Neustále problémy s matkou
najdu sa tu zienky,ktore nevychadzaju so svojimi matkami?nevladzem existovat v jednej miestnosti s matkou,je tak strasne urazliva,ziarliva,zlostna,ze ma jej zloba poziera.jej tien je vsade so mnou,neviem sa odputat a mam pocit,ze aj na dialku ku mne vyzaruje zlu energiu.v jej spolocnosti sa necitim dobre,vzdy som napata,neuvolnena,nervozna a prechadza ma vsetka chut do zivota.odmalicka sme spolu nevychadzali.aj ked sa snazim prist na to,preco... nic ma nenapada.najlepsie je,ked som ticho a nerozpravame sa.aspon ma nema zaco kritizovat.jedine zato,ze sa s nou nebavim.neviem ani co chcem pocut,ci sa len vyrozpravat.je tot yp zeny,ktora je najmudrejsia na svete,vzdy sa vsetko muselo robit podla nej,ak som vybocila zo smeru o milimeter uz vyvadzala ako sialena psychicky narusena.cloveka sa snazi mat na haku,jednym uchom dnu,vydrzim takto par tyzdnov,ale potom poviem jedno slovo,co sa jej nepaci a spusti sa vybuch z jej strany.
nastastie uz nebyvame spolu.volakedy,ked som sa stahovala som myslela,ze sa veci zmenia,no stale je rovnaka.vecne vycitky,buzerovanie.vsetko,co spravim je zle.katastrofa a potom sme vsetci poohovarani po celom okoli
Kedze som na rovnaku otazku uz jednej dievcine reagovala, prebehla som forum, ci si to nebola ty. A som prekvapena - radis v sirokom okruhu tem a polozis takuto otazku? S ukoncenou VS? V predchadzajucej reakcii sa ta @lilitela pytala na vek, neodpovedala si. Tipujem, ze si tu z ludi robis tak trochu srandu, nie? A ak nie, tak fakt si v prvom rade vyries vnutri v sebe problem s matkou, inak sa ti zivot nenapravi. Pozri akych partnerov si vyberas - jeden fajci marisku, dalsi bol nevernik, sucasny ma financne problemy, ani v praci sa ti nepaci - zle volby, ale preco?!? Matku nezmenis, ani jej postoj k tebe, nikdy, aj ked sa na kolomaz rozlejes, viem, o com hovorim... Kym sa tym neprestanes nechat ovplyvnovat, nebude sa ti darit, v nicom! Rodicov si nevyberas, ale za svoj vlastny dospelacky zivot si si uz zodpovedna sama...
@hoblinka13 povedz jej čím skôr na rovinu všetko čo ťa tiaži. V podstate to budeš mať jedno, tak či tak ťa bude mať "v zuboch" a buď sa spamätá, alebo nie. Tebeb odpadne jeden balvan a budeš existovať bez nej - bohužiaľ. Ale mám pocit, že sa jej cítiš "zaviazaná" alebo čo 😲
@zuzka4444 pobavila si ma.v prvom rade,ci ma spolocne VS a to,ze mam takuto mamu?a dalej v puberte asi kazdy fajci marisku a ten pubertalny vztah by som neradila ku vztahom naotajstnym.za dalsie neverny chlap???ktory nie je neverny?to vies dopredu rozpoznat,ci ta i 10,20 rokov chlap nepodvedie?a financne problemy sucasneho?nevies ako sa to stalo,takze ho neurazaj.keby peniaze prepil,prestavkoval nepoviem ani slovo.
@petraxy6 ona vie,co si o jej spravani myslum.velakrat som jej hovorila o pocitoch z nej.akoby som hrach na stenu hadzala.dokonca svagor jej v slabej chvilu vykrical,aka je a nepoucila sa,robi hriechy nadalej.nezmenim ju a bolo aj zbytocne sem pisat.nepotrebujem analyzovat svoju osobu,ale pocut realne skusenosti zien.zaviazana sa citim asi ako kazdy svojim rodicom.ona je dokonaly manipulator a vie citovo vydierat tak,aby som sa citila zle a previnilo
@hoblinka13 Obmedz s nou komunikaciu na nulu a mas pokoj.
@hoblinka13 no a ty teraz potrebuješ preťať to "puto" a byť slobodná. Bez akýchkoľvek pocitov viny. 😉
@hoblinka13 Sorry, ja som nikoho nechcela urazat. Ako som pisala, z vlastnej skusenosti viem, ze takato matka (mam uplne rovnaku, detto len ma kritizuje, energiu zerie, mileho slova pre mna nema) ma obrovsky vplyv na konanie vo vlastnom zivote. Cim skor to pretnes, tym lepsie pre teba. Je to tazke, mame opravnene ocakavania od svojich matiek. Ten vek si stale neprezradila (ale asi budes dost mlada, predpokladam). Ja uz budem mat 50 a stale ma tie ocakavania nepresli. Ale kontakt som obmedzila na minimum, nech si aspon energie nemoze cucnut 😀
@zuzka4444 kontakt aj ja obmedzujem,len ked sa po case stretneme,doslova ma zabije zlou energiou.obcas sa dozviem ako na nas kyda a ohovara.lenze vsetko vyplyva z jej domyslavosti.ach toho je tolko.poviem to sprosto,ale ja len dufam,ze ak umrie,nebude ma chodit matat,lebo uz vselico zle mi priala.
