Nevera verzus láska
Zdravím všetkých,potrebujem poradiť,lebo neviem ako ďalej. Som vydatá 17 rokov,mám jednu dcéru. V začiatkoch nášho manželstva tam bola nevera zo strany manžel a nie jedna,no jedna vážna,kôli ktorej sme žili rok oddelene,potom sa chcel vrátiť,všetko sa iejak urovnalo,odpustila som ale nezabudla. Snažila som sa,ale už to nebolo to,čo predtým,city sú pre mňa veľmi dôležité a lásky sa mi niejak od manžela nedostávalo.Bola som mu verná,až do času kým som sa nezaľúbila,do úžasného chlapa,presne takého akého som vždy chcela,citlivého,nežného,pozorného a chápavého....no a ženatého.Trvá to už takmer dva roky,občas sa stretávame a pri ňom cítim,že som plnohodnotná žena a že ma naozaj ľúbi a záleží mu na mne.Manžel rieši len svoju prácu a koníčky,svojich kamarátov,na rodinu mu zostáva málo času.Je to strašne ťažké,netlačím na neho aby sa rozviedol,tiež má deti,je príliš čestný a zodpovedný, záleží mu na rodine,neurobí to.Ale ja sa trápim,lebo čakám,ani neviem na čo a neviem či to ukončiť,alebo si dopriať občas trošku šťastia a pokračovať.Poraďte.
@fantagiro70
Ked niekto funguje na principe: ked mne zdochla koza, nech susedovi zdochnu dve...
Ked niekto sa prezentuje, ako zocelena zena a pritom je len stvrdnuta...
Ked niekto zazije zle veci v zivote, a ked sa mu naskytne prilezitost, chova sa rovnako zle...
S takym clvekom tazko diskutovat.
Takemu nevysvetlis nic.
Len jedno ti est epoveim - opatrne s tymi zelaniami v hneve, co si tu prskla ostatnym. ze si dostala par faciek (co ako tvrdých), este neznamena, ze je koniec. ze uz dostavas iba odmenu za vytrpene az do konca svojich dni.
tvoj zivot neskoncil a mozu prist dalsie facky.
napr. pises, ze teba jeho zena nezaujima, lebo ani ty si nikoho nezaujimala, ked si trpela.
toto sa vsak moze vratit, budes trpiet zas a zas nikoho nebudes zaujimat. budes to vtedy chapat rovnako, ze je to normlany stav, ze si zas vo svojom utrpeni ukradnuta ostatnym?lebo teraz prezentujes, ze taketo myslenie je vlastne v pohode.
alebo sa budes zrazu zas hnevat, preco prave ty?
@kamilka44 Ja mám 30 rokov a s manželstvom zatiaľ žiadne skúsenosti. Som v 8 ročnom vzťahu a za seba môžem povedať, že by som v prvom rade nezostávala s mužom, ktorý ma podvádza (alebo podviedol). A takisto by som nedokázala byť môjmu mužovi neverná. Zatiaľ sa mi to nikdy nepodarilo a dúfam, že to ani nikdy neurobím. Radšej by som sa rozviedla a až potom riešila iný vzťah.
Máš to veru ťažké a ani trochu to nezávidím. Samozrejme, rozhodnutie je len a len na tebe.
@ivankaberrynka To hovoríš teraz. Nič v zlom, ale keby bolo keby nerieš. Nikdy´, opakujem nikdy, neviete čo bude zajtra.
@valy
Vies ze presne taky nazor som na to mala ja a hrozne som lutovala moju kamosku ze jej deti budu tolko casu travit aj s tou druhou ale ona k tomu zaujala uplne iny postoj. Povedala ze nech si ta druha uvedomi ze jej manzel je aj otcom troch deti a ze mozno sa jej to cele nebude zdat az take vzrusuce ked budu mat na starosti okrem jej dcery aj jeho 3 deti ale vyzera ze im to funguje skvele. Asi si myslela ze sa im vztah rozpadne ale nie. Ale vsetko ma aj svoje vyhody. Ked boli spolu tak pracovala a potom utekala po deti, domace prace, kolobeh donekonecna, on mal celkom lezerny styl. Teraz funguje ako otec ovela lepsie a ovela viac casu travi s detmi a ona ma zase cas aj pre seba, o com vtedy mohla len snivat. Ale zase je sama, bez partnera.
