Nevedela o tom, že je tehotná
Ahojte,
viem, že toho je tu celkom dosť, ale ma zaujíma téma - Nevedela, že je tehotná. (napríklad o 4 mesiaca..)
Poznáte nejaký taký prípad? z Vášho okolia
Ja som kedysi pozerala taky serial - I didn't know I was pregnant ("nevedela som, ze som tehotná"), a tam bolo takýchto prípadov požehnane.
A osobne poznam jednu zenu, ktora zistila, ze je tehotná az v 6. mesiaci. Brala nejake tabletky na úpravu cyklu a podarilo sa jej neplánovane otehotniet prave v tom case, tak meskanie MS pripisovala tym tabletkam. Jediny jej priznak boli tesne nohavice 😅
Teda mala riadny sok, ked jej doktor oznámil, ze o 3 mesiace rodi.
Inac ono sa to vola "krypticke tehotenstvo". Tak, ako si niektoré zeny vedia vsugerovat falošne tehotenstvo a tehotenské priznaky, tak si niektoré jednoducho neuvedomia, ze su tehotné...
Kolegyna - mlada baba, rozisla sa frajerom tak to aj patricne oslavovala + cukrovkarka tak aj ked jej byvalo zle a trocha pribrala pripisovala to tomu. Cyklus mala aj tak rozhadzany a pohyby nectila. V 7. mesiaci zistila ze je tehu a v 8. rodila, mala doslova par tyzdnov sa prestahovat naspat k rodicom (ine mesto), dat vypoved a zariadit veci okolo
Poznam a dieta sa narodilo. Lebo uz nebola moznost potratu. Ci je to pre dieta dobre neviem,ani neviem kde zije a ako to s nim dopadlo. S matkou nie je
Podľa mňa sa v pohode dá nevedieť... Ja som dlho dlho po pôrode mala také pohyby čriev, kvoli diastaze aj zväčšené brucho, nepravidelnú menštruáciu, že keď sa mi to stalo prvýkrát (tie pohyby boli citeľné a viditeľné voľným okom, presne ako v tehotenstve), tak som nie že testy riešila, ale aj pelašila za lekárom, že asi je zle, neexist, že testy sú negatívne 🙈😅 a pritom som tehotná nebola. Veľmi divný pocit.. presne ako pohyby bábätka
Moje prve tehotenstvo som zistila az v 22 tyzdni, prisla som gynekologovi, pretoze mi meskala 14 dni menstruacia. Moja mamina tam pracovala ako zdr. sestra, nuz a prekvapenie pre vsetkych. Len dr. sa ma stale pytal, ci mam pohyby !? 🙈 Ja som ani nepriberala, ani brusko nemala. Ved som mala cele 4 mesiace menstr.Porodila som zdravu dcerku s hmotnostou 4,200 g a 53 cm.
A nepochopím ak zistí že je tehotná v 6mesiaci nepotrebuju gynekológovia urobiť všetky vyšetrenia čo sa na začiatku robia? ...čo potom píšu do knižky že polroka nevedela?
Kolegyna, cca pred 40tkou 3 odrastene deti, myslela si ze ma nejaku horm.poruchu. Poruchy (dvojicky) su dnes uz dospele.
Známej raz volalo cudzie číslo a žena na druhej strane jej oznámila, že má prísť do pôrodnice lebo sa jej práve rodí vnúča. "Rodičia" končili základnú školu a obe deti tvrdili, že nevedeli že čakajú dieťa.... Ešte u detí by som to pochopila, ale neviem pochopiť ako si mama toho dievčata nič nevšimla.
Áno moja sesternica, do 6 mesiaca mala normálne ms a nemala pocit že by bola tehotná, akurát pribrala v tom čase tak ani brucho nemala nejaké vypuklé a viditeľne. Áno pribrala kvôli tehotenstvu až potom si to uvedomila 😂
toto je sice mimo otazky, ale suvisi to s tehotenstvom a s tym, ze ako moc je silna psychika... Kamoska sa vydavala tehotna, ale tajila to pred rodicmi, najma pred otcom, lebo by ju podla jej nazoru "zabil". Vydavala sa v siestom mesiaci, saty jej este museli zuzovat, stihla ako prutik, absolutne bez bruska, ani vypuklinka..... Tyzden po svadbe to oznamili rodicom, lebo teda uz tehotna byt "mohla" - a za dalsi tyzden jej brucho narastlo do normalnej tehu velkosti na sklonku 6 mesiaca... Toto kebyze nezazijem, neuverim.. Takze psychika je naozaj mocna carodejka a ano - ak si zeny vsugeruju ze nie su, nemozu byt tehotne, tak uveria tomu, priznaky takto potlacia a potom drb - zrazu rodia o mesiac 🙂
autosugescia je svina 😀
@kaktusik007 to platí aj naopak,ked si stále domyslaju že sú tak sa tehotné aj citia a majú príznaky

@majamat ano, presne, ja som nezvracala ani raz, mam 4 deti. Teda pri 4. Som zvracala, ale kvoli crevnej chripke. Inak takmer bez priznakov. Ale ked sa zacali riasne hybat, no ako sa to da nevsimnut si, neviem...