Nešťastný manželský život a jeho vplyv na rodinu
Ahojte, ani neviem, čo od tejto diskusie chcem, je to iba taký môj výlev... Som vydatá, ale naše manželstvo nie je veľmi šťastné. Môj muž navonok vyzerá ako úžasný milujúci manžel, moja rodina ho zbožňuje, ja som ale nešťastná. Je starostlivý a obetavý, ale má hrubé chovanie 😢 často ma svojimi poznámkami ponižuje, cítim sa pri ňom ako tá najneschopnejšia žena. Svoje správanie argumentuje mojou precitlivelosťou, nikdy si neprizná chybu, nemôžem mu nič vytknúť,hneď sa urazí. Naše manželstvo stále porovnávam s mojimi rodičmi. V kútiku duše závidím mojej mame, otec sa ku nej vždy správal s rešpektom,aj po rokoch sa máju stále veľmi radi. Srší z nich pokoj a šťastie. Nikomu o svojom trápení nemôžem povedať, viem, že by som nenašla pochopenie. Na druhej strane mám dcérku, niekoľko mesačné dievčatko, ktoré nekonečne ľúbim... Je mojou najväčšou motiváciou stať a fungovať ďalej. Cítim sa ako medzi dvoma mlynskými kameňmi, nevládzem žiť, ale nechcem ublížiť môjmu dieťaťu... 😪
opat odpoved otazkou: a ked si nemala svoje dieťa, to ti nevadilo predtým, že je taký hrubý?
život sa má žiť, nie prežívať. Môžeš o tom hovoriť a riešiť to, prečo by si nenašla pochopenie?
opat odpoved otazkou: a ked si nemala svoje dieťa, to ti nevadilo predtým, že je taký hrubý?
@zojazoja nevnímala som to, život bol gombička, nemuseli sme riešiť žiadne problémy,tarz sa toho nakopilo, tak sa to začalo prejavovať
život sa má žiť, nie prežívať. Môžeš o tom hovoriť a riešiť to, prečo by si nenašla pochopenie?
@0silvia0 moja mama mi stále hovorí,akého mám skvelého manžela ... Musím sa držať,aby som sa nerozplakala...
prečo by si sa musela držať? Prečo mame nepovieš, mama, on sa zdá byť dokonalý, ale v súkromí je hrubý a ponižuje ma. Ako dlho ste spolu chodili pred svadbou? Zbalil on teba?
prečo by si sa musela držať? Prečo mame nepovieš, mama, on sa zdá byť dokonalý, ale v súkromí je hrubý a ponižuje ma. Ako dlho ste spolu chodili pred svadbou? Zbalil on teba?
@0silvia0 áno on mňa, 3 roky, obaja máme už po 30 tke
To je jedno co si kto mysli, ty vies o nom svoje a to je podstatne, ak mas v mame oporu povec jej to, ale nenechaj sa presviedcat, ze on taky nie je. Ponizovanie do ziadneho vztahu nepatri a moze viest k psychyckym nasledkom.
@0silvia0 navonok vyzerá ako dokonalý manžel, s otcom chodí na pivo, všetko okolo domu urobí,je priateľský, spoločenský... Dnes mi povedal, že ak sa ku mne hrozne správa podľa mňa, tak sa ešte len začne, aby som videla ako vyzerá hrozné správanie...
tak to je zaujímavé, že 3 roky sa držal a masku zložil až po svadbe. Na tvojom mieste by som to mame pokojne povedala, nedržala to v sebe. S tým hrubým správaním začal po svadbe, alebo po narodení dieťaťa? Toto je typické správanie narcistickej poruchy osobnosti, ale zas nejdeme ho vopred nálepkovať.
To je jedno co si kto mysli, ty vies o nom svoje a to je podstatne, ak mas v mame oporu povec jej to, ale nenechaj sa presviedcat, ze on taky nie je. Ponizovanie do ziadneho vztahu nepatri a moze viest k psychyckym nasledkom.
