icon

Neverný partner

21. máj 2021

Baby skúste mi prosím povedať nejaký názor, alebo niečo,názor na túto situáciu. Priateľ ťahal dva vztahy súčasne asi pol roka, aspoň ja to tak registrujem podľa rôznych indícií,so mnou však trávil väčšinu času,čiže dalo by sa povedať,že teoreticky bolo všetko ok,boli sme skoro denne spolu aj keď nežili sme pod jednou strechou. Nejako nerozumiem celej tej situácii,nakoľko sme si na začiatku povedali,že ak niekto z nás stretne niekoho vhodnejšieho,tak to normálne bez emócií spolu ukončíme. Nechapem načo sa snažil tráviť so mnou čas a pritom mal aj druhú ženu,nejako to logika neberie. Keď na tú druhú ženu mal evidentne menej času ako na mna a aj ten žene muselo byť predsa jasné,že asi tu nie je niečo v poriadku a tiež nebude jediná.

mpg
21. máj 2021

Niektorí muži to dokážu žiť tak, že majú aj dve priateľky, ale toto vyzerá tak, že nebol celkom spokojný, tak hľadal ďalej a to ide zo začiatku dosť pomaly, nedá sa hneď s novou známosťou tráviť veľa času, musí si ju popreverovať. Ale o tom sa ťažko hovorí svojej priateľke.
Muži sú veľmi rozdielní, ja som Kollára poznala len z týchto správ, ako má postupne už deväť mamičiek a keď išiel do politiky bola som dosť zvedavá, ako si s tým poradí. Ale som dosť prekvapená, že by mu aj išlo, vie spolupracovať, je rozhľadený a vie sa k veci rozhodne postaviť. Tie ženy na ňom niečo videli.

autor
21. máj 2021

@zooeynka nie je to tak,ale nechcem písať viac osobných vecí,takže nečakám ani pochopenie.

kaktus87
21. máj 2021

Kto vymyslel tu dohodu na zaciatku?

kikus7
21. máj 2021

@panelacikova V pohode, len môj stav sa tu nerieši. Vyjadrila som sa k tomu, ktorý chlap je pre mňa hovädo. Viac to netreba rozoberať. A ak je žena pozorná, vnímavá, chlapi sa dajú pekne vyselektovať. Ale tak to je každej vec, ktorá čo hľadá. Len ak si niekto dohodne dohodu s takým ako zakladateľka diskusie, nech sa nečuduje, že je bez charakteru..

autor
21. máj 2021

@alaguema zaujímavý pohľad,skús rozvíjať čo si myslela tou sebahodnotou v tomto vzťahu

alaguema
21. máj 2021

myslela som tým to, nakoľko sa prejavuješ autenticky, individuálne, v súlade s tvojimi potrebami - nie s potrebou udržať vzťah, ale s tými, ktoré reálne cítiš - možno cítiš, že potrebuješ vzťah založený na vernosti (alebo aspoň na snahe o vernosť), ale úplne konkrétne to nevyjadríš, lebo sa bojíš, že ho tým odpudíš. Možno mu vysielaš nejaké signály, ktoré on podvedome vníma ako falošné. Teda že obraz a zvuk nejak nesedí. To všetci vieme navnímať, ale často to nevieme pomenovať, iba vieme, že niečo tam nesedí. Možno je to aj dôvod, prečo stále niečo niekoho vonku hľadá. Formálne sa možno na niečom zhodnete, ale ak s tým nie si vnútorne stotožnená, tak to nemá šancu fungovať. Aj to je sebahodnota - vedieť povedať: prepáč, ale takto mi to nevyhovuje, necítim sa v tom dobre, možno nás to bude stáť vzťah, ale niektoré typy kompromisov proste robiť nemôžem. Paradoxne, tento prístup vzťahy (tie zrelé) utužuje, pretože ak si vážiš samu seba, tak zároveň vzbudzuješ rešpekt a ten muž sa celkom inak pozerá na ženu, ktorá nedovolí, aby boli narušované niektoré jej hranice a vie sa za seba postaviť. Tolerancia je úžasná vec a skutočná hodnota vo vzťahu, ale nemôže byť falošná, alebo hraná. Ak ťa nevera bolí, tak o tom takto hovor. A nemám na mysli scény, alebo vyplakávanie a výčitky, ale normálne pomenovať svoje pocity, hovoriť o tom otvorene.

elenita
Autor odpoveď zmazal
autor
21. máj 2021

@elenita a ako to teda napokon skončilo?

kikus7
21. máj 2021

Zakladateľka témy, mala by si si zodpovedať jednu otázku. Prečo si s niekým, kto Ťa sklamal, kto sa stretáva očividne s inou a porušil tak vašu dohodu, a riešiš na koňovi, že nebol úprimný? Prepáč, ale ja osobne si podľa Tvojich vyjadrení myslím, že si doňho zamilovaná a nechceš si to priznať. V opačnom prípade by si ho kopla do zadku a netrápila si sa a neriešila ho. Do tej dohody ste šli obaja, súhlasila si s ňou, že budeš mať chlapa len na nejaký čas. A on nie je Tvoj partner, takto sa partner nespráva. Mala by si sa na to takto pozrieť. Ak by si ho aj kopla do zadku, uvidíš, čo bude robiť. Ak za Tebou nepobeží, môžeš si byť istá, že o Teba nikdy nestál. Ak pobeží a bude prehovárať, treba byť ešte opatrná a ostražitá, či to myslí úprimne..

autor
21. máj 2021

@alaguema rozumiem,ja mám na to ale iný pohľad. Mňa nevera neboli, už mám čosi odzite a vnímam to ako súčasť života,môže sa stať,jediné čo neakceptujem je klamstvo,keď už obaja vieme o čo ide a zatiaľ čo jeden má snahu o úprimný rozhovor na základe dôkazov,tak druhý všetko poprie a klame smelo do očí ďalej. Iba toto ma trápi nič iné a potom sa ani v najlepšej možnej viere komunikovať nedá nijako.

kikus7
21. máj 2021

Nevera nie je klamstvo?

ella_price
21. máj 2021

Čo tu furt chceš počuť? Očividne si aj tak myslíš svoje, takže si zbytočne vynakladala energiu sem vôbec niečo napísať. Neverní chlapi keď cítia vinu, tak sú milí na všetky strany. Ty si zrejme užívaš to, že s ním chrápeš a máte medzi sebou tú super úžasnú dohodu. Tak potom čo chceš? Chráp s ním ďalej a môžeš si naraziť popritom ešte ďalších troch. Alebo mu povedz rovno do očí čo si o ňom myslíš. Keď si si toho tolko odžila, tak si si už mohla zvyknúť, že u chlapov platí staré dobré - zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať-

elenita
Autor odpoveď zmazal
danim
21. máj 2021

Máš s nim dohodu a nevera ta neboli... ty si pekne mimo. Tak s tým základom vlastne v pohode existuj s takým pakom a usmievaj sa na všetky strany. Pre taký typ chlapa si vlastne ideál 🤣 normálne mi padá sánka pri podobnych názoroch žien. Viac nemám čo dodat.

katulik123
21. máj 2021

Autorka, ja ti rozumiem. Ak máte tak otvorený vzťah okay, našiel sa niekto iný, vykomunikuje sa, že čo ďalej... Ale. On si ťa neváži už ani skrz toho, že máte to tak otvorene a nie je ochotný ti povedať vieš čo, našiel som si inú... A vyhovuje mi s ňou byť, ale ešte ju nepoznám. A toto on nespravil nie je k tebe úprimný vieš. Keby raz ju stretol a na prvom stretnutí sa vyspali a povie to hneď ti. Ešte to beriem... Ale on ti klame ďalej aj keď o tom vieš. A aj keď ste sa dohodli, že ak niečo... Budete riešiť. Preto je to na tebe či chceš riskovať nejaké choroby, alebo radšej si nájsť iného, ktorý s tebou bude diskutovať aj o nepríjemných veciach. Plus klobúk dole, že to dokážeš tak vnímať. Ďalšia vec je, že či sú tie dôkazy ozaj tak silné a či nejde skôr o tvoju predtuchu, ktorá nemusí byť správna. Ďalšia vec... Nestracaj čas s nim. Viem, že teraz ti to príde fajn ze uprednostňuje teba, ale raz to bude naopak ty budeš na druhej strane menej záujmu atď. A vtedy ti to ublíži najviac... Niečo mu na tebe vyhovuje, ale nie dostatočne. A inak ver tomu, že muži dokážu podvádzať a byť stále rovnakí k tebe. Nemusí sa nič zmeniť voči tebe... To je to najviac zmätujuce, kde ženy nevedia čo robiť, lebo veď on ma isto ľúbi... No neľúbi, vyhovuješ mu.

