Neviem, čo robiť
Neznášam keď ide muž do krčmy s kamarátmi. ja ich osobne nemam rada ,lebo sú to čisto krčmové tipy . Vedia vysedávať každý deň v lete na terase. (Aj ja som chodila ale len kôli tomu aby som bola s mojím ..)
Je pravda že nechodí teraz moc ale bol a ja som tak alergická už na to . Že sme sa povadili.
Čo mám robiť . Máme dve deti jedno skoro sebestačne..a druhé je bábätko ,ktoré som chcela viacmenej len ja . Nemôžem sa ani sťažovať ,lebo mi hneď povie že však som vedela čo mám očakávať . A ja mu vravím ,či to vysedávanie v krčme je nejak prospešné?čo s toho má ?trávenie času s cudzími ľuďmi ?
Neviem ako zmeniť postoj . A ako sa chovať ,aby si uvedomil že mi to dosť ubližuje a vadí .
Nijako. No vedela si co si berieš a s tým sa musíš zmieriť. Ak sa on sám nechce zmeniť, tak ty s tým vážne nič neurobíš.
Konieckoncov mal muz pravdu, vedela si do coho ides, urcite sa takto nezacal spravat z jedneho dna na druhy 🤷. Jedine co mozes skusit je normalne bez emocii sa s nim porozpravat a povedat mu ako to ty vnimas a citis, nuz a ak nezaberie, tak sa budes musiet rozhodnut, ci takto dokazes nadalej zit alebo si zariadis svoj zivot inak.
vybrala si si typ, ktorý celé leto sedí v krčme s kamarátmi a teraz ťa to hnevá... on sa nezmení, buď sa s tým zmieriš alebo pôjdeš o dom ďalej... a že nie je alkoholik??? ozaj?
@777januska777 vieš snažila som sa práveže mu to tolerovať . Myslela som si že si uvedomí ,že by mal viac na nás myslieť.. keď ide s práce tak za nami by mal v prvom rade prísť a až potom.von .. možno aj o by stačilo . No to slovo mal .. 🙄ale keď on vraví že má ľúbi veľmi áno ..ale môžu tí byť naozaj len reči.
To sú tvoje očakávania čo by mal robiť on... nenapadlo ťa, že je samostatná svojprávna bytosť a tiež to nejak cíti?
Ja nerozumiem, ako si moze zena, ktora uz jedno dieta ma, mysliet, ze dieta vztah napravi. Dieta predsa nie je nalepkou na nefungujuci vztah. Pochopim to u prvorodicky, ze nevie, do coho ide a vidi v dietati nejaku nadej, ze sa ten vztah pozliepa. Ale ze si to povie zena aj pri druhom, pricom uz vie
co vsetko to obnasa, tak tomu naozaj nerozumiem. 🤷♀️
Toto mi rozum neberie. Myslieť si, že alkáč, ktorý chodí denne do krčmy sa uvedomí. Ty si si takého dobrovoľne vybrala, dokonca druhé dieťa máš lebo si chcela ty, on nie. Toto vyčítaj sebe, nie jemu. Ty si urobila rozhodnutie žiť s takýmto chlapom a mať s ním dokonca 2 deti.
Pozrinje to jeho zvyk, niečo co robil cely život a baví ho to. Ty máš v hlave svoju predstavu, on svoju a každý z vás si myslí, že ta jeho je správna. Lenze ani jeden z vás neustupi a tobôž nie on, ktorý to robil vždy cely život, lebo je na to zvyknutý. Jeho nezmeníš, jedine co môžeš zmeniť svoj postoj, ale myslím úplne zmeniť, nie manipulativne (keď sa budem snažiť, bude sa aj on), lebo ta manipulácia je len zbytočne trápenie a nič ro nezmení. Musíš zmeniť v sebe to, ze ti to vadí a naučiť sa s tým žiť. A uvedomiť si, ze takto to bude do konca života. Dajú sa hrany trosku obrusit a jemne zmeniť veci, ale základ aj tak zostane rovnaký.
Mat dieťa z cirej vypočítavosti tiež nie je ok. Chlap, keď nechce, sa nezmení. Sám ti vravel, že ďalšie dieťa nie. Viň seba, nie jeho.
Je alkoholik, či sa ti to páči alebo nie ....sama píšeš, že sedí denne na terase, čo iné to znamená keď nie alkoholik? A sama si sa rozhodla pre druhé dieťa s ním..teraz už ho nezmenis
Inak, sama pises, ze si s nim chodila vysedavat do krcmy tiez. Bral si ta s tym, ze kedze si tam chodila tiez, si s tym asi v pohode. Keby si to zatrhla od zaciatku, vedel by, ze ti to prekaza a bud by sa zmenil uz vtedy a prestal by tam chodit, alebo by si ta nebol vzal. Teraz je uz neskoro chciet, aby sa zmenil. Stareho psa novym kuskom nenaucis
@diewcatqoo no hľadala som riešenie . Či sa prispôsobiť .
Čo ja môžem ..byť ticho už len . 😏Ale vedel aj zo začiatku že mi to vadí . No dobre ked sme pritom.. všetci jeho súrodenci si ľúbia takto vypiť ale na to ohľad neberiem
@diewcatqoo ale to len ja som zmenila asi pohľad na to všetko a tam je chyba. Hej aj "starý pes" sa dá naučiť ,ak je ešte hravý 🤣🙄viem podľa nášho 🙈
Teda ak ten pes chce
Všetci vedia že sa starám a záleží mi na našom.vztahu . Dávam to dosť najavo ale potom môže byť že si myslia že som aj blbka 🙄🤷
Starého psa naučíš mnohému. Ale alkoholika, ktorý chce vysedávať každý deň v krčme ani nie. Píšeš, že celá jeho rodina je taká, čiže tak vyrástol. A potom píšeš, že myslia si že si blbka. Ako sorry, ale veď si. Zobrala si si alkáča z rodiny, kde to je v rodine normálne, urobila si si s ním 2 deti, pričom to druhé on ani nechcel. Je úplne jedno, že ti záleží na vašom vzťahu. Teraz je neskoro. Záležať ti na tom malo vtedy, keď si si vyberala životného partnera a otca pre svoje deti. Ty si si ho už takého brala, tak teraz škoda nariekať a obviňovať kadekoho. Toto je len a len následok tvojho zlého rozhodnutia. Takže buď si na to zvykneš alebo odíď aj s deťmi a ži svoj život bez takéhoto chlapa.
Ak nevie vydržať deň bez piva alebo iného alkoholu je alkoholik...ťažko sa to počúva, ale je to pravda ...môj manžel nechodil nikdy do krčmy a keď tam šiel raz za uhorský rok, tak pil nealko a odkedy je tu covid, ani by ho nenapadlo ísť niekde, aby neohrozil našu dcérku a mňa...zato moja svokra je alkoholička...začalo to tým že každý deň, keď prišla z práce vypila pohár piva ...neskôr si ulievala sama potajomky pohárik tvrdého...a keď šla do dôchodku tak sa neskutočne spustila ...pila tajne cely deň...nepomáhalo žiadne dohovaranie...až jedného krásneho večera sa strepala zo schodov, krvi bolo všade ako keby niekoho podrezali ...mala šťastie, že sa nezabila ....manžel sa tak naštval, že celý dom prešiel, vyhodil všetok alkohol a každému v rodine povedal, že ak niekto donesie alkohol, tak ani nemajú chodiť, lebo im svokru odnesie domov, nech sa o ňu starajú oni...prvé dni mala svokra normálne triašku...manžel súčasne svokre povedal, že ešte raz uvidí, že má niečo vypite, tak už v živote nas neuvidí a to je jej jediné dieťa a že sa na ňu totálne vyserie a už nebude mať matku...pomohlo to.
Už je to viac ako rok a svokra je čistá ...aj sa správa ako normálny človek, pribrala a dokonca už nemám problém jej odniesť dcérku na hodinu ...
zas pozrime sa na to aj z druhej strany. Nemusí byť alkoholik, on sa možno s kamarátmi proste cíti príjemnejšie než doma. Tebe "záleží na vašom vzžahu a dávaš to dosť najavo", čo v preklade môže znamneať, že si buď stíhačka alebo od neho v kuse vyžaduješ nejaké prejavy lásky, ktorú on možno necíti (odhliadnuc od jeho rečí) - prečo s tebou nechcel mať druhé dieťa? Netvrdím, že ty si tá zlá, ale na dobrý aj zlý vzťah treba dvoch. Povedzte si detailne, čo vám jednému na druhom vadí a ujasnite si, kto je schopný urobiť aký kompromis
@danica2711 ale prt som stíhačka. Myslím že po práci si oddýchne ale mohol by aj doma..
Iné ženy by možno hľadali iného muža ,ktory by bol pre nich ideálny ..ale ja by som veru už nehľadala. Neverím v to a niesom už najmladšia že ešte existuje niečo lepšie 🙄🙈🤣a láska už duplom .. bývavalo .
Chýba mi niečo rodinnejšie,viac pozornosti . Ale to tu zbytočne píšem ,to musí vedieť on . A ak to nevidí tak ma slabo pozná .
