icon

Nevesta sa na všetko hnevá

14. jún 2023

Mám zlatú nevestu, má dobré srdce, len je asi príliš citlivá a sa na všetko hnevá.
naozaj dobre varí a pripravuje nám veľmi chutné veci, a asi očakáva, že budem variť ako ona. ale varenie ma nebavi, napríklad keď prišli na návštevu (na obed) som im uvarila vývarovú polievku + palacinky. vyzerala sklamana a ze nema velmi rada sladke.

Alebo prišli na návštevu a potrebovala som, aby mi syn pomohol uložiť fotky do počítača, ona a vnuk sedeli v obývačke, pustila som mu rozprávky v telke. Ja a môj syn v spálni, aby mi pomohol uložiť fotky do počítača, trvalo to hodinu. bola urazená a že ide domov, načo prišla na navštevu, ak ide len sediet s malym v obyvačke viac ako hodinu.
Neviem, či som naozaj neprkjemna?
ospravedlnuje sa za moju slovenčinu, Som zo susednych krajin😊

cacianka
14. jún 2023

@tosomja skoro ako u mojich
Svokor pozerá v obývačke politiku, svokra v izbe omše a cirkevné dokumenty o svätých, čo ja z duse neznášam.
Mmch.
Išli sme tam na víkend, v piatok podvečer, dopredu sme povedali že nech si pripravia čo treba pomôcť, urobit, porobime , aj si oddýchneme, aj strávime čas spolu.
keď sme chceli pomôcť s niečím v dome alebo v záhrade ( sú to starí a chorí ľudia, tak neeeetreba)
Keď sme so svokrou debatili, uprostred vety sa zdvihla, ja že na wc ide, a jej hodinu nikde, piplala sa so sliepkami, alebo sa motala v záhrade a plela.
Alebo začala lúštiť krížovku, zdvihla sa po chvíli, a zase dlho preč. Tak muž ju hľadal a ona na poschodí žehlila. Mohla som jej pomôcť, ja žehliť, ona skladať, ale ani mú. Nič netreba. Netreba ani okopat poliať kvety, oprať vyvesiť prádlo, upratať garáž, a potom cez týždeň keď jej muž volal, tak sú narobeniiiii ako hoviadka, a hlavne svokra, lebo musela polievať, okopavat, prať aj žehliť, aj kúpeľňu drhnut. O jedle ani nehovorím, čakali nás v piatok 2 placky, ( celý deň v práci, cestovanie vlakom) tak sme šli spať hladní. Potom sme si už nosili jedlo, ovocie aj zeleninu. Obedy 2.5 porcie pre 4 ľudí......
U mojej mami ?
Čaká nás práca aj jedlo. Teplé jedlo, upečený koláč, pagáče, v sobotu nedeľu máme možnosť jedla aj 10 porcií pre 3 ľudí. Porobime pomôžeme, je ID 78r.,tak pokosiť, polievať, okná umyť, operiem keď je veľa, porobim v záhradke aj na dvore, muž vyčistí sliepkam, skrátka robíme čo stihneme, vždy niečo, medzitým sa aj najeme aj pokecáme, strávime čas aj pri práci aj pri jedle ale spolu. Aj pri tv sa vieme dohodnúť večer.
Hmm, každý to má inak,

euka210
14. jún 2023

Kazdy vari inak, na to si treba zvyknut. Ja byvam so svokrou...niektore jedla robi len ona, vie ich vyborne, ma svoj klasicky jedalnicek a moje jedla niekedy ani neje a urobi si svoje. Je to o chuti...niekto chce len maso, niekto sladke...treba sa predom dohodnut, je to najjednoduchsie ako sa vyhnut takym veciam.

katkati
14. jún 2023

V pohode nevesta s dobrým srdcom by ti za obed poďakovala, buď ho zjedla, alebo si vypýtala alebo zobrala niečo iné, ze máš chuť na niečo nesladké a hlavne by si na tú hodinku, keď sa jej nechcelo sedieť na gauči vymyslela nejakú činnosť. Mohla ísť si synom vonku, zahrať sa s ním, pomôcť s niečím svokre alebo hoci aj surfovať na telefóne. Všetko sa dá, len treba chcieť a trošku empatie zabudovať do vzťahov.

