Neriešiteľná situácia - rady
Ahoj, je mi 27.
Od rodičov som sa odsťahoval v 24. rokoch.
Býval som s ex priateľkou v nájme.
Od novembra nie sme spolu a ja ostal sám.
Krátko na to oca vyhodila mama.
Prišiel ku mne, že na pár nocí. A už sú to mesiace. Mám malý 1. Izbový byt. Spí na zemi v spacaku. Nemám súkromie nič.
Našiel som si nové dievča, ale nemožme ísť ani ku mne.
Buď musím povedať že prídeme a on ide preč a ak nečakane ideme ku mne tak on spí v kuchyni na zemi no hanba, už ku mne ani nechce vobec ísť. :/
A nemám to ako vyriešiť, otec nemá peniaze ale len dlhy. Zarába málo.
Mama ho späť nechce vziať ani za nič, on nemá kde ísť.
A ja prišiel o súkromie :/ Ja nechcem bývať s ocom v izbe.
Ničí mi to vzťah, mne nervy ale morálne ho nemôžem poslať preč. No nevidím žiadne riešenie. Mám ho rád ale nie je mi 20. Dokážem žiť len sám alebo s partnerkou.
Čo by ste robili?
@luccija ale to že rodič živil dieťa neznamená, že teraz sa rodič hodí na krk dieťaťu. Pozri sa na to z pohľadu toho chlapca, aký bude mať život, ak bude bývať v jednoizbáku s otcom bez roboty. Žiadny, žiadna žena, žiadna rodina, nič.
@21oktober veď on rodičovi pomohol, otec u neho býva niekoľko mesiacov. Ale ak tam ostane, tak chalan nebude mať zo života nič. Kedy si nájde partnerku, kedy bude riešiť rodinu? Keď bude mať 50 lebo vtedy už otec nebude? Teda ja by som sa cítila ako sviňa, keby som toto od dieťaťa žiadala.
Nechcem byt zlá, ale obávam sa, že otca ti nebude tolerovať žiadna potencionálne partnerka
Toto odstraši a odplaši každú babu
Zober si to z opačnej strany, asi by si sa tiež zamyslel čo je to za baba, keby prídeš k frajerke a tam mamá spokojne odfukujú v spacáku na zemi
@ivkazba pár mesiacov, niekde žijú ženy u rodičov roky , kým sa postavia na nohy.
@miadi rodičia ktorá nechávajú svoje dcéry ktoré si spackali život u seba nemajúrávo na život a kľud , súkromie ? Tí ešte nemajú život pred sebou ? Čo keď sa dcéra vráti k matke ktoré si chce nájst nového partnera a ten tam príde a behajú tam decká ?
@miadi mnohí rodičia nemajú partnerov, je 50 % rozvodovosť , natrepe sa ti tam dcera aj s dvoma deťmi , ty máš okolo 50 tky a to akože tebe skonči život a nemáš na nič právo ? A nejdem mimo , ja ukazujem druhú stránku , deti k rodičom v pripade problémov je samozrejmoestou ale naopak už je problém po pár mesiacoch .
A mama z coho plati svoj podnajom? Ked 25r nerobila ?
@21oktober porovnávaš neporovnateľne
Je rozdiel ak tyrana žena s malými deťmi uteká pred násilím. Alebo aj muž s deťmi ak uteká pred násilnou partnerkou, alebo aj take prípady sú a je rozdiel ak dospelý muž leží na zemi celé mesiace, je bez prace a evidentne sa nechystá situáciu ani meniť
To sa nedá porovnávať, uznaj
@miadi otec platí, ak nezarobí požičia
@21oktober neuteka kazda len taka co nema inu moznost . Moja mama sa rozviedla a zabezpecila nam novy domov. A matke ktora mà doma dceru s detmi uz netikaju bio hodiny a nemusi mat mega vazny vztah nemusi sa v 55 vydavat moze mat priatela co jej situaciu pochopi skor ako mlada baba co mà frajera s otcom v spacaku v kuchyni, fakt hrusky s jablkami miesas.
@21oktober ak by som mal prostriedky a kde mohol by som mu pomáhať trvalejšie, ale ja začínam od 0 , rodičia mi nič nepomohli lebo sami nič nemajú. Mňa to už proste nebaví, mám taký vek kedy chcem žiť , mať partnerku, a súkromie
@pribinak kolko má otec rokov 59 takže nejaku kariernu dieru do sveta neurobí , je covid , 25 rokov živil celú rodinu vrátane svojho syna ..veď to nie je žiadny povaľač.
@pribinak dcery zostávajú hlavne doma keď neplánovane otehotnejú s debilom , no a kto je navine rodičia ? Alebo sa im rozpadne manželstvo , kto môže za výber partnera debila rodičia .. a predsa smer odchod domov k rodičom .
On plati a ona ho vykopla? Tak sup.Nech ide spet a vyriesi si to so zenou.. ozaj zachvilku mu uz nikto nepozicia a budes mat aj mamu v kuchyni.
@miadi ja sa blížim k 45 rokom , teda mne biologické hodiny dotikali ale to neznamená že by som nechcela mat kvalitný vzťah ak by som sa rozviedla , byt obmedzovaná vlastnou dcérou a jej deťmi . A predsa ak by som ju neprijala , tak pomaly by som bola krkavica krkavčia a čo by som t bola za matku ak by somjej nepomohla a tu ?
@21oktober neplánovane otehotneli s debilom? No neviem, asi aj oni sú tak trochen debilne, tu rodičia väčšinou berú ohľad na to nevinne dieťa čo sa má narodiť
Aj keď v dnešnej dobe mužskej i ženskej antikoncepcie uolne bežne dostupnej, neplánovane otehotnieť???? Neviem .... príde mi to trochu hlúpe
@21oktober ale rodičovstvo nie je tom, že živím dieťa a potom bude ono živiť mňa. Ak by si mala dajme tomu 25 rokov, platila si 1 izbový byt a tvoj otec s dlhmi bez stálej práce by tam mesiace spal na zemi, akože by to pre teba bolo okej? A ak by to malo trvať roky, bolo by to pre teba okej? Že nebudeš mať partnera a nebudeš mať deti, pretože veď otec ťa ako dieťa živil, tak teraz ty obetuješ život jemu? On život mal, ale ty ho mať nebudeš lebo veď otec ťa ako dieťa živil? To je úplne scestné.
rodina je to najdolezitejsie, co mame. Tvoja mama ma určite vela dovodov, preco tvojho otca nechce spat a jej rozhodnutie je treba respektovat. Najdi otcovi ine byvanie alebo chodte spolocne do nejakeho vacsieho bytu.
@ivkazba všetko má svoje riešenie . Rodičovstvo tiež nie je o tom že doživotne budeš robiť deťom poskoka a prijímat ich k sebe ak im niečo nevyjde . A predsa .. u rodičov sa to berie tak nejak samozrejme , ved čo by to boli za rodičia keby nepomohli že ? A často tá pomoc trvá roky .
@pribinak no ja to vidím tak že im tá dcéra skutočne ide na nervy, to bez diskusie , ale tlak okolia by bol neskutočný ... bože to ako mohli vyhodiť tehotnu dcéru alebo dcéru s deťmi neposkytnút jej strechu nad hlavou .
Tu máme muža ktorého produktívny vek sa blíži ku koncu , na trhu práce takmer neuplatniteľný , v živote riadne pracoval , takže žiadny povaľač . Jeho situácia je veľmi ťažká a na druhej strne je syn ktorý chce mať vzťah a otca u sebe proste nechce.

@miadi skúsil s ňou nie je rozumná reč, len urážky a nadávky na mňa že mu pomáham. Ako píšem s ňou sa nedá nič ani žiť ani komunikovať. Mne by to ísť čas nevadilo mu pomáhať ale trápim sa pre môj nový potenciálny vzťah. Veď ako to vyzerá toto? Je dosť možné, že už je to v háji, lebo sme museli ku mne a on spal na zemi v kuchyni takže tak