icon

Nepríjemné skúsenosti so švagrinou

5. okt 2025

Brat so švagrinou sa zvalí rok po revolúcii kým stavali dom bývali u našich. Ja som v tom čase bývala na internáte. Keď bol dom ako tak hotoví nasťahovali sa tam, lebo naši, ja a oni štyria v jednom dome bolo dosť. Prešla hodná doba dom sa stále dokončoval, deti.boli veľké a kolaudácia v nedohľadne, aj ich manželstvo krachlo. Brat po rozvode daroval svoju časť v deťom.
Nechcem všetko písať o švagrinej lebo by ste ma vinili z ohovárania iba pár faktov, každé podnikanie do ktorého sa pustila skrachovalo, tie aktivity boli rôznorodé a zanechala po sebe spúšť a dlžoby. Nevymyslela som si to ja, synovcovia sa sťažovali Ten mladší sa kvôli tomu odsťahoval k môjmu bratovi do zahraničia, druhy zostal bývať v našom rodičovskom dome. Ale dlžníci exšvagrinej si ho aj tam našli, vyzvaňali, vypol zvonček tak kopali na okno či hádzali kamienky. Mňa si tiež našli ale len miestny vedia že bola mi švagrinou, muž pošle tých ľudí kade ľahšie. Ale aj tak sú to nepríjemné situácie. Môjmu kmotrovi a viacerých na tej ulici dlží, neuhradili faktúry a zdrhla do zahraničia. Dom na ktorom sa brat a otec tak nadreli šiel kvôli tomu do dražby. Chvíľu bola ticho, teraz organizuje špeciálne zájazdy do Ázie. Neviem ako je to možné, ako jej ľudia môžu stále veriť?

anonym_b1e504
5. okt 2025

@anonym_autor Ked je to tak, je to tak.

personality
6. okt 2025

Ze raz bude úspešná, nebojí sa riskovať a nevzdáva sa.

anonym_4f2788
6. okt 2025

Raz mozno podvedie nespravnu osobu … Nech si robi a zije ako chce.je to cudzi clovek, nebudem sa nou zaoberat.

katkaseiner
6. okt 2025

otazkou je, ako jej ludia mozu stale verit?
Ak organizuje zajazdy, ti ludia vobec netusia ze vsetko coho sa dotkla krachlo... asi tak

autor
6. okt 2025
@anonym_4f2788

Raz mozno podvedie nespravnu osobu … Nech si robi a zije ako chce.je to cudzi clovek, nebudem sa nou zaoberat.

@anonym_4f2788 tebe je to cudzí človek ale nám tu podvedený ľudia pravidelne klopajú zvonia, či o nej niečo neviem, kde teraz býva či má peniaze, či už predela to a to....
Ona a môj brat je minulosťou, ale keď prehovorí vlastne deti aby predali auto alebo brali pôžičku a peniaze dali jej, To je u mňa už cez všetky čiary

autor
6. okt 2025
@katkaseiner

otazkou je, ako jej ludia mozu stale verit?
Ak organizuje zajazdy, ti ludia vobec netusia ze vsetko coho sa dotkla krachlo... asi tak

@katkaseiner voľakedy robila provident, finančného poradcu, poistky a to už mala dosť nespokojných klientov, potom kaviareň a iné prevádzky v okresnom meste aj susednom meste, medzitým predávala určite zariadenia do domácnosti, ku ktorým si doplnkovy tovar objednávala u miestnych živnostníkov.
Podľa krstnat ich matka žije v Ázii, má stránky na sociálnych sieťach kde propaguje určité služby.
Na jednom mieste ju už poznali šla inam asi už mala horúcu pôdu pod nohami na SVK

bomba36
6. okt 2025

No dobre, ale čo my tu s tým, nemáš si už s kým na ňu ponadávať tak to píšeš sem? Ak podvádza ľudí, nech na ňu podajú trestné oznámenie. Ak vám cudzí ľudia poškodzujú majetok, volajte políciu.

autor
6. okt 2025
@bomba36

No dobre, ale čo my tu s tým, nemáš si už s kým na ňu ponadávať tak to píšeš sem? Ak podvádza ľudí, nech na ňu podajú trestné oznámenie. Ak vám cudzí ľudia poškodzujú majetok, volajte políciu.

@bomba36 ak u teba nejaký ľudia pravidelne vyzvaňajú to nie je poškodenie majetku. Polícia by ma vysmiala. Tebe by to zrejme nešlo na nervy,že?

bomba36
6. okt 2025
@anonym_autor

@bomba36 ak u teba nejaký ľudia pravidelne vyzvaňajú to nie je poškodenie majetku. Polícia by ma vysmiala. Tebe by to zrejme nešlo na nervy,že?

@anonym_autor veď píšeš že ti hádžu kamienky do okien.
A to vyzváňanie sa deje ako často? Len sa idú niečo spýtať, alebo sa ti niekto vyhráža? Aj to je obťažovanie ktoré sa dá riešiť cez políciu. Nič si neskúšala, ale už vieš že ťa vysmejú.

autor
6. okt 2025
@bomba36

@anonym_autor veď píšeš že ti hádžu kamienky do okien.
A to vyzváňanie sa deje ako často? Len sa idú niečo spýtať, alebo sa ti niekto vyhráža? Aj to je obťažovanie ktoré sa dá riešiť cez políciu. Nič si neskúšala, ale už vieš že ťa vysmejú.

