Nerešpektovanie zákazu vychádzania susedmi. Máme to riešiť?
Máte aj vy susedov,ktori napriek zákazu vychadzania prijímajú navstevy a s deťmi behajú po bytovke akoby sa nechumelilo? O tom že fajčia na chodbe a pritom ziapu na celú chodbu ani nevravim. Ako by ste to riesili vy?
@amarilka26 som sama s dietatom takže nema kto spraviť bububu 😀 priateľ býva inde.
@zuzuliennka1 a stretavanie sa a navstevy po susedoch? Kdeže by oni isli s deťmi do prirody. To vypustia a nech si to robí čo chce.ale keď iné deti bahaju a kricia tak ocinko po nich ziape ako keby jeho deti boli sväté
@smochi myslis tych na tlacovke ( diplomovka v cudu, kolaudacia v cudu, na svadbe tiez potancovali...)
@hastrmistr preboha, to je co za hodnotenie??
@smochi tak potom by som sa s nimi neparala.
@smochi a mimo zakazu vychadzania nebehaju po bytovke a nezjapu na celu chodbu? 🤣 mas 2 moznosti - bud sa voci tomu obrnis a nebudes si to vsimat, alebo sa prestahujes do domu. my sme sa obrnit nedokazali a tak sme sa prestahovali. urob to aj ty a nikto ti za dverami hulakat nebude ani behat okolo tvojich dveri po schodoch. a ak nemas moznosti na zmenu bydliska, neostava ti nic ine len sa s tym naucit zit, v panelakoch je to zial uplne bezna vec. my sme mali vo vchode deti lekarov a architektov a tiez behali a vrestali ako polosialene. ak niekto ide byvat do panelaku, musi s tym predsa ratat
Tak na zamyslenie. Jeden by cakal, ze katastrofy a nestastie ludi spoja, poucia sa, pomozu si. Miesto toho sa ludia zacinaju nenavidiet, robia si sami sebe zle a praju si navzajom zle. Je mi z toho smutno. Obavam sa, ze az toto raz skonci a bude nad slnko jasne, ktora strana mala pravdu, tak spolocnost uz bude cela rozvratena a porazeni budu vsetci. Kedy ak nie teraz by sme mali drzat spolu?
@amienne je to pekne napisane, ale v com mame drzat spolu.
Nosenie rusok ok
Umyvanie ruk ok
Odstup no ok
Pre mna uz aj slovo dobrovolnost stratilo vyznam.
Nehovorim, ze sa nepojdem testovat (skor nie) ale nazvat to dobrovolne testovanie, ale ak nie tak bububu. Tak to pomenujme normalne, povinne, a ak nie bububu. Sa tu hrame na macku a mys.
@smochi minule daval o tom pekny prispevok Viktor Vince na instagrame. Ludia sa ho pytali, ci su udavaci ak niekto porusuje nariadenia. Jeho odpoved bola, ci by sa niekto z nas vedome prizeral, ako susedovi vykradaju byt. Urcite nie a netreba sa ani prizerat ak niekto ohrozuje zdravie.
@danusiatko ano, bohuzial spravanie premiera len viac a viac spolocnost rozdeluje. Ja mam tiez kopec vyhrad nielen ku sposobu komunikacie ale aj pochybnosti o postupoch. Toto je absolutne nezvladnute bohuzial a dava to priestor konspiraciam a k tomu, ze ludia uz nebudu mat pomaly v doveru v ziadne rozhodnutie ci bude dobre alebo nie. Je to smutne.
Takze moze zacat hon na carodejnice.
A cim ta ohrozuju ludia, alebo zadavatelku temy. Ze sedia na chodbe. Ved ked si da rusko (vsemocne) a umyva ruky a nesedi s nimi viac ako 15min, tak neviem.
@amienne keby to v co veria (snad) vedeli aspon podat, nejako rozumne, bez nadavania a vyhrazania, mna to velmi vyrusuje a tym padom v nich nemam doveru. Nemozeme predsa jeden den ludom nadavat a druhy ako keby nic. To nic, asi som precitlivela na tie tlavovky. Ale uz par dni ich nepozeram, pozriem az v piatok. Dovtedy sa to este 100x zmeni.
@smochi ? a co je teba do toho? co ty vies ci to nie je rodina? ved nech sa stretavaju, v ramci vchodu, co je koho do toho??
odstahuj sa - to je pre teba asi jedine riesenie....🤦🏼♀️ dobre vam to drbe uz z toho kovidu na hlavy fakt niektorym.... mne susedia fajcia dve poschodia podomnou, ze za 4r co tu byvam, som si nemohla na balkone s kavou napr. posediet ani raz a z balkona mame len skladisko veci, ani vetrat poriadne nemozem... kludne som dohovarala, ale fajciari su egoisticka skupina sami o sebe, no co si pomozem? fajci si na svojom, to je pravda a vadit sa s takymi, to je ako hrach na stenu.. mam klimu a mam na haku, moje dieta teraz doma travi 90% casu, takze aj dupoce semtam, a co... no proste panelak/bytovka je aj o tom...
ked ti to tak strasne vadi, odstahuj sa
🤣🍟🍿🤦♀️
Fajin čítanie, žasnem nad niektorými názormi.
