icon

Nevďačná mama

11. jún 2025

Baby, co by ste robili na mojom mieste? Mamina mala 50, parkrat spomenule ze by chcela najnovsi Iphone, neviem sice naco kedze je to stara skola a na mobile vyuziva max internet a volanie...bohuzial som nemala tolko penazi aby som jej ho kupila, vedela by som si dovolit ak by som sa aj s otcom zlozila nastarsi model ale najnovsi urcite nie, no a ona trvala na tom najnovsom...kupili sme jej drahsie sperky, samozrejme lacnejsie ako dany mobil, kedze rada nosi sperky...no a vravela mi ze sa jej v robote pytali co dostala a ona vraj od hanby povedala ze peniaze ze si kupi ten iphone ze jej bolo trapne povedat ze sperky ktorych ma uz aj tak dost...velmi ma to zamrzelo lebo aj na tie sperky som si musela par mesiacov odkladat...ano mohli sme jej fakt dat s otcom peniaze a nech si dolozi na ten iphone lenze rodicia nie su ma tom financne extra dobre a viem ze by tie peniaze minula na noeco ine a chcela som jej dat aspon to na co mam...len to co povedala ma tak zabolelo ze rozmyslam ze jej poviem nech mi tie sperky vrati, ked sa tak hanbi, a dam jej teda tie peniaze...

64jarka64
11. jún 2025
@btus

no, nehnevaj sa, mám 52 a necítim sa ako stará škola. moja mama, 74 je stará škola Mali ste jej dať peniaze na telefón a nie kupovať šperky. Mňa by potešili aj šperky. 🙂 U dospelých je normálne, že sa dávajú peniaze a nie vecné dary. Lebo ten dospelý už má v podstate všetko čo potrebuje a kúpi si z darovaných peňazí to, čo je drahšie a po čom túži. Ja som napr za 50- tkové peniaze kúpila dovolenku. A z práce, čo som dostala, tak strom do záhrady. 🙂 Ale, tvoja mama sa nespráva ako dospelá žena. Správa sa ako 20- ročná pubertiačka.

@btus já mám 61 a nikdy by som si od svojich detí peniaze nevzala

alison11
11. jún 2025

Pozri ak sa jej páčil pred kúpou,tak to potom nerieš ak tak veľmi chce iphhone vie v klenotníctvach predať i sama a doloží si,hoc nedostane kúpnu cenu späť celú.Ale nabudúce budeš aj ty múdrejšia a keby jej dáš peniaze a minie ináč jej vec hlavný je úmysel.Moja mama keď mala 50tku na terasu chcela stôl so stoličkami a súrodenci sa zhodli na plastovej súprave a vydelili sme na 3 keďže sme 3ja a tortu som jej dala robiť a z reštaurácie objednala im obed.

kiwi3
11. jún 2025

keby to bolo aspon nieco zmysluplnejsie v tej hodnote - dovolenka po xy rokoch, nova kuchynska linka - proste nieco, co si ti ludia s nizsimi prijmami nemozu len tak dovolit... ale iphone, co si vylozim na stolik pri obede, nech vsetci vidia, to je naozaj hodne pubertaka...

alison11
11. jún 2025
@64jarka64

@btus já mám 61 a nikdy by som si od svojich detí peniaze nevzala

@64jarka64 Ani moji rodičia by peniaze nevzali od nás a na jedny Vianoce som im dala kupóny u masérky v ich susedstve a tieto k darčekom som dala 50eu keďže sa im zišli ale v obálke nevlastnému otcovi som musela natlačiť bol by vrátil a mama tá keby vie by nasilu vrátila len mali nejaký výlet a otcovi som povedala,že keď boli naše deti malé a oni pracovali tiež dávali k Vianociam 50eu vtedy sa nám zišli teraz im na dôchodku sa zídu bol až dojatý mama sa až počas výletu dozvedela o 50eu 🙂vždy niečo donesú vnúčatám mojim synom tak to mala ako vreckové 🙂.

javiemneviem
11. jún 2025
@kvetinka_2

To, že pubertiak dranká od rodičov najnovší IPhone sa dá ešte ako tak pochopiť, chce sa ukázať pred kamošmi/spolužiakmi, tak si hľadá cestu. Ale dospelá 50-ročná žena? Asi prežíva druhú pubertu. Ja, by som bola vďačná, aj za šperk. Hlavné je, že viem, že je darovaný z lásky...😌

