Neustále problémy s exmanželom

4. júl 2022

Dievčatá, iba si potrebujem vyliať srdce, lebo už fakt nevládzem. Poprípade ak sa nájde rada, ako sa dá ignorovať korunovaný debil, tak budem rada.
S ex manželom sme od seba 6 rokov, kvôli nemu - nevera, atď.
Máme spoločného syna, a práve tu je kameň úrazu. Neskutočne mi celých 6 rokov znepríjemňuje život. Neustále vyrypovanie, provokovanie, urážky, nadávky aj pred synom na mňa. Zakaždým keď syn príde domov, tak spustí spŕšku všetkého, čo na mňa rozprávajú.
Alebo proste sa vyzvedajú kam ideme, alebo čo kúpime, alebo čo robíme. A na truc musia presne to isté urobiť, kúpiť ... Nie, toto konkrétne ma neštve, zasmejem sa na tom, že je to detinské správanie, a hotovo.
Štvú ma veci ako tvoja mater ti nepribalila šiltovku, tvoja mater toto, tvoja mater tamto. Neustále, .... ak do budúcna keď prídeš ku mne a tvoja mater ťa nedá ostrihať, tak ťa ostrihám ja do hola. A neustále vypisovanie - keď si buchne po bruchu, a chce si ho zobrať skôr ako má určené súdom - ja naozaj nemám problém, sa dohodnúť. Fakt nie, ak potrebuje z nejakého dôvodu si ho zobrať skôr, alebo neskôr, ale nech napíše normálne. A nie že idem pre neho teraz, hovorím mu, že teraz nie, lebo som v práci. A prečo nie, a on chce teraz, a prečo, a zoberie ho teraz a neviem čo. Popritom nebol doma, lebo bol pri starkých. Ale proste toto sa deje neustále. Komunikácia ako malého decka. Veď nech napíše normálne, či si nemôže zobrať skôr, lebo chce ísť na kúpalisko, alebo idú niekam, tak nech sa nemusí vracať o pár hodín. A nie že lebo, lebo chcem, lebo ja chcem. Tak hneď vyhrážky, že oľutujem a neviem čo. To sa tak nedá, že on pískne a ja celých 6 rokov musím urobiť presne to čo si on zaumieni, a potom sa oháňa s tým, že on chce robiť kompromisy. To nie sú kompromisy, keď ja sa musím stále prispôsobovať, a on nič.
Chodí k nemu cez prázdniny na 2 týždne, ale nemôžem mu za tie 2 týždne ani raz zavolať, vypne si mobil, klame že je v obchode, že tam nie je. Alebo proste nezodvihne. Ale nedá mi ho ani raz. Ja ani neviem či je v poriadku, alebo čo s ním je. :(
A toto nie je raz, toto je za celých 5 rokov. Neustále snorí, vyzvedá sa, chodil nám popod byt, keď sme prerábali, nie jeden sused ho videl, a nazeral do vnútra čo robíme... Bývame na prvom poschodí, takže z diaľky vidno dnuka... a proste podobné detinské veci.
Minule cirkus, aby som nainštalovala 8 ročnému Messenger, vraj aby si precvičoval písanie :D Áno 8 ročné dieťa na messengeri si potrebuje precvičovať písanie. No nenainštalujem, lebo poznám svojho syna, a potom posiela fotky, videá, a nálepky kadekomu. A od mobilu sa neodlepí do večera. A ja sa s ním nebudem celý deň hádať, nech ten mobil odloží. Ak s ním chce volať, nemám s tým problém, kľudne môže zavolať na môj mobil, a vypýtať si ho alebo zavolať aj na ten jeho.
:( Nedá sa s ním nijako... je dobre, kým skackám ako on píska, akonáhle v nejakej veci neprikyvujem tak konečná. Cirkus na niekoľko mesiacov.

irusa
4. júl 2022

ako to tak, keď máš dieťa s debilom...s tým nič nespravíš...bude ti naďalej znepríjemňovať život...naschvál....

pribinak
4. júl 2022

Na okna nalep fólie aby nebolo vidno dnu.

autor
4. júl 2022

@pribinak už zaťahujeme žalúzie, len on si stále nájde spôsob... Potrebuje neustále sliediť, keď nie takto tak si nájde nejaký iný spôsob.

pribinak
4. júl 2022

Tie fólie sú lepšie. Ty vidíš von, ale on dnu nie.

Inak k tomu všetkému by dom dala bojovú poradu s právnikom a poradila sa, že sk takto rozorava o tebe pred dieťaťom, že obmedziť styk.
Jasne že to nemusíš naozaj podať na súd, ale postrašiť ho môžeš

loldi2
4. júl 2022

Aj to by bolo riešenie. Ako a myslím si, že by to stálo za pokus, lebo zjavne mu treba dať najavo, že sa z neho nepototo a budeš robiť všetko preto, aby tomu znepríjemňovaniu bol proste koniec. Nerobí to dobre ani tebe, no hlavne ani synovi

iffushka
4. júl 2022

Narcisticku poruchu osobnosti si zvažovala?

