icon

Neustály plač bábätka od susedov mi trhá srdce

jahell
28. júl 2021

Večer čo večer nechávajú susedia plakať asi 10mes. dieťatko, niekedy to trvá 1 - 1,5 hodiny v kuse. Mám nutkanie k ním ísť a vziať to maličké do náručia a pritúliť ho. V týchto horúčavách keď máme všetci okná pootvárané tak počuť každé jedno slovo. Jeho matka sa mu prihovára slovami (povelmi) '' TICHO'' PRESTAŇ ''NEVEZMEM ŤA NA RUKY ''SPI''..... Celé sídlisko na balkónoch len krúti hlavami...viem, že nemáme právo zasahovať do výchovy ale vážne mám každý večer bolesti brucha z toho plaču , neskutočne mi je lúto toho maličkého stvorenia ako žene-matke by mi to srdce nedovolilo nechať ho tak dlho plakať

mamamasama
28. júl 2021

@jana_eyre_2 preto nikoho nekritizujem, lebo vďaka Bohu nemam taku skusenost.. kazdopadne.. urcite by som vas nesla otravovat vyklopkavanim na dvere...

maciatkolulu
28. júl 2021

@oblecenie99 😂😂😂

marika39
28. júl 2021

Z našich troch dcér dve mávali večerné plače , ja som bola po cisárskych, ktorá to pozná vie že nosiť dieťa v kuse toľké hodiny ani nie je v ľudských silách, niekedy sme sa prestriedali s mužom ale často plakali aj na rukách, takže nehodnotit a nesudit matku keď ani netušis čo je vo veci. Ak ti to veľmi vadí, daj si nahlas telku

dskjhfdlkdjhl
28. júl 2021

No, moja dcera od siestich tyzdnov zhruba do troch mesiacov doslova prevrieskala (ma mimoriadne dobry hlas) kazdy vecer (vlastne noc), zacinala okolo 23:00, koncila okolo jednej-nosili sme, robili vsetko mozne, keby bolo treba, tak jej aj zatancujem, aj stojky budem robit, ja som uz niekedy plakala s nou-nezaberalo nic. Keby mi vtedy zaklopala suseda, tak hoci som mierny clovek, asi by som sa nespoznala. Takze, nie vzdy je vsetko tak, ako to vyzera, resp. ako si ludia myslia.

jablkovastrudla
28. júl 2021

@hettinka fantazia, tak uz len 3 roky 😑 druhe nehrozi, ja uz teraz taham z posledneho. Svoje dieta milujem najviac na svete ale mna sa uz cudzi ludia pytaju preco tak vela place a ja neviem povedal preco. Moj muz bol taky isty ked bol maly. Vediet toto tak dieta nemame. Maly place preto lebo mama povedala ze pojdeme doprava a nie dolava, lebo mama povedala nie na zmrzlinu kedze je zima a podobne. Ja mam obcas pocit ze place nonstop.

jana_eyre_2
28. júl 2021

@jablkovastrudla na tie otázky som vždy povedala, že nech sa ho skúsia opytat, že možno im povie, lebo mne ešte nepovedal 😅

hettinka
28. júl 2021

@jablkovastrudla my mame rozdiel 5,5 roka. Tiež sme skôr nenabrali odvahu 🤣
Psychologicka mi hovorila, nech skusim nájsť “spúšťač” toho revu, ale u nej nebol. Ona dokázala spustiť rev zo sekundy na sekundu. Dobrá nálada, niečo sa jej nepáčilo a hneď spustila strašný rev. Ale postupne to prešlo. A najhorsie, keď ju niekto polutoval z rodiny, alebo cudzí. To dokázala plakat aj odznovu. A jasne, hádzala sa o zem hocikde vonku a ľudia pozerali. Niekedy pomohlo ju len odniesť.

ava11
28. júl 2021

@jablkovastrudla
@hettinka aj naša hviezda bola takáto urevaná, od bábätka. V kočíku, v nosiči, v postieľke, na rukách, nonstop nervy a plač. Keď mala rok, tak 9 týždňov bez výnimky každú noc vrieskala 2-3 hodiny. Vrieskala do úplného zachrípnutia. My sme boli na rozvod od nervov a únavy. Autom sa s ňou nedalo ísť nikam, lebo sa išla v tej sedačke zadusiť. Išli sme na prechádzku, vo výťahu ju pozdravil sused a rovno sme sa otočili domov, lebo tá spustila vresk. Bežne som nad ňou stála 15 minút v strede ulice, ona ziapajúca na zemi a ja len stála a čakala, ľudia na mňa zazerali. Raz chytila nervy v reštike, tak sme išli preč a dvaja dospelí ľudia (ja s mužom) sme ju neboli schopní zapnúť do autosedačky. Tak sa viezla nepripútaná a počas jazdy ešte stihla trieskať muža-vodiča do hlavy. Túto scénu mám aj na videu, to už som v čistom zúfalstve natáčala pre psychológa. Boli sme u neurológa, u psychológa, ja už som si po nociach želala, nech jej niečo nájdu, nejakú poruchu, chorobu, aby sme aspoň vedeli PREČO. Celé to zrazu v podstate zo dňa na deň prešlo okolo 3 rokov. Stále je tvrdohlavá a keď sa zatne, nepresvedčí ju nič, ale inak je úžasná, dobručká, poslušná. Je aj veľmi bystrá, do školy išla už 5-ročná. Je z nej jedno skvelé usmievavé nekonfliktné decko.
Takže poradiť neviem, len vydržať!!!