@kvetinka_2 darovaný z lásky…toto presne nás učia. Bud vďačná, bud vďačná. Presne preto nenavidim narodeniny. Lebo dostanem od rodiny víno - aj keď nepijem, dezert - aj keď nejem sladké. A potom mám byt vďačná, lebo si spomenuli. Som šťastná, že ma vlastne nikto z rodiny nepozná, ale splnili si povinnosti… ✅ . Podľa mňa bez ohladu na vek máme každý niekedy priestor túžiť po niečom, somarina či nie. Máme právo túžiť, keď niečo chceme. Za to ju predsa nemôže nikto súdiť.

bonboniera
11. jún 2025

To naozaj mame veriť tomu ze 50 ročná žena sa hanbila pred kolegami ze nedostala najnovší iPhone? Naozaj? 😂

cukroska
11. jún 2025
@btus

no, nehnevaj sa, mám 52 a necítim sa ako stará škola. moja mama, 74 je stará škola Mali ste jej dať peniaze na telefón a nie kupovať šperky. Mňa by potešili aj šperky. 🙂 U dospelých je normálne, že sa dávajú peniaze a nie vecné dary. Lebo ten dospelý už má v podstate všetko čo potrebuje a kúpi si z darovaných peňazí to, čo je drahšie a po čom túži. Ja som napr za 50- tkové peniaze kúpila dovolenku. A z práce, čo som dostala, tak strom do záhrady. 🙂 Ale, tvoja mama sa nespráva ako dospelá žena. Správa sa ako 20- ročná pubertiačka.

@btus Veď ona hovorila o svojej, že je stará škola. Nie o vás ani všeobecne.

sidicek
11. jún 2025

Tak ak tie šperky chcela a sama by si ich nekúpila to je iné, v tom prípade je to ozaj nevhodná reakcia, lebo ty si sa snažila a splnila si jej jedno prianie aj ked to nebol iPhone

mdse
11. jún 2025
@bonboniera

To naozaj mame veriť tomu ze 50 ročná žena sa hanbila pred kolegami ze nedostala najnovší iPhone? Naozaj? 😂

@bonboniera ja tomu verím, sú aj takí jedinci, ale skôr sa hanbí, že sa dopredu chválila. To, že niekto nemá veľa peňazí vôbec neznamená, že nie je materialista. Však na tom koncepte fičia všetky trápne fejkové biznisy. Na materialistoch bez prachov.

alickapusinka
11. jún 2025
@bonboniera

@bonboniera ľudia sme všeliaký nepoznaš ju nevieš.A či veriš či nie to nie je autorkin problém.

minenkaa
11. jún 2025

Maminku ,že pozdravujem a keď je nenazrata a chce dráhy darček,nech si ho zaplatí sama a za svoje a nevypytivat od iných

kvetinka_2
11. jún 2025
@javiemneviem

@kvetinka_2 darovaný z lásky…toto presne nás učia. Bud vďačná, bud vďačná. Presne preto nenavidim narodeniny. Lebo dostanem od rodiny víno - aj keď nepijem, dezert - aj keď nejem sladké. A potom mám byt vďačná, lebo si spomenuli. Som šťastná, že ma vlastne nikto z rodiny nepozná, ale splnili si povinnosti… ✅ . Podľa mňa bez ohladu na vek máme každý niekedy priestor túžiť po niečom, somarina či nie. Máme právo túžiť, keď niečo chceme. Za to ju predsa nemôže nikto súdiť.

@javiemneviem tak to potom treba s blízkymi aj komunikovať, že napapáte sladké a nepijete víno. Odkiaľ to majú vedieť, keď to neodkominikuteje? Samozrejme, každý máme právo po niečom túžiť, to je v poriadku.☺️ To nikomu neberiem, ani nevyvraciam. Len, keď viem, že asi blízka osoba nemá dostatočné financie na taký dráhy dar, nikdy by som si nedovolila, to niekomu vyčítať🤗

javiemneviem
11. jún 2025
@kvetinka_2

@javiemneviem tak to potom treba s blízkymi aj komunikovať, že napapáte sladké a nepijete víno. Odkiaľ to majú vedieť, keď to neodkominikuteje? Samozrejme, každý máme právo po niečom túžiť, to je v poriadku.☺️ To nikomu neberiem, ani nevyvraciam. Len, keď viem, že asi blízka osoba nemá dostatočné financie na taký dráhy dar, nikdy by som si nedovolila, to niekomu vyčítať🤗

