icon

Neschopný muž

10. máj 2023

Ako pomôcť človeku, ktorý neustále rieši minulosť a nevie sa pohnúť dopredu.? Stále je taký rozcitlivelý, plače, ufňukané decko.. za všetko čo sa mu stalo môžu iní, on nie lebo ak by sa nedostal do zlej partie, tak by nebol tam kde je, všetci sú zlí... absolútna neschopnosť prevziať zodpovednosť za svoje činy a následky. Smútok rieši alkoholom, občas ženu v zúrivosti udrie, keď je ožratý a na druhý deň kvety, čokoláda a ospravedlnovanie s poznámkou, že ak by urobila to či to a zachovala sa tak a tak, tak by sa nič z toho nestalo (zase hádzanie viny na druhého).

kaktusik007
10. máj 2023

nie, on nepotrebuje psychologa. On potrebuje PSYCHIATRA a ty tiez - ak vo vztahu s nim ostavas.

autor
10. máj 2023

@kaktusik007 Viem. Ak tam skončím keď budem naďalej s ním..ale nechcem už a ním byť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
10. máj 2023

@elizabet173 V poriadku. Ak chápem, že sa Ti to zdá vymyslené, taku blbku ako som ja veru nenájdeš. Takže chápem.

katkine_terapie
10. máj 2023

Autorka: Smer psychológ- pre teba. On nevyzerá, že by mal depresie, skôr môže ísť o patologickú osobnosť (nejdem diagnostikovať, môže to byť čokoľvek od tenkokožú narcistickú osobnosť až po problémy spôsobené užívaním drog a alkoholu). Vedome v tebe vyvoláva pocity viny a ty na to reaguješ naučenými vzorcami správania. A k tomu môže byť prítomný aj štokholmský syndróm atď. Bez práce s odborníkom sa pravdepodobne budeš točiť v začarovanom kruhu.

alexnina777
10. máj 2023

On potrebuje psychiatra a ty psychológa..ste v toxickom vzťahu, on potrebuje svoju obeť a ty svojho tyrana..pravdepobne toto bez odbornej pomoci nedopadne dobre..máš kam odísť? pozri si zatial
tento profil na IG ak máš..

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
autor
10. máj 2023

@0silvia0 Narcis je moja matka, ale on bude mať podľa mňa nejakú inú poruchu.

autor
Autor odpoveď zmazal
alexnina777
10. máj 2023

Syndróm týraného dieťata, pokračuješ tým vzorcom ďalej v živote..dobré je že si to
uvedomuješ..on je prešpekulovaný manipulátor, presne vie čo robí, že si slabá a čo na teba platí..porucha osobnosti v kombinácii alkoholu a drog rovná sa skončí
to tragédiou..utekaj k psychológovi a neobzeraj sa, oznám mu to a on nech sa zariadi, nie si za jeho život zodpovedná ani omylom..

0silvia0
10. máj 2023

To je jedno aku ma poruchu, nejaku ma, jeho osobnost nie je v poriadku. Mozno histerionsku poruchu, takto podobne sa sprava moja matka.
Hlavne ze si to uvedomujes a mozes s tym nieco robit.

ema22270
10. máj 2023

Odid od neho, este ta aj udrie, ked je opity? Lebo to uz je cez. Nenechaj si to. Ja by som sa neudrzala v tej chvili. A na druhy den prinesie kvety? Otrieskala by som mu ich o hlavu.

ema22270
10. máj 2023

Preboha 🥺 nenechaj sa takto tyrat. Neboj sa on si nic neurobi.

xromix
10. máj 2023

Nechápem ta. 32, najvyšší čas nejako sa zariadiť. Len taka hypoteticka otázka…čo myslíš, ak sa stane nejaký zazrak a on sa bude mat lepšie a cítiť sa lepšie, neverím že by aj tebe bolo lepšie. Naberie sebavedomie ako do života tak aj v tých bitkách si myslím. Je to jednoduchá matematika, myslím že si spravila maximum pre neho, už len tým, že si s ním doteraz…a ak by chcel niečo vo svojom živote zmeniť, poslúchol by minimálne pri tom návrhu psychológa..ale on je taka povaha a nechce zmeniť nič, čiže sprav niečo malé pre seba a rozved sa a začni žiť. Všetko čo sa s ním stane potom je jeho rozhodnutie a zodpovednosť. Zbytočne zabitý čas.

