icon

Nerozplývam sa nad vnúčatami: Som preto zlá?

20. jún 2024

Ahoj ženy. Ja neviem, či starnem a hlúpnem, ale som síce stará, len sa nerozplývam nad vnúčatami. Ľúbim ich nadovšetko, len už nemám tú trpezlivosť s nimi. Mňa to otravovanie typu. "babííííí a prečo" tritisíc krát za deň zabíja. Už nevlázem a chcem mať pokoj. Chodím ešte do práce a robíme 13 hodinovky, keď mám voľno, chcem si vyložiť nohy a mať ticho. Tak preto som sviňa?

Strana
z4
zuzana9393
21. jún 2024

Prečo by si mala byť sviňa? Ale osobne by som sa radšej potešila s vnúčatami, ako žila len pre prácu a vyložené nohy ,🙂 ale každý sme iný. Keď si mala malé deti mala so k nim vzťah ? Či celkovo ti idú deti na nervy

basska_b
21. jún 2024

Idu prazdniny, dostala si neodolatelnu ponuku strazit deti? S takymto nastavenim to radsej nerob :/ chapem, ze ta praca vycerpava, zmena prace je predpokladam tazko myslitelna a amozno by aj tak nebola riesenim, len ako sa vravi, o 20 rokov si jediny, kto si bude pamatat, ze ste robili nadcas, budu vase deti. V tomto pripade vnucata....

ktochytavzite
21. jún 2024

Ani nemusíš ja chápem ze chceš nat kľud a po práci dvojnásobne.Mladi nech si deti pobavia aj bez teba.

olimuc
21. jún 2024

Ty si svoje deti vychovala a asi uspesne, ked mas vnucata. Chodis do prace, bud kvoli veku alebo potrebujes peniaze (len tolko Ku komentaru byt radsej s vnucatami … samozrejme a z lasky zaplati ucty) …. takze ak chces volno a vylozit si nohy sprav to. Co sa tyka vnucat … budes ich strazit a za x rokov je sanca, ze si vo veku, ked ta nebudu potrebovat ani nespomenu, ze existujes alebo sa obmedzia na nejake spravy alebo budu mat este stale zaujem. Nie si svina ale babky maju pravo na vlastny zivot … chcela by som vidiet nejaku nemecku babku, kt sa stara o vnucata, mozno 50 rokov dozadu … 2 hodinky navsteva a dovi … to je vlastne iba byvalemu Ostblocku, ocakavania na babky …takze rob ako uznas za vhodne a nazor ostatnych ta nemusi zaujmat

tetapetra
21. jún 2024

Nie nie si sviňa. Máš právo si oddýchnuť, povedať nie.

oli18
21. jún 2024

Netrap sa, nie si jedina, poznam takych viac. A pritom nechodia do roboty. Jedna ma 10 maciek a jedine 2 vnucata u nej boli asi len 2-3×. Vyjadrila sa, ze ma radsej zvierata, ako deti. Jej jedine dieta jej tu pasivitu zazlieva, stazuje sa mi a zavidi mojim vnucatam, co ja pre ne robim. Rovnako dotycna kamoska mi povie, ze ma obdivuje, aka som ja ukazkova babka. Mna to naplna, robim to rada a s laskou.

martinka13
21. jún 2024

Nie, nie si. Ty máš teraz právo, nie povinnosť starať sa vnúčatá. Na to majú svojich rodičov.

ysseba
21. jún 2024

Neboooj, coskoro budu vnucata velke a o babku ani nezavadia a daju ti tvoj vysnivany pokoj ☺️

mandzula
21. jún 2024

@ysseba preco si myslis, ze kazdy tuzi po pozornosti vnucat? Ja napriklad vobec a absolutne autorke rozumiem. Proste nie kazdy je na to stavany.

dudos
21. jún 2024

Ono to je tak, deti sú na starosť a vnúčatá na radosť.
Chápem, že si po práci unavená. Snažila by som sa nájsť balans, rovnováhu. Práca, čas pre samu seba a čas strávený s vnúčatami.
Mne ako mamine dvoch detí, z ktorých to mladšie je naozaj náročné dieťa, by pomohli aspoň raz do týždňa tie dve tri hodiny byť bez neho.
A to sa mi nezdá veľa. Pre moju mamu, ktorá má 60 a 10 rokov je doma, bývajú 20 min od nás to príde veľa. Povie mi, že ona ich nebude vychovávať, lebo budú popletení, koho majú poslúchať 🤦🏻‍♀️.
Niekedy mi je z toho ťažko.
Ale ako píšem, chápem ťa z toho hľadiska, že si pracujúci človek, ktorý je unavený. Chce to balans.

