Nespokojnosť s rodinnými Vianocami kvôli svokre
Ja len taký povzdych. Po dvoch rokoch konečne môžme stráviť Vianoce ako rodina spolu ( po dva roky pred tým som bola v nemocnici tehotná) a nakoniec prd z toho. Príde sem svokra o ktorú sa treba postarať lebo je chorá. Som trocha nahnevaná lebo my sa tu už štvrtý týždeň dávame dokopy z choroby všetci, ja som sa vylízala zo zápalu pľúc, antibiotiká som len včera dobrala, deti ešte stále kašlú a teraz sem príde ona s covidom a staraj sa o mňa. Nehovoriac o tom, že si ten kovid privliekla sama lebo keď sme jej hovorili , že 70 ročná žena nemá čo strážiť susede choré vnúčence tak sme preháňali. Veď ona má dobrú imunitu a kovid sa teraz preceňuje🙄. Teraz sa tu s najväčšou pravdepodobnosťou všetci nakazíme ešte aj týmto a zbohom sviatky. Túto zimu ideme z choroby do choroby, staršie dieťa som v decembri aj zo škôlky odhlásila,len aby sme mali kľudné Vianoce ... A tá strata komfortu je tiež super. Nemám ju kde poriadne uložiť , čiže pôjde do spálne, manžel na gauč a ja môžem spať akurát pri deťoch na zemi .
@simona1306 áno, ja som bola len frustrovaná z toho, že budú opäť pokazené Vianoce lebo svokra musela ísť stoj čo stoj k tým chorým deťom. Pre nás by to proste bola komplikácia , ktorej sa dalo vyhnúť a mňa to hnevalo. Ale boli sme pripravení sa o ňu postarať keďže to potrebovala, ale komentáre, že sme sprostí lebo sme jej chceli pomôcť ? Že ju máme nechať tak nech sa postará suseda ? Tie riešenia. Jednej sa nepáči, že by šla do hotela svokra lebo nakazí ostatných, druhej sa nepáči ,že by som šla do hotela ja s deťmi lebo si nebudem ukrajovať z komfortu kvôli svokre. Poslať tam len manžela nech sa stará? V byte kde má svokra jednu posteľ a skriňu? Spať bude kde? Na stoličke v kuchyni? A potom tam ešte ostať ak sa nakazí aj on. Dochádzať za ňou denne 200 km tam aj späť len preto , aby jej doniesol jedlo, ktoré by ani nevládala sama zjesť. Tak ktoré z tých riešení je teda správne?
Tak tieto komenty mi normalne dekel odpalili do inej galaxie 🙈
Mame tu najkrajsie sviatky v roku a ani v tieto dni ludia nemaju v sebe trochu citu, ludskosti, empatie a pochopenia. A uplne sialene je, ze to pisu matky, ktore su vzorom pre nasu dalsiu generaciu. Nedivim sa vobec, ze sa cely svet v kravsku rit obracia.
Toto je taká dobrá diskusia 🙂)) normalne ako predvolebný prieskum 😂 tu polovica nechápe písaný text. Toľko blbcov na tak maly národ je az priam pozoruhodne. Ale inak dosť dobreeee, piste ďalej 👍😂
Bohuzial,nie kazdy mame vysnivane sviatky. Ber to tak ako to prislo. Viete,ze inak sa neda. Ani ja nemam sviatky ako by som si predstavovala,ale bohuzial choroby si nevyberaju datum. Musime si najst nieco pekne v kazdej situacii. Je to manzelova mama a kazdy normalny clovek sa postara o svojho blizkeho.
@domininini covid nie je nádcha bože. Rozdiel mať doma svokru s nádchou a rozdiel mat doma svokru-HOCIKOHO- s covidom.
Autorka, prečo pokazené Vianoce? Vianoce sú práve o vzájomnej láske, o Božom dare. Nie je dôvod mať pokazené sviatky.
@beloved svoju matku by žiadna nenechala tak,ale svokra to je niečo iné,nech aj umrie kľudne nech nevesta nemá pokazené Vianoce... Ach naozaj každá raz budeme svokra a uvidíme čo je to byť svokrou.
Autorka mrzí ma to, držte sa
@summer23456 prepáč ale moja mamina by isto toto po nás nechcela a ani ja by som k nej chorej nešla. To by bolo načo dobré?.. chytili by sme to od nej a potom by zas mohla ísť ona ku nám pomáhať a motali by sme sa v tom donekonečna 🙄 keď je stav ozaj zlý smer nemocnica. Ak to nie je až také kritické tak priniesť čokoľvek za dvere, od jedla cez lieky po drogériu. Samozrejmosťou je neustály kontakt či už telefonicky, chatovy, kamerový, akýkoľvek. V prípade zhoršenia stavu opäť lekár a nemocnica.