Že staraj sa o seba, si zákerná, podrazačka...
Ja len toľko, že v jednej nemocnici leží 23 ročný chlapec s meningitidou a pravdepodobne zomrie, pretože ho nemajú na aké vyššie infekčné pracovisko preložiť, keďže sú plné pacientov s po***anou chripôčkou 🤦♀️🤦♀️. A to je jeden prípad z mnohých.
Nejde o to ci je niekto 🐑 alebo si dáva aplikovať 5G nanočip do mzgu (🤬), ide o to, že budem tolerantná voči ostatným, takým ktorých ta pojeje chripôčka môže kludne zabiť (a je úplne jedno koľko mal rokov a dg, keďže bez korony by ešte nejaký ten rok žili).
A keď je to take neškodné ochorenie, že všetci len preháňajú a zvelicuju, kde sú všetky vakcíny proti chrípke 🤷♀️? Koľko sa dalo očkovať, lebo ma 💩💩💩 v galotach 💩. A prečo nie ste všetky ako dobrovoľničky pri odberoch, bez rúška len tak 🤷♀️
@nykkushka ale ona v prvom rade riesi nieco uplne ine... to sa potom podme bavit o xy ludoch, co kazdy den idu do prace a premelie sa ich vo vchode medzi 6:30 a 8:00 aspon 30 🤦🏼♀️ oni sa nenakazia vzajomne??
jej vadi najma ten zvysok a ten s covidom absolutne nesuvisi
@zuzuliennka1 podľa mňa ju štve, že ona dodržiava to co treba a jej susedia nie a tým pádom ju ohrozujú...
@nykkushka veľa ľudí si stále myslí,že ich sa táto choroba netýka.Ale týka sa nás všetkých,či chceme alebo nie,ak budú plné nemocnice a aj ten zdravý môže dostať infart,zlomiť nohu,prasknuté slepé črevo a nemocnica ho nezoberie a
umrie,budeme zas obviňovať zdravotníctvo,štát.Tu nejde len o chorých na COVID ale aj o zdravých,
@nykkushka zakladatelka temy je precitlivela na hluk od susedov cez den, lebo sa chce vyspat po nocnej. Navyse este vidi, ze jej susedia kaslu na nejake nariadenia, tak ju to o to viac s**e.
@nykkushka tuto otazku by som smerovala na ministra zdravotnictva, ale ok, nema cas, robi vyter, mozno by mal zacat riadit rezort a vyter nechat na podriadenych. Ale promo nepusti.
Mozno keby v lete zapracoval, vymedzil zariadenia presne na taketo pripady, a dovybavil by za 56 000 000 eur nemocnice, tak by sa to nemohlo stat. Mali cele leto na pripravu, za tie peniaze mohli aj novu covid19 nemocnicu postavit. Akoze nie su lozka, ked ocakavali taku pandemiu a mali mnoho prognoz. Chlapcovi zelam vela stastia a zdravia.
@leuchtturm ja sa jej ani nečudujem, ja keď som po jednej dvoch nočných, tiež mi vadí všetko, pomaly aj keď pri mne niekto dýcha keď spím. Myslím, že keby ma normálnych susedov dalo by sa dohodnúť
@nykkushka na jednej strane ju treba chápať,počty pribúdajú a má strach,že sa nakazí,ale u nás v bytovke to isté.Zákaz vychádzania,k tomu 2.stupeň doma,tak decká lietajú po bytovke.Ja to neriešim,okná na chodbách sú otvorené,doma vetrám,rúško nosím,ale keď je toho moc-tak si radšej pustím hudbu,alebo Tv,vtedy to tak nieje počuť.
@danusiatko ja ju cielene smerujem sem, pretože mam ako taký obraz, kde tie vakcíny su- ľudia sa dali enormne viac očkovať ako po minulé roky, keďže maju bobky. Doteraz to fungovalo tak, že objednali cca 200 vakcín na lekáreň a čakali kto si príde vybrať, zbytok (dosť veľký zbytok) posielali späť na znehodnotenie, cize tento rok dodali firmy o niečo viac vakcín, keďže doteraz nebol taký záujem.
A môžu postaviť aj 20 nemocníc, keď nebude personál 🤷♀️🤦♀️. Neskutočne veľké množstvo sestier a lekárov sú pracujúci dôchodci a noví mladí to robiť nechcú... Takze tak je to v našom zdravotníctve..
@smochi že fajčia v spoločných priestoroch a robia bordel v bytovke by mi vadilo a riešila by som to dávno pred koronou. A ono zas s tým zákazom vychádzania to také horúce nie je - môžeš do práce, do obchodu, k lekárovi, na pumpu, na stkčku, odviesť dieťa do škôlky/ školy, postarať sa o príbuzného, ísť do prírody... len veľmi ťažko by si dokazovala, že nebežali po schodoch cestou do obchodu...
@smochi Normálne povedz susede, ked sa jej už decká nevedia zmestiť do kože, nech ich vezme do lesa, aj s tými jej obľúbenými návštevami.
@danusiatko tam konci moja sloboda,kde začína sloboda iného...pochopí to tvoj mozog? Ak nie...tak je namieste debilnych susedov udať.Lebo kvôli takýmto sme tam,kde.sme....chápeš to?

@sylvia_123 dík