Neustály plač bábätka od susedov mi trhá srdce
Večer čo večer nechávajú susedia plakať asi 10mes. dieťatko, niekedy to trvá 1 - 1,5 hodiny v kuse. Mám nutkanie k ním ísť a vziať to maličké do náručia a pritúliť ho. V týchto horúčavách keď máme všetci okná pootvárané tak počuť každé jedno slovo. Jeho matka sa mu prihovára slovami (povelmi) '' TICHO'' PRESTAŇ ''NEVEZMEM ŤA NA RUKY ''SPI''..... Celé sídlisko na balkónoch len krúti hlavami...viem, že nemáme právo zasahovať do výchovy ale vážne mám každý večer bolesti brucha z toho plaču , neskutočne mi je lúto toho maličkého stvorenia ako žene-matke by mi to srdce nedovolilo nechať ho tak dlho plakať
@jakubrianka ked som mala krize v pr*deli tak mohol rucat ako tur na ruky som ho nezobrala. Lezala som (sediet sa mi nedalo) pri nom utisovala ako som vedela. A decko rycalo na celu dedinu. Do polnoci. Potom sa pomrvil, prdol, otocil a spal do rana. Ja fakt netusim co tomu decku bolo. A ked nahodou muz nakukol do izby ze ho zoverie tak sa rozvrestal akoby sme ho vrazdili.
Aj som sa ho pytala ci si nepamata preco tak plakal ked bol maly, normalne by ma to zaujimalo... ale nevie 😂😂😂
@marrilyn vale tá žena ho nechâ plakať a kričí po ňom! Je rozdiel keď dieťa plače a matka sa mu venuje a je rozdiel keď po ňom kričí nevezmem ť na ruky? Toto povedať 10 m. a nechať ho vyplakácať? Veď to dieťatko môže zo stresu aj... SIDS. Och...
@natalala tak ja neviem, tiez poviem malej nech je ticho, spime atd a aj nie nezoberiem ta na ruky :D a autorka nepise, ze po dietati bliaka, len mu to povie "rozkazovacne". Urevanemu decku nepomoze ukludnovanie, ani krik ani nic.. proste sa doreve a spi. A ako by mu mala pomoct? predpokladam, ze kazde dieta ked ide spat je najedene, prebalene...
To ze dieta reve a mama mu povie ze nech je ticho a spi, neznamena ze ona ma depresiu, ani ze to dieta týra :D
@marrilyn no predsa si chcel prdnut :D moja toto mavala, nakrmila som ju aj si odgrgla dala do postielky a o 15m rev ako tur... nebudem ta dvihat atd som skusala chvilu, potom sme ju zdvihli odprdla ako slon, odgrgla, lahla a spala... Cize uz sme vedeli, ze ked sa naje, ide spat o cvhilu ju este mam brat z postielky urobit vsetko co ma :D Ale nemala vtedy 10m, v 10m+ a neskor ked revala, tak to bolo uz vymyslanie pred spanim.
tu je aj skoda drat klavesnicu😂😂niektore su tu odbornicky na vsetky deti, nepochopia ze to moze byt aj maly autista a bude vrestat od rana do vecera, a mozes kupit milion mliek na reflux, kvapiek na koliky, obehat nemocnicu, ze decko daco boli, stale place,nezistia mu nic, proste vresti a si na prd mater bodka.😀
@natalala Odkial vie zakladateľka témy, že do toho momentu, ako ta matka si vyventilovala zlosť touto vetou to dieťa nenosila na rukách..? Ja len, lebo mne sa stalo presne to iste a keď som už aj ja plakala od únavy, bolesti krížov a nervov (náš má ešte takú špecialitu, že nechce byť s nikým, keď ho chytí plač, a keby mi ho muž zobral, tak spustí väčší rev a vyskakuje mu z rúk, len a len mamka) tak, žiaľ, stalo sa, že som mu povedala ze nevezmem ta, nevládzem! Nie som na to hrdá, ale stalo sa. Aj môj muž mal reči, ako toto môže povedať jedna matka a potom Som raz ochorela, tak si malého mohol užiť 3 dni a tiež mal nervy v riti. Toto paradoxne chápala u nás moja mama, lebo ja som 3 roky tak vrieskala celú noc, že iba jednu jedinú som prespala a oni ma odviezli na pohotovosť, že mi dačo musí byť, keď som bola celú noc ticho. Sama som už počula susedu zvýšiť hlas na ich malého, poznám ich, sú to normálna slusna rodina a dieťa miluju, je o neho z každej stránky ukazkovo postarané, ale už sa stalo, že jej pukli nervy. V tom momente som ľutovala len a len ju, nie dieťa. Lebo poznám pomery a viem, že to dieťa netyra.
