Nevera z právneho hľadiska
Ahojte, s manzelom spolu nezijeme, odisiel par rokov dozadu. Momentalne mam ja partnera a zacal mi muz nadavat kvoli tomu...nevie to s istotou ale tusi, deti ho sponinaju
Sme stale nerozvedeni. Doteraz som nemala nikoho.
Dopustam sa ja nieco nelegalneho, z pravneho hladiska? Moze mi muz zakazovat stykat s niekym?
Ja z enocialneho hladiska som uplne OK, muz mi hovoril úze on si riesi svoj zivot do ktoreho mna nic niet.
Twraz vsak robi sceny s tym ze nesmiem nikoho mat ...
@cacianka ano. Moralne neriesim. Riesim tie pravne veci skor
Bsm mame poriesene dlho, ajked nie vysporiadane, takze dlhov sa nebojim
Jemu vadi to, ze deti toho mojho kamosa poznamju. Podla mna ani to nie je nic trestne. Chce mi do vsetkeho vstupovat, organizovat ki zivot, kde s kym a co mozě resp nemozem
Nie som nejaka “sialena” zena ktora strieda chlapov a ukazuje kazdeho detom.
Len ma proste stale vydiera atd atd
Jedine co mi dievcata asi date za oravdu ze domov ho nemam vodit, ze?
autorka: Vase manzelstvo tym, ze nezijete dlhodobo spolu, nepodielate sa nijakym sposobom na spolocnej domacnosti a neudrziavate ziadny intimny kontaktm, vase manzelstvo je trvalo a nezvratne narusene a nenaplna podstatu manzelstva podla zakona o rodine. Tym padom budete rozvedeni tak do 15 minut. Ak on povie na sude, ze mas uz druhy vztah, akurat vam pomoze k rychlejsiemu rozvodu. Nijako to neovplyvni rozhodovanie o detoch, vyzivnom ani BSM. Nijako ta to nemoze znevyhodnit na sude a uz vobec ti vztah nemoze zakazat (ved si svojpravna a dospela). Ak sa riadne staras o deti, neuzivas drogy, nehodlujes nadpriemerne alkoholu, nie je o com. Zajdi na SPODaSK za soc. pracovnickou, vysvetli situaciu, ze sa ides rozvadzat, este manzel ti robi problemy, spis o tom zaznam. A daj si neodkladnym opatrenim zverit dieta/deti do svojej starostlivosti ak este nemas.
@makova333 ahoj. Prosim co je to spodask??
Som slusna zena, ziadne drogy ani alkohol. Deti su spokojne, usmiete, v skolke ich velmi chvali, uplne bezproblemove.
Muz ma vsak opisuje ako sibnutu a agresivnu (on je takyto)
Rozmyslam nad bezokladnyˇ opateenim nie kvoli detom ale kvoli sebe...
Citovo a psChick ma nici
a este k tomu tvojmu poslednemu: tvoj skoro ex to robi z jesitnosti, lebo to kur*a nabura muzske ego ked si byvalka niekoho najde. "Jedine co mi dievcata asi date za oravdu ze domov ho nemam vodit, ze?" Domov si ho doved kedy ty uznas za vhodne, ak mu veris, vztah je ok, preco nie. SPODaSK je odbor na Urade prace socialnych veci a rodiny (hovorovo kuratela, aj ked toto pomenovanie nie je uplne vystizne). Podla pismena si najdi svoju soc. pracovnicku a porozpravaj sa s nou, spis zaznam, kopiu si zober so sebou. Mozno poradi co a ako ohladom toho ako ta muz opisuje. A hlavne bude zaznam. Pripadne sa dohodnite, ze pride k vam skontrolovat, ze deti su ok, je o ne ppstarane (zalezi od ochoty a vytazenosti pracovnicky, ale minimalne ten zaznam sprav). A vyhladaj dobru psychologicku, aby si vedala ako sa takemu typu magora branit. Na SPODaSK ti pomozu aj s napisanim neodkladneho opatrenia. Podaj ihned.
Jemu môže vadiť, môže vydierat, ale je mu to naprd. Nedaj sa. On si zije horehaj ale že odrazu máš kamarata je zle ? No zasmiala by som sa mu.