@natalym veď som napísala, že DÚFAM, že to nikdy neurobím..
len sa tak zamyslam, niekde som citala psychologicku studiu, ze ludia co zazili neveru su nachylnejsi na neveru. Ze padli zabrany a hranice a ze ten clovek nie len ze uz nema problem podviest svojho partnera, ci uz na oplatku alebo z nejakých iných popudov, ale ze dokonca opakuje aj ten model, ze kludne aj so zadanym . A ze je to preto, lebo tie zranene a bolave city sa obrnili a ten clovek zacne presadzovat takisto sebecke postoje ako vtedy ten, kto im ublizil, aj voci druhym. Pripada mi to ako multilevel, ked si zoberiem, kolko ludi si preslo neverou a tito ludia potom potencialne rozbijaju dalsie vztahy/ samozrejme ze nie vsetci a vzdy/, tak potom tu mame nekonecnu spiralu nevier a rozvratov. Mne bolo ublizene tak a teraz mam narok na stastie ja, je mi jedno co jej muz ci jeho zena, ani o mna na mna nebral nikto ohlad ked sa mi to stalo. Hrozim sa toho, co tie decka v dospelom zivote a parterskych roliach budu robit, ked zacnu problemy. Vlastne aj do je vedecky dokazane a zdokumentovane. Ci?
@radopp to som citala, clovek by sa cudoval co vsetko vedci studuju🙂 preto sa zamyslam, ci je to mozne. Zatial mi ale vychadza ked to tu citam, ze hej. NO vplyv rozpadu rodiny na deti je vedecky dokazana vec, to clovek nemusi byt ziadny psycholog.
Moralny upadok spolocnosti tu bol aj v staroveku, to je klise.
Z niecoho to, ake ludia maju hodnotove rebricky, musi pochadzat.
@dandy05 No... Ale vieš, že každá špina sa dá veľmi sofistikovane psychologicky zdôvodniť a vyargumentovať, myslím, že takmer neexistuje taká, čo sa nedá. Nechcem fabulovať, ale aj naši známi diktátory, tak napríklad, by určite vedeli vytiahnuť nejakú srdcervúcu príhodu z detstva, aby všetkým bolo jasné, ako boli na tom zle,a že mali právo páchať všetky svoje počiny.
Ale verím tomu, že po prekonaní rôznych vecí by si mal človek byť vedomí toho, k čomu by mohol inklinovať a príp. si dať pozor na to, aby do tých modelov neskĺzol.
Inými slovami, môže byť, ale nechápala by som to ako ospravedlnenie.
@nela1916 to je jasne🙂 a vôbec to nebolo myslene ze toto by malo fungovat ako ospravedlnenie.
ja len ze tie dovody v týchto temach su zhruba vsetky rovnake,
on: uz to neni co to byvalo, so zenou si nerozumieme, zijeme spolu formalne kvôli detom ci peniazom, mame malo sexu.
jeho zena. vôbec mi nerozumie, nerozprava sa so mnou, som pre neho vzduch a robi zo mna sluzku, rodine sa nevenuje, ziadne pochopenie a pomojkanie
milenka: on chudak v manzelstve trpi, su spolu so zenou len kvôli detom ci peniazom, aj ja chcem kusok stastia co mam robit ked je to silnejsie, zamilovala som sa a chcem s nim zit do konca zivota lebo je uzasny
milenec: konecne som dnes pretiahol aj nejaku inu ako tu svoju, dufam ze to nepraskne lebo nechcem stratit svoju rodinu ktoru nadovsetko milujem
co ja viem
@dandy05 obávam sa, že tu gazdinku doma nepretahuju, ani nemiluju, ale presne tu gazdinu potrebujú na praktické účely, takže v tomto smere vyhrávajú stále milenky! A najviac tie,ktoré ich osklbu nenapadne o peniaze a nepletu do toho city. Našťastie je dnes už vysoké percento tých mudrejsich mileniek,než teliatok s romantickou víziou budúcnosti.😉
Ahoj.mam podobnubskusenost...manzelia sme 12rokov..uz poslednych pet to vobec neklape.On no moj mm ma svoj svet ja ho nezaujmam len ked ma plne vajcia a ked sa nieco stane nech sa je na koho vykricat....Samozrejme sinto odnasaju ajndeti bo sa ho boja...Ja som sa zamilovala no ja on sa ku mne ozval...Poznamensansedem rokov a nikdy mi nenapadlo sa na neho pozriet inak ako na kolegu....Zrazu prisla sms a nase prve rande a dalsie a dalsie stretnuti...Trva to uz pol roka a dom konecne staetna....Je lravda ze sa hadam i s priatelom al len Vana dy ked niesme spolu bo vtedy sme so svojimy polovickami a velmi si chsbam.....no tiez uvidime ako to dopadn....prajem vela sily a pametaj Mk c v zivote sa nstava nahodou
@bboossoorka Píšešakobysibolamimo.