@kvetinka_2 čiže keď chodím už roky na návštevy a roky apelujem, nie ďakujem nedám si víno, veď vieš že ja nepijem, mám to pripomínať ešte týždeň pred narodeninami pre istotu? 🙂
Ja na tom nevidím nič zle. Moja mama chcela na 50tku tiež drahy dar. Nemala som na to ani ja, ani sestra. Zložili sme financie s otcom dokopy a dali sme jej. Ona už mala niečo nasporené. Najprv otalala a peniaze prijat nechcela. Nakoniec ich prijala. Mala na to právo. Celý život odopierala sebe, aby dala nám deťom. Konečne sa mohla potešiť aj ona.

olimuc
11. jún 2025

Tvoja mama sice vymysla … ale len z pohladu, ze na to nema … nie preto, ze ma 50 rokov, moja mama ma 77 a ma iphone - sice nie najnovsi, ale ma a je s nim spokojnejsia ako s androidom, co mala predtym - iPhone je jednoduchsi. Ona sa sice chova ako pubertacka, ale vy mate pocuvat … povedala , ze si praje iphone … ked sa prianie neda som it, dajte € a nech si dolozi. Kazdy clovek ma nejake tuzby a ked sa nesplnila je sklamany …. € mohla pouzit ako chcela, ale ty ocakavas za sperk, ze bude nadsena, lebo je od teba … nie je a nema sa preco pretvarovat, nemas 6 rokov. Ked Ti raz povedala, ze sa jej pacia … neznamena to, ze o tyzden sa jej stale budu pacit … hlavne ak tych sperkov ma vela. Ako dospeli ludia si vysvetlite ake su moznosti a ziadne prekvapenia. Zamrzelo ta to, ale aj sa pouc … nedavaj nevyziadane darceky len preto, ze raz niekto povie, ze sa mu nieco paci

maminkadeticiek
11. jún 2025

Tvoja mama je sibnuta.Totalna hanba.Je chore ze sa vobec takymito vecami drahymi obdarovavate.Povedz jej ze to uz presiahlo medzi.Ze odteraz sa nebude s zapajat do darcekov nad 30 eur a ze ani ty od nich drahsie dary necakas.Sialene,sibnute.

bielasovicka
11. jún 2025

Ja by som nikdy nechcela od svojich detí peniaze, ani taký drahý darček ako je iphone. By ma hanba fackovala. A to už mám skoro 60. Sa čudujem tvojej mamine.

lentilka46
11. jún 2025

Podla mna nevies celkom isto, kde je pravda...Mama si zrejme v praci vymyslela, ze dostane iphone na narodeniny, povedala to ako hotovu vec a teraz je jej zatazko priznat, ze ho nedostala..tak si zas vymyslela nieco ine, aby ju to ukazalo v tom dobrom..za mna sa zachovala detinsky, absolutne nezrelo, ja by som jej povedala, ze sa ta to dotklo.. moka si takto vymyslela oznamenie mojho tehotenstva, povedala som jej to,ked som bola v 2hom mesiaci s tym,aby to este nehovorila po rodine..a ona po vianociach vsetkym hovorila veselu historku o tom,ako dostala najkrajsi darcek v podobe oznamenia, ked som sa spytala preco si vymysla,tak sa este osopila na mna,ci to vadi...niektori ludia su zial taki, a rodicov si nevyberas.

subartic
11. jún 2025

Ja mám 50 rokov a keby mi moja dcéra dá niečo čo nechcem , hoci jasne komunikujem čo by som chcela a po čom túžim a že 50 rokov nie je len tak každý deň a hlavne sa neopakuje, tak by som bola hlboko sklamaná . Hlboko . Ona som nechcela šperk , ani bonbonieru , ani penu do kúpeľa. Mali ste jej s otcom dať peniaze a časom by si došetrila, alebo by si ten mobil zobrala na splátky, hlavne aby mala radosť. Ja som si priala psa , drahého s rodokmeňom a napriek tomu , že môj muž ho nechcel , mám ho , kúpil mi ho spolu so staršími deťmi . Plakala som od radosti . Keby mi dá niečo iné bola by som sklamaná . A ak si niektoré myslíte že v 50 tke život končí a máme byť skromné a načo je nám to , a že vyciciavame blízkych , sme nenažrané , tak to ste na veľkom omyle . Tak ako život bol pred 50 tkou , tak je aj po 50 tke.

bebecko5432
11. jún 2025

Čudné správanie. Ak chce apple nech si ho kúpi ak na to má peniaze. Alebo nemá a preto pýtala od vás?
Neviem 😆 nemám peniaze týždeň pred výplatou ale hlavne že mám apple vo vrecku kks 🫣

javiemneviem
11. jún 2025
@bebecko5432

Čudné správanie. Ak chce apple nech si ho kúpi ak na to má peniaze. Alebo nemá a preto pýtala od vás?
Neviem 😆 nemám peniaze týždeň pred výplatou ale hlavne že mám apple vo vrecku kks 🫣

