Neviem komunikovať s priateľom
Ahojte,vytvorila som si nový nick,nechcem totiž ,aby a niekto spoznal,dufam ,že to chápete...Som dosť zúfala,tak to chcem dať so seba von,nemám sa moc komu zdôveriť...Tak začnem,mám vztah nejakych 9 rokov,žijeme celý ten čas v jednej domácnosťi s jeho mamkou,teda je to dom jeho rodičou....Ale o tom som nechcela.Citím sa sklamaná,zúfala s priatela,neviem snim komunikovať ,,hned vybuchne...Pride mi agresívny,správa sa velakrát nevhodne.Už sa stalo že ma ponížil na verejnosťi.pred kamošmi,nerobí mu problém na mna nakričať pred jeho rodinou,čo mne je totalne trápne a cítim sa potom na nič...Dovod je vždy maličkosť ,,,teda aspon podla mna.Napr.nechutí mu jedlo,popritom na druhej strane ma všeob.chváli že dobre varím...Vie ma skritizovať za ulne hovadiny...!Ja vidím vztah uplne ináč,partneri by si mali byť rovnocenny...necitím v nom oporu,a kedže velkarát vešia ,,naše,,problémy na nos svojej mamičke,už mu ani neverím...povie to aj mne štýlom takým ,že samá kritika,výčitky,a potom to zavesí na nos aj svojej mame,vrcholne sa mi to nepáči,no nechcem mu o tom hovoriť ,bojím sa že sa ho dotknem.Možno si myslí,že takto je to v poriadku.Ale nieje...Mimoch.už bola situacia ,kde pri vymene názorou ma prefackal,ozaj si už nepamatám dovod,no stalo sa...prepáčila som ,nezabudla...Už ma nebaví takýto vztah,a je mi strašne lúto tých rokov...pride mi to akokeby som aj jