Nevesta je lascívna
Hovoriť s ňou je "umenie".Každé piate slovo je "vybrané".Nepomohli ani taktné upozornenia, ani prosby.
@leuchtturm Vadí mu to...Iba sa prispôsobil, lebo je zamilovaný...To neznamená, že je to jeho chyba.
jeeeeeeej to je ake pekne slovo 🙂 som sa zas nieco nove naucila... normalne som si to musela vygooglit... :D predpokladam ze VY ste svokra... ja tiez nemam nejaky vyberav slovnik medzi kamaratmi a ludmi ktorych poznam nejaky ten rok (rovesnikov) ...ale nikdy by som si nedovolila byt LASCIVNA pred rodicmi alebo svokrovcami, pripadne cudzimi ludmi... toto bude o vychove a s tym si Vy uz neporadite...bud to prijmete, alebo to ignorujte... ak Vam to velmi vadi skuste poprosit syna nech ju upozorni ze sa to proste nepatri...
@natuska87 No, pokial to Tvoj syn toleruje, tak Ty s tym nic neurobis. Ja by som mozno na jej slova nereagovala, pokial sa nebude normalne vyjadrovat, tak by som sa tvarila, ze som nic nepocula. Ale sotva jej docvakne, tam asi chyba nejaky spoj🙊
Na to, že ste isto mladá, povedali ste to pekne...Ide nám iba o to, že pred nami ako rodičmi milovaného muža, by sa mohla ovládať.Tak, ako ste to napísali.Jemu moc dohovárať nechceme, aby sme ho "neranili"...
@natuska87 A ja by som sa syna spytala, ci mu nebude vadit, ak toto raz bude matka jeho deti a tie bude tiez takto "vychovane".
@natuska87 zial od vas to asi uplne nepoberie, ja teda nepouzivam vyberane slova nejako casto ale pred partnerovymi rodicmi, kedze viem, ze u nich sa take vobec nepouzivaju, by som si nedovolila tak rozpravat, v tomto pripade si myslim, ze by ste mali synovi otvorene povedat, ze na take vyjadrovanie nie ste zvyknuti, ze vam to je neprijemne a chceli by ste ho poprosit, aby sa s nou porozpraval, myslim, ze na to sa nikto nemoze nahnevat, drzim paste!
@dskjhfdlkdjhl To, ako som sa zmienila v úvode, sme taktnr naznačili...
@natuska87 presne toto som chela este dopisat... ze co potom vychova deticiek... uricte by ste mali syna s tym konfrontovat... tu nejde o to ci ho ranite alebo nie... ja som uz pochopila ze rodicia nam povacsine nechu zle :D a aj on to raz pochopi... no mam 33 a dve deti... tak sa uz na to pozeram inak... ale aj kebyze mam 20 tak si nieco take nedovolim... ako pisem vychova...podla mna ak zvolite nejaku dobru taktiku na syna tak to prijme 🙂 vela stastia
musite si sadnut so synom a otvorene sa porozpravat, podla coho sa vybera nevesta a ze nie vsetko je o zamilovanosti a tolerovani nemiestneho spravania. Ste predsa jeho matka.
@natuska87 je to dospely muz, urcite ho neranite tym ze mu poviete nech poprosi svoju priatelku aby u vas slusnejsie rozpravala, on ju k vam priviedol, on si to musi vyriesit, je to jeho volba
Trocha asertivity nezaskodi, kludne aj jej nabuduce slusne povedzte ze sa u vas takto nerozprava a slusne ju poproste aby to akceptovala, ak lubi vaseho syna nebude s tym mat ziaden problem, mozno si to len neuvedomuje ze sa vam to nepaci
no asi ťa to ako matku trápi - to by trápilo aj mňa..... so synom asi momentálne nič nespravíš - ten má na nose ružové okuliare .
No boháča to je horšie jak alkoholicka či nie?
@natuska87 Ľudia takého typu sa meniť nebudú, určite nie kvôli svokre, ale asi nie ani kvoli partnerovi. To je proste ich životný štýl... súčasť ich JA. Možno sa zmení kvôli detom, keď budú tie rozprávať ako kočiš? Musí to byť ťažké sa cez to preniesť na spoločných návštevách, to vám verím
Nevesta je lascivna alebo jednoducho vulgárna? Ale asi v oboch prípadoch bude platiť "na hrubé vrece, hrubá záplata". To neznamena byť rovnaký, ale pekne z mosta do prosta povedať, o čo mi ide. Nejaké jemne naznacovanie takáto povaha nepochopí.
Tak zase na druhej strane vybral si ju syn asi vie aká je a ona asi nemá potrebu sa nejako pred vami pretvarovať. Možno si to časom uvedomí aj syn a začne mu to vadiť a možno aj nie, je to jeho voľba
@natuska87 tak ak je to nevesta, tak už s tým nič neurobíš. Na tvojho syna takáto žena zapôsobila, z nejakého dôvodu, vybral si ju, tak ju treba len akceptovať. Možno mu pripadala prirodzená, že sa na nič nehrá, že strojene neukladá slová. Možno vy v rodine ste príliš riešili správne vystupovanie a jemu imponuje žena, ktorá nerieši ako pôsobí na iných. Len dedukujem. Na tvojom mieste by som to nechala plynúť, nezmeníš ju.
Neviem, no ak je to moc okaté, prste v každej vete, tak by mi to tiež vadilo. Zamilovaný byť môže no mali by si to vyjasniť čo najskôr, lebo keď to bude prehliadať, ťažko sa mu to po nejakom čase bude vysvetľovať, že mu to vadilo už od začiatku
No keď si ju vás syn vybral, tak určité má ona iné kvality, ja si myslím, že príchodom dieťaťa, s tým skončí. Ja osobne som pred rodičmi a svokrovcami nikdy "škaredo" Nerozpravala,, proste rešpekt.
To ako doma komunikuje nevesta neovlyvnite. Mozete vsak povedat, ze vo vasej pritomnosti poziadate o slusnu komunikaciu bez vulgarizmov. Ak nezabralo naznacenie, ze vam to vadi, tak by som to riesila otvorene a urcite by som takuto vec neriesila cez syna, aby nevesta nemala pocit, ze sa o nej bavite poza jej chrbat.
ja neviem este ani o co ide poriadne z tych slov a tu uz kopa mudrych rad, :D tiez sa mi zda, ze je skor vulgarna ako nemravna :D a musim podotknut, ze ani inteligencie vela nenabrala :D pretoze....som aka som....no zbohom. ja osobne, som vulgarna, proste tak mi huba narastla, tiez gadzujem po vichodňarski, ale len tam kde sa to hodi, cize sa viem adaptovat, prisposobit, to je forma inteligencie, ze nebudem basovat u svokra, v predajni kde pracujem nebudem rozpravat narecim... a pardon, vina je to aj vasa, trebalo sa do toho pliest uz ked s nou chodil, a kto iny povie synovi do oci pravdu, ked nie rodicia? halo, rodicia su prave ti, co otvaraju oci 🙂 rodicia su jedini, ktori do oci vravia aky si debil a poza chrbat aky asi fajn 🙂
Nechcem nikoho k nicomu nabadat, ale mojej kamosky s vyberanym slovnikom svokra to vyriesila tak, ze sa zacala vyjadrovat rovnako 😀
@natuska87 neriešte to... snažte sa to brať také aké to je aj ju takú aká je... Rozumiem že to je ťažké ale vy s tým nespravíte vôbec nič. Posnažte sa sa s ňou viac rozprávať ale nie o tomto a zlepšiť vzťah tak aby mala viac úcty a rešpektu a keď bude sama chcieť tak sa zmení 🤷 úprimne nemám svokru iba svokra a teda žiadna výhra s ním bývať to nie je... A nikdy som mu nepovedala inak ako ujo lebo s ním nemám žiadny vzťah a skôr k nemu pociťujem odpor a nechuť... Takže kľúčom je podľa mňa ,, úprimne zlepšiť vzťah,, ale nie vždy sa to dá... Ani v mojom prípade sa to už asi nedá 🤷

nuz, co si vas syn vybral, to ma. Ak mu to nevadí, nic s tym nenarobite.