dzejny656
21. jún 2024

Aj moja svokra je presne taká. Ona sa nerozplývala podľa slov muža ani nad vlastnými deťmi. Nie každý je proste rodičovský typ, niekoho to nebaví. Svokre deti strážiť nedávame, vypijeme s ňou kávu, polhodinku sa porozpráva s dcérou a potom sa jej venujeme my rodičia.
Beriem to tak ako to je. Moji rodicia sú presný opak, ich to s detmi baví, takže dcéra nie je ukrátená o vzťah so starými rodičmi.

rodinkamm
21. jún 2024

Nie nie si ...každý je nastavený inak...ja mám maminu, ktorá ešte stále robí a to bude mať za mesiac 68 rokov...nikdy nemala toľko trpezlivosti na naše deti...jednoducho sme to tak akceptovali a bodka...moje deti nikdy nepoznali čo sú to prázdniny u babky lebo ona vždy robila...nehovorím, že ma to nehnevá, ale nič s tým nespravím ani ja ani moje sestry...proste mama je taká...

mamina7070
21. jún 2024

tiez si muslim ze by bolo vhodne najst rovnovahu a dat si nejaky rezim k stretavaniu sa s vnucatami a najma s plnohodnotnou naplnou travenia casu inak ti moze ujst vlak a ked budes chciet ty nebude chciet druha strana

ale nie je to povinne ani vnucata nebudu povinne ta navstevovat neskor ked uz budes doma

lenka567899
21. jún 2024

Keď tvoje deti boli malé, boli určite celé prázdniny u babky že? Ale dnešné babky sú feministky

mandzula
21. jún 2024

@lenka567899 a ak aj ano, ta babka zrejme netahala 13-hodinovky, zrejme si uz uzivala dochodok. Moja napriklad na dochodku sice bola, no ovela radsej ako varovanie vnucat mala zahradu, druha mala vnucat 600, bola som u nej na prazdninach raz asi tak na dva dni.
Neodvolavajme sa tu vkuse na to, co bolo kedysi, neporovnavajme, doba sa velmi zmenila, necakajme preto, ze sa ma vsetko opakovat ako cez kopir.

zuzap33
21. jún 2024

@lenka567899 nie su, len odchadzaju do dochodku ako 60 +

tetapetra
21. jún 2024

@lenka567899 ty si múdra ako rádio. Zažila som ešte socik a neuveríš, prázdniny som netravila u babky. Jedna ešte robila a druhá sa starala o bratrancov. Ale môžem ti dať takú múdru radu v štýle kedysi. Kedysi nesedeli ženy doma 3r, ale po 6m klusali do práce. Môžeš sa inšpirovať a dieťa, dať do jasiel.
@ysseba včera k nám došiel brat aj s 2r dcérou, odpoveď v kuse na otázky prečo? nedávam. A to ma vraj dnes čakajú otázky prečo nemám hračky vo vani, prečo nemám psa, či si môže vziať knihy. to sú otázky o ktorých viem. Dnes ideme do zoo. Naprv musím zistiť kde sa to dieťa vypína. Úplne chápem autorku,že po 13 h v práci je rada,že je rada

simona20201309
21. jún 2024

@mandzula nemusí každý túžiť po pozornosti vnúčat, ale býva to tak, že raz príde staroba a samota. Raz príde čas keď človek zostarne a nebude už vládať toľko behať hore dole. Bude doma sedieť a čakať, kedy si na neho niekto spomenie. Taky starý človek potom zvykne zomrieť a ľudia si na neho spomenu az ,,vdaka" zapachu
To ako sa my teraz správame k svojim deťom a vnúčatám sa nám v starobe znasobi

mandzula
21. jún 2024

@simona20201309 pozri, ja napriklad vnucata mat nebudem, dcera deti proste nechce a ja po nich ani netuzim, takze mi neostava nic ine, nez si zivot zariadit tak, aby sa o moj "zapach" postaral niekto iny a nebudem sa tym umarat uz od 40. Nehovoriac o tom, ze ani desat deti a 20 vnucat ti tu pozornost nezaruci. Ja prajem rodinam, kde to tak je, no netreba sa tymto otrepanym tvrdenim ohanat pred ludmi, ktori to tak necitia pripadne na to nemaju kapacitu ako autorka.

