Nestranný názor
Ahojte chcela by som vás poprosiť o názor. Jedna sa o situáciu, že ideme s kamoškami a deťmi na chatu. Chodíme každý rok, tento rok ale ideme na inú, lebo ta pôvodná sa už neprenajíma. Dlho som hľadala ja aj jedna kamoska, podmienka bola veľký bazén od ostatných, mne to bolo jedno. Tuto, ktorú sme našli, vybavovala ta druha kamoska a teda povedala, že je tam jednotná cena za osobu 20€ plus ešte suma, ktorá sa rozrata medzi všetkých. Nebola som z toho nadšená, nakoľko ony majú veľké deti a ja jedno malé a musím zaňho platiť ako za dospelého. Ale Ok, zmierila som sa s tým. Podmienka chaty bola 15 osôb, nás je 16, z toho dve malé deti a teraz sme zistili, že tieto malé deti môžu byt bez nároku na lôžko zdarma. Tak sme ja a ešte jedna kamoska povedali, že super, lôžko nepotrebujeme. Lenže tým pádom je 14 platiacich osôb a tu vznikol problém a všetky si myslia, že to je nás problém. Prvá vairianta bola, že tu 15. osobu zaplatíme my dve, ale potom som povedala, že to nieje fér a že my dve nemôžeme za to, že nás nieje 15 a fér by bolo, keby sme tu 15. osobu rozrastali medzi nás všetky dospelé osoby. Očakávala som normálnu diskusiu, pripadne návrhy iného riešenia, ale ony sa skôr dohovárali za našim chrbtom a nemali v sebe ani kúsok empatie. Jedna nás len písomne osocovala, že si to mame vyriešiť my dve a hotovo a mne štve ten princíp, že len my dve za to nemôžeme, že nás nieje 15. Ja som tak vytočená, že som s nimi prestala komunikovať a mám chuť nikam neísť.
Máte pravdu. 15. osoba sa má rozrátať medzi vás dospelých. Prečo by ste mali platiť vy? Prečo by ste mali platiť za lôžko, keď ho nepotrebujete? Budete robiť čo chcú ony, bez vlastného názoru? To robia iba duševne slabé osoby. Trvajte na svojom, nech od závisti (že platíte menej ako ony) aj puknú.
Nevidím dôvod platiť za dieťa rovnakú sumu ako za dospelého keď moje dieťa nemá. Nárok na lôžko čiže mam zaplatiť viac za menej komfortu? Nech sa ta suma za 15 posteľ rozratá medzi všetkých dospelých resp tých 14 s nárokom na lôžko...
A ak by som tam nemala po tomto chuť ist tak by som nešla a za svojím názorom si stála.
Ďakujem pekne ešte raz za názory. Rozhodla som sa, že tam s deťmi pôjdem a zaplatím malému cele lôžko a budeme mat len my traja spolu izbu, tým pádom sa nebudem s nikým deliť o izbu a budeme mat svoj komfort. A teda bude to posledná aktivita s nimi spojena. Ja si to užijem s mojimi deťmi a ony nech si riešia, čo chcú.
Ja vás skôr obdivujem že v takomto počte niekto aj chodí na chaty.Mňa by vyvalilo z tolkých ludí čo by sa mi motali pod nohami.Pre mňa na chatke je aj 6 ludi velký počet😀Ale na otázku.Tiež by som sa na nich vyprdla s takýmto pristupom
užite si peknú dovolenku, nenechaj si ju pokaziť 👍
Od začiatku si rátala s tým, že za dieťa budeš platiť, ako za dospelú osobu (alebo ako za väčšie dieťa s nárokom na lôžko). Až keď si zistila, že malé dieťa by mohlo ísť zadarmo, zdá sa Ti veľa dať polovicu tej sumy, ktorú si bola ochotná dať, kým si tú informáciu nemala? Ak je v chate 15 lôžok, dohodnite sa s kamoškou, ktorá má to druhé malé dieťa, ktorá z vás to lôžko chce a tá nech ho zaplatí. Ak musí byť 15-te lôžko zaplatené a bude sa využívať dieťaťom jednej z vás, nevidím dôvod, aby sa naňho ostatní skladali.
Pokiaľ viem tak za chatu sa platí za celý objekt. Ak je napr 1000eur noc a idete 4 rodiny tak deleno 4 = suma na rodinu. My sme sa nikdy nehandrkovali ze "ty mas tri deti a ja mam len jedno" poprípade ešte riešiť vek...
@mondolina ďakujem
No teda. 80 eur je par eur podla vas? My nepatrime k chudobnym, ale ked sme minule prisli o 70 eur z nepozornosti, nemala som pocit, ze je to par eur, ale 2 dni som bola z toho rozhodena.
