Nevďační rodičia: Ako oceniť deti správne?
Zienky, velmi ma zarmutila jedna vec, chcela by som vediet vas nazor na nu...priatelova mama mala narodky tak jej priatel kupil zakusky a tortu...ja som toto spomenula pred mojou mamou a ta mi povedala ze by som si z neho mala brat priklad ze kolko veci rodicom kupuje...skoro som onemela...na kazdy sviatok rodicom kupujem daeceky, hlavne mame aj hodnotne, kedze jej zvycajne kupim sperky, vela cestujem a vzdy im donesiem nieco aj zo zahranicia...velmi ma to zarmutilo lebo si myslim ze rodicom kupujem dostatocne dost veci...mame som toto aj povedala tak potom ostala taka obarena ze ved ano ano kupujed aj ty nam...
Tak na ďalšie narodky len tortu a zákusky a hotovo. Z dovolenky netahaj nič a bude kľud
@mamina7070 rodicia kupuju aj mne alebo mi daju peniaze a ja si kupim co chcem...no len mame ocividne udreli do oci tie zakusky a torta..tak neviem ci ma taky zalusk akurat na ne kedze ona ani sladke neje momentalne cize preto mi to prislo take cudne od nej...navyse byvam od nich 150km takze tazko jej ja prinesiem nejaku tortu v dobrom stave
Tak mozno ziarli na svokru zeate dobre vztahy
Nuž treba miesto darčeka dať tortu a zakusky
Nabuduce jej kup tortu a zakusky
Bez darceka mozno bude vdacnejsia
Mohla to byt len taka bezna fraza, ktora z nej vypadla, aby rec nestala. Inak mnoho ludi potesi cosi dobre "pod zub", "hmotnymi vecami" sme casto uz zavaleni.
Nuž, pre mňa je viac, keď mi moja dcéra urobí na sviatok tortu, ako keby mi kúpila šperky. A možno to presne takto isto myslela aj tvoja mama. Že doniesť tortu, ktorú mama ľúbi je oveľa osobnejšie ako hodnotný dar. Dávaš im hodnotné dary, možno ti uniklo dávať miesto hodnotných darov niečo hlbšie.
no a co takto sa na to svojej mamy spytat , ci sa jej tvoje darceky pacia, alebo jej nabudece len tortu objednat ? Ved ona jedina vie odpoved ! 🙂
Čoo???moja mama ma vyslovene žiadala,že nechce darčeky, že jej stačí,že prídem./tiež vyše 100 km/,že ona nič nepotrebuje,mám si šetriť aj na horšie časy, tešila sa drobnosti,kozmetike z Avonu..
Zvláštne mne to je,aby mama vyžadovala darčeky
@jennky13 pytala som sa jej a rychlo sa to snazila zahovorit ze ona vie ze im dost kupujem...a vsetky darceky odomna nosi alebo pouziva ak je to kozmetika, takze si myslim ze sa jej to paci...neviem preco mala taku reakciu ale tak mozem jej teda skusit kupit nabuduce tie zakusky
Nemohla to mysliet len tak zo zartu,len to zle vypalilo..evidentne mate dobry vztah.my sa niekedy tak podpichujeme tiez..ked jej to aj luto bolo,asi to tak ani nemyslela.asi by som sa nezduvala,ale kludne dala na narodky len tie koalce a tortu najblizsie.mozno ani necaka darceky,ale toto by ocenila viac 🙂 ale isto by som to neriesila,ked to povedala jedenkrat..
Skutocne to neber uplne na vahu, proste taka poznamka blbsia, ze by ju tiez potesila torta a zakusky, ved koho by nie. Mozno fakt viac, ako nejaky suvenir s tvojej dovolenky... aspon vies na buduce ;)
@melanta len dcera nemusi vediet piect, alebo mozno ani nema cas. Ja neviem, nikdy som necakala ziadne darceky od deti, som rada, ze pridu a sme spolu. Tortu kupim ja, ako oslavenec a hotovo.
@mk1111111111 ja som to myslela inak. Myslela som to tak, že mama by možno radšej privítala darček od srdca, niečo čo má rada, napríklad tú obľúbenú tortu. Radšej ako šperky či suveníry z výletov. Autorka pôsobí vyjadreniami, že veď mame kupuje dosť hodnotné veci, vyznie to materiálne. A možno tá mama by prijala niečo úplne nemateriálne.
@melanta tu ani nejde vlastne ze ake hodnotne to je ale ono to bolo z maminej strany tak formulovane ze ja im nic nekupujem...a preto ma to zamrzelo lebo im stale na sviatok nieco kupim...cize ja si nemam brat aky priklad z priatela ze on nieco kupuje rodicom lebo aj ja kupujem...
