Neverím, že existuje niekto viac prekliaty ako som ja
Dobry den drahe damy, mamicky aj nemamicky slecny nikdy som neprispivala do neakeho fora sem tam som sa zucastnila neakej diskusie ale len zriedka ale teraz som vazne zufala cely svet mi pada na hlavu vsetko zle sa vali len na mna uz tomu nerozumiem ako sa "Pan boh" moze burit tak na jednej osobe-mne!! Rano ma nebavi sa zobudzat lebo viem ze zas nieco zle bude. Fakt neverim ze existuje niekto preklatejsi ako som ja. Ak ano ozvite sa budem rada ak si budem moct z niekim o tom aspon pobrnkat cez net lebo asi ma fakt trafi. Dakujem Dnes o 12:28
Napišeš viac z čoho prameni tvoje trapenie?
Mna trapi asi vsetko co sa da ja som typ cloveka ktory si vsetko velmi pripusta k srdiecku neviem to sa neda ani popisat mam velmi dobreho muza ale nedokazem sa k nemu pritulit neviem mu povadat " lubim ta" veder chodi z roboty domou mna najde utrapenu na deticky som podrazdena neviem sa usmievat vela zlaho som si prezila mala som 16 rokou prekonala som rakovinu za 2 roky nato som dostala silnu cukrovku akoby toho nebolo malo dostala rakovinu aj moja mama ktora na nu podlahla pred 4 rokmi neviem neako som vtedy bola silna vsetko som zvladala ale asi sa toho az moc nahromadilo ze mi z toho prepina.
Ale to je ten problem ze neviem uz mysliet pozitivne uz tomu ani neverim ze sa na mna nieco pozitivne nalepi neviem sa tesit z nicoho idu vianoce nepozeram letaky lebo mam s toho depky deti sa velmi tesia ale ja sa neviem tesit s nimi na mikulasa nebudem doma idem na operaciu ... 😢 Potom dlhodobe liecenie po operacii v january mi ide starsia dcera do nemocnice neviem fakt neviem kde mi hlava stoji.
@sabinati moze ist o depresiu, v tychto mesiacoch jej byva najviac. S mamickami tu samozrejme pokecat mozes, ale asi by ti viac prospelo, keby si vyhladala odbornejsiu pomoc, nejde o nic, za co by sa bolo treba hanbit. Drzim ti palce, svojho casu som si presla depresiou, tak viem o com to je. Ziadne rozumne rady typu sustred sa na to pekne mi vtedy nepomahali, lebo ja som to pekne nevidela... nastastie toto je uz davno za mnou. Drzim palce.
@sabinati no to je vela aj na kona co si si prezila. ☹ ja ti mozem poradit iba tolko, ze treba sa vyplakat, ale zodvihnut hlavu a ist dalej. ja viem, ze lahko sa radi, tazsie sa zije.... a na takuto depku ako mas vraj pomaha zbalit veci a vypadnut niekam na vikend. jesenna depresia ci jarna to ma byt?
@sabinati ahoj, tiez sa mi isty cas zdalo, ze je vsetko proti mne, ale potom som sa prestala lutovat a veci som brala ako su a snazila som sa tesit aj z malickosi... skus sa na svoje problemy pozriet z ineho pohladu! Skus si predsatvit ludi bez domova, ludi z rozvojovych krajin, tyranych,... ludi, ktory su v horsich srac**ch ako ty!! Najhorsia je sebalutost!!! Zacni si vazit co mas, tes sa z malickosti, pretoze aj to co ti pride momentalne bezcenne mozes svojim negativnym myslenim stratit! ale v prvom rade sa postav na nohy a PRESTAN SA LUTOVAT!!
@pimpulienka trapenie prameni z negativneho myslenia... ak ti ukradnu auto mozes nadavat a mat zly den a aj tak ho nemas, alebo ti mozu ukradnut auto povzneses sa nad tym spravis si peny den a aj tak nemas auto ale mas dobru naladu a nadej... zavisi vzdy len od postoju 🙂
@talula suhlasim s tebou 🙂
No sak vypadnem nabuduci tyzden nie na vikendovy pobyt ale asi az na tyzdenny pobyt do Ruzinova na operaciu 😀 A ohladom odbornejsiej pomoci ja velmi vela beham po doktoroch a uz aj som nad tym rozmyslala ale neako sa tam neviem dokopat mozno v kutiku duse verim ze sa stane zazrak neviem si predstavit ze oproti mne sedi lekar a ja sa mu zdoverujem z oci do oci o mojich problemoch nehambim sa za ne je to v cloveku ale viem ze by som tam asi aj šklebila a to mi je zvlastne.
ako tak citam je tu plno depresivnej nalady...