maj98
28. júl 2021

Ja keď som moje dvojičky odúčala od zaspavania na rukách (keďže som ich už dvoch nevládala stále nosiť) tak som ich dala do postielky a tiež tam plakali každý jeden večer.tiez cez leto. Okná otvorené a suseda (svagrina) dobehla ze preboha čo sa deje, tak som jej proste vysvetlila že sa učia spať v postielkach a že nech sa nehneva možno to pár večerov potrvá. Tak to všetci respektovali. Neboj ani to dieta to nebude donemoty bavit stále plakať. Za chvíľu si zvykne

letfenixa
28. júl 2021

@hettinka dodala si mi nádej, syna snáď ešte v roku a pol pediatricka okomentovala podľa jeho spracovania v ordinácii, že je veľmi citlivý a inteligentný. Tak už viem, že to poznala podľa toho revu 😀 keď sme boli na 4-rocnej prehliadke plus očkovaní, nepovedal ani slovo, že rozumie, videla len z toho, že robil všetko naschvál naopak, ako od neho chcela. A keď už sa nachylilo k očkovaniu, obliekol sa tak bleskovo ako ešte nikdy.

nykkushka
28. júl 2021

Možno sa tu na mna vrhne vlna kritiky, ale prepáč, do toho, prečo plače bábo a ako ho uspava/neuspava ti nič nie je (pokiaľ nemáš dôkaz, že ho na 100% tyra, ubližuje mu).
Naš malý mal minule leto tiež super obdobie, otvorené okná v lete, a on sa rozhodol plakať - plakal v postieľke, na rukách mojich aj muzovych, v kočíku, v nosiči, vo vajíčku. Jednoducho všade. Keďže toto trvalo niekoľko týždňov, no nie, nebola som ochotná nosiť ho 3-4 hodiny vkuse na rukách. Taktiež som mu povedala, že ho nebudem stále nosiť, že ma bolia ruky a chrbát a dosť možné, že som mu to aj hnusným tónom povedala, ale neskutočne ma mrzelo, stvalo, ze plače a nevieme prečo a ako mu pomôcť.
Keby mi v tom momente alebo období niekto prišiel klopať na dvere a mal pripomienky k tomu, asi by ma drblo, považovala by som sa za ešte neschopnejsiu matku a ten človek by dostal facku, že čo si to dovoľuje.
Fakt prepáč, ale nemáš asi ani tušenie o čo tam ide a práve takýmto spôsobom sa "učia deti same zaspávať".
Nerieš druhých, uzivajsi svoj život...

vilma7
28. júl 2021

Čo tak sa s ňou porozprávať, ale nie práve vtedy keď plače? Ale pri stretnutí vo výťahu, na dvore? Ale ak to je do 22.00 tak nočný kľud neruší. Možno je to dieťa celý čas náročné, nik nevie čo za tým je.

simca06022011
28. júl 2021

no chudiatko ty... to ze deti placu je normalka.. aj u nas susedy krutili hlaavmi ked maly nezbednik -sused dostal na zadok, zabudli ze tie susedky mlatili deti pred 30rokmi prakermi doma... netreba hned sudit. to ze mas pocity, ze by si utekala a placuce dieta mojkala je skor o tebe ako o ich rodine. Dieta nie je iba na stiskanie a tutulkanie. Deti maju obdobie kedy revu o dusu, a najma ak maju ist spat, duplom ak je teplo a staci ze ich mama uci zaspat v postielke atd.

Ked tak im zaklop ze vas to rusi, nech si aspon oni zavru okna. Mne mala revala len obdobie okolo 1,5r ked vymyslala, ale suseda mala 2 chalanov tesne po sebe a tam v kuse niekto reval a ten mladsi aj dost dlho, hadam ako skolaka ho plac presiel za vsetko. Nikdy som nevidela nikoho krutit hlavami na balkonoch, alebo niekoho kto by to riesil... zaujimave :D

ukulela
28. júl 2021

Môj plakal každý večer hodiny. Nosili sme ho, kojila som, hojdali sme ho, dokonca kocikovali po byte, plakal celé hodiny. Sused sa mi prišiel socialkou vyhrážať. By som ho zabila. Nevyspata, deprimovana. Starší syn prespal celé noci. Mladší bude mať tri a za tie roky som nespalajednu noc vkuse, aký má každé 3 - 4 hod aj dnes ešte nebudil. Niektoré detičky sú skrátka také. Náročné. Kto nezažil, nepochopí.

minimie
28. júl 2021

Ja som za to sa do toho nemiešať. Moja prvá bola tiež strašne urevaná, ja ruky v keli, chrbát v keli už asi doživotne a ona furt len nosiť sa a nosiť sa. Koľkokrát som sa doslova šla do inej izby vyrevať aj ja. Prišiel manžel z roboty, ja revem v izbe a ona v obývačke, ani nevedel koho ukludnovať skôr. Ak by mi prišla nejaká suseda do toho radiť čo mám robiť, tak aby neviem komu by som ublížila, či jej, sebe alebo dieťaťu. A teraz druhé dieťa úplne zlatíčko, ani sa mi veriť nechce ako môžu byť deti tých istých rodičov rozdielne. Preto som úplne alergická na akékoľvek rady ohľadom správania detí. Ak by som ich mala opačne, tak som teraz asi na psychiatrii.

maciatkoe
28. júl 2021

Su rozne zeny, ja ked som lezala v porodnici tak vo vedlajsej izbe bola zena co si adoptovala novorodenca (ano pocula som to cez stenu, ked jej to dieta doniesli, a vraveli, ze dieta z utajeneho porodu, zenskeho pohlavia, ake jej date meno, atd.). Dali jej ho 3 den po narodeni, a bola tam s nim par dni. A mne bolo zle, lebo ta chudinka mala v noci plakala, a tu adoptivnu mater ani netuklo. Plakala mala, plakala. Potom prisla sestricka, a tej adoptivnej matke vravela - mamicka dieta vam place, a vy spite. Sestricka jej ho nakrmila, a mala prestala plakat. Ano aj taketo zeny si adoptuju deti.

kayyaa
28. júl 2021

Chapem, ze ti to trha srdce, ale nevies, co za tym je...ja sama svoje deti nikdy nenechavam vyplakat, babatka som nosila, kolko sa dalo...ale jeden syn skratka plakal zakazdym, len co som ho polozila...a neda sa babatko nosit stale, a niekedy vecer som uz bola taka vycerpana ja aj manzel, ze sme ho skratka nechali plakat...lebo sme proste uz nevladali...niektore babatka skratka placu vela.. a rodicia su tiez len ludia...

jana_eyre_2
28. júl 2021

@hettinka opisujes presne môjho najmladšieho.. dobrá nálada a v sekunde sa to zmení na hystericky plač, lebo ja neviem prečo, keďze má súrodencov tak nejaký dráždivý podnet sa vždy najde.. v zápätí sa to otoci a je zase dobre a sa smeje.. najviac na neho zaberá ak ho prekricim, lebo jemný hlások ani nemôže počuť.. verím že našim susedom tiež lezeme na nervy a koľké by ho postiskali.. ale on sa postiskat nedá a nedal sa ani keď dostal hystériu v 10m.. (musím uznať že vekom sa to dosť zlepšuje, v malom veku dokázal aj 2h vrieskať niekoľko krát do dňa, mohla som sa aj na hlavu postavit)
A najlepšie je keď niekto začne mudrovat že je rozmaznany.. celý život sa snažím k nemu pristupovať spravodlivo ako k jeho starším súrodencom, tak aby nemal byť prečo rozmaznany.. jednoducho má takú povahu, môj dedo bol pravý srb, ja tiež nie som zrovna flegmaticky tip ako môj muž a tak bohužiaľ má pomne povahu, zatiaľ čo prvé dve deti sa našťastie podali na muža.. 😁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
tykat
28. júl 2021

@maciatkolulu presne... moj syn bol jedno vkuse vrestiace cudo, znicila som si pri nom komplet chrbat a platnicky od toho co som ho nosila...ani to nepomahalo. Aj mama mala mudre rady po telefone. A potom dosla ze mi pomoze a seklo v krizoch aj ju. A decko vrestalo dalej. Spokojne, najedene, suche, pozornost som venovala len jemu lebo mi srdce trhalo ze preco vresti. Starsia dcera bola odsunuta. A mlady panko potom vzdy okolo polnoci odpadol a spal 8-9h v kuse, a potom otvoril oci a nanovo vrestiaci teror. Keby mi niekto zazvonil ze sa mu mam venovat tak asi este dnes sedim v base. Preslo to mozno v 2r? Uz presne nepamatam, toto obdobie mam ako v hmle. Teraz ma 15r a je uplne v pohode.