@maciatkolulu aj môj mal chvíľu take obdobie, proste jednoznacne kolika, presny cas, mohla som robit čokoľvek, nosiť ho, hupať na fitlopte, masirovat, proste odreval si svoje a po case to preslo, kolika je strasna vec, vela podnetov, nevyzretost nervovej sustavy dietatka... Keby som mala byt vtedy zostresovana este aj zo susedov, tak by to dieta zo mna citilo a bolo by to este horsie.... Tak to preslo samé. Súhlasim s vami, len rozmyslam, ci je nieco také este aj v 10 mesiacoch, prepodnetovanost moze byt, moze byt buduci zial autista, to uz nezistime, ale metodu vyplakania v tomto pripade by som asi vzdala uz po par dnoch, teda ja som sa to ani nikdy neodvazila skusit🤔predsa psychicke nasledky u dietata, pupocny pruh.... Atd.
@kristianka2255 To je dnes tak, že keď dieťa stále plače tak ho týraš. Bábätko zamrnčí tak okamžite natrásať, 24/7 lebo si náhodou niekto pomyslí že si tyran. Potom si to dieta z teba spraví otroka a manipuluje s celou rodinou ako sa mu zachce, lebo všetci hneď skákali len aby babo neplakalo... nehovorím že kaslat na dieťa keď plače, ale od tial potiaľ... dieťa tiež musí vedieť vydržať same v postielke a nie stále zavesene na mame, veď mama ma aj iné povinnosti a energie tiež len obmedzene množstvo. Ale dnes je to tak, keď sa pre deti nezodereš si tyran... ach.. 🤦🏻♀️ priala by som autorke také uplakane dvojičky ako som mala ja, potom by to snad pochopila... A že mu povedala prísnym tonom že nejde na ruky? A co preboha...
@kristianka2255 Vitaj v klube. mam tiez takého urevanca. Moja najmladsia, teraz 2,5 roka, prvych 6 mesiacov revalaaaa. A nic nepomahalo. Obehali sme doktorov, osteopata atd. Uzavreli to, ze je uplne zdrava, nic jej nechyba, len je jednoducho z tej sorty babätiek, co revu. Ze to prejde casom. No asi tak to preslo, ze uz sice nevrieska, ale stale je urevana. Nastastie sa natahuje ako zuvacka len cez den, v noci spi pekne. Ale je to o nervy. Keby mi v tej naurevanejsej dobe niekto klopal na dvere, tak ho asi vyrazim aj s dverami. Alebo mu dam to dieta, nech cicika. Ja som, aby cez den aspon trosku pospala, nosila ju v manduce hodiny po vonku v 45 stupnoch. Ked konecne zaspala, nedaj boze zastat alebo si sadnut. Hned sirena. Grrrr
@kristianka2255 áno žiaľ, môže to byť aj autistické dieťatko ;( ale neviem či už v 10 m sa to prejavuje?
@jakubrianka a mozno ta mamicka to spravila uz 20x ;) ale zase v tejto teme- 10m dieta uz sa vie pretocit a tieto veci urobit, takze dvihat ho nemusi. Ak sa uci do postielky, tak bude vyzadovat mamu stale a spat nebude nikdy.
@jakubrianka
@natalala
Ani samotna autorka nepise, ze na dieta matka bliaka a krici, ale ze sa mu prihovara..
Vzdy som vravela, ze kazdy vie vychovavat hlavne cudzie deti. Nie kazde placuce dieta sa ukludni po zobrati na ruky. Je prirodzene, ze matka sa snazi ukludnit placuce dieta a tiez je uplne normalne, ak to dieta place dalej aj napriek tejto snahe. Ja sa tu neidem s vami hadat, ani vas presviedcat. Ak dieta place, este to nemusi znamenat, ze je tyrane, zanedbavane a jeho mater na neho s*rie. Najlepsie sa sudi podla toho, co niekto pocul cez okno a este ste si to prekrutili, ako po nom bliaka.