sense
21. jún 2024

@lenka567899 vieš moja babka bola v 55 r už na dôchodku a teda netravili sme u nej celé prázdniny, neboli e vyvolenej vnúčatá. Moja mam šla na dôchodok v 62 rokoch, teraz ma 64 a ešte pracuje na čiastočný úväzok... Takže trochu rozdiel.
Prečo by mala byť autorka zla... Môže to byť babka ktorá se deťom aktívne po venuje hodinu dve tri ale celý deň nedáva...

simona20201309
21. jún 2024

@mandzula tak to mi je ľúto
Ja viac menej hovorím o karme ktorá funguje a nikto ma nepresvedčí že je to blbosť.
Jasne ze sa nedá prinútiť mat rad svoje vnúčatá a túžiť s nimi tráviť čas ale podľa mňa je tam niečo skazene. Prirodzené sa babičky na svoje vnúčatá tešia a ak nie tak jednoducbo je tam niečo pokazene

mandzula
21. jún 2024

@simona20201309 mne to napriklad vobec luto nie je, pre mna je to proste desiva predstava, ze sa mam znova starat o male dieta a riesit vsetky veci, ktore s tym suvisia, nie som proste ten typ. A nemyslim si, ze som preto "pokazena", to len ludia sa snazia nahovorit nam, ze sme ini, casto vraj aj horsi, lebo oni si "ideal" predstavuju inak.
Rovnako sa to snazia nahovorit ludom, ktori nechcu deti.

pohodacka03
21. jún 2024

😀 moje vlastne deti mi obcas lezu na nervy, ked sa ma 100x pytaju a preco a vkuse pocuvam "mamiiii"(ano lubim ich velmi, ale mam len 1 trpezlivost). Ty ako babka mas sancu byt s nimi kolko uznas za vhodne 🤷. Ci hodinu za mesiac alebo den za tyzden, taky potom budete mat aj vztah). Nechavaju ta strazit vnuca pricasto alebo kde je problem?

minenkak
21. jún 2024

@simona20201309 nie, nie je prirodzené ,že sa starý rodičia na vnúčence tešia,je úplne prirodzené,že nie každý má rád deti a chce deti okolo seba

alenka58
21. jún 2024

to je každého voľba, ja vnúčatá milujem a vôbec mi nevadia, taktiež ešte pracujem, máme psíka, v záhrade porobiť treba, ale vnúčatá majú prednosť, čas beží a oni rastú už mi utrú prach povysávajú, spolu varia s dedom, my sme takí že nikto nám za to nestojí tak ako naše vnúčatá, sme šťastní že sme ich súčasťou, ich úsmevy a smiech je pre mňa balzam, ale chápem že niekoho deti vyrušujú

dkethe
21. jún 2024

Mas narok na tieto pocity. Neficis v kazdej volnej chvili ako aupairka?? Nemas deti pricadto? Ak by si mala vnucata raz v tyzdni na 2h, bola by si podla mna spokojnejsia veselsia babka.
Nastav si hranice, ries to s detmi, nie si opatrovatelka, mas narok aj na vlastny zivot a cas.
Neviem aka babka budem ja o 30r, ale aby som dovolenkove dni cerpala na opatrovnictvo lebo mladi hento toto, tiez nebudem nadsena

irusa
21. jún 2024

asi ťa poteším..ja nemám niekedy nervy na vlastné deti a nie to na vnúčatá...osobne sa nad deťmi nerozplývam...

januska12323
21. jún 2024

Ako sviňu ťa označila nevesta keď si po 350.krat odmietla strážiť deti cez týždeň?
O deti sa majú v prvom rade postarať rodičia. Ty môžeš vždy odmietnuť keď ti to nevyhovuje.

simona20201309
21. jún 2024

@mandzula nedivím sa že tvoja dcéra nechce deti

danica2711
21. jún 2024

vôbec nie si sviňa. Ty si si už svoje deti vychovala, teraz máš právo tráviť svoj čas tak ako chceš

Strana
z4