@domkakvet práve, že v mame oporu nemám, preto som písala, že pochopenie by som asi nenašla,nie som tak presvedčivá ako on...
tak to je zaujímavé, že 3 roky sa držal a masku zložil až po svadbe. Na tvojom mieste by som to mame pokojne povedala, nedržala to v sebe. S tým hrubým správaním začal po svadbe, alebo po narodení dieťaťa? Toto je typické správanie narcistickej poruchy osobnosti, ale zas nejdeme ho vopred nálepkovať.
@0silvia0 po narodení...
Prečítaj si niečo o narcistickej poruche osobnosti, či to na neho sedí. S takýmto človekom sa nedohádaš, on nemá empatiu, svoju sebaistotu len hrá.
@0silvia0 je mi hlavne hrozne ľúto mojej dcéry, že nezažije spokojnú a šťastnú rodinu, ... 😢
ak s ním zostaneš, tak veru nezažije. Ak odídeš, tak šancu na spokojnú a šťastnú rodinu mať bude.
@0silvia0 ano je to mozne, ze zhodil masku az po svadbe, alebo az po dietati, pred tym ak aj mal nejake priznaky, tak clovek, ktory s tymto nema skusenosti, alebo o tomto ani len nepocul, tak nema sancu si to vsimnut, je viac pripadov kedy zena na to pride az, ked tato pretvarka dosiahne svojho ciela. Tvojej mame vysvetli, ze snad bude drzat stranu tebe a dolezite je hlavne to aby si mala kam odist.
Ak to začalo po narodení dieťaťa, možno zrazu zistil, že nie je stredobodom vesmíru a nemáš ho za "boha".
Toto sú presne tie prípady, kedy ženám okolie neverí, lebo pred ostatnými hrá ten chlap dokonalého mužíčka, charizmatický, starostlivý.
Ty vieš, aká je pravda.
Svojmu dieťaťu neublížiš tým, že nebudeš s mužom, ktorý ťa psychicky sťahuje ku dnu. Veď z teba zostane úplná troska.
Toto je typicky obraz narcistu. Podmani si tvoje okolie, aby vyzeral idealne a za zatvorenymi dverami sa k tebe chova ako chrapun a hovado. Ked maju tvoji rodicia medzi sebou taky dobry vztah, mas ho dobry aj ty s nimi vsak? Pytam sa preto, lebo mala by si to mame a otcovi povedat podla mna, samozrejme tak, aby si isla za nimi sama, nie s nim. Ked su to dobrí rodicia, pochopia ta a podporia ta,nech by bol tvoj muz aj zlatom obaleny...budu brat do uvahy,ze si ty ich dieta a tebe je ublizovane...rozhodne to musis takto skusit. Kedysi davnejsie som mala zial narcistickeho priatela, aj pred mojou mamou bol ten dokonaly, ale ked sa zacal chovat ako hovado, postazovala som sa jej...od toho momentu ma zacala odhovarat od neho, pochopila,ze ten dobrak je len dobry herec hned po nasom rozhovore...a to som od neho znasala aj rozne vyhrazky-byval u mna...dokonca jeho sestra sa ma pytala ako sa ku mne sprava a ci nie je hruby atd, asi vedela preco...tak v jeden krasny den, ked siel do prace, ja som si nahlasila volno a tym,ze brat mal volno tiez tak dosiel,spakovali mu veci, pockali kym pride, aby ho vyrazil...to bolo nadavok, este aj mojmu bratovi sa vyhrazal a to bol o hlavu vyssi (brat ma 1,95m) a ovela statnejsi...Potom ma ten debil este nejaku dobu sledoval, ale jeden kamos ma znameho na policii a ten mu dohovoril, odvtedy sa upratal🙂 Toto bol stastny koniec...Ale u teba byt nemusi, pretoze uz aj tebe sa vyhraza podla toho co pises a moze zajst este dobre daleko...Neotalaj a zdover sa rodicom. Byvate v muzovom dome/byte, ci v spolocnom alebo tvojom? Ak nie je aj tvoj, tak nech ta rodicia prichylia..ked im zalezi na ich dcere a vnucke, tak to bez okolkov spravia.Nenenchaj to zajst este dalej, urob to pre seba aj pre malu♥️
Po prvé, by som sa zverila mame. Ako taký pokus. Ak zažila dobrý vzťah s tvojim otcom, tak by práve mohla vedieť pochopiť, keď opíšeš ten tvoj zlý. Nebude sa ťa snažiť ukecať, že to, ako sa k tebe správa muž, je v poriadku, lebo veľa žien, ktoré žijú v zlom vzťahu, presvedčia samé seba, že je to tak ok a potom o tom budú kľudne presviedčať aj svoje dcéry. Ak ťa podporí super, ak nie, ešte sa môžeš zveriť otcovi. Muži často chráni svoje dcéry tak inak, skús to teda aj u neho. A ak ani on nič, tak si poradíš aj sama. Keď budeš chcieť od muža odísť, ono to aj tak podľa mňa vyjde najavo, aký v skutočnosti je. Keď zistí, že ťa nemá v hrsti a nemôže ti čokoľvek. O dieťa sa postaráš, moja mama sa tak zvládla postarať o tri, sama, bez podpory. Dáš to aj ty.
