icon

Neustály plač bábätka od susedov mi trhá srdce

jahell
28. júl 2021

Večer čo večer nechávajú susedia plakať asi 10mes. dieťatko, niekedy to trvá 1 - 1,5 hodiny v kuse. Mám nutkanie k ním ísť a vziať to maličké do náručia a pritúliť ho. V týchto horúčavách keď máme všetci okná pootvárané tak počuť každé jedno slovo. Jeho matka sa mu prihovára slovami (povelmi) '' TICHO'' PRESTAŇ ''NEVEZMEM ŤA NA RUKY ''SPI''..... Celé sídlisko na balkónoch len krúti hlavami...viem, že nemáme právo zasahovať do výchovy ale vážne mám každý večer bolesti brucha z toho plaču , neskutočne mi je lúto toho maličkého stvorenia ako žene-matke by mi to srdce nedovolilo nechať ho tak dlho plakať

Strana
z4
angelyana
28. júl 2021

@jahell ja mam milu prupovidku: moj prvy syn je dar od boha, maly filozof. Nikdy neplakal, prisamvacku za rok a pol mozno 2-3x (nechapem!!). Doteraz je velmi pokojny a inteligentny. A suseda mala extremne urevane decko. Stale revalo. A kedze som netusila, ze dieta dokaze tolko plakal, ja som sa pytala tuna v skupine, ci moze tyrat suseda syna:D Asi ma panbozko potrestal takym ruhanim, lebo ked sa mi narodila dcera… to bola kopia od dcery @hettinka. Hysterka, bol na oblohe mrak a ona dokazala kvoli tomu revat dve hodiny. Mam traumu z lietania, lebo dostala na palube hystericky zachvat z nedostatku spanku a jeden pan nam strasne vynadal a stazoval sa a tak. Takze nikam s nou neletim do jej 18ky. A prisiel dalsi syn a je trosku podobny dcere, no nie v takej miere (su obaja narodeni na konci jula. Ale aby som prisla k veci. Ono, ked mas urevane decko, casom otupies. Pri prvom synovi som bola vystresovana, ked zamrnkal, pri dcere som sa naucila neriesit. Najmladsi syn teraz casto reve, idu mu zuby a susedia si tiez mozno myslia, ze tyram svoje decko. A tiez uz mu vravim: NEREV! Skratka, som otupena unavena trojmatka s malymi detmi. Tak si poreve, nic sa nestane. Nosi sa na rukach vela, uz viac asi urobit nemozem. A to si moze mysliet aj tvoja suseda.. a mozno ma len obranny mechanizmus. Takze netreba hned mysliet na najhorsie

angelyana
28. júl 2021

@jahell inak, a zelala by som vsetkym pohorsenym zenam (prevazne jednomatkam) dvojicky… ked nevies, ktore prve uspat a utisit, ked obe revu… to iba na margo dokonalych zien (aj ja som taka bola, ano, takze viem🙂

maciatkolulu
28. júl 2021

@angelyana ono, ani tak ročný rozdiel nie je zlý takym😂😂😂

jana_eyre_2
28. júl 2021

@angelyana presne vždy keď ma niekto múdre reči mám chuť popriať ďalšie dieťa čo najskor 😅

husky25
28. júl 2021

@kristianka2255 krásne si to napísala a súhlasím s tebou, tiež máme urevane dieťa a už má osem!! A stále reve aj v noci, keby mne niekto zaklope a povie že nech s tým dačo robím tak im to dieťa pobalim na týždeň a veľmi rada si oddýchnem a verím že do 24 hodín by som ho mala späť 🙈🙈🙈🙈

kristianka2255
28. júl 2021

@husky25 poznam to velmi dobre 😂moj ma 4.5 a uskriekany je tiez stale a milujem ked mi dakto dava rady - toto musis tak, toto onak.. nech sa paci zober a ukaz ako 🙂👐😂

beronsche
28. júl 2021

je velmi zaujimave, ako kazda vidi v autorkinom prispevku a jej pohnutkach ci pohnutkach danej matky, nieco ine..
Ja tam nevidim dokazovanie si cohokolvek z autorkinej strany, skor jej uprimnu starost.. Ano, samozrejme, dovodov, preco dieta place moze byt mnoho (ako matke extra narocneho a extra urevaneho dietata mi je to jasne .).. ale to skor vyzera, ze citovo chladna matka uci svoje dieta same zaspavat...
@jahell ako dobre sa s nou poznas? mohla by si sa s nou porozpravat o tom, co sa deje?
mne este napadlo zbabele riesenie - vytlacit strucne info o skodlivosti metody vyplakavania a hodit je to do schranky .