Myslim, ze ma narok na blby pocit z tej neferovosti,hlavne ak nejde o diskusiu prijemnu, a pokus o ferovu dohodu,ale citit uz dusnu atmosferu.
Vyriesila si to dobre 👌
Nikam by som nešla... aby sa dospelé osoby v správach poza chrbát osočovali koli nezhode s lôžkami a riešili pár €🤦🏽♀️ Navyše ta ktorá chatu vybavovala podmienky vedela, to ze nepochopila je jedna vec.. Určite by som neplatila lôžko len tak, lebo moje dieťa je malé a nemusím za neho platiť. Normálne by som napísala že už nemam náladu ísť s nimi na chatu v tejto atmosfére a vybavene... Ked chcú pôjdu, ked nebudú chcieť platiť túto najdu si inu chatu
no neviem ale logicky - ked ma male dieta moznost ist zadarmo, nevidim dovod, preco by si to mala platit ty, ked raz platia osoby, ktore maju riadne lozko, tak sa to ma rozratat medzi vsetky platiace osoby 🤷♀️ a viac ako tie peniaze by ma stvalo - ze ste to nevedeli vopred a ze sa oni teraz tvaria akoby to bola vasa chyba, ze chyba 15.ta platiaca osoba 🥴
na druhej strane ak sa to rozrata medzi vsetkych, tak potom nech maly spi s tebou - to lozko by malo technicky zostat prazdne resp. pre kazdeho z vas alebo ho zaplati jedna z vas a budete ho vyuzivat
Hardkujete sa o jedno lôžko. Ani nechcem potom vedieť, ako riešite stravu a tekutiny.
ja dam iny pohlad na vec. ano sme taki, ze chceme usetrit, neviem ste tam 4 noci, a 20za noc, je usetrenych 80 eur, nehovorim ze to nie je peniaz. ale uvaz. Cely ten pobyt bude stat tolko, ze pohodlie pri spani co das tych 80 eur za pohodlne spanie pre vsetkych ti to vyvazi.
my sme rodina so 4 detmi, tiez sme na vyletoch, vacsinou po madarskych apartmanoch ci hotelikoch, penzinoch chceli usetrit, - ale vacsinou sme lutovali, ak dieta spalo s nami, v tych horucavach spotene sa lepilo na nas, alebo nas okopavalo, 3 rocne uz je dost velke, zabera miesto, rozvaluje sa, meni polohu,...kazde rano som vstavala ako zombie upotena, okopana...niet nad vlastnu postel, dieta nad 2roky by som uz na dovolenke spolu v posteli nezniesla.
Dalsia vec, taky par dnovy vylet prinasa kopu vydavkoch, deti chcu furt daco, nanuky, napoje, vstupne, atrakcie, blbiny...aj dospeli si chcu niekde sadnut vecer popiju vinko, pivo, radlera, plus nejaka ta grilovacka, suroviny na to, bezne varenie cez den, alebo restika to su dalsie palky. Skratka, ja nepoznam "lacny" vylet, jedine ze ostaneme doma a macame sa vo svojom bazene na dvore. Pri tolkych vydavkoch, 80 eur nehovorim ze nie je ciastka, ale zapadne medzi kopec inych vydavkov . Nam sa vzdy hlava zakrutila, kolko sme minuli. A to sme sa vzdy snazili setrit, obmedzovat, dospeli sme si kolko krat dali na obed len polievku, na vstupne do aquaparkov sme vyuzivali rekreacne listky z firmy, vyuzivali sme rodinne zlavy atd, nehovoriac kolko sme prepasovali deti ze su mladsie, nase su taki krpci, ze hocikedy, ked sme uviedli pravy vek , ani nam to nechceli verit a vnutili nam lacnejsie vstupne.
My chodimr na dovenky sami.sem tam na vikend s muzovimi sestrami.ale nemam to m9c rada.ha chcem svoj program a sama si riadit cas.nie sa prisposobovat bud oni nam,alebo my im.
ked maju taky problem zaplatit par drobnych za 15 osobu ktoru ked by ste si tolke rozratali je to s prepacenim nasrat..tak sa nato vyprdnite a vy dve s malymi detmi jednoducho nechodte asi im bude lepsie potom vyplatit 3 osoby haha :D...inac super kamosky ked sa dohaduju poza vas chrbat
Zrus a hotovo. To ze ony tym padom budu platit viac ta nemusi zaujimat🤣 Presne pre toto nechodim na dovolenky s inymi ludmi lebo sa im musim prisposobovat este som tam ani neni. Takto vezmem muza,decko kam chcem,robim co chcem,platim co chcem,jem a bavim sa kde a s kym chcem. Sloboda. Veget👌

Tak to je male este...malo by sa to rozratat medzi vsetkych...