Urcite sa musis niekomu zverit...toto nie je v poriadku, pre seba, pre svoje dieta s tym nieco sprav....mam vybornu kamaratku, trapi sa uz v podobnom manzelstve 18r. Vidim ako ju to velmi nici, nema sancu osamostatnenia sa, je to len prezivanie. Pokial ti pomoze rodina, pribuzni, urcite nevahaj a z takeho manzelstva vycuvaj...zijes tu len jeden zivot, nie je sanca spravit cak a prehrat to spat.
Ak sa bojíš že ti mama neuverí tak si ho potajomky nahraj
Ak sa smiem spýtať,ako sa k tebe správa? Vulgárne ti nadáva?alebo ťa zosmiešňuje? Tie nevhodné poznámky sú k čomu?K tebe ako osobe alebo k chodu domácnosti?
@0silvia0 ano je to mozne, ze zhodil masku az po svadbe, alebo az po dietati, pred tym ak aj mal nejake priznaky, tak clovek, ktory s tymto nema skusenosti, alebo o tomto ani len nepocul, tak nema sancu si to vsimnut, je viac pripadov kedy zena na to pride az, ked tato pretvarka dosiahne svojho ciela. Tvojej mame vysvetli, ze snad bude drzat stranu tebe a dolezite je hlavne to aby si mala kam odist.
@domkakvet áno, ja viem ako funguje narcis.
Tvoj muz je toxicky egoista a narcis
Nevazi si teba ani vase dieta, len a len seba, dolezite pre neho nie je rodina ale to ako vyzera pred ostatnymi a doma si pre neho handra, s ktorou si poutiera psie hovienko z topanky
Bohuzial bude to horsie, rokmi sa to bude stupnovat
Uprimne , je mi ta luto a dufam, ze raz najdes v sebe silu a zacnes sa mat rada a odides
Mna tiež zaujima, ako sa k tebe mrzko chová ,čo ti robi
A keď mu vytknes nieco pred rodičmi, ako reaguje?Kamoska mala narcisa, ale rodicia ho prekukli skôr, len čakali co ona ,kedy sa rozhýbe.Tiez všetko tajila a cakala, až kým ju nenapadal fyzicky a samozrejme potom jej nikto neveril a zostali na jeho strane, lebo sa roky tvarila ako stastna manzelka.Ale dieťa má v stridavke, co tiež nie je bohviečo , no aspoň sa ho zbavila.
Život so psychopatom je onicom. Ani pre dieťa to nie je dobre ale s dieťaťom už bude ťažšie riešiť situáciu ale on sa nezmení s tým nepocitaj. On sa sprava účelovo okolie stiahol na svoju stranu a ty si v tom zostala sama. Vie dobre že keby si chcela odísť za zlú budeš ty s dieťaťom ťa má už poistenu navonok je on v pohode. Klasicky príklad vzťahu s manipulatorom. Ak si dúfala že dieťa ho znení tak nie tak to nefunguje

Zivot s narcisom je tazky a ublizuhe aj detom- tolko k tomu.