miadi
14. jún 2023

Ako dieta by som sa tesila z palaciniek ako dospela ich nejem ale povedala by som ti to len ked by si mà nimi 3x nukala. Asi by som si jednu dala zo slusnosti nie je to nieco co neznasam len nezvyknem ich jest. Ja som sa k svokre nechodila “ najest.” Ale koli vztahom. Ked robila vzdy to iste nevadi bola vo vyzsom veku. A este mal svokor zvyk ze nas vyzval nech jej zatlieskame 🤣najprv mi to prislo prehnane dramaticke no neškodne Tak nech maju radost som aj tlieskala . A Moja mama nasrata ze spaghetti 🍝 nie su nic extra ze nebude tlieskat . Ked ta nevesta pozna vie ze nie si Boh vie aka kucharka nemoze ocakavat nic extra Snad si zvykne a bude k tebe chodit najedena. . To ze si bola hodinu v izbe je ale trapas. Ved ty si tam vobec nemusela byt stacilo ze tam bol tvoj syn. Ja ked mam navstevu nezapinam tv 📺 ale venujem sa im. Cize neber to tak ze svagrina je zla ze nic sa jej nepaci no skor sa zamysli ze nieco mohlo byt aj lepsie z tvojej strany hostitelky.

reanda
14. jún 2023

@jana_eyre_2 nie, ani jeden mi neprisiel rozhorceny v zmysle, 'ako to niekto iny moze mat inak, ako ja' .. ved sama si uvedomujes, ze ides kritizovat ostatne nazory, hned v uvode to pises 😀

reanda
14. jún 2023

@husky25 asi jej vadi, ze jej lezies do chladnicky 😀

reanda
14. jún 2023

@miadi wau, tak to je uz iny level, to tlieskanie 😀

mooonika1975
14. jún 2023

Prosim usmernite ma , k rodine sa chodi na návštevu??? To fakt ? Nejdem domov ? To ju mala obskakovať ako princeznú ?

reanda
14. jún 2023

@mooonika1975 ano, k rodine sa chodi na navstevu.. domov sa chodi domov

miadi
14. jún 2023

@reanda Tak vies taliani 😁

sense
14. jún 2023

@miadi tak tlieskanie je iny level a to mam tiez doma taliana ale tlieskanie by som nedala

larisa
14. jún 2023

@miadi tiež by som netlieskala len by som sa poďakovala za špagety, lebo je podľa mňa len taka rychlovka. Nič moc. 😀

jana_eyre_2
14. jún 2023

@reanda a ani náhodou ti nenapadlo, že reagujem rovnakými slovami ktoré pouzila ina uzivatelka nadomnou, však? 😀

miadi
14. jún 2023

@larisa nebola to rychlovka robila ich hodinu ., do dnes nechapem ako to bolo mozne 🤣hoci omacku uz mala . A pomoc nechcela 😃 mala elektricky sporak Asi to mala na uplne slabo tak dlho trvalo kym voda vrela. Pre talianov aj spaghetti su veda a tie slovenske verzie by ani nejedli.

zoeeoz
14. jún 2023

Varenie neries..kazdy nech vari ako chce..co sa tyka navstevy..tak si mala rovno upozornit, ze potrebujes od syna sluzbu..pripadne si mohla byt s nevesrou v obyvke a syn riesit fotky

miadi
14. jún 2023

@larisa pre moju svokru boli spaghetti slavnostne jedlo 😀mi povedala. Myslim ze aj Hej . Lebo ju teda nebavilo varit a jedli v bezne dni chleba a zavaraniny Proste stari ludia . Ked tak svokor robi bbq este do dnes uz skoro 90r ale zas to len polozis maso na gril 😀 nevieme kolko mà autorka rokov ., a tych starsich ludi uz ozaj vacsinou nebavi varit Cize kazdemu nad 75 kludne zatlieskam ked im to urobi radost 😆Moja stara mama tiez super varila piekla ale po 80 uz menej a menej a v 90 ju bavilo len urobit si topinky.

syslik81
14. jún 2023

na vyvare a palcinkach nevidim nic zle - nelubis mas smolu .. nie kazdy bude stat pri hrncoch a nabuduce ak od syna chces pomoct s niecim povedz to dopredu a princezna moze ostat doma .. pripadne sa ist niekam prejst kym to syn spravi ... iste sa takto nechovas vzdy a venujes sa aj vnukovi a aj jej .. pises ze je mila-takze ju mas rada,len je hold inak vychovana a trosku ma hore nos ... ospravedln sa jej e musela dlho cakat ze ta to mrzi a hotovo .. a s jedlom -nabuduce nech posle zoznam co ma rada aby nebola zasa sklamana-nesla predsa do restiky

bessie12
14. jún 2023

pre mna palacinky nie su hlavnym jedlom. Ked pozyvam niekoho k sebe, tak uvarim polievku a hlavne jedlo. Najcastejsie je to nejake maso. Chcem, aby sa poriadne najedli. K tomu kava alebo caj a dezert. A hlavne snazim sa im venovat a nezatvarat sa do druhej izby. Tiez by ma toto urazilo keby som bola na mieste hosta.