bluka2
28. júl 2021

Ja by som to pri vhodnej príležitosti citlivo nahodila a podľa reakcie to pochopíš, čo za človeka to je... Každopádne tiež by sa mi to ťažko počúvalo a bolo by mi to ľúto 😕

nevenka
28. júl 2021

@mabenn aj to obdobie vzdoru a revat par minut je diskutabilne. Nase druhe dieta si muselo povrieskat aj pol hodinu, kym revala, bola ako nepricetna, kazdy pokus ju ukludnit znamenal este vacsi vresk. Muselo to prejst a fakt to boli aj polhodinove vresky. Vlasy by kazdemu vytrhala, keby sa ju vtedy snazil mojkat. Skusila som, viem...Nikto mi nic nepovedal, ja sama som raz susede povedala, ze ma to mrzi, ze sme hlucni a ona ze "ved to su deti, aj ja som mala, chapeme to"...Vdaka Bohu za takych susedov.

jakubrianka
28. júl 2021

@maciatkoe to je des :(. Chúďatko malinké.

lujza123
28. júl 2021

😃 Scéna presne ako u nás pred 11 timi rokmi keď som + - 10 mesačnú učila zaspávať vedľa mňa poležiačky na posteli.

Lebo dovtedy zaspavala hodinovým natriasanim na rukách co už môj chrbát naozaj nedával a psychika už vonkoncom nie, lebo stačilo 3 sekundy nenatriasat a babo bolo okamžite hore a vrieskalo....

Keby mi v tu chvíľu príde suseda "pomojkat to úbohé maličké" tak by som jej ju dopriala. Dieťa co hučí a nervaci vsade.... v kocari, v posteli, na rukách, ráno, vecer, každé jedno prebaľovanie, prezliekanie, kúpanie, uspavanie....

Po pár dnoch by bola taka polohlucha a zvyknutá že by jej to uši netrhalo... Proste bežný zvuk dietata

jakubrianka
28. júl 2021

@lujza123 nemala reflux keď v ľahu plakala (kúpanie, obliekanie, uspávanie)?

lujza123
28. júl 2021

@jakubrianka nie len nervy lebo sa s ňou dialo niečo čo si neželala🥴 ona vedela hučat z ničoho nič v rôznych polohách ci situáciách od úplného bábätka až pokiaľ nesla do 1 triedy potom sa to ukludnilo a dnes je veľká pohoďacka...

A ja som bola tak ako tu píšu aj ostatné mamičky ukricanych deti taká.... Krikuvzdorná... Proste si zvykneš a neriešis že práve hučí... Lebo to robí celé dni. Co uznávam nemusí byť príjemné pre susedov

selest
28. júl 2021

Ja ti poviem ak mas urevane decko ktore stale vrieska. Ste na neho s muzom dvaja a den ma 24 hodin. To je ozaj strasne vela hodin ak ho mas vkuse nosit. My sme maleho vkuse nosili a tiez sme mali chvile kedy uz ani jeden z nas nevladal. Teraz ma 3 a ak chces prid ho dnes pomojkat niekedy medzi polnocou a piatou bude mat nocne predstavenie..
Ak mas pocit ze ho tyraju tak zasiahni, ak chces pomoct ponukni pomoc, ak chces mudrovat tak si zahryzni do jazyka a pusti hlasnejsie telku..

andreatytler
29. júl 2021

@jahell Najskor sa treba na tu mamicku pozriet ako na dobru matku, ktora mozno potrebuje pomoc, alebo spriaznenu dusu a tak k problemu pristupit. My byvame v dome a susedia co byvaju cez ulicu pocuju ked maly place. Ale nepridu so staznostou ale ked sa stretneme tak nadhodia nieco ako... ten vas maly ma teda riadne pluca....
Urcite nechodte na nu kritikou a staznostami. Ak by bola jej reakcia zla pocas toho rozhovoru a proste by si na nej videla ze je to zly clovek, potom mozno staznost ale ja by som sa bala, ze zacne dieta zatvarat do prehriatej izby bez otvoreneho okna aj v horucavach, len aby sa vyhla staznostiam. Alebo mu zacne davat nejake lieky na spanie.