@bebecko5432 a čo je na tom zle? Veď práve aj ľudia, čo nemajú peniaze môžu túžiť po niečom pre nich nedosiahnuteľnom. Podľa mňa majú byt okruhliny výnimočne. A túto pre pani tu výnimočnosť mal urobiť ten mobil. Niekto by chcel dovolenku. Ona mobil.

martinka17
11. jún 2025

Tvoja mama ma 50, už je jasné, že mladšia nebude, že je bližšie ku starobe ako sa zdalo doteraz. Zrejme nemala bohatý život, na narodeniny si priala niečo extra. A dostala len ďalšie šperky do šperkovnica za veľa peňazí. Jasne, že je sklamaná. Dcéra aj muž ju odignorovali jej prianie a rozhodli sa, že oni vedia lepšie čo je dobré pre ňu, ako keby mala 15 a nie 50. To že kedysi povedala na niečo "pekné" neznamená, že to bol jej vysneny dar na narodeniny. Verím, že ty na 50 dostaneš darček, po ktorom budeš túžia, aby si nikdy nepochopila ako veľmi je tvoja mamka sklamaná.

subartic
11. jún 2025
@bebecko5432

@bebecko5432 pýtala od vás ? Mala 50 tku , zlomový vek . Chcela niečo čo bude jej len jej a bude mať z toho radosť, niečo čo si zrejme dlohodobo priala. Takto je tomu zas vzdialenejšia, lebo dostala šperk.

bebecko5432
11. jún 2025
@javiemneviem

@bebecko5432 a čo je na tom zle? Veď práve aj ľudia, čo nemajú peniaze môžu túžiť po niečom pre nich nedosiahnuteľnom. Podľa mňa majú byt okruhliny výnimočne. A túto pre pani tu výnimočnosť mal urobiť ten mobil. Niekto by chcel dovolenku. Ona mobil.

@javiemneviem už za tú dovolenku by som sa skôr priklonila. V podstate to nie je nič zlé chcieť, želať si, ale nepríde mi správne ak nedostanem tak sa odujem ? Prikrývam sa takou perinou na akú mám.
Apple nie je lacná záležitosť a ešte ten najnovší.

gribka1
11. jún 2025

Akože si pýtať niečo, čo si jej dcéra nemôže dovoliť? Splniť jej prianie, telefón ako pubertiačke? Lebo má 50?

minenkaa
11. jún 2025

Ludia to vážne by ste niekomu dali darček za vyše tisíc € aj keď nato vy nemáte?Kde to speje toto všetko,ja osobne by som sa hanbila niečo takto drahé pýtať od decka ,pokiaľ na to niesu financie
Kedy sa stáli narodeniny dnom kedy sa zdieraju príbuzný

subartic
11. jún 2025
@gribka1

Akože si pýtať niečo, čo si jej dcéra nemôže dovoliť? Splniť jej prianie, telefón ako pubertiačke? Lebo má 50?

@gribka1 stačilo dať jej peniaze ktoré boli schopní jej dať s otcom aby si ho zobrala na splátky alebo došetrila. Nie jej kupovať niečo iné.

subartic
11. jún 2025
@minenkaa

Ludia to vážne by ste niekomu dali darček za vyše tisíc € aj keď nato vy nemáte?Kde to speje toto všetko,ja osobne by som sa hanbila niečo takto drahé pýtať od decka ,pokiaľ na to niesu financie
Kedy sa stáli narodeniny dnom kedy sa zdieraju príbuzný

@minenkaa to nie je niekomu , to je svojej mame. A to nie sú LEN také narodeniny , to je 50 tka.

bebecko5432
11. jún 2025
@subartic

@gribka1 stačilo dať jej peniaze ktoré boli schopní jej dať s otcom aby si ho zobrala na splátky alebo došetrila. Nie jej kupovať niečo iné.

@subartic aj tak sa dá, mala jej dať 100€ do obálky a vec vybavená.

minenkaa
11. jún 2025
@subartic

@minenkaa to nie je niekomu , to je svojej mame. A to nie sú LEN také narodeniny , to je 50 tka.

@subartic a čo keď aj mame keď nato nieje dosť peňazí ,koli mame sa treba zadlžiť na rok aby sa mama mihl chváliť

subartic
11. jún 2025
@bebecko5432

@subartic aj tak sa dá, mala jej dať 100€ do obálky a vec vybavená.

@bebecko5432 nie, mala jej dať toľko koľko bola schopná odložiť. Rovnako aj otec .