Nesympatická suseda

7. mar 2023

Ahojte. Mam susedu, je mi velmi nesympaticka, ale teda pozdravim ju, sem-tam par slov prehodime.
Ale ona mi zacala vypisovat na messenger a furt sa pyta, ze ci mam cas, co robim a tak. Mam pocit, ze sa ku mne pozyva a mne sa to nepaci. Vzdy jej slusne poviem, ze mam robotu, ze sa mi neda... No bojim sa ze tu zaklope a ako jej to slusne vysvetlit. Nechcem sa s nou kamaratit a kavickovat, ale zase nechcem byt niak neslusna a priama. Co mam robit?
Je vhodne ignorovat spravy na messengeri? Uz vyse rok mam ziadost na priatelstvo na facebooku od nej a ignorujem to.

sasa1310
7. mar 2023

absolútne by som ignorovala a nie, nie je to neslušné.

anickabasnicka
7. mar 2023

ja ignoruji i spoluzaky se zadosti o pratelstvi.takze delej mrtveho brouka- nevidim,neslysim,nevim o cem mluvis.....a vubec nereaguj ani na jeji zpravyjo,a na fbc existuje moznost zablokovani cloveka,ktery potom nema moznost te videt a snad i psat ti zpravy na mesengeru. ...

autor
7. mar 2023

Ale ona mi minule poslala foto z facebooku z nejakej skupiny kde som nebola a tak som na to odpisala, lebo som bola zvedava odkial foto je. Na tej fotke som bola ja. No lenze uz sa s nou nejak extra kontaktovat nechcem.

tosomja
7. mar 2023

Mne tiež navrhla suseda tykanie, aj mi priniesla minule šišky aj poslala žiadosť na mesenger, šišky som zobrala, ale aj vrátila (zo slušnosti) tykanie som odmietla, a žiadosť neprijala.
Môj priateľ ju schladil 😁 keď mu povedala, že už sa teší na večerné grilovačky, Silvester, atď...že nech príde hore k nim si dať za pohárik, ..že my nepijeme a bavíme sa tak akurát s deťmi v piesku 🙈 že kľudne si môžu ugrilovat na "našom grile" čo sme zmajstrovali , ale tam naše kamarátstva končia. 🤣

autor
7. mar 2023

@tosomja ked ona chodila na zakladke do vedlajsej triedy. Lenze ona je taka.... No akoby som to povedala, agresivna? Psychicky chora, aj policajti tu chodia.....a zase nechcem sa schovavat

autor
7. mar 2023

Dufam, ze mi tu teraz nezaklope, som ju na messengeri obmedzila, aby nevidela, ci som online

solange7
7. mar 2023

Ved je to suseda, nic s nou nemas spolocne max to, ze zije blizko. Ignoruj a hotovo. Nie kazdy ma potrebu sa socializovat a ty to nemusis nijako dokazovat.

lija22
7. mar 2023

ziadost o priatelstvo zrus, na spravy neodpisuj. vsetko hod na deti, ze sa hraju casto s mobilom a ty neraz nevies, ze ti daco prislo, lebo deti to otvoria aty nevidis nic "nove". Mne sa toto stavalo skutocne. A ku kave ze mozno dakedy, nemas cas a ze manzelked je doma vyzaduje klud tak ze tonepojde. hod vsetko na deti a muza 😂

svetlonos
7. mar 2023

A to si so susedmi nesimpatickymi bezne vymienas telefonne cislo? Ja nie. A poviem ti uprimne, pokial necakam navstevu ohlasenu, alebo postara s balikom (pozeram vzdy cez kukatko) , tak neotvorim. Normalne na drzovku. Toboz ked uspavam maleho. No keby ti aj zazvonila, bud vobec nechod k dveram alebo cez zavrete dvere povedz, ze si vysla zo spr hy a h ed ti pride navsteva. Ja bedpovedam cez telefon ani vlastnym rodicom okamzite, dokonca niekedy len napisem, ze budem. at 3 dni vyply telefon. Este jej mozes povedat, ze pracujes z domu 😉 vzdy ked mas volnu chvilu, takze casovo si na tom biedne.

autor
7. mar 2023

@svetlonos nema telefonne cislo, ale nasla ma cez facebook a napisala na messenger, poslala taku staru foto, na ktorej som a ja som bola zvedava odkial to ma. Podakovala som, ze poslala zdroj a bola zas ticho. A ona sa odvtedy furt ozyva

tosomja
7. mar 2023

Ved ju zablokuj.

petedea
7. mar 2023

Aj ku nam sa nasilu natlacala susedka, ktora nam bola nesympaticka.
Prvykrat ked ju manzelka pustila dnu, som ju strpel, lebo som ju nechcel vyhodit.
Po druhykrat, som ju zastavil vo dverach, ked som otvoril na klopanie a ona chcela automaticky bez pozvania vojst.
Slusne a otvorene som jej povedal, ze si jej navstevy nezelam a zatvoril jej pred nosom.
A absolutne ma nezaujima, ako ma pred susedmi ohovarala.
Kto mne chlieb do ruky neda, toho nazor na mna, ma nezaujima.

svetlonos
9. mar 2023

Ahoj,
my sme sa pred rokom prestahovali do ineho mesta. Hned v den stahovania nam zaklopala suseda aj s dcerou. Zijeme v At. Predstavila sa, ze su iez Slovenky a ked budeme potrebovat alebo chciet, tak mozme prist na kavu. To bolo mile. V praci mam dve fajn kolegyne a s jednou sme sa dva x stretli. Druha sa mi ponukla urobit danove priznanie a uz dva x zrusila stretnutie, ze jej nieco do toho prislo. Potom je tu este jedna, robila v dedskej herni. Menila pracu a povedala, ze potom zajdeme kludne na kavu.
Chcem tym povedat, ze aj s ludmi, s ktorymi sa stretnut vzajomne chceme, to neklapne tak casto ako by sme chceli. Rodina, praca, domacnost a casu malo. A to je taky bezny realny fakt, preco nie je cas stretnut sa. Preto jej aj t povedz o nedostatku casu. A pokial chces, ozaj jej povedz priamo ze sa nechces stretavat, milo. Tiez sa kludne vyhovor na cas. Ja by som prijala, keby mi niekto aj priamo povedal, ze mu trebars nepasujem a nechce sa stretavat. Ved nie vzdy musi pasovat chemia.

pumi21
9. mar 2023

Niektorým ľuďom treba povedať na rovinu aby sa niekam pohli, aby proste pochopili, lebo inak môžeš naznačovať aj neviem čo a nepomôže to. Aspoň moja skúsenosť je taká. Napísala by som ako sa veci majú, že proste máme svoje aktivity a bodka.

alexka89
9. mar 2023

Ja som mala v predošlom byte tiež takú susedu bývalá na prízemí a bola na materskej.Nudila sa lebo muža mala v Nemecku a ja som ju dobitá zo 4smenky mala zabávať.poposielala žiadosť mne keďže ja som ju neprijala tak poslala môjmu vtedajšiemu frajerovi.a začalo to-mozrm prísť k tebe som chorá veď ja budem potichu sedieť pri tebe...potom ma chcela k nej nalákať pod zámienkou že mi spraví zadarmo gél.nechty,raz prišla nečakane k nám na návštevu doniesla čokoládu za poďakovanie že ju frajer zviezol s deckom do mesta či kde a nedajbože odísť tak sme sa výhovorili že mali prísť jeho rodičia .

aurora33
9. mar 2023

@alexka89 omg tak to bola riadna otrava