šakasiajje
@jojake mne nemusíš tlieskať, tlieskaj svokre....alebo komu chceš 🙄
@fantagiro70 Citujem Ta: ,,neprehánaj, nič Ti vysvetlovať nebudem,stačilo" - uz na moje otazky, ktore ta asi nejak urazili nemusis reagovat a drz sa toho, co si mi napisala, ze stacilo. Ved ulohu si si splnila:
1. vsetkym, ktori na teba reagovali si popriala vsetko zle v zivote (od vcera nik z nas nevychadza z domu)
2. aj tak ta ani ja, ani nikto z nas nechape, lebo sme neprezili v zivote nic zle, zijeme si jak prasce v zite niekde v raji
Nemrhaj svoju drahocennu energiu na mna hlupanu, venuj ju svojim 2 zamestnaniam a priatelovi/milencovi/partnerovi. Ja idem akurat zbuzerovat 12 sluhov, kupit nove lietadlo a natriet sa opalovakom - vies u nas tu v raji je 32 stupnov v tieni
@fantagiro70 pises, ze ta jeho zena nezaujima. Zaujimave,ako " pekne" sa o milencovej zene vyjadrujes. Zrazu vies vsetko o nej ... ako je vraj dobre zabezpecena, vydrziava ju manzel,aky ma bombovy život. Odkial vies,ze na vsetko frfle,ked ta vobec nezaujíma? Jaaaaj,asi to o nej hovori jej manzel. Mimochodom, milenci nikdy nehovoria nic pozitivne o svojej zene, pochopitelne musi narozpravat ako vie zabezpečiť svoju rodinu po materiálnej stránke, musi si zvysit ego...to nevadí,ze to častokrát nieje pravda,hlavne ze som krasnucky,dobrucky,dokonaly pred milenkou. Myslim,ze ta jeho zena citi neveru, urcite o tom vie, takze taky super zivot to podla mna nieje. A mimochodom kazdy sa ma v zivote tak,ako si zariadi - vela vyplakavas a lutujes sa ako si vsetko musis zabezpecit sama atď... ty si si to tak v zivote zariadila. A neuveris,ale na tomto svete je vela ludi, co si vsetko zabezpečujú sami, nevesaju to ludom na nos a hlavne sa neustále neľutujú. Prepac, ale skus sa nad tym zamyslieť a mozno raz budes so sebou aj spokojna.
fantagiro, neviem, či som to čítala správne, ale myslím, že to bol tvoj príspevok, že sa o všetko staráš sama. ja sa pýtam, načo ti je taký milenec z ktorého ty nič nemáš??????? to že je ženatý je tvoja vec a mne je jedno, že také vzťahy sú, neodsudzujem ich, len nechápem, že zrelá žena má vlastne chlapa (milenca), z ktorého nič nemáš po praktickej stránke. áno, myslím to úplne natvrdo, žiaden finančný osoh??? správne som pochopila???? takého chlapa by som poslala do r.ti. ved ked už nic iné, tak občas ti aspon tú chladničku môže naplniť, alebo nejaKý bežný nákup urobiť alebo niečo iné zafinancovať. fakt nechápem, načo by mi bol taký druk, ktorému nedochádza, že v istom veku sa nehráme na puberťákov a že je normálne mať "niečo za niečo". fakt nechápem 😅

@peneloppe Nešír propagandu.