alaguema
21. máj 2021

Nevera nie je ani zďaleka to najhoršie, čo sa medzi dvomi ľuďmi môže stať. To je pravda. Ale do určitej miery sa každého dotkne. Tvrdíš, že teba nie, napriek tomu, že to tu riešiš už v nadpise. Nenapísala si máme problém v partnerskej komunikáciii, ale neverný partner. Vzápätí tvrdíš, že je ti to jedno. Klameš samu seba tak dokonale, že si si asi aj uverila. Takže nevera ťa netrápi, stačí, keď budeš z tých dvoch tá lepšia, tá s ktorou trávi viac času. Ale trápi ťa to, že ti nechce priznať to, na čom ste sa vlastne vopred dohodli, takže on ani nemá ČO priznávať, veď ste si povedali, že je to ok - skúšať a hľadať vhodnejšieho partnera/ku.Technicky vzaté to ani nie je nevera. Bolo to súčasťou dohody. Len asi opäť blbo vykomunikovanej, lebo mne príde, že tej dohode buď nerozumieš, alebo ju vôbec nechceš, ale nedokážeš si to priznať.

autor
21. máj 2021

@alaguema áno celkom si to dobre vystihla. Názov témy má lepší nenapadol a k ostatnému len toľko,že dám priklad.prídeš domov a na sporáku máš uvarené vajcia,ty si vajcia nevarila a partner tiež nie, lebo tam síce tie vajcia uvarené sú,ale partner ťa bude presviedčať,že ich síce vidí aj on,ale on ich nevaril. To bol príklad k tej nevere. Možno blbý ale snáď sa dá pochopit

autor
21. máj 2021

@katulik123 napísané výstižne, ďakujem

bazarocka30
21. máj 2021

@panelacikova by si sa cudovala, ale takych kollarov je vela, pracovnicky v socialnej poistovni, ktore nahadzuju udaje by ti vedeli rozpravat kolko takych deti jeden zenaty muz splodi s inymi zenami

panelacikova
21. máj 2021

@bazarocka30 no to áno, len či ich takto bohato aj odmeňujú a zabezpečujú 😀

bazarocka30
21. máj 2021

@panelacikova pravda, ostatnych deti zabezpecuje stat 😀

vilma7
21. máj 2021

Odpoveď "nerieši žiadnu ženu" by som si vysvetlila, že nerieši ani mňa. To asi pre neho vzťahy nie sú, len si užíva po svojom.
Tiež mám kamarát ktorej priateľ mal ešte vzťah, dokonca sa im obom narodili aj mesiac po sebe deti. Dozvedela sa to až po pôrode, keďže sa k nej nechcel nasťahovať a predtým veľmi na spolužitie naliehal. Tak začala mať podozrenie ktoré sa jej potvrdilo. Samozrejme ho už potom nemohla ani cítiť.

alaguema
21. máj 2021

ok...takže nevadí ti nevera, ale to, že ju nechce priznať? A na čo ti to bude?

