icon

Nešťastná mama kvôli (ne)zdraviu syna

mamka176
25. jún 2022

Ach mamy ani neviem či mám plakať, či sa vrátiť k cigaretám, alebo sa rovno obesit (to len obrazne povedané). Ale k veci. Som nekonečne nešťastná kvôli môjmu synovy. Má skoro 5 rokov a problém je v tom, že je nonstop chorý. Má zväčšené mandle. Ale to nie je jediný problém, proste na nho sa všetko nalepí aj keď to len ide 10 metrov okolo. Mám pocit, že si kvôli tomu vôbec nemôže užívať detstvo. Furt musí byt len doma, mimo deti aby niečo nechytil. Furt mu musím len hovoriť nemôžeš zmrzlinu, nemôžeš skákať, nemôžeš ísť na plaváreň. Trýznim ho všelijakým konvickovanim, inhalovanim, všemocnými vitaminmi. Samozrejme neúspešne. Prvý skolkarsky výlet, nemôže ísť, kašle. Prvá oslava na ktorú ho pozval kamarát, nemôže ísť má žalúdočnu virózu. Má malú sestričku, chce sa s ňou hrat, nemôže, lebo ju akurat vždy niečim nakazí. Teraz to vyvrcholilo tým že ho starý rodičia vzali k moru, na 2 týždne, 2 dni pred odletom sa mu vyhodili nejaké vyrážky, snáď nič vážne, lekárka Ok môžte ísť, uvidí sa.. no samozrejme sa uvidelo, po 3 dňoch dovolenky nezrazitelne teploty, pohotovosť. Môžu cestovať akurat tak domov. Ja už ani neviem čo napísať. Tak hrozné som za neho nešťastná. Tešil sa tam, konečne niečo zažíval, more, animácie. Viete si predstaviť ten plač keď mu povedali, že sa to konci. Takéto detstvo si pre nho neželám. Sme stále v jednom kruhu. Zlyhala som. Neviem čo robiť. Naozaj neviem..

Strana
z3
pipistrel13
26. jún 2022

@mamka176 podla.mna sinl prehnane uzkostliva a tak vnimas aj jeho choroby,nechapem,ak je taky chorlavy preco nema min.testy z krvi a pod...
moja dcera prekonala febrilny krc,odvtedy nonstop chora (opakovane priedusky,laryngitidy a atb),ciste zufalstvo som prezivala aj ja,neurolog.kontroly,logoped alergolog,ipakovane imunitne terapie...ale nemam pocit,ze by mala hrozne destsvo a nemohla chodit von...mozno prave pre to,ze ho od vsetkeho chranis a nikam s nim nejdes aj ked ma sopel,je jeho imunita slaba alebo sa treba pytat lekarom,aby sa prislo na pricinu (nam robila alerg.do 5rokov len krvne testy,kozne az od po 5tich)
a co je najpovzbudivejsie,dcera sa ma uz ovela lepsie ako je starsia,hoc jej sezonne pridali sprej a berie denne zopar liekov na alergiu,nemam pocit,ze by trpela...ano chapem ze je ti z toho hrozne aj mne bolo,ale ona fungovala normalne a vnimala to prirodzene,ze to tak je,lebo ja som to prezentovala ako bezproblemove a nebranila som jej v aktivitach...
a v sept.jej vybrali nosnu mandlu (v celkovej anesteze),lebo sa v noci zoparkrat zobudila,ze nevie dychat (tiez som bola v hroznom strese,ale prezila som a my matky to vnimame stokrat horsie ako deti)
tymto dlhociznym pripevkom som chcela poulazat len na to,ze to mozno az privelmi prezivas a riesis a vnima to aj tvoj syn a pre to sa ti mozno zda,ze je nestastny

sisaka
26. jún 2022

Nechápem ani tej trampolíne, ani zmrzline a tiež nechápem, prečo musí ísť nazad domov z dovolenky. Nech si dajú kludovy režim 1-2 dni a potom fungujú ďalej. Sú pri mori, už len ten slaný vlhký vzduch robí zázraky. Podľa mna prenášaš svoje úzkosti na dieťa, za tými chorobami môže byt aj psychika. Dieťa izolovať od sestri? Čo tak radšej nedávať ho do škôlky a nechať ho normálne fungovať. To utekate s každým soplom, škriabanim v krku k lekárovi? Doprajte dieťaťu kľudné, vyrovnané prostredie, vyváženú stravu, doprajte mu čo najviac pohybu vonku za každého počasia, otužujte ho a riešte hlavne svoju psychiku. Sa to až zle číta, chuďa dieťa

nikola81
27. jún 2022

My sme na tom tak isto, ma 5 rokov, nosna mandla vybrata uz 3 roky a problemy pretrvavaju. A myslim ze je to este horsie ako ked nastupil do skolky. V 2/22 sme mali covid a od vtedy je to este horsie. V skolke aktualne nebol uz mesiac. Najprv covid, potom kiahne, potom crevna viroza, medzitym sople ktore nemaju konca, a pridal sa k tomu otrasny kasel. Najprv sme to skusali beznymi liekmi na imunitu a sirupmi a po vysetreni na ORL skoncil s antibiotikami na 10 dni. Ja mi do placu ked ho vidim ze on sam je nestastny a stazuje sa ze on uz nechce ziadne lieky, ze chce ist do skolky alebo na zmrzlinu ci na kupalisko. Som z toho zufala, frustrovana a pytam sa sama seba kde sa stala chyba, co robim zle. Chodime pravidelne na imuno-alergo + pneumologia (astma) a do toho vecne a dlhotravajuce choroby. Mame ist na dovolenku spolu ako rodina prvy krat a uz teraz sa bojim ci sa tam vobec dostaneme. Do skolky ho uz ani nejdem dat do prazdnin ktore maju od 4.7. Bojim sa by odtial zasa nieco nedoniesol lebo obvykle to chytim od neho aj ja. Neviem kedy to skonci, ale velmi ma mrzi ked vidim deti ist spokojne do skolky alebo sa von hrat a behat, ako jedia zmrzlinu alebo idu na kupalisko. My musime sediet doma, nanajvys ist na prechadzku u nas v dedine lebo nemozeme ist na slnko. Aktualne obaja berieme antibiotika lebo to co doniesol zo skolky som dostala samozrejme aj ja. Neviem kedy to skonci, ale myslela som ze ked bude starsi tie choroby sa zmiernia, ze uz bude zvyknuty na kolektiv, ale mozem povedat ze je to este horsie.

Strana
z3