Nepríjemné krstiny: Ako zvládnuť rodinné konflikty?
Stala sa mi taká nepríjemnosť a neviem sa z toho spamätať. Po krstinách nášho bábätka sme mali doma malé rodinné posedenie – moji rodičia, svokrovci, súrodenci… a uprostred toho všetkého mi svokra pred všetkými nahlas povedala, že dieťa sa vôbec nepodobá na manžela a že nie je jeho. Manžel sa to síce snažil zahrať do autu, ako vtip, ale bolo jasné, že ona to myslela smrteľne vážne. Preplakala som celú noc. Chápem, že každý má nejakú povahu, ale toto mi prišlo cez čiaru, neviem sa cez to preniesť.
Nevihodila bi som svokru ale toto iste som mala aj ja na zaciatku spolužitia s manželom a tiež sa nepodobá dcéra na manžela ale deti sa skôr podobajú po starich rodičov alebo súrodencov ako vichadzame dobré ale som povedala ze pokial ja budem žiť tak toto jej nezabudnem a ani neodpustím a môže si hovoriť uz co chce niekto to robí zámerne aby rozdelili dvoch ľudí
Môj muž by nemal šancu reagovať, moja mama a otec by sa postarali za sekundu o to, že nikto s nikým by sa nebavil v rodine aspoň 4 generácie 😅 je mi to ľúto, že si to musela zažiť. Pokiaľ to u nej nie je nejaká začínajúca demencia, byť mojou svokrou, vnúča by videla vtedy naposledy.
Muselo to byť nepríjemné ale .mozno ťa potesi že tvoja svokra sa na tú moju ani zďaleka nechytá. 😉 Jej vlastné deti sa s ňou nebavili celé roky a prekonali sa až nedávno keď už je dosť stará čiže tam už človek berie všetko s rezervou. Hlavne nemaj v sebe hnev alebo neodpustenie. To je to najhoršie čo sa ti môže v tomto prípade stat. Buď lepší človek.
Ak si niekto myslí že keď je starší je múdrejší než všetci ostatní tak to už dávno neplatí svokru nech si manžel uprace a ty ju konfrontuj pri najbližšej príležitosti aj za cenu toho že sa pohadate prajem vám veľa šťastia
Ak by to povedala moja mama mojej zene o mojom dietati,o 5 minut by mala taxik vonku......ak by to povedala moja mama mojej svagrinej tak by som ju tahal ja prec
Ak si niekto myslí že keď je starší je múdrejší než všetci ostatní tak to už dávno neplatí svokru nech si manžel uprace a ty ju konfrontuj pri najbližšej príležitosti aj za cenu toho že sa pohadate prajem vám veľa šťastia
@clementisa To zr s vekom prichadz mudrost uz davno neplati? A kedy to platilo? Vekom prichadzaju choroby a demencia,nie mudrost........
Neviem, nakoľko je p.svokra v dobrej mentálnej kondícii, lebo je možné, že ju ostatní berú s rezervou,a tak by som si z jej výroku nič nerobila,lebo podstatné je ,ze medzi Vami a manzelom je dôvera.V prípade, že by sa situácia opakovala, pomocou testu otcovstva by som si obhájila svoju pravdu a to tak,aby boli svedkami aj členovia rodiny.Myslim,ze Vy by ste už nemuseli nič riešiť,z rodiny by sa našli ludia, ktorí by p.svokru zahanbili
Ja som taká vďačná, keď čítam tie témy tu o svokrách... Zrazu si uvedomujem, ake mám šťastie na svokru 😂 no ja by som tiež najbližšie keď bude chcieť vnúča na ruky alebo niečo povedala iba "veď podľa vás to nie je vaše vnúča" a kým by sa neospravedlnila, bojkotovala by som ju...
Nakolko je to pani vo vyssom veku, urcite by som to az tak neriesila. Prerusit kontakty, ignorovat, je to len svokra.
Snad Ta rodina pozna a muz tiez a neveria takym reciam. Zial, slova niekedy velmi zabolia.
Verim, ze muz sa na nu uplne podoba 🙈🙈🙈

Mne toto iste tiez zahlasila svokra, muz bol ticho. Ked svokrovci odisli, oznamila som muzovi, ze este raz sa nieco taketo stane, ja osobne ho poslem na testy otcovstva, a ked sa ukaze, ze deti su jeho (boli sme na ivf), tak nechcem v zivote vidiet ani jeho, ani jeho rodinu. Viackrat svokra neskusala podobne hlasky.