Nevhodné správanie opatrovateľky detí
Ahojte, pisem za kamaratku..
Ako by ste riesili ak by ste zistili ze opatrovatelka vasich deti, ktora ma na to zivnost je psychicky nesposobila, pocas prace kedy sa vam stara o deti neustale riesi svojich partnerov a milencov, Fotieva sa s vasimi detmi a preposiela take fotky svojim aktualnym partnerom, a od jedneho z nich sa dozviete ze z vaseho bytu mu preposielala sexialne ladene fotografie z kupelky. Naviac dva tyzdne vraj s koronou chodila k nej a detom a nedala vediet. U nej to vyriesila razne, ale chceme vediet, co sa da urobit este, aby sa to neopakovalo u nikoho ineho.
Dakujem.
@anonym_autor ako ináč, ako rázne? Spísať zmluvu, do zmluvu dat jasne podmienky a aj sankcie za porušenie.
A recenzie.
@anonym_autor Ahoj, a ked toto vsetko kamoska vie, tak este stale je ich opatrovatelkou? Taku by som vysmarila,ze ani prach by za nou nestihal. A pokial uz opatrovatelkou nie je, kludne napisat recenziu a velmi rychlo sa zbada,ze nebude mat koho opatrovat.
@anonym_autor Ahoj, a ked toto vsetko kamoska vie, tak este stale je ich opatrovatelkou? Taku by som vysmarila,ze ani prach by za nou nestihal. A pokial uz opatrovatelkou nie je, kludne napisat recenziu a velmi rychlo sa zbada,ze nebude mat koho opatrovat.
@motylik2559 Ja som to pochopila tak, že v konkrétnej rodine sa to riešilo rázne, asi vyhadzovom. Len chcela vedieť, čo robiť, aby si ju nenajalí iní ľudia a neopakovalo sa to.
Na toto asi len recenzie, ale to napísať niekde do FB skupiny ako varovanie. Neviem, kde sa slečna propaguje.
@motylik2559 Ja som to pochopila tak, že v konkrétnej rodine sa to riešilo rázne, asi vyhadzovom. Len chcela vedieť, čo robiť, aby si ju nenajalí iní ľudia a neopakovalo sa to.
Na toto asi len recenzie, ale to napísať niekde do FB skupiny ako varovanie. Neviem, kde sa slečna propaguje.
@mysicka36 No ved som jej poradila obe moznosti, ak tak este je a uz aj ked nie je tak tie recenzie🙂 No neviem o inej moznosti ako inak este takuto "opatrovatelku" odzbrojit v jej povolani, ktore asi len takto nazvala a vykonava pritom uplne inu cinnost🙆♀️
@anonym_autor ja dnes už neverím ani niektorým učiteľkám v škôlke. Ľudia síce aj predtým boli svine, ale dnes blbosť kvitne, zábrany padajú a najlepšie, keby si každému na stôl zadarmo dala milióny a bez prace a aj to by ohŕňali nosom. Bola som svedkom situácie, keď pani opatrovateľka ponizovala dieťa v rozhovore s jej rodinou a to pred dieťaťom sa z neho spolu smiali.
Podľa popisu to nevyzerá, že by bolo možné riešiť to napríklad s políciou. Nie je tam dôkaz o nejakom trestnom čine a ani zanedbanie starostlivosti o zverenú osobu či ohrozenie mravnej výchovy.
Naozaj v rámci prevencie asi len recenzie. Ona si pravdepodobne nie je vedomá, že prekročila nejaké hranice v rámci morálky či etiky.
@anonym_autor ja dnes už neverím ani niektorým učiteľkám v škôlke. Ľudia síce aj predtým boli svine, ale dnes blbosť kvitne, zábrany padajú a najlepšie, keby si každému na stôl zadarmo dala milióny a bez prace a aj to by ohŕňali nosom. Bola som svedkom situácie, keď pani opatrovateľka ponizovala dieťa v rozhovore s jej rodinou a to pred dieťaťom sa z neho spolu smiali.
@anonym_2255d4 ja som raz takto zachranila malicke dievcatko na ihrisku. Bola som tam so svojimi detmi, prisla tam nejaka specialna skola - autisticke deti, ale teda o rozmeroch dospelakov a klasicka skolka s malickymi detmi. Jedno to autisticke velke dievca sa hojdalo na hojdacke, vyzerala, ze to ma tu svoju rutinu, lebo sa teda hojdala poriadne vysoko a rychlo. Pani ucitelky skolkarov ich tam vypustili medzi tieto autisticke velke deti a vobec sa nestarali, veselo kecali. Ja som striehla, aby mojim detom nebolo ublizene. Zrazu sa jedno malinke dievcatko rozbehlo smerom k tej hojdacke so 70 kg vahou a ja som na poslednu chvilu vyletela a malu som strhla. Pani ucitelka mi este pol hodiny dakovala, ale teda ona by si to ani nebola vsimla a tu malu by hojdacka zvalcovala, naozaj stacil okamih. Ja som nechapala, ze oni tak veselo pustia 20 malickych deti medzi cca.10 autistov. Ti im samozrejme zamerne neublizovali, ale vsetci boli tak pohruzeni do svojej cinnosti, ze tie malinke deti absolutne nevnimali.
Mo ja by som to riesila rychle a razne ukoncenim spoluprace a tej novej by som nastavila jasne hranice.Tejto by som uz nedoverovala.
Určite majú zmluvu a opatrovateľka vie čo môže a čo nie. Ak zmluvu nedodrží okamžite skončiť spoluprácu
prave sme citali ze je mozne ju poslat na vysetrenie psychologom a ak nedokaze ze je sposobila na danu pracu, bude jej zakazana , pod hrozbou pokuty a zrusenie zivnosti v tomto obore.
Keby sa len raz odfotila s mojím dieťaťom bez môjho vedomia a poslala to bohvie komu...😤

Mozno niekde ma ponuky. Napísat tam recenziu.