makova333
21. máj 2021

Autorka: ty si ako obohrana platna, dokola dokola to iste. Povedal, ze neriesi ziadnu zenu. Takze ani teba nie. Cize ked chrape s viacerymi, tak je to jeho vec. Klamal? Tak klamal a co? Jeho vec. Neznasas klamanie? Nebud s nim. Nie si s nim? Tak ho neries. Co nechapes? Ze ludia klamu? Ze sa nepriznaju ked klamu. No fuj fuj, ale vychovu mu uz nenapravis tak bud budes akceptovat, ze ti bude klamat a zasuvat kade chodi alebo s nim nebudes. Ale teda skusme rozobrat vsetko dopodrobna:
1."Priateľ ťahal dva vztahy súčasne asi pol roka" Netahal dva vztahy sucasne, lebo partnersky vztah sa nezacina dohodou: "nakoľko sme si na začiatku povedali,že ak niekto z nás stretne niekoho vhodnejšieho,tak to normálne bez emócií spolu ukončíme. "

2. "Nechapem načo sa snažil tráviť so mnou čas a pritom mal aj druhú ženu" - nemal co ine na robote, inu vhodnu zabavu tak travil cas s tebou. Ked nasiel inu zabavu (druha zena) cas s tebou netravil.

3. "Keď na tú druhú ženu mal evidentne menej času ako na mna a aj ten žene muselo byť predsa jasné,že asi tu nie je niečo v poriadku a tiež nebude jediná." Druha zena ho mala zjavne na sex a nezatahovala do toho city, takze mozno jej nevadilo, ze nie je jedina, mozno to nevedela. Kazdopadne obom to vyhovovalo.

4. "jediné čo neakceptujem je klamstvo,keď už obaja vieme o čo ide a zatiaľ čo jeden má snahu o úprimný rozhovor na základe dôkazov,tak druhý všetko poprie a klame smelo do očí ďalej" Tak klame a nema zaujem o uprimny rozhovor. No a? Akceptuj alebo s nim nebud. Alebo ho priviaz na stolicku a cakaj kym sa prizna. Vo filmoch este pouzivaju devinu, ale to neodporucam vzhladom na nase zakony.

lienka.7
21. máj 2021

No ked to bol kamos s vyhodami, tak sa necuduj 👌
V normalnom vztahu nepovies ze ked stretnem... ci???
A s tou druhou zenou sa asi nemodlili ze? Cize asi ten sex s tebou nebol az taky super pre neho ked si mal potrebu hladat inu 🙈🙈🙈

autor
21. máj 2021

@makova333 súhlasím aj s tvojim prispevkom,no v 2. poopravim,ked našiel druhu,so mnou trávil čas rovnako ako pred tym,v tomto smere sa nič nezmenilo,keď sa dostala na scénu ona,ja som to už vedela a on nevedel,že viem,obrazne povedané venoval jej pár hodín aj to nie každý mesiac

elenita
21. máj 2021

Ty sa nechces poucit, nechces diskutovat. Chces len, aby sme Ta uistili, ze urcite si Ty pre neho ta dolezitejsia, kedze nadalej travi cas s Tebou a nezmenil spravanie. Tak si to teda uzi, ked Ti to staci ku stastiu.

zooeynka
21. máj 2021

Ale zacinam si mysliet ze si pre neho ta prava. Ziadna ina by mu netolerovala to co ty 🙂 Len dufaj, ze sa raz nezamiluje do "tej pravej", lebo potom budes pozerat ako puk aky rychly spad vie nabrat rozchod. Ale ved tebe to nevadi, neziarlis tak naco sa dopredu trapit. Ja len ze zabiteho kopec casu v neperspektivnom "vztahu" a sebeucta uplne na nule. Alebo ho mozno ziadna nebude chciet a zostanete "spolu"navzdy, ktovie ;)

ella_price
21. máj 2021

Ty si z neho úplne vytečená tvl. Jasné, že sa k tebe vracá, keď si ťa necháva ako zadné vrátka a vie, že ty máš nohy pre neho vždy otvorené 😂 No buď si tak naivná, alebo ja už neviem. Si tu sama vyberáš len to, čo ti samej pasuje do tvojich 'dokonalých' predstáv

monka105
21. máj 2021

Lebo mu to mastí ego, že sa mu podarilo tak dlho klamať dve ženy naraz. Takýchto bezcharakterných úbožiakov treba len poslať kade-ľahšie a viac sa nad nimi nezamýšľať.