jakubrianka
28. júl 2021

@jahell no ona môže mať kľudne aj laktačmú osychózu baby. Opattne s tým že iní nemôžu spať aby ho neudusila od zlosti. Matka má probl a treba to s citom riešiť.

kristianka2255
28. júl 2021

@tykat presne toto iste som mala aj ja, chrbat ma bolel jak slak a ja po cisarskom krvy zomna lialo, cakala som len kefy pride muz z prace. a keby mi pride dakto vyklopkavat co som to za mater a chudiatko babatko tak neviem ako by som reagovala, ale asi velmi prijemne nie 😂😂😂

marrilyn
28. júl 2021

Boze, my keby byvame v byte, tak na nas kazdu chvilu niekto vola socialku. Maly je od narodenia uvrieskane decko. Prve tri mesiace zivota len spal, pil mlieko a reval a to nie ze, ked pocut v kociku ako "mraucia" tie male babatka, nie, on vrieskal akoby ho z koze drali. Neznasala som na vychadzkach, ked sa museli vsetci pchat do kocika a zobudili ho.. To som letela vzdy domov rychlostou blesku. Okolo pol roka ho uz zaujimalo aj okolie, tak uz prevrieskal len asi polovicu z casu, co pred tym. Prvy rok bol v tomto cista katastrofa. Stale je to velky nervak, za kazdu blbost chyti taky strasny rapel, ze ho neide aj pol hodinu utisit a to sa mozem aj na hlavu postavit. Ked sa ho v takom stave snazim zobrat na ruky, no amen, to spusti este viac, uplne sa dostane az do amoku. Ma 2 roky momentalne a plac okorenil fakt srdcervucim kvilenim. Ked spusti, zatvaram vsetky okna. Inak je to strasny mojkac, lubi sa tulit, sikovny je, vsetkemu rozumie, len keby tie jeho vresky uz skoncili.

didi2102
28. júl 2021

@jahell sú deti ktoré keď začnú večer revat tak revu aj dve hodiny nech človek urobí čokoľvek,nemusí to byť bezohľadne mama ale proste vie že nech sa aj pototo tak bude reč,nevidím na Tom bic otrasné, na ruky by ho akurát tak brali mamičky ktoré to nezažili alebo majú odrastene deti a nudia sa

jakubrianka
28. júl 2021

@marrilyn no hej ale povedať 10 mesačnému ticho a nezoberiem ťa na ruky? A hodinu nechať plačkať?

minimie
28. júl 2021

@jakubrianka pochopíš len ak zažiješ a ja ti fakt prajem aby si nezažila. To v tom stave už to už neberieš že plačká. Ono reve a teba s toho ide roztrhať od zlosti a zúfalstva. To dieťa tým slovám ani nerozumie ani si ich nezapamätá. To matka sa potrebuje nejako vyventilovať aby neublížila sebe ani jemu. Sú to fakt nepredstaviteľné nervy. Ja beriem, že v tom čase potrebuje pomojkať a ukľudniť tá matka a nie to dieťa.

marrilyn
28. júl 2021

@jakubrianka kolkokrat som si pri jeho nepricetnom vresku povedala, ze "boze, uz zase". Myslim, ze clovek, ktory take dieta nemal si to ani predstavit nevie. Mne maly zaspal zvacsa dobre, ked sme nasli rezim, ale inak som mu veru viackrat povedala, nech je uz ticho. Pamatam si, ako sused vravel v lete, ze maly nejak vela v poslednej dobe place, a mne len islo v mysli, ze nie, to len viac vetrame 😀
Ked dieta place, nemusi to hned znamenat, ze ho niekto tyra alebo je k nemu chladny. Ked to ma ten rodic doma dennodenne a niekolko hodin v kuse, tak to ze povie "ticho bud", aspon trochu pary vypusti a nemyslim, ze by to tomu dietatu nejak ublizilo.

jakubrianka
28. júl 2021

@minimie pochopìm. Mali sme veľké problémy. Áno na chvíľu odísť vyložiť nohy, vydýchnuť si ok... beriem ukľudniť sa v inej izbe. Ale toto ak robí že nechá hodinu dieťa plaksť tak nie a okrikuje ho.... no ...

jakubrianka
28. júl 2021

@marrilyn ja som s malým chodila celý deň mi nespával vôbec až do 9m kým sme došli na príčinu. Dobre viem neboj. V noci bol tak unavený že chudáčik prespal ale potom sa mu zhoršilo a ani v noci nemohol ;(.

jakubrianka
28. júl 2021

@marrilyn tiež som len čakala na muža kedy ma aspoň na chvíľu vystrieda že zbehnem aspoň na wc v kľude.