icon

Nevďačná mama

11. jún 2025

Baby, co by ste robili na mojom mieste? Mamina mala 50, parkrat spomenule ze by chcela najnovsi Iphone, neviem sice naco kedze je to stara skola a na mobile vyuziva max internet a volanie...bohuzial som nemala tolko penazi aby som jej ho kupila, vedela by som si dovolit ak by som sa aj s otcom zlozila nastarsi model ale najnovsi urcite nie, no a ona trvala na tom najnovsom...kupili sme jej drahsie sperky, samozrejme lacnejsie ako dany mobil, kedze rada nosi sperky...no a vravela mi ze sa jej v robote pytali co dostala a ona vraj od hanby povedala ze peniaze ze si kupi ten iphone ze jej bolo trapne povedat ze sperky ktorych ma uz aj tak dost...velmi ma to zamrzelo lebo aj na tie sperky som si musela par mesiacov odkladat...ano mohli sme jej fakt dat s otcom peniaze a nech si dolozi na ten iphone lenze rodicia nie su ma tom financne extra dobre a viem ze by tie peniaze minula na noeco ine a chcela som jej dat aspon to na co mam...len to co povedala ma tak zabolelo ze rozmyslam ze jej poviem nech mi tie sperky vrati, ked sa tak hanbi, a dam jej teda tie peniaze...

Strana
z8
vler
11. jún 2025

Ja by som jej bola dala peniaze na tu vec po ktorej tuzi, aj keby nie dostatok na to aby jej pokryli celu cenu.
Nekupovala by som jej iny drahy darcek.
Dospelemu cloveku ktory jasne povie co chce by som presne tu vec kupila alebo dala penazny dar s pomocou ktoreho si tu vec kupi

ha_ha
11. jún 2025

To mi je ľúto, tvoja mama sa správa, ako rozmaznané decko, nie ako 50 ročná zrelá žena. Trápne mi je aj za ňu.

dskjhfdlkdjhl
11. jún 2025

Som vo veku Tvojej mamy (teda, ja budem mat 54), ale ani neviem, co napisat. Jednoducho vyssi vek nie je zarukou rozumu a v jej pripade ani neviem, ci zacina demencia, alebo je este v puberte, ale zrela zena sa chova uplne inak.

sidicek
11. jún 2025

A ona ti dáva aké dary?Tiež také co su nad jej financne moznosti? Ale tak šperky by som na druhej strane nekupovala, ja by som ich vrátila a dala peniaze na telefón

kiwi3
11. jún 2025

ja neviem, naco jedna 50-rocna zena potrebuje silou-mocou najnovsi iphone, hlavne ked na tom nie je financne extra dobre. komu tym co potrebuje dokazovat? smutne.

marianarem
11. jún 2025

Trvala na najnovsom, pricom urcite vedela, ako kto nam ta tom financne je. Mne to pripada, ako keby si od vas takto chcela vynutit dokaz, ze vam na nej zalezi a rafsej si odtrhnete od ust. Za mna je taketo spravanie v 50ke trapas.

ivik4
11. jún 2025

Tiez by som jej dala radsej cast penazi na mobil aj keby si nedolozila nan a sperky nekupila no tvoja mama sa zachovala strasne. Ok, je sklamana ale ze sa hanbila ? 😨
Boze

luccija
11. jún 2025

Strašne správanie ako puberťák musí ukázať, že má najnovší mobil?ty dostáva aké dary??

btus
11. jún 2025

no, nehnevaj sa, mám 52 a necítim sa ako stará škola. moja mama, 74 je stará škola Mali ste jej dať peniaze na telefón a nie kupovať šperky. Mňa by potešili aj šperky. 🙂 U dospelých je normálne, že sa dávajú peniaze a nie vecné dary. Lebo ten dospelý už má v podstate všetko čo potrebuje a kúpi si z darovaných peňazí to, čo je drahšie a po čom túži. Ja som napr za 50- tkové peniaze kúpila dovolenku. A z práce, čo som dostala, tak strom do záhrady. 🙂 Ale, tvoja mama sa nespráva ako dospelá žena. Správa sa ako 20- ročná pubertiačka.

mdse
11. jún 2025

Šperky sú dobrý darček, len ak si ich dotyčný sám vyberie. Ale bez ohľadu na to nie je v poriadku, že ona chcela najnovší Iphone a že sa teraz hanbí. Trapas

btus
11. jún 2025
@kiwi3

ja neviem, naco jedna 50-rocna zena potrebuje silou-mocou najnovsi iphone, hlavne ked na tom nie je financne extra dobre. komu tym co potrebuje dokazovat? smutne.