autor
4. júl 2022

@pribinak
@loldi2 Nepomôže mi to dievčatá. Raz som už podávala podnet na súd, neviem či mali sudcu podplateného ... ale ešte mu rozšíril styk, odvtedy k nemu chodí aj cez prázdniny na 2 týždne :( Takže on sa teraz cíti na koni. Ja som urobila chybu, že som sa neodvolala, ale nevládala som už psychicky, na ďalší boj som nemala silu :( S ním sa nedá, on je neskutočne toxický človek. Všetko si nahrával, kameroval, natáčal. Fotil si ... ak som si nevšimla, že má syn malinkú sieťku na ponožke, tak si to fotil, a ukazoval na sociálke... proste choré na hlavu :(

autor
4. júl 2022

@iffushka áno, len ako to môžem ja riešiť?

peter162
4. júl 2022

S tým právnikom to je pravda, treba sa poradiť. Ja som mal toto iste s ex. Na mňa prihlásila dokonca ešte aj psov kvôli daniam, podotýkam po rozvode a ešte na inú adresu. O tom keď som chcel s dcérou ísť niekam to by bol hotový román, pritom dcéra ma už 17.
Chcem povedať to,že sa nedokázal preniesť cez to že ste sa rozviedli, lebo si myslel že budeš bez neho stratená.

autor
4. júl 2022

@peter162 Áno ja viem, že sa cez to nepreniesol, aj keď teda na vine bol on, a odvtedy je spolu s osobou s ktorou ma podvádzal. Namýšľa si, že ma zaujíma ich život, čo robia, ale mne je to fakt totálne jedno. Som šťastná, že sa nemusím ďalej trápiť s ním. Je peklo žiť s takým človekom. A to peklo som si užila až až.
Teraz som spokojná a šťastná, a evidentne ho práve toto štve.

peter162
4. júl 2022

A nežije náhodou s mojou ex, úplne presne viem čo prežívaš. Tak podaj u polícii trestné oznámenie za obťažovanie, sledovanie, veď pravnik by ti poradil, no myslím že toho by bolo viac.

aliaray1
4. júl 2022

Ahoj, ja to vidim na pravnika + psycholog/icka (detsky aj dospely). Ty na pojednavania ani nemusis chodit. To sliedenie sa vola aj stalking a podla trestneho prava prenasledovanie. Aj v tom ti moze poradit pravnik.

S dietatom by som chodila k detskemu psychologovi - nech sa mu ulavi a navyse o fotrovi budu zaznamy.
Tebe psychohygienu a terapetuta, bez srandy a bez vahania. Ak pojdes len na par sedeni, uvidis veci mozno inak a pomaha to.

Zelam pevne nervy, vela energie na spravne rozhodnutie a stastny zivot.

timing
4. júl 2022

Nepotešim Ta. Nic s tym neurobis. Ani na policii nepochodis ani na sude,ako si pisala. Pravnik co poriesi? Posle mu vyzvu s cim ? Su to slovne dotahovacky medzi rodicmi.
Robi na teba natlak a je to psychicky vycerpavajuce.
Mozes mu dohovarat 1000x nepomoze.
Vidina buducnosti je skareda. Ako to znasa syn? On Ti vsetko tlmoci ako o Tebe hovori?
Syn pride do veku kedy sa mu postavi a odmietne tieto reci pocuvat. Nebude chciet chodit k nemu kvoli tomu negativnemu prostrediu, ktore mu vytvara. Tu uz len pockat na upravu styku s tym,ze syn by sa vyjadril,ze odmieta chodit k otcovi kvoli ....

autor
4. júl 2022

@timing áno ja viem že mi právnik nepomôže a viem aj že nepochodím ani na súde, .. ja som si tými súdmi už pochodila a presne viem ako to tam funguje, oni nebudú robiť rozhodcov medzi nami, budú tlačiť na dohodu a vždy aby ten slabší ustúpil aby nemali viac problémov a starostí. Takže koniec koncov zasa by som ustúpila ja.
Syn už teraz hovorí, že sa nevie dočkať kedy bude mať 12 rokov (dcéra jeho terajšej priateľky mu tak povedala, že vtedy sa už môže rozhodnúť sám) aby už nemusel k nemu chodiť.
A áno syn mi tlmočí všetko. Vypytovali sa aj teraz kam ideme na dovolenku, a on im to povedal - konkrétne miesto v HR. Tak hneď spustili výsmechy, že to ani neznie ako tam, že je tam škaredo a podobne. Horšie je, že niektoré maniere už začína chytať od nich, a toto ma trápi najviac. Deti sú ako špongie, všetko nasiaknu, a či sa nám to páči alebo nie, väčšinou sú to práve tie zlé veci .... :/

lujza123
4. júl 2022

Kolko ma chlapec rokov?
Môj ex tiež toto robil. Veľmi pomohlo keď som mu prestala vo všetkom vyhovovať, ja som presne ako mu vychádzala v ústrety aby bol pokoj ale nikam to neviedlo.
On si to vôbec nevážil, iba tým získal pocit ze je samozrejme ze všetko bude iba tak ako povie on.

autor
4. júl 2022

@lujza123 8 rokov má

gastanka32
4. júl 2022

@lujza123 mozno je aj to cesta. DAt mu najavo, ze clovek nebude robit len to, co by sam chcel. Mozno tak bol zvyknuty, pokial ste boli spolu, no to uz teraz neplati a ty nie si povinna mu vo vsetkom vyhoviet