reanda
14. jún 2023

@jana_eyre_2 nie.. ani nenapadlo, ani tam ziadne rovnake slova nevidim a to som si to isla schvalne kuknut .. zjavne mame kazda inu realitu 😀 .. a tak je zbytocne sa dalej bavit

oblecenie99
14. jún 2023

Keď prídem k mojim rodičom či svokre, tak tam nejdem na návštevu v štýle obskakujte ma, ideme prakticky domov, pomôžeme ak niečo treba a som vďačná za akékoľvek jedlo, resp. pomôžem s prípravou alebo navarim ja. Ak prídu ku nám (to je menej časté) oni, pozývam ich na obed niekde externe, alebo oni nás, kedy ako, ale nikdy nerobím doma pohostenie, a keď aj navarené mám a núkam, slušne odmietnu a radšej si ideme niekam sadnúť. Ale aj keby mi nesadne čo mama či svokra navarí, tak si toho dám menej alebo slušne odmietnem, že som najedena, ale absolútne si neviem predstaviť situáciu, že sa zdujem u svokry, lebo sa nám malo venuje alebo že jej jedlo nepovažujem za dostatočné či dosť dobre. Nemáš citlivú, ale skôr by som povedala, že netaktnu nevestu (hľadala som ten jemnejší výraz).

rorino
14. jún 2023

Vôbec sa nestresuj,neveste neodpadne z nosa,a ak nechce,nech palacinky neje,porozprávala si sa s ňou,prečo tak reaguje?možno sa nevie s niečím vysporiadať,tak je útočná,a ak sa chce hnevať,tak sa bude aj pre iné jedlo,alebo pre inú vec,neviem prečo by som sa mala hnevať na svokru,za to,že jej vlastný syn s niečím pomôže,ale 100 ľudí,100 názorov,nech sa to podarí vyriešiť k spokojnosti oboch

mooonika1975
14. jún 2023

@reanda preboha, ja chodím k sestre k mame ako domov , je to moja rodina

lilope
14. jún 2023

To akože nikto tu na obed neje sladké? Žiadne palacinky, ale ani makové či tvarohové rezance, ani buchty na pare, šišky, slivkové pečené buchty, sladké pirohy, makové šúľance, žemľovka, dukátové buchtičky či ryžový nákyp? Hmm 🤔 divné
Btw. aj v reštauráciách nájdete palacinky v sekcii bezmäsitých hlavných pokrmov, často si dávam 🙂

zmrzlinka2021
14. jún 2023

Ja ked pridem ku svokre, zjem co mi ponukne a ak mam s tym problem (fakt ojedinele), tak slusne sa podakujem, ze nebudem a vobec sa nezduvam.
Ked svokra potrebuje niečo riešiť s PC a muz nad tym sedí s nou hodinu - plne akceptujem.

Uprimne, tieto konfliktne vystupy a zduvania povazujem za toxicke a dost narusaju chod celej rodiny a vsimam si to aj v okoli. Najviac konfliktov, negativity, a problemov prinasaju paratneri do povodnej rodiny.

Kazdy sme nejaky, mame ine zvyky, ine nastavenie a pre mna je dolezite respektovat cloveka takeho aky je a ja si rodicov mojho draheho vazim.

Vztahy su viac ako "palacinky" 😉

jana_eyre_2
14. jún 2023

@reanda veru zbytočne, lebo neviem čo odomna očakávas.. vravím o príspevku nad mojím o 12:31, nevrav že tam nevidíš rovnaké slová ktoré som použila aj ja 😉

nicegirl369
14. jún 2023

Ja ju uplne chapem. Ked si potrebovala toto od syna, Preco si volala na navstevu aj ju a vnuka?

rorino
14. jún 2023

@nelca84 veď aj oni dostali obed,to že sa neveste nepáčil,je len jej problém,nie autorkin

rorino
14. jún 2023

@kvetinka75 všetky majú dokonale mamy😂

rorino
14. jún 2023

@husky25 to je škoda,ale radšej buď so sebou spokojná,taká aká si,a čo si svokra myslí aj tak nie je podstatné😉

rorino
14. jún 2023

@miadi áno,to je pravda,Talianska kuchyňa je výborná,a spaghetti,väčšinou kritizujú tie,čo uvaria úplne namaako a drobnú na to kečup😂😂😂😂tak táto verzia nemá so skutočnými spagetami nič spoločné,a potom nimi pohŕdajú😂juh až mi slinky tečú😂