viestta
10. máj 2023

Toto by som nedavla ani ja, uz davno by som s takym clovekom nebola. Obzvlast ak by polozil chlap na mna ruku, tak to by bola definitivna konecna

1andrea111
10. máj 2023

Nastav sa tak, že to najlepšie čo môžeš pre neho urobiť, je odísť, lebo vtedy mu dáš možnosť nového života a možno bude lepší ako ho žije teraz, lebo teraz si tu Ty kde sa ventiluje, Ty ktorá mu pomahas svojou prítomnosťou a možno nečinnosťou mu dovolujes aby sa utápal v žiali. Ak ho necháš, urobíš mu veľkú láskavosť tým, že sa bude musieť postaviť na vlastné nohy. Je šanca že sa zmení ak Ťa nebude, čo mu už iné zostane. Na takýto chorý vzťah treba dvoch, jeden ktorý využíva a druhý ktorý mu to dovolí. Daj mu šancu uzdraviť sa. Viem aké je tá ťažké.

mane01
10. máj 2023

Pomoct? Kopnut do zadku, jedine tak… ze mas energiu hrat sa na matku Terezu! Ked on sam nechce, nikto na svete mu nepomoze! Fnukat je lahsie ako cokolvek urobit. Fyzicky utok by bola posledna kvapka, isiel by kade lahsie aj s cokoladou… chudak!

hankab
10. máj 2023

Nadej na zmenu cloveka, ktory svoje zle spravanie neustale zvaluje na inych, je bliziaca sa k nule. Cim bude vo vacsich srackach, tym viac sa bude lutovat a obvinovat vsetkych naokolo. Ty nie si zanho zospovedna, tak daj ruky od neho prec, nijako mu nepomozes ani ho nezmenis, ak to on sam nechce. Jedine ze ho poslel do teplych krajin a bude na vsetko sam, ale pravdepodobne si len najde dalsiu obet, ktoru si opanta a bude psychicky nicit.

aurora33
10. máj 2023

Dovidenia. Načo ti je taký ufňukany neschopak?

zooeynka
10. máj 2023

Ty premyslas ako mu pomoct.....a pritom pomoc potrebujes ty. Po kolkatej facke ti docvakne ze pomoct mas hlavne sebe? Ze on je spokojny so svojim fnukanim, brblanim, vyhrazanim sa. Jemu to presne takto vyhovuje aj ked tvrdi ze nie, a ma teba aby si na tebe vybijal zlost, frustraciu a vzbudzoval v tebe pocit viny. Ani by som ho neoplula a nie ze premyslat ako mu pomoct. Sebe pomoz. Vies ako.

babulkomale
10. máj 2023

Ked si clovek chce ublizit, nic ho nezastavi. Bohuzial.
Takze to prestan viazat na seba. Neposilnuj svoju ulohu v tom celom. Musis sa odstrihnut. Pre svoje dobro.

dilino
10. máj 2023

Rozved sa s ním máš to ľahke nemate deti.Prečo TI ho je ľúto bije ťa ked je opitý a tebe je to ľúto.Fakt ťa poriadne zmanipuloval . Každý sme si za svoje činy zodpovedný.Bije ťa a príde sa ospravedlniť na druhy deň a TY pri ňom zostavaš čosi život máš len jeden kašli naňho.Celý život máš pred sebou a nie zmarniť ho pri takom človeku čo nie je schopný nič iba nariekať sťažovať sa a ľútovať.Načo si s ním zbytočne si ničiš zdravie čo chceš ochorieť.Ukonči to moja rada.A alkohol nosí do roboty ked ho vyhodia budeš ho ešte vaic ľútovať.Je TI ťažko začať sama nechceš byť nie že TI je ľúto človeka čo bral drogy a pije alkohol.Neklam samu seba a ukonči to.Najdeš si ešte niekoho či s abojiš že zostanneš navždy sama nie neostaneš.