@kiwi3 prečo by 50 ročná žena nemohla chcieť nový iphone? Čo je na tom zlé? Veď to nie je 80 ročná starká. Veľa mojích známych v tomto veku má takéto mobily. Napr aj manželova stryna ( 82 ročná) má iphone, a keby si ju videla tak jej typuješ max. 70.

kvieta
11. jún 2025

Darovanemu koňovi še na zuby nekukaj...
Netráp sa, len si to pamätaj, aby si aj Ty niečo také nevyviedla na staré kolená svojim deťom. Ja osobne neuznávam peniaze ako dar k okrúhlinám. A už vôbec nie zabezpečeným ľuďom. Ja sama by som sa viac potešila vecnému daru, ako peniazom. Pre mňa to má väčšiu hodnotu. Darca do toho dá nielen peniaze, ale hlavne svoje srdce.

gribka1
11. jún 2025

To urobila nejakú väčšiu oslavu, alebo to bolo len s vami?

kiwi3
11. jún 2025
@btus

@kiwi3 prečo by 50 ročná žena nemohla chcieť nový iphone? Čo je na tom zlé? Veď to nie je 80 ročná starká. Veľa mojích známych v tomto veku má takéto mobily. Napr aj manželova stryna ( 82 ročná) má iphone, a keby si ju videla tak jej typuješ max. 70.

@btus tak predpokladam, ze zena v jej veku, ktora na to nema peniaze, nepotrebuje nieco podobne riesit a ma uz inak usporiadane hodnoty. ja som teda o dost mladsia a ani by ma nenapadlo nieco take ziadat... vlastne to ani kupovat, ked na to nemam. nevidim na tom nic, co by cloveku vyrazne zlepsilo zivot.

sissy27
11. jún 2025

Predstav si, ze tuzis po zlatom prsteni a dostanes penu do kupela - nechce sa mi verit, ze nebudes sklamana a budes uprimne vdacna.
Mali ste sa s mamou otvorene porozpravat, ze novy iphone jednoducho neprichadza do uvahy, lebo zial rozpocet nepusti, ze max jej viete dat do obalky nejaku sumu a nech si dolozi zvysok. Aspon by nemala ocakavania. Za mna je uplne padnute na hlavu setrit na sperk, ktory nechce a este ocakavat za to ovacie a vdacnost.
A tie komentare, ze naco je 50r zene drahy telefon?? Co sa zivot po 50 konci, uz porodila vychovala, nic jej netreba, nema pravo na sny a tuzby? Ja mam 45 a teda doprajem si a je mi dopriate (nastastie) a keby na mna niekto pozeral ako na niekoho, kto sa ma uskromnit lebo ved co uz mi treba v tomto veku, tak dakujem pekne, tam su dvere, na taku negativitu nemam v zivote miesto.

btus
11. jún 2025
@kiwi3

@btus tak predpokladam, ze zena v jej veku, ktora na to nema peniaze, nepotrebuje nieco podobne riesit a ma uz inak usporiadane hodnoty. ja som teda o dost mladsia a ani by ma nenapadlo nieco take ziadat... vlastne to ani kupovat, ked na to nemam. nevidim na tom nic, co by cloveku vyrazne zlepsilo zivot.

@kiwi3 možno to žiadala práve preto, že vedela, že viacero ľudí sa bude skladať na darček. V 50 - tke život nekončí. Prídeš na to sama, keď budeš v tom veku. Má právo snívať aj o drahšom darčeku, zvlášť keď mala okrúhliny.

kiwi3
11. jún 2025

neviem, ale mne pride, ze ludia su strasne materialne zalozeni a na iphony su tusim obzvlast "citlivi"... naozaj neviem, co je na tom take skvele. a proste, ak nie su na tom dobre financne, tak sa prikryvam tym, na co mam. dcera s muzom sa mi maju skladat na iphone? to kazdy da jednu vyplatu? nechapem. ja sa autorke vobec necudujem.