@tianna tak oni byvajú 200 km ďaleko. Nemám pocit že svokra sa k nim chcela dotrepat,veď ani nevedeli,že je chorá,kým im ten pán nezavolal. Nepríde mi že by im ona volala "čaute,mám covid,prídem k vám na sviatky"
@zmrzlinka2021 no až to chytia tak ver že z celých Vianoc budú mať totálnu figu.. nie každý má priebeh ako nádchu.. my sa v tom motame aktuálne už 3. týždeň.. a od septembra je to už 2.x.. zdraví sme boli cca 3 týždne len..
@summer23456 áno, ale určite nie je rozumné brať si ju domov..
@tianna no mne prišlo svokry luto,asi vedela,že trochu môže za to že sa nakazila, tak mladých nechcela otravovať s tým, že je chorá. Zas úprimne,keby ti umierala mama,letis k nej Covid necovid aby si jej pomohla,či sa nakazis či nie. Každá dcéra by tak konala. Len na svokru sa pozeráme vo všeobecnosti inak.
@summer23456 tak ale to je zas samozrejme extrémna situácia.. predpokladám dotyčná pani je ,,len" chorá..
Moja svokra tazko prežívala dva kovidy, ale do nemocnice ju nevzali, bolo to ešte v čase keď boli aj opatrenia.. robili sme to tak, že sme sa striedali v navstevach - ja, muž, jeho sestry.. dali sme jej mobil ktorý nosila stále na krku s sos číslom, dali sme jej kameru do obývačky, a kľúč od bytu sme dali do trezoru pred byt, ak by náhodou bolo potreba.. kontrolovali niekolko krát do dňa, najviac jej najstaršia dcéra lebo býva najbližšie.. v respiratoroch.. vtedy to nikto nechytil, kovid nám vždy doniesli deti zo školy.. do vianoc jej môže byť aj o dosť lepsie, ak je manžel sám, nešiel by k nej aspoň na pár dní ak je tak ďaleko? Aspoň do inej izby, len aby bol nablízku.. alebo snáď ju bude suseda aspoň chodiť kontrolovať..
Svokra raz u nás bola na dlhšie tiež v takomto období, keď som mala tretie malé bábätko lebo jej operovali kĺb, ale to bolo iné..
@tianna tak čo písala autorka ďalej,z nemocnice nedostali práve najlepšie správy... Tak ktovie.
No ty kokso...ty sa nezdáš...Tak bravúrne "otočiť" celú diskusiu vo svoj prospech🙈
Vezmite svokru k sebe domov,muž nech sa stará a ty choď k rodičom na sviatky
@tianna ohrozovať deti ? Deti covid normálne prešli u mna v škôlke, so soplikom, ide o tie malé deti, škôlkarske. A nebol to jeden pripad, ale vyše 15 deti. Soplik, nič viac.
Keď sa piše o covide inde, tak je to len soplik , keď sa jedná o rozčúlenú žienku, že sa boji o deti, tak je covid ohrozenie života.
U nás by muž šiel ku matke, keďže vzťahy sú aké sú, tak určite on tam. Aj do jednej izby. Spal by na zemi. A jedlo by nenosil, by predsa varil, je to otec rodiny, ak nevie, tak by objednával.
Trosku sebecké od tvojho muža!
Sa porozprávajte....viem si predstaviť tvoju situáciu...my sme doma už vyše mesiaca kvôli reapiracnym chorobám a zase nieco chytiť by som určite nechcela.
Prečo nemôže ísť muž k nej pomôcť jej
Tboj muz mal ostat s nou.
@mooonika1975 no vidíš, u teba.. rovnako veľmi individuálne.. najstarší syn vždy 3 týždne.. minimálne.. od sopla, dusenia sa, neskutočných bolestí hrdla cez aktuálne hnačky.. chorý je od 7.12. .. a aj keby jej to deti nechytili no ona sa nakazi tiež to môže byť ,,úchvatné".. akurát mám tú česť.. našťastie že mám skvelého manžela čo robí všetko za mňa.. bolesti chrbta neskutočné, trávenie rozhodene, jazyk v ohni..
@tianna to nevravim o mojich deťoch, ale o tých, čo robim v mš, tam som mala choré deti na covid a bežne len so sopľom,
@tianna inak gratulujem ku skvelemu mužovi, ktorého vychovala svokra, dúfam, že ty by si svokru ku sebe brala hneď , ako podakovanie celoživotné za takého syna. 😉
@joannita tak treba zvýšiť riziko že bude na tom zle aj ona, jej muž alebo ich deti.. ja veru tiež žasnem 🙄 keď je na tom zle budú jej aj tak nič platný.. treba nemocnicu a lekárov, nie nakaziť syna, nevestu a vnúčatá.. samozrejme že to nebude ideálna rodinná pohoda ale nemusia byť chorí ešte aj oni..
@mooonika1975 nie nebrala a našťastie u nás by to nikoho ani nenapadlo, brať k sebe infekčného člena rodiny ktorý bežne nebýva s nami pod jednou strechou je na hlavu.. aj my sa snažíme od seba izolovať koľko sa dá, samozrejme nie je to úplne v rámci bytu možné, ale napríklad teraz sa nebudem lepiť na muža keď je jediný zdravý..