svetlonos
10. máj 2023

@autorka,
odisla som od cloveka s chronickymi bolestami, neliecitelnymi. Tazke opiaty na predpis od lekara atd. = niektore dni nebol schopny vstat z postele, akurat na wc, a do kuchyne. Bola som za najvacsiu zrudu na svete v jeho ociach. Tie extremne stavy nemalbdennevale pravidelne. On ma sice nikdy vedome neudrel ale bol agresivny, teda pritlacanie k stene a podobne speciality. Ale iba ked mu to z tych konbinacii liekov orepinalo. Inak bol uzasny muz, modre z neba by mi zniesol a ranajky do postele aj s ruzami boli pravidelne. Len tak, z lásky. Keby mi nedaj boze niekto nieco spravil, prizabije ho. Na rukach by ma nosil.
Aj napriek tomu som odisla z tohto vztahu. Neopisatelne som ho milovala ale nebola som schopna ani ochotna trpiet takyto teror i ked viem, ze to bolo sposobene liekmi. Po roku sme po jednom nasom rozhovore prisli na to, ze on maval bleckouty. Takze vzdy, ked tak hrozne vyvadzal, nepamatal si NIC! Dokonca plakal, ze ako ho mozem obvinit/vymyslat si na neho take hrozne veci, lebo on by mi to v zivote neurobil. Trvalo mu, kym mi uveril...
Aj tak som odisla. A bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti v mojom zivote!
On je v poriadku, nadakej zije, dokonca ma vztah.
Neber ohlad na neho ake na seba!!!
Aj keby sa ti vyhrazal sebevrazdou - no nech sa paci. Vibec sa cudujem, ze si si s takym lemrakom vobec zacala vztah.

dardanella
10. máj 2023

Určite odporúčam odísť. To, čo popisujete (bitka, kytica...) je typický cyklus domáceho násilia. Nie ste "blbka", veľa žien bohužiaľ zažíva to isté, čo Vy. Ak by ste sa v súvislosti s odchodom chceli o niečom poradiť, môžete zavolať napr. do Centra Nádej: https://centrumnadej.sk/. Poskytujú právne, sociálne, aj psychologické poradenstvo. Sú intervenčným centrom pre BA kraj. Ak ste z iného kraja, nájdite si na internete intervenčné centrum pre Váš kraj: https://www.justice.gov.sk/sluzby/pomoc-obetiam.... Okrem toho môžete zavolať aj na Národnú linku pre ženy, kt. funguje nonstop: 0800 212 212: https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/pomoc..., tam Vám tiež aj poradia, ako ďalej a na koho sa prípadne obrátiť vo Vašom kraji/okrese.

mareka49
10. máj 2023

No moja, to je na hospitalizáciu.
Nerob to, nemarni život s človekom, ktorý..
Pomocnú ruku áno, par krát odpustiť áno.
Nasadiť liečbu áno.
Ale potom dovidenia ak bez zmeny

power_of_now
11. máj 2023

Odísť.

erikab82
11. máj 2023

Odiď od neho čim skôr, veď ťa ťahá so sebou. Čo ak mu prepne úplne a zabije teba a potom aj seba. Patrí na psychiatrii. Už dávno tam mal byť. Inak policajti neskutočne pochybili, mala si sa stažovat, neochránil ťa.

autor
11. máj 2023

@erikab82 Hlavne že ich tam bolo 8 tých policajtov. Tiež mi príde, že mali ho niekam odviezť, veď mal dorezané ruky a vyhrážal sa samovraždou.

maialeo
11. máj 2023

v 40 rokoch začína kríza stretného veku... astrologicky sa tam deje kopec vecí, jednoducho to treba prečkať

erikab82
11. máj 2023

@maialeo kľudne s tým pánom môžeš ísť aj ty na terapiu