alison11
11. jún 2025

Nehnevaj sa ty nemáš byť za čo urazená,ona nemala klamať v práci,keby bola skromná bola by povedala,že na daroch nezáleží hlavné že sa zišla rodina a strávili ste spolu čas.Nabudúce sa naučí neklamať predca aj keď má šperkov dosť každý je z ináč výnimočný a pri inej príležitosti.Mala sa popýšiť tým čo má.A ešte najnovší nestačí nový???Fakt ako rozmaznané dieťa,nehnevaj sa že sa takto vyjadrujem o tvojej mamine.Aj moja má svoje muchy,ale keď nemám nedám a dám to čím si myslím,že by potešilo a keď nie jej chyba nie moja.Tak si to na seba neber.

gribka1
11. jún 2025

No keď ju štve, že čo povie v práci, tak motivácia je jasná. Ináč, ak robila oslavu, mali ste sa všetci dať dokopy a kúpiť jej ho. Ak to vyžadovala od teba, tak je to herečka riadna teda.

bystrozraky
11. jún 2025

Tvoja mama má hlavne veľmi slabé sebavedomie. Myslí si, že mobilom si nadobudne status. Asi si myslí, že bude cool, keď ho bude mať. Môže byť, že má krízu stredného veku a chce sa mobilom „omladiť“. Hambiť sa povedať, že dostala šperky, je naozaj divné. Šperky tam budú stále a telefón za tri roky zahodí do koša.

daja07
11. jún 2025
@sissy27

Predstav si, ze tuzis po zlatom prsteni a dostanes penu do kupela - nechce sa mi verit, ze nebudes sklamana a budes uprimne vdacna.
Mali ste sa s mamou otvorene porozpravat, ze novy iphone jednoducho neprichadza do uvahy, lebo zial rozpocet nepusti, ze max jej viete dat do obalky nejaku sumu a nech si dolozi zvysok. Aspon by nemala ocakavania. Za mna je uplne padnute na hlavu setrit na sperk, ktory nechce a este ocakavat za to ovacie a vdacnost.
A tie komentare, ze naco je 50r zene drahy telefon?? Co sa zivot po 50 konci, uz porodila vychovala, nic jej netreba, nema pravo na sny a tuzby? Ja mam 45 a teda doprajem si a je mi dopriate (nastastie) a keby na mna niekto pozeral ako na niekoho, kto sa ma uskromnit lebo ved co uz mi treba v tomto veku, tak dakujem pekne, tam su dvere, na taku negativitu nemam v zivote miesto.

@sissy27 ale zas najnovsi iPhone v cene okolo 1000€? Ja mam iPhone, ktory ma 3 roky a pride mi uplne v pohode. Moj telefon je taky moj maly pocitac, pouzivam v nom viacero aplikacii, platim nim, pisem cez neho emaily, niekedy vyuzivam aj na pracu, fotim, robim videa, komunikujem cez viacero appiek, riesim bazos, sledujem svoje finanncie …. Prosto office v telefone. Podla autorky jej mama telefon pouziva ako telefon a inak vyuzije akurat tak internetovy prehliadac. Na toto dat tolko penazi a este ked ich nemam mi pride nevhodne.
Autorka pise, ze mama starsi model nechce. A v praci jej bolo trapne priznat ze nedostala najnovsi iPhone. Ak ani nemaju dost penazi na najnovsi tak mi nejako unika zmysel. Nemas peniaze ani to nevies poriadne vyuzit ale chces a hotovo. Bolo by fajn prist na prave pohnutky, co ju k tomu viedli.
Mame v robote manazerov, maju tiez iPhone, ale nie najnovsie a teda, maju na to peniaze. No mne sa vidi ze tie najnovsie modely si kupuju mnohi len pre prestiz, nie pre potrebu.

javiemneviem
11. jún 2025
@ha_ha

To mi je ľúto, tvoja mama sa správa, ako rozmaznané decko, nie ako 50 ročná zrelá žena. Trápne mi je aj za ňu.