@bomba36 písala som že keď chlapec býval na našom rodičovskom dome (nie z mňa doma ale v dome mojich nebohých rodičov).
Neviem kto ako chápe výraz viac menej pravidelne?
Niekedy 3-5x za deň a niekedy nikto. Nevyhrážali sa, každému hovorím že nie sme rodina aby ma z toho vynechali.
Ale len lepšie predstavenie: Haló polícia tu xy neznámy človek k nám zazvonil dva krát chcem podať TO. Či?

rozculena
6. okt 2025
@anonym_autor

@bomba36 písala som že keď chlapec býval na našom rodičovskom dome (nie z mňa doma ale v dome mojich nebohých rodičov).
Neviem kto ako chápe výraz viac menej pravidelne?
Niekedy 3-5x za deň a niekedy nikto. Nevyhrážali sa, každému hovorím že nie sme rodina aby ma z toho vynechali.
Ale len lepšie predstavenie: Haló polícia tu xy neznámy človek k nám zazvonil dva krát chcem podať TO. Či?

@anonym_autor a čo chceš od MK? nechápem.

viera012345
6. okt 2025

@anonym_autor Chápem, že Vás hnevá, že nemáte pokoj kvôli osobe, ktorá už nie je súčasťou Vašej rodiny, ale v takých prípadoch buď trpezlivo prečkate, kým to prehrmi alebo zmeníte bydlisko/dočasne,ci nastálo/Pred rokmi som bola v podobnej situácii po kúpe nového bytu.Dcera bývalých majiteľov neodhlasila trvalé bydlisko z bytu, ktorý už patril nám,a tak si u nás podávali kľučku pracovníci exekučného úradu, vymáhaci,zamestnanci MP a kadejaki ľudia, ktorým dlzila peniaze.Nebolo to príjemné, že ledva som syna uspala/vtedy mal rok/a už sa nejaký dobrák oprel o zvonček...

anonym_528e63
6. okt 2025
@bomba36

@bomba36 Polícia nula bodov. Co urobia..veľké nič. Iba viac si situáciu zhoršila.

alexanderkovacs
6. okt 2025
@personality

Ze raz bude úspešná, nebojí sa riskovať a nevzdáva sa.

@personality hahaha. Urcite. Sikulka je

cacianka
7. okt 2025

Pointa tvojej diskusie je aká ? Aké máš otázky, čo potrebuješ od nás ?
PS. Na tie jej zájazdy napíš "recenziu" 🤷

autor
7. okt 2025
@cacianka

Pointa tvojej diskusie je aká ? Aké máš otázky, čo potrebuješ od nás ?
PS. Na tie jej zájazdy napíš "recenziu" 🤷

@viera012345 trafila si klinec po hlavičke. Presne vždy zvonia v najnevhodnejšom čase. Zobudia človeka po nočnej, ale keď je chorý a leží,spí. Predsa musí vstať pozrieť sa či nezvonila kontrola zo sociálnej ale poštár. Aj moje deti sa sťažujú.

@cacianka otázka bola v názve ale názov bol už zmenený, to je jedno. Raz som napísala recenziu na Daku a po pár dňoch tam už nebol, on to zmazali. Nevidím zmysel písať negatívnu recenziu na niečo čo neviem objektívne zhodnotiť a ešte pod vlastným menom. Ponúka služby pre úzku špecifickú klientelu, do to sa ja absolutne nevyznám.

cacianka
7. okt 2025
@anonym_autor

@viera012345 trafila si klinec po hlavičke. Presne vždy zvonia v najnevhodnejšom čase. Zobudia človeka po nočnej, ale keď je chorý a leží,spí. Predsa musí vstať pozrieť sa či nezvonila kontrola zo sociálnej ale poštár. Aj moje deti sa sťažujú.

@cacianka otázka bola v názve ale názov bol už zmenený, to je jedno. Raz som napísala recenziu na Daku a po pár dňoch tam už nebol, on to zmazali. Nevidím zmysel písať negatívnu recenziu na niečo čo neviem objektívne zhodnotiť a ešte pod vlastným menom. Ponúka služby pre úzku špecifickú klientelu, do to sa ja absolutne nevyznám.

@anonym_autor ale kto z nás videl pôvodný názov ?
To skôr v závere tvojho úvodného príspevku mohla byť otázka/ otázky.

autor
7. okt 2025
@cacianka

@anonym_autor ale kto z nás videl pôvodný názov ?
To skôr v závere tvojho úvodného príspevku mohla byť otázka/ otázky.

@cacianka aj tam je:
Neviem ako je to možné, ako jej ľudia môžu stále veriť?
Znova a znova sa nájdu ľudia čo naletia. Zas niečo krachne, niektorým aj občas dá časť dlžnej sumy aby mala mala kľud a potom sa vyparí. Od nás obce takto šla do susedného mesta a potom do okresného mesta. Ja viem iba to čo som počula od ľudí, na sociálnych sieťach som ju blokla dávno. Ale moja svokra je ako siska, chce vedieť o každom všetko, tak ma občas zaplaví informáciami o nej. Občas sa krstnatá posťažujú.

jennky13
7. okt 2025
@rozculena

@anonym_autor a čo chceš od MK? nechápem.

@rozculena porozumenie, asi nic ine , ako vacsina, co tu pise, maloktora chce radu, ale vsetky hlavne porozumenie .

johanka21
7. okt 2025

@anonym_autor Teba nech to netrápi, Ty presmeruj svoju energiu inde... Keď sú ľudia hlúpi, tak uveria aj "novej cestovke" a keď sa popália, tak to je ich problém.

autor
7. okt 2025
@johanka21

@anonym_autor Teba nech to netrápi, Ty presmeruj svoju energiu inde... Keď sú ľudia hlúpi, tak uveria aj "novej cestovke" a keď sa popália, tak to je ich problém.

@johanka21 mňa trápi že všetci podvedený ,
zvonia u mňa