Vyplač sa, utri slzy a usmej sa na seba do zrkadla a povedz si nahlas ako dobre že ich máš a vystískaj si detićky a manźela tiež. Vśetci občas máme pocit, že už sa ďalej nedá a ... ono sa dá. Tak buď k sebe dobrá.
@talula To nejde o to ja sa nikdy nelutujem nikdy som sa nikomu nestazovala zo svojimy problemamy a pocitmy a asi v tom bol problem ze vsetko dusim v sebe a preto som sa rozhodla aj napisat sem lebo uz mi fakt s toho hrabe moje kamaratky ma vzdy vidia usmiatu silnu ale nepoznaju ma ked zavrem dvere domu.
netreba sa hanbit a vyhladat odbornika... 🙂 uvidis uľaví sa ti
@sabinati moja to poznam doverne, ze navonok silna, vnurti uplne ina.... ale naozaj sa netreba lutovat. ktosi tu spominal ze mas mysliet na bezdomovcov a ludi z rozvojovych krajin. no ten kto to pisal nevie co hovori. mna osobne v mojom smutku absolutne nezaujimaju ini ludia ale ja a moje trapenia, to ze su na tom ini horsie predsa nezlepsuje moju situaciu. sorry, ale ja to beriem takto, mozno je to sebecke. ale smola, mne tato vec nepomohla.
sabi naozaj vyplac sa , zhlboka sa nadychni a zi dalej. uvidis, v ruzinove si oddychnes 🙂 a s dcerkou to bude vsetko ok a potom uz len dobre veci vas cakaju!
ja som tiez neni naucena hovorit o svojich pocitoch a ani nemam tu potrebu , poviem si to sama sebe v duchu a to mi pomaha. v krajnych situaciach sa zdoverim muzovi, lebo ten je mi najblizsim clovekom , ten jediny ma pochodpi pohladi a men to staci. skus aj ty, mozno pomoze.
@sabinati ked čítam tvoje úryvky, mám niekedy pocit akoby som ich písala ja. myslím že sme povahovo velmi podobné. tiež všetky problémy a trápenia dusím v sebe. ale ono je to aj o tom, že ked sa aj človek zdvoverí /ako napríklad tu/ tak niektorí ludia majú hned pocit že sa človek lutuje. a ja osobne sebalútosť takisto neznášam. a tak radšej dusím a dusím a potom je z toho niekedy strašná depka. len ja som zatial asi ešte v nejakom miernejšom štádiu, lebo mne si väčšinou stačí pomyslieť na svojho drobca a viem že bude lepšie..alebo v to aspon dúfam..asi by som sa tiež priklonila vyhladať odborníka, lenže viem podla seba že by som tiež mala velký problém sa k nejakému dokopať ísť
tvoj problem sa neda vyriesit radami typu Nelutuj sa, vaz si co mas atd, to su absolutne nefunkcne rady od tyych, co skutocnu depresiu nikdy nezazili. Moja rada: co najskor vyhladat odbornika (ano, psychiatra a nie je to ziadna hanba!), dat si predpisat lieky a nasledne absolvovat terapiu,aby si si vyriesila vsetky problemy co ta tazia, lebo mas ich velmi vela. Pretvarovanim sa a hrou na usmievavu a hlupymi (prepac) vyhovorkami, ze by si sa citila blbo ked sa zdvoveris s problemom odbornikovi, si sama podpilujes pod sebou konar. Premyslaj, lebo za vsetko si sama ponesies nasledky (zodpovednost a tak 😉
@hradnapani A ako to funguje u psychologa alebo psychiatra tam su neake sedenia a rozpravanie ci??
@sabinati skoda ze nemas oporu v muzovi. mne staci mu len povedat moje zazracne slovicka je mi smutno a pomojka ma a je dobre. hlavne sa nevypytuje a poviem mu len co ja chcem.
ked nemas takehoto terapeuta doma naozaj popremyslaj nad terapiou. ja uz som bola aj objednana u jednej psychiatricky, ale cuvla som. . .
To som asi zle napisala ja mam oporu v muzovy on je nalepsi na svete ale je vo mne problem ze neviem sa mu postazovat prist a rozpravat mu moje pocity neviem ho postiskat neviem mu dat pusu...
a vies co? podla mna ti pomoze aj ked sa nam tu vypises! mne pomohlo tiez ze som sa o svojom trapeni porozpravala s cudzimi ludmi, anonymnymi, tu na MK. len to zo seba dostat von.
Ved o to mi islo nedusit to v sebe popisat z niekim o mojich problemoch a som velmi rada a dakujem Vam vsetkym ze ste si nasli cas a napisali par riadkou velmi si to vazim. Dakujem pekne Ste zlate.

@sabinati Ahoj, prezradis viac? Niektore situacie nam v zivote pripadaju ako absolutne neriesitelne a casom nam to uz take hrozne nepride... no poznam ten pocit, ked sa na teba vsetko vali z kazdej strany.... 😒