Nedaj sa manipulovat.
Čo ti tu ku koncu píšu baby je ok. Chod na UPSVAR (ospod je vyraz v ČR) .
Neodkladne opatrenie - sa podava do riadneho pojednávania a vtedy ak ide o zavazne okolnosti/problemy. V tejto dobe mozete dlho cakat na termin rozvodu, nasledne určenie vyzineho.alebo ak ide o stretávanie s deťmi. Alebo ich vezme a nevrati v dohodnutom case tak ma právo aj na mesiac lebo nemate urcene súdom presne terminy a hodiny vratenia
Vstúp do verejnej skupiny Právne poradenstvo tu na MK.hned v úvode máš velmi vela dobrych rád a postupov od fest pravničky.
@cacianka ano. Ja chxem ale bezodkladne nie lwn kvoli detom ale aj kvoli mne - citovo a psychick ma vydiera
Len viem ze v tomto pripadw sud prideluje dost nizke vyzivne na deti ...
Po celý ten čas, čo spolu nezijete ti na deti prispieva zrejme nejakou sumou.... Ak je to tak, v neodkladnom opatrení žiadaj túto sumu (keďže nemal doteraz problém ti prispievať, nie je dôvod, aby súd rozhodol o inej sume)
To nemusi tak byť.rozpis naklady, ma všetko, nielen jedlo a odev deti, ale aj hygienu najom voda elektrina plyn, kruzky, zdravotne potreby.mhd benzin
Vsetko co vynakladas na deti.
@11mirka22 na deti pLati. Podla toho co som pocula je to dost vysoka suma na to co sa plati bezne. Avsak my mame nastaveny standard tak ze nam to ltt vyjde. Na sude by sa im mozno zdalo he ho chcem vyciciavat. Ajked povodne mi sam mavrhol 2x tolko co nakoniec plati.
Ale som ochotna na ukor nizsieho vyzivneho mar v zivote pokoj
Autorka: vyska vyzivneho pri neodkladnom opatreni nie je nizka, napis prispieva ti sumou xy a tu chces ponechat.
@cacianka "To nemusi tak byť.rozpis naklady, ma všetko, nielen jedlo a odev deti, ale aj hygienu najom voda elektrina plyn, kruzky, zdravotne potreby.mhd benzin
Vsetko co vynakladas na deti.! toto v neodkladnom nemusi riesit, to sa riesi na riadnom pojednavani. Na neodkladnom staci uvies sumu, ak nie je prestrelena, sud ju zvycajne schvali.
@makova333 ok.ale z niecoho vychadzat musi. A rozpis nemusí predkladat do navrhu na neodkladne len aby sama vedela z coho vychádzať.
A na riadne pojednávanie - ano zeny si pripravuju rozpis, ale vela x sa stane ze sudca ani nepýta..
Ja som iba navrhla co a ako môže.
Co sa tyka spodask a upsvar = je viac znamy a používaný "hlavný" názov. To len detail, aby sa autorka v začiatku lahsie orientovala.
Obom nám ide o rady a pomoc, to je hlavné.
@cacianka reagovala som na to, ze to je vyraz pre CZ (SPODaSK). UPSVaR je vseobecny nazov pre velmi vela "malych institucii" v nom npr. aj urad prace. Preto, som napisala konkretne kam ma ist. Akonahle jej muz plati urcite vyzivne, staci ak to napise do navrhu, moze prilozit aj vypis z uctu alebo iny doklad, sud to schvali. Sama pre seba asi vie ake ma naklady a ci im vyzivne staci. btw ja uvadzam len fakty

Z pravneho hladiska nema nič. On odišiel a za tie roky mohol striedat ženy.takze 1:1. Ste obaja rovnopravni .
To ze máš priateľa/ partnera ty, nie je dôvod na pokutu, basu, mensi majetok, spravy do rtvs, odobratie detí, mensie výživné .skrátka nič .
On môže vypravat jak Andersen štepeny Dobsinskym. Tak ako si on vybral svoj život máš aj ty svoj. A ak myslíš na nieco "morálne", on opustil teba počas manželstva a deti.
Nevera, odluka nie su trestne, nikto ta nebude kameňovat