icon

Nestranný názor ohľadom sadnutia si na gauč u svokry

22. mar 2021

Možno som veľmi precitlivená a riešim nepodstatné veci. Bývame v dvojgeneračnom dome so svokrovcami. Samozrejme si navzájom pomáhame a zvlášť v tejto CoVID-19 situácii. Ja od upratovania domu po umývanie okien, varenie,ak sa svokra cíti zle a veľké nákupy pre nich sú samozrejme v mojej réžií.Ja mám navarené vždy.Snažím sa viesť si svoju domácnosť a nečakám pomoc ( len niekedy dohliadnuť na detí,keď nie sú v škole...už sú veľké,takže stráženie nepotrebujem ). To,že tí ktorí prídu len na návštevu ( ich dcéra ) k nej na obed sú skvelí - na to som si už zvykla. No ale to,že si pri ich poslednej návšteve si ja nemôžem sadnúť na gauč, nakoľko podsadnem miesto frajeja ich vnučky,tak to má fakt dojalo ( vnučka na gauči ležala)..beriem to veľmi tragický ? No neskutočne sa ma to dotklo, nakoľko večer pre tým som strávila chystanim pre nich pohostenia....

elizabet173
22. mar 2021

@vikinka007 nerobila by som to, nech si to manžel a jeho sestra zariadia opatrovateľkou, alebo nech sa striedajú. Nedala by som sa takto zneužívať. Pomáhala som partnerovi s chorým otcom, ale pomáhala, nepreniesol na mňa svoju povinnosť.

elizabet173
22. mar 2021

@pribinak výborný postreh, svokra čaká návštevu, zbalím sa a idem na výlet.

vroni
22. mar 2021

Nuž, budeš sa musiet naučiť ozvať sa. Keď sa svokra chce hrať na úžasnú hostiteľku, môže. Ale bez sluzticky. Ak idem na nákup, nakúpim aj im, samozrejme. Ale obsluha návštev, varenie pre rotu - sorry, no way. Zo trikrát to bude náročné a potom uvidíš, o kolko voľnejšie sa ti začne dýchať.

teleskop
22. mar 2021

neberies to tragicky, si trpena....

vikinka007
22. mar 2021

@elizabet173 To naozaj je jednoduché takto napísať, ale realita a moje svedomie mi to nedovolí. Svokra ma opatrovanie na 4 hodiny, no keďže som na poschodí na Homeoffice idem jej priniesť kávu, upratať, umyť WC, nikto iný to za mňa neurobí.

0silvia0
22. mar 2021

@vikinka007 ty mas dost odlisnu situaciu, tvoja svokra je leziaca, tam je to ine... Autorka nema az takto choru a nemohucu svokru.

negymama
22. mar 2021

co??? okna raz za mesiac v celom dome umyvas? no co si! ja ked su mrazy , tak v zasade okna /na vlastnom dome/ neumyvam. len jar, leto a jesen. uplne to staci, a komu sa nepaci , nech si trhne.
nerob im tolko sluzku, neobsluhuj cudziu navstevu, nech si ich uzije svokra, ty sa zbal na vylet ako ti tu radili, alebo sa zdekuj k sebe, pozerat filmy ci hocico ine robit. Zvolni svoju iniciativu, aj z toho o co ta poprosia, neurob vsetko. Pomoc je pekna vec, ale mala by byt v sulade s tym co vladzes a co psychicky unesies a neprinesie ti stres. presne len po tu hranicu nieco urob.

vikinka007
22. mar 2021

@0silvia0 Ona ešte nie je ležiaca, len plienkovaná, a zhoršuje sa ten stav každý deň. Nabqaľujú sa nove a nové zdravotné problémy a pisala som autorke v tom zmysle, ze sa to bude len zhoršovať. Ani my nemáme možnosť odísť, investovali sme priveľa. Tak pomaly čakáme, je to hrozne ale je to tak, na milosrdnu smrť.

autor
22. mar 2021

@negymama no už začínajú u mňa zdravotné problémy psychického rázu.... myslela som obrazne,že aj každý mesiac

0silvia0
22. mar 2021

ak zacinas mat aj ty problemy, o to vacsi dovod mas setrit sa. Nemusis robit vsetko, o co ta poziada, NEMUSIS...

sunshine_18
22. mar 2021

Nestačilo slušne poprosiť neter aby si sadla a posunula sa lebo ty si unavená a tiež si chceš sadnúť? 😅Podľa mňa to netreba brať tak tragicky

pribinak
22. mar 2021

Muž je úplne slepý? Hluchý?

danielahamar
22. mar 2021

viem presne o čom hovoríš, musíš začať deliť to, ak príde návšteva im, je to ich návsteva, ich starosti, nie tvoje, ja osobne som nato háklivá, ak my máme návštevu a svokor si k nám sadne, neprajem si to, ja im tiež neleziem k nim, ak majú návstevu

ninusa221
22. mar 2021

Pretoto by som k rodicom ani k svokrovcom nešla byvať radšej zoberem hippo a keby aj zámok na mna prepísali tak nejdem ani za boha

elizabet173
22. mar 2021

@vikinka007 doopatrovala som troch ľudí, takže viem, o čom píšem. Ak je svokra v takom stave, v akom je, opatrovanie na 4 hodiny nestačí. A čo svedomie tvojho muža a jej dcéry, to je kde?

annamalaga
22. mar 2021

A máte deti? Nebolo by predsa lepšie radšej odísť?