Ahoj, pekne si si zavarila. V prvom rade dohováral nemá zmysel. Nemá zmysel ani robiť scény a hnevať sa. Vyrastal v tom. Iný život nepozná. A ak ani na začiatku vzťahu neostaval doma s tebou a uprednostňoval krčmu tak potom to tak ľahko nezmenis. Kým si sám neuvedomí o čo prichádza a neuvedomí si že o to prísť nechce tak sa nezmení. Čo ti poradiť? Asi len to, že snažiť sa nepomôže. Ak máš kam odísť odíď aj s deťmi s tým, že môže za deťmi prísť ale len triezvy a po práci a nie večer. Ak nemáš kam odísť tak sa separuj vo vašom bývaní a jeho k deťom nepusti. Povedz mu, že deti si nezaslúžia opilecky dych plný krcmoveho cigaretového smradu. Nerobí im to dobre na zdravie. A tiež sa ho za triezva opýtaj či si takýto život predstavuje pre svoje deti. Dúfam, že nemáte dcéry ale synov. Lebo ak máte dcéry, vyberú si podobný typ ako je ich otec. A presne toto by jemu ako otcovi nemalo byť jedno.
@martina1201 a to je to presne čo si trafila..
Môj otec nikdy nikam nechodil..žiadna krčma . My baby sme to videli a tak vyrastali ,takže mám taký blok možnože ja . Zbytočne mi bude svokra vravet že svokor tiež vysedával ..keď môj ocino nie ,a mne to vadí
no myslela som si, že sa zmení... základná chyba. Prečo by mal? To ako keby teba si bral s 20kg navyše a blond vlasmi a potom ti povedal "vieš, ale ja som myslel, že schudneš a prefarbíš sa na tmavo, lebo takú som chcel".
Prečo si nasilu zostávala s niekým, kto ti nevyhovuje a ešte si s nám spravila dieťa, ktoré ak som dobre pochopila, on vlastne ani nechcel ale vyšiel ti v ústrety?
Prepáč, ale nemáš sa na čo sťažovať. Tu doslova platí, že čo si si vybrala to máš. Tak si skús spomenúť, prečo si si ho vybrala (pekné oči, strecha nad hlavou alebo teda aké benefity poskytuje) a toho sa drž.
Podľa mňa si mala dosť male nároky na otca svojich detí..
Chápem, že si skúšala všeličo, človek sa aj vyvíja. Tiež som počas výšky viacej chodila von a pod. No keď ma to postupne prechádzalo, nudilo a partnera to stále bavilo tak sme každý šli inou cestou. Medzi každodenným vysedanim v krčme a tým ze sa rozhodnem si založiť rodinu by malo prísť k nejakým zmenám..
Teraz sa už len musíš rozhodnúť ci sa dohodnete na nejakých pravidlách s ktorými bude aj on súhlasiť a viac kvôli tomu nerobiť dusno alebo to skúsiš inak a možno aj s niekym iným časom... to ozaj nechceš aby aj deti verili v lásku?
Ďakujem za rady a názory. Uvidíme ako to bude ďalej a hlavne v tom teplejšom období. Ak to má vydržať vydrží a ak nie tak nie .😏Idem sa venovať ,do obchodu variť atd a malým von
No ale scénami ho od seba len a len odhanas. Ty máš očakávania a on ti ich nedokáže splniť takže uniká tam, kde od neho nemá nikto žiadne očakávania. Neocakavaj. Aj tak sa ti očakávania nesplnia. Možno ak zistí že si ho vyčlenila z vašej spoločnosti začne mu to chýbať. Ale musíš robiť zaujímavý program, ktorý by zaujal aj jeho. Poznáš ho najlepšie. Vieš ktorý klinec udrieť po hlavičke aby to zabralo. Možno zaberie aj to, že zistí, že s ním nerátaš na iné než na peniaze. Sem tam poznámka, nejak skoro si prišiel domov, nebola dobrá partia? Neviem ako veľké dieťa máš, ale ak je to dieťa, ktoré je ešte podnájme na spoločné aktivity tak vymyslieť zaujímavé, čo by bavili aj chlapa tvojho ak by bol doma. Možno ho zamrzí keď bude vidieť že s ním sa neráta.
Podla psychologov je aj 1 pivo pravidelne denne alkoholizmus. Ak chodi do krcmy len kvoli spolocnosti, alkoholik nie je. Ale ak aj pije, tak je.

A príde a chyta bábo a dýcha naň ten smrad krčmovy m no vyletela som .
Možno to bude vyznieť že je alkoholik ale nieje ,len ja to vidím už veľmi zle .