@hoblinka13 To mne staci 3 minutovy telefonat a padnem vyflusnuta na stol... Na vianoce mi poslala po dcerach "darcek" - cierno-sive upletove saty z materialu "vojenska deka", akurat na na strasenie zo zahrobia vhodne, asi ich budem musiet ritualne spalit, aby sa raz nestalo to, coho sa obavas aj ty 🙂
Ahojte baby.
Mala som, a čiastočne ešte mám tento problém a pretože sa mi ho darí riešiť (zredukovala som ho o asi 85%), chcem pomôcť aj vám.
Takže, musíte si uvedomiť, naozaj uvedomiť si, nie nahovárať si že problémom je vaša matka, "Problém" je vo VÁS. Problém máte VY, nie vaša matka. Ona je pravdepodobne v pohode a nechápe, čo vás rozčuľuje alebo trápi. Tak, tak, dobre počujete, VY ste si na vine, že si pripúšťate také emócie, ktoré vám spôsobujú strach a bolesť. Takže, ak sa chcete zbaviť negatívnych pocitov, najprv si musíte uvedomiť, čo je to vo vás, čo to spúšťa. Nie kto. Neveríte?
Príklad 1: Susedovi ukradli auto. Poľutujem ho, ale žalúdočné kŕče z toho nedostanem.
Príklad 2: Mne ukradli auto. Čin zostáva taký istý. Je to krádež, nesmie sa to. Ale "au", bolo moje.
Takže, tvoja matka je taká a taká, poradím ti ako to vyriešiť. Nemám problém. Poznáte to. Na cudzie vzťahy sme odborníci. Ale keď sa to týka "mojej" matky, čo to je, že zrazu trpím? Je to moje "JA". Môj príbeh. Teda ak chcete, moje "EGO". Dámy, vy máte silné ego, ktoré predstiera, že je najdôležitejšie v živote.
A pretože vaša matka má tiež silné ego, čo sa stane? Vojna. Jedno ego sa bije s druhým. Že je na vine vaša matka? Ha!
Príklad 1: Neznášam svoju matku, je to potvora, atd..........
Príklad 2: Moja matka má dobré kamarátky. Znášajú ju. Ako je to možné, keď je taká potvora?
A teraz ponúkané riešenie!
Pri mojom hľadaní,(po dlhom čase, a sedení u odborníka, ktoré nič neriešilo) ako zo začarovaného kruhu von, som narazila na knižku Eckhart Tolle - Nová Zem. Nie je to reklama. Na internete ju stiahnete v PDF.( na iternete nájdete aj veľa jeho videí v českom jazyku:
Ak si ju pozorne prečítate, môže vám pomôcť. Vysvetľuje , ako pracuje ego, aké ťahy používa, aby nás dostalo, zmiatlo, ničilo, vyvolávalo negatívne emócie a aby sme rozmýšľali a rozmýšľali, a rozmýšľali.
Moja rada: Nerozmýšľajte o niekom, kto vám ubližuje. Tým ho vlastne nevedome podporujete a dávate mu svoju energiu. A že je to vaša matka? Je to človek, ako každý iný. Ak sa ku mne správa pekne, môže byť. Ak nie, nedám si skákať po hlave. NELIPNEM na nej, NELIPNEM na strachu. Ak s Ňou neviem vydržať, pod jednou strechou, neznamená to nič iné, ako že s ňou neviem vydržať. Je to fakt! Prijmem fakt, zmierim sa s ním, a nebudem vymýšľať, ako by to malo byť. To je realita. Svet je realita. Nie je to ani dobré, ani zlé , je to tak. Pozrite sa okolo seba, čo sa deje vo svete. Nie je taký, aký ho chceme mať. Je taký ako je. A my ho chceme meniť. PCHa! Takých tu už bolo. Tí, čo sa veľmi snažili, si tu dlho nepožili, alebo naopak, aby im vyšli ich plány, museli pozavražďovať pár ľudí.
Tak prestaňte snívať, a vezmite svoj osud do vlstných rúk. Toto je ešte len začiatok.
@hoblinka13 zabije ta, lebo si to nechas. ludia sa k tebe spravaju len tak, ako im ty dovolis. a nesmies cakat, ze ten druhy sa zmeni, ty musis zmenit svoj postoj k tym druhym.

@hoblinka13 Byvate spolu? Kolko mate rokov?