Prečo hľadáš problémy tam, kde ani nie sú ? Veď potom Ti povedala, že aj Ty kupuješ...možno to tak nemyslela, ako si to pochopila Ty... usmej sa, vyjasnite si to a hotovo...
Mne to je trapne, takato zavalena kravina od tvojej mamy. My sa v rodine takto nedarcekujeme, mne je az cudne okolo darov robit take halo.
Asi tvoja mama imaginarne sutazi s matkou tvojho frajera o "darmi obsypanu" matku a meraju darmi svoju hodnotu. A ked vidi ze ona ma tortu a zakusky tak z nej pomyselne vytreslo ako z Marfy z mrazika, aj ja chcem tortu a zakusky!!!
@0silvia0 tiez mi toto napadlo
Tiez mi to pride ako trucovitá poznamka. Nabuduce ziadne dary, ale volaco na maskrtenie. A cim menej o daroch pre svokru bude vediet, tym lepsie... dakedy su ludia ako skolkari, ked ma on, chcem aj ja. Chcem chcem chcem...
Podla mňa mamu nenapadlo, ze aj oni dostávajú darčeky od teba a si to uvedomila, až vtedy ,keď si ju na to upozornila. Podla mňa sa ona teraz citi trápne,ze niečo takéto povedala. Nerob si z toho nič....
Niekto je proste taký. Ja mám napríklad takú starú mamu. Vždy keď tam idem niečo donesiem, sladkosti, zákusky, víno, čaj, kávu... také veci čo sa minú lebo keď k nim donesiem napr. oblečenie zbalia ho do skrine a nikdy nenosia, že veď na čo im to je. A teda samozrejme vždy si vypočujem: ,,Na čo si to nosila?... Veď nám netreba, zbytočne si robíš starosti, pošetri si peniažky"... a pod. Raz som nestíhala ísť do obchodu pred návštevou a vravím si, však nikto nemal sviatok tak nebudem teda nič naháňať. A po 10 minútach od môjho príchodu som si vypočula, že som lakomá, že keď ide človek na návštevu patrí sa vždy niečo priniesť..... Akože bolo mi do plaču vtedy. Nahnevala ma kvalitne ale udržala som sa a nič nepovedala. Takže od vtedy vždy niečo nosím a zase iba počúvam, na čo som to kupovala, ako už nič nepotrebuje a nemám si robiť starosti 😒
no vidis, tak odteraz kupuj len tortu a zakusky, aspon vies co ich potesi... a ty si sa trapila s darcekami a sperkami.
@anjelicek26 aj ja to vidím ako len blbú poznámku - ale tu ide o niečo iné - to už fakt nemáme toľko úcty ani k najbližším že trepneme hocičo čo nám vánok priveje do hlavy bez ohľadu na dôsledky??
😀 Mama asi mala práve chuť na sladké.
Aspoň vieš, čo máš nabudúce urobiť. Žiadne šperky, žiadne drahé dary. Torta a krabica koláčov. Vybavené.
@melanta torta nie je podľa mňa "nemateriálna", ja chápem že zrovna toto môže mame zapasovať ako pozornosť, ale pre veľa ľudí je hodnotnejšie darovať niečo, na čo sa aj po čase pozriem a spomeniem si na človeka, čo mi to daroval. Nie je to predsa o peniazoch. Bola by som prekvapená, že mama chce tortu, ktorá sa rozkrája a zje a nepamätá si, že jej z dovoleniek vždy niečo prinesiem, lebo na ňu myslím.
Hovorí sa, že huba rýchlejšia ako mozog, tak to bolo asi aj u mami. Trochu ju štipla žiarlivosť, že svokra dostala tortu a zákusky, tak tresla nepremyslenú poznámku. Vôbec si neuvedomila súvislosti - že ty jej nosis darčeky a pozornosti celý rok.
Zamrzí to, ale skús prekonať. Lebo nežije s tvojou svokrou a netuší aké darčeky koľko a kedy jej dáva jej syn. Už si ju upozornila, že pozabudla, tak hádam sa mama spamätala a pochopila.
Ps. svokra alias priateľova mama
Sesternica žije v Nemecku, tak to robí tak, že zavolá do slovenskej cukrárne, a doručia domov.
@michellemary aj zo je riešenie, objednať v okolí bydliska mami a dať doručiť.

a rodicia tebe kupuju na sviatky? ci len oni ocakavaju? mozno skus ze im das len drobnost a uvidis
lasku si nemusis kupovat darcekmi