Keby tak ludia venovali viac casu vychove vlastnych deti ako hladaniu chyb na vychove cudzich..
@simca06022011 môže byť no. Ale skúšala by som nosič a my sme hľadali príčinu prečo plače napríklad. Niekedy ťažlo chápem. Ale ak by bola pravda že ho nevhá plakať (a viem dobre že takých matiek je veľa) tak to proste treba riešiť.
@jakubrianka prejavuje sa to od narodenia, akurat take dost okatejsie je to uz okolo 1 -1.5 roka, zalezi od zavaznosti, su horsi a lepsi autici.
@jakubrianka mala si také dieťa, čo keď ho vezmeš na ruky reve ešte hlasnejšie? Keď už nevládzem, proste hotovo, koniec? Vieš ty, ci to babo predtým nevlaci la do vyčerpania, to fakt všetci viete o svojich susedov h všetko.... Niečo desivé toto, v jednej téme, matka tyra, v druhej ešte viac... To aby sa človek bal na dieťa škaredo pozrieť.
@marrilyn no priridzené teda nie je aby dieťa plakalo aj keď ho matka snaží utíšiť!!! Asi má nenaký problém to dieťa nie?
@jakubrianka myslim to tak, podla tipu autizmu, podla toho ako su daleko od bezneho dietata, nemyslim to tak ze henten je lepsi ako henten. Este aj za toto ma tu vie dakto ukamenovat 😀😀😀😂
@jakubrianka a tebe maly neplakal z tej alergie, aj ked si sa snazila utisit?
@kristianka2255 autizmus je fakt hrôza Bože :(. Klobúk dole fakt pred mamičkami ktoré toto trápenie majú.
@jahell a co pomozes ked tu vypisujes?Asi sa jej bo nevhce uz uspavat,a?preto nemusi byt zla mama.
Ja ked som praxovala v nemocnici,tak tam bolo chuda babo 10m po nemocniciach,dosla sestricka,dala striekwckou antibiotika,dieta ani nepiplo,naucene ze ho nik nevezme na ruky,tojo baba mi bolo luto .Male asi ked sa nauci zaspat,tak vas nebude otravovat revom a co to trva 10m????Ci ta to otravuje len dva ,tri dni?
@jakubrianka to ano, a na takom dietati to bezny clovek nevidi, mozno az neskor ked je starsie, beha, smeje sa, hra sa.. posobi ako normalne dieta. preto netreba sudit, myslim si ze kazda mama sa snazi ako najlepsie vie🙂
@kristianka2255 to je jasné. Ale autizmus ani odbormíci v tak malom veku nevidia :(. Tam fakt nepomáha asi osenie nič. Záleží či jej plače takto celý deň alebo len večer keď ona si povie že chce mať kľud.
@jakubrianka a od kial vies, ze mamicka z autorkinho prispevku nezaziva nieco podobne?
Ze ho cele dni nenosi na rukach a nebeha s nim po doktoroch, aby zistila, co mu je? Sudis niekoho, koho nepoznas, na zaklade par viet, ktore o nej niekto napisal
@marrilyn nesúdim... píšem ak by to bol ten prípad že dieťa zanedbáva netteba to ignorovať.
Tazko povedat moja prva bola taka ze aj ked som ju nosila na rukach, skusala vsetko mzone tak kazdy den revala vecer 2,3 hodiny jak pavian, ja spotena jak pes chodila som.hore dole po byte s nou...a len zatvarala okna ked ma napadlo tiez aby susedia nevolali socialku 😂 teraz druhy syn je celkom pohodicka spokojny respektive lahko ho utisim ked aj treba, keby to nepoznam tiez by som sa divila niekedy preco inde tie deti tolko placu 🤷♀️ ale poznam ze dieta dokaze rucat aj hodiny a nikto nevie co vlastne s tim... druha vec je ze ano aj maminy su kadejake a niektore vycjovavaju systemom nakrmit prebalit a hotovo nechat vyplakat aj take osobne poznam...

@jakubrianka potom nechapem, preco sudis inu zenu. Nevies, co ma maly za problem, nevies, co ma ona za problem. Ja len vravim, ze ked dieta place, neznamena to hned, ze je tyrane, zanedbavane, ze nie je lubene. Ak s nimi nezijes, nevies co sa tam deje.