@ha_ha predstáv si že za 32 rokov manželstva a materstva nedostaneš raz niečo po com naozaj túžiš. Pretože vždy je prednejšia domácnosť, potreby deti, darceky pre deti. Ty si vždy druhoradá. Myslíš, že je to tak trapne, že si 50 ročná žena dovolí mať nejaký rozmar a byt potom sklamaná, že zasa raz ona nemá niečo po com túžila?
Autorka - mama je sklamaná. Sklamaná ako sme boli kedykolvek my ženy. Či už nás sklamal partner, rodič, ktokoľvek…Nevidím na tom nič zle. Samozrejme forma ako to podala je dôležitá. Každopádne keď mi niekto povie čo chce, nekúpim mu niečo iné. Netúžila po šperku, ale po mobile. Mala dostať tofife, ružičku a podľa možnosti toľko, kolko ste sa s otcom vedeli zložiť. Pripadne nič a dohodnúť sa, že jej na telefon doložíš.

moonlight1210
11. jún 2025

Asi by som sa na to pozrela z hladiska, ze vasi si asi nemohli nikdy nic vacsie dovolit.

A kedze ma take vyznamne jubileum, tak sa rozhodla, ze chce konecne fakt Nieco. Aj ked je to nezmysel (o polroka to bude mat o tretinu nizsiu cenu) a rozmar.

Ale ide o ten princip, ze konecne nieco, kde nerozmysla, ci to ma zmysel, ci sa tie peniaze nedaju pouzit lepsie, inde,…

Jednoducho si konecne dopraje. A bez vycitiek.

mdse
11. jún 2025

Mama sa vychválila v práci, a teraz sa cíti trápne, ktovie aké sú tam vzťahy, či si kvôli somarinám nepodkopávajú nohy. ale napr.v mojej je každému ukradnuté, aký má telefón. Ty sa tým netráp. Ale aj tak škoda peňazí za šperk. To radšej mohla dostať peniaze a doložiť si.

autor
11. jún 2025
@btus

no, nehnevaj sa, mám 52 a necítim sa ako stará škola. moja mama, 74 je stará škola Mali ste jej dať peniaze na telefón a nie kupovať šperky. Mňa by potešili aj šperky. 🙂 U dospelých je normálne, že sa dávajú peniaze a nie vecné dary. Lebo ten dospelý už má v podstate všetko čo potrebuje a kúpi si z darovaných peňazí to, čo je drahšie a po čom túži. Ja som napr za 50- tkové peniaze kúpila dovolenku. A z práce, čo som dostala, tak strom do záhrady. 🙂 Ale, tvoja mama sa nespráva ako dospelá žena. Správa sa ako 20- ročná pubertiačka.

@btus nechcela som nikoho urazit ale ona je stara skola v tom ze absolutne odmieta nove technologie, nic digitalne nechce robit atd preto nechapem preco chce najnovsi iphone

autor
11. jún 2025
@mdse

Šperky sú dobrý darček, len ak si ich dotyčný sám vyberie. Ale bez ohľadu na to nie je v poriadku, že ona chcela najnovší Iphone a že sa teraz hanbí. Trapas

@mdse no len ona si tie sperky takpovediac aj vybrala ked mi raz povedala ze by take chcela...cize nelupila som jej nic co by sa jej nepacilo

mdse
11. jún 2025

Tak potom sa s tým už netráp, ale chápem, že to zamrzí.

autor
11. jún 2025
@sissy27

@sissy27 no len ona ten sperk chcela...vravela mi ze sa jej paci ale ze sama si take nekupi lebo je to drahsie tak mi to prislo ako dobry napad...preto som volila toto

alison11
11. jún 2025
@sissy27

@sissy27 Plne Ti rozumiem ja som zažila podobné na birmovku v roku 2001 som chcela veľmi horsky bicykel a dostala som retiazku zlatú nie som na šperky a musela som tú retiazku aj nosiť akože z vďačnosti a trhala mi vlasy ☹ hrôza nezabudnem kým žijem o rok som si na brigáde zarobila na horskú bicykel a keď mala sestra prijímanie zamenila som retiazku a iné zdedené prstene setre na strieborné náušničky z kryštálom len aby bola ako princeznička má alergiu na zlato 🙂.

kvetinka_2
11. jún 2025

To, že pubertiak dranká od rodičov najnovší IPhone sa dá ešte ako tak pochopiť, chce sa ukázať pred kamošmi/spolužiakmi, tak si hľadá cestu. Ale dospelá 50-ročná žena? Asi prežíva druhú pubertu. Ja, by som bola vďačná, aj za šperk. Hlavné je, že viem, že je darovaný z lásky...😌

Strana
z8