alka234
29. júl 2021

@jahell povedz to jeho matke, či to takto môže, nechať dieťa vyše hodiny plakať. To musí byť hrozné.😔 Ja nenechávam plakať malú , moju bublinku. Niektoré matere sú zástancovia toho, že sa vyplace, unaví a zaspí..., Podľa mňa také matky načo majú deti bez citu.

jahell
autor
29. júl 2021

Pozerám, že mnohé ste nepochopili o čom píšem. Nekritizujem, nesťažujem sa na plač, určite nejde o týrania to som vôbec ani len nenaznačila a určite nebudem volať políciu za rušenie nočného kľudu alebo volať sociálku a pod. .... skôr som mala na mysli nejako pomôcť napr. ponúknuť pomoc v podobe nosiča alebo ak by bolo treba aj pokočíkovať aby si susedka oddýchla ale určite sa tu neporovnávam, nesťažujem a nekritizujem!!!!! Ďakujem vám všetkým za názor a radšej uzatváram túto diskusiu. Ďakujem

minimie
29. júl 2021

@jahell ono to bola dobrá diskusia, fakt jedna z tých užitočných. Dostala si pohľad do duše tej ženy z rôznych strán. Veľa žien sa s týmto trápi buď na jednej strane alebo na tej druhej tvojej, že im je to ľúto. Tam je fakt dôležité len vzájomné pochopenie a ponuka kocikovania by možno aj pomohla. A pre ženy, či sa trápia, či nespravili nejakú chybu keď majú uplakané dieťa, fakt je to viac v ňom. To vedia zas len iné ženy čo tých detí majü viac. Že pri tej istej starostlivosti dostanú pri každom z nich úplne iný výsledok.

selest
29. júl 2021

@jahell zrejme sa ta mamicka snazi naucit dietatko zaspavat same. Mozno lezi vedla neho v posteli len ho proste nechce uz nosit na rukach. Ako jej v tom pomoze nosic alebo to ze vy ho pokocikujete raz za cas. Neviete ci ho zvysny cas nenisia na rukach ked neplace.

simca06022011
29. júl 2021

@minimie zase je tu druhá strana, čo si pomyslí matka ktorej sa cudzia žena ponúkne že jej pokocikuje dieťa. O tom keby tu bola diskusia, tak predpokladám, že 99,9% žien by to nedopustilo a tiež by išli teórie co za tým.moze byť. Na sídliskách už ani nevidno že by deti (súrodenci, susedia) kočíkovali, alebo niekto nechal kočík pred obchodom ako to bolo zvykom kedysi. Kopa mam nedá ani svokre kočíkovat dieťa.
Plus dôležity je vek, ja teda neviem ako iné deti, ale moja 10 mesačná nebola bábätko ktoré sa nechalo voziť kade kým v kočíku. Zaspala v sportiaku ak bol čas spania, inak bola hore...
@jahell

jahell
autor
1. aug 2021

@ktochytavzite
...kde som prosím vás napísala, že je to zlá matka alebo že ma dieťa otravuje svojim revom!!!??? Čo vy riešite? Chcela som len poznať názor mamičiek akoby reagovali ony ...

ktochytavzite
1. aug 2021

@jahell a kolko to trva?Mozno honchce naucit len spat sameho ,vyrevavacou medotou.To nie je nic nove

leeo
1. aug 2021

@hettinka moja bude mat 4 a vie revat presne pre rovnake priciny :D

janage
14. sep 2021

Som sa pobavila. Ja som mala revača, že susedia pod nami si museli kúpiť štuple do uší, keď sa chceli vyspať a cez deň ľudia na ulici za mnou pokrikovali, že pani čo je tomu dieťaťu. Rev vo dne, v noci, stále, spanky minimálne. Dlhodobo, celé mesiace. To kto nezažil si nevie tu psychickú a fyzickú náročnosť predstaviť. Mne keby aj mimozemšťan bol ochotný ten kočík zobrať, by som neváhala 😁
Deň som mala rozdelený na 6 hod.bloky a cieľ bol prežiť tých 6 hodín. Všetky vyšetrenia OK.
V puberte ten spánok doháňa😉 je veľmi cieľavedomá, inteligentná, s dobrým srdcom.

Strana
z4