze je.
Moji svokrovci vzhlasovali toto aj u prvej, aj u dalsich deti, sice nie na krste, tam robili pred hostami chrumkavych, ale vztahy to nieze narusilo, ale po case skoncili uplne.

koniarova
28. máj 2025

Ser na ňu. Ak sú všetci ostatní príčetní, vedia, že je to hlúposť. Naštve to, zabolí. Ale čo so starým človekom? Už ju nezmeníš. Slušne povedat, že sa ťa to dotklo.

negymama
28. máj 2025

no viac by dieta nevidela. a keby ho chcela vidiet, tak bz som jej odvrkla, ze naco. Vsak ho nepovazujete za svoje vnuca. Fuj...neznasam taketo fuchtle. a moze mi niekto vykladat o ucte k starsim.
Ucta ma byt obojstranna.

negymama
28. máj 2025

mna by viac mrzela reakcia muza...vtip? no to ani nahodou. ved urazili aj jeho.

michaela329
28. máj 2025

Starí ľudia sú jednoducho casto hrubí, ale toto už je moc....ja by som rázne riešila hned. A úprimne, kým by sa neospravedlnila, vnúča by nevidela.

eviq
28. máj 2025

To je práve to, že ona si musí uvedomiť, že nemôže len tak vypustiť také niečo z úst a prejde jej to. Vek nie je ospravedlnením. Mrzí ma, že si toto zažila.

enmery
28. máj 2025

Ja by som jej povedala, že no áno, nepodobá sa, lebo je dieťa celé po mne.
Manželovi by som povedala, že ďakujem, ako sa ma "zastal". Aké upratanie do outu?Keď tam zadrie, že určite nie je tvojho manžella=ergo Ti povedala pred všetkými, že si "ku" a klamárka. Žiadny vek ani pozícia v rodine na to nikoho neopraávňuje, ponižovat iných.
Nechce sa mi veriť, že medzi vami fungovalo všetko ok a s ňou ste nikdy nemali problém, keď si dovolila zadrieť, že určite nie je jeho /podobu neriešim/.

danniiee8
28. máj 2025

Ten jej vek je diagnoza sama o sebe. Niektorí ľudia v jej veku už nemajú zdravý úsudok, aj keď to ju samozrejme neospravedlňuje. Normálny príčetný človek rozumie, že pár týždňové bábätko sa nemusí okamžite podobať na otca a niektoré deti sa na otca nepodobajú nikdy, napríklad ja aj moji súrodenci sme dospelí a nemáme s otcom žiadnu podobnosť a nikdy nikoho hádam nenapadlo, že nie sme jeho. Ale úprimne dúfam, že tvoj manžel je presnou kópiou svojho otca.

negymama
28. máj 2025
@enmery

Ja by som jej povedala, že no áno, nepodobá sa, lebo je dieťa celé po mne.
Manželovi by som povedala, že ďakujem, ako sa ma "zastal". Aké upratanie do outu?Keď tam zadrie, že určite nie je tvojho manžella=ergo Ti povedala pred všetkými, že si "ku" a klamárka. Žiadny vek ani pozícia v rodine na to nikoho neopraávňuje, ponižovat iných.
Nechce sa mi veriť, že medzi vami fungovalo všetko ok a s ňou ste nikdy nemali problém, keď si dovolila zadrieť, že určite nie je jeho /podobu neriešim/.

@enmery ano podoba s tym nema nic, ale hnusny umysel ublizit neveste a aj synovi, pripadne pokus narusit vztah mladych nedoverou.
Moji svokrovci maju sznov jednovajecne dvojcata, a moja dcera a svagrov syn sa v detstve podobali minimalne ako brat a sestra.
ale kym chlapec bol u svokry "do rodiny" a vsetko v poradecku, tak nasa o 10 mesiacov mladsia dcera sa podla nej "vobec nepodobala" na mojho muza a podla nich nebola jeho.

To uz som ironicky hovorila svagrinej, ze asi sme mali jedneho milenca, ked sa nam deti podobaju, a moje nie je muzove.
Ulohu hralo to, ze svagor bol oblubeny syn, a prvojediny vnucik detto.

ghoul_
28. máj 2025

Tak si ju mala poslať do pi.. na mieste, ja by som ju poslala

deti95060810
28. máj 2025

teta sa evidentne nevie správať v spoločnosti...
tvojich rodičov to muselo neskutočne mrzieť... samozrejme aj teba .

autor
28. máj 2025

Dlho sa nám nedarilo, je to vymodlené vyprosené dieťatko. A mrzí ma to, neviem, či jej to dokážem niekedy odpustiť :-/

jaskolka
28. máj 2025

Svokra je inak kompletná? 😮Lebo normálny človek toto nepovie len tak,mirnix dirnix. Ja by som jej asi rovno povedala,či jej nešibe,vek nevek. Toto fakt si nemá nikto dovoliť,to nie je že "vtip"to je absolútne drzosť a ani vek ju neospravedlňuje.

michaela329
28. máj 2025
@deti95060810

teta sa evidentne nevie správať v spoločnosti...
tvojich rodičov to muselo neskutočne mrzieť... samozrejme aj teba .

@deti95060810 inak...moja mama by asi išla aj do útoku, toto keby zadrela pred mojimi rodičmi 😃

meg91
28. máj 2025

Keď ti to uz povedala,tak ti to bude hovoriť stále..prerus kontakt.Inak rodina sa ukáže keď dieťa pribudne takže takto sa ti ukázala aká je naozaj 😒

koniarova
28. máj 2025

Veď je to 78 ročná osoba. Určite už nemá všetkých pokope v makovici.

evcagabi
28. máj 2025

Vyrazila by som ju a dieta by uz nevidela.

selest
28. máj 2025

Nezacina u nej demencia? Povie toto pricetny clovek na krstinach pred celou rodinou? Podla mna nie..

sevrin
28. máj 2025

Vyrazil by som ňou bránu do dvora a ešte by som jej dal zaplatiť zvárača, ktorý by tú bránu prišiel opraviť. A zohnať dnes dobrého zvárača nie je žiadna sranda!

rejka7
28. máj 2025

Že celú noc preplakala, to snáď nie🙄. Však si jej mala hneď do ksichtu šplechnut, že si si dávno všimla, že už nie je to čo bývala a vek jej na rozum siaha a pomatene hovorí, dva cez tri.
Alebo, keď si sa jej chcela zbaviť, tak "keď už raz tak je, tak to vlastne ani jej vlastné vnúča nie je takže, už viac na návštevy ku nej s parchantom chodiť nemusíš a pretvarovat sa tiež nie.🤣

deedol
28. máj 2025

Vek nie je ospravedlnenie. Diagnoza by bola, ale tu nespominas. U mna by skoncila.

zooeynka
28. máj 2025

Stara asi usudzuje podla seba. Ktovie ci otec tvojho muza je skutocne jeho otec. A takto jej to trebalo splechnut nazad.

mamina7070
28. máj 2025

zacala by som sa nahlas smiat a povedala jej ze nemas dolu kopirku
proste asi uz nejaka psychiatricka diagnoza u nej startuje

66bublinka66
28. máj 2025

Nič si z toho nerob moja teta mame pred 34 rokmi zahlásila či ma ma s ciganom (ja to myslím samozrejme bez akéhokoľvek rasizmu či podobne) pretože od malička som bola snedá (a na otca sa podobám zo súrodencov teraz najviac)

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2