autor
22. mar 2021

@sunshine_18 no neberiem tragický,len skôr sa má to dotklo

katulkagajdos
22. mar 2021

A ich dcéra dostala nejaký podiel z toho domu? Nerozmaznávajú ju svokrovci aj preto, že vy budete ten dom dediť a nie ich dcéra? Vieš, či jej rodine teraz týmto správaním niečo nekompenzujú.

nikyball
22. mar 2021

Musíš ísť na to trošku takticky. Typu. Podsadla som ho? Sorry ale som unavená z toho, ako som vám pomáha s oknami, nákupmi, atď.
Alebo. Bude chcieť umyť okná? Milo jej odpovedať , že ty si minule, teraz by mohla prísť tá a tá, ty ideš s deťmi na výlet napríklad.
Len ešte je tu riziko, že sa svokra alebo tie vnučky ohlasia,.že vy ste dostali dom,tak pomahajte

autor
22. mar 2021

@katulkagajdos jej dom vystavili

autor
22. mar 2021

@nikyball no áno...len 70 tisíc sme na danom pozemku vrazili a hlavne do domu a to ešte nie sme ani v polovici...ich dcéra ostať doma nechcela v žiadnom prípade

kitycat
22. mar 2021

Ale tam islo o to, ze ty si tam doma a oni su navsteva... Sice pecena varena, ale este vzdy je to navsteva a oni maju mat pohodlie... Ty si ta druha pani domaca este k tomu a tiez mas obskakovat aj navstevu tvojej svokry... Uzas. Nadych - výdych ved vies, ze dve panie domu pod jednou strechou su vzdy peklicko

jvasenka
22. mar 2021

Ak vies ze pride navsteva (dcera, vnucka) chod niekam prec z domu a vrat sa bud uz ked odidu alebo uz ked tam budu (cize nebudes chystat pohostenie)..proste mas iny program a bodka..svokre tiez treba dat trosku najavo ze nie si na spagatiku (raz za cas pomoz ale tak decentne aby si to vazila a nebrala to ako samozrejmost)

lucitta9
22. mar 2021

Byvali sme s babkou (otcovou mamou), mamina sa starala o celu domacnost. Na navstevu k nam chodievala teta, babkina dcera, ale ta ked prisla - doniesla upecene kolace, pagaciky, no ako na malu svadbu. Chodievali k nam na cely vikend, byvali dalej. Teta sa s mojou mamou natahovala, ze chce pomoct, okna umyvat, upratovat, v zahrade pomoct...nikdy to nebolo o tom, ze jeden vari, pecie, lieta a druhy nic nemusi. Je to proste o vztahoch, ake su v rodine a o ludoch...

andreatytler
22. mar 2021

Toto je podla mna velmi tazko vyriesit koli tomu ze na vas prepisali dom ked este stale ziju. Chapem to tak, ze za to sa mate o svokrovcov postarat. Svokra moze lutovat ze nebude mat co zanechat svojej dcere a bude mat neustale pocit ze nerobis pre nich toho dost aby si splatila ten dom co vam dali.

ukulela
22. mar 2021

To podsadnutie zbytočne prežívas. Sedel tam? Sedel. Obsadila si mu? Áno. Bože, veď žiadny problém.. svokra zrejme ani netuší, či ti spôsobila. Iný problém je, že si tam za slúžku. To si porieš. Pomôcť treba. Ale obskakovať nie. Na okná kúp svokre karchera, tým zvládne aj sama, aspoň zvnútra. Nákupy im riešte, ale zbytočne ich neobsluhuj. Navar a nahadz do mrazáku napr.

autor
22. mar 2021

@ukulela nie nesedel, nakoľko na mieste,kde sedel si ľahla jej vnučka...ja som si išla sadnúť na opačnú stranu gauča,kde nesedel predtým nikto...no tým,že ona ležala cez polku gauča,tak jedine voľné miesto bolo to,kam som smerovala ja,takže túto poznámku si mohla odpustiť, nakoľko jej vnučka stala a posadila sa....ten jej frajer bol preč asi hodinu von,takže som netušila,že príde v zápätí za mnou... Ako píšem neberiem to tragický,no dotklo sa má to, nakoľko to nebola prvá situácia,kde dala pocítiť,že ja som ,, prisťahovalec,, a oni majú prednostné miesto. Bolo x takých situácii,kde bolo očividné,že mi sme tí na druhej koľaji. Ono človek si pomaly zvyká,no vnútri má to zožiera.

autor
22. mar 2021

@annamalaga máme

autor
22. mar 2021

@lucitta9 nie tu sa navarí a odnesie. Keď napríklad my zavarame ,tak svokra nevládze,no keď treba zavariť napríklad 🍒 pre dcéru,tak vtedy zázrakom jej nič nie je. Inak švagriná od nej nepýta nemám s ňou zlý vzťah,to skôr svokra vytvára u nás dusnu atmosféru. Napríklad minule sa mi ponúkla, keďže ja som v poslednú dobu varila aj pre nich ,že navarí viac aj pre detí, keďže ja idem do práce. A po príchode domov z práce mi oznámila,že sa zastavil zať,tak mu to nabalila domov a ja mám uvariť deťom nejakú krupicu 😁

zuzanka.zuzu
22. mar 2021

tak toto by mi vadilo ovela viac, ze mi nechala deti hladne (mozno realne neboli, ale nechala) a nabalila svagra hoci mi povedala, ze sa postara ☹ to kde sedim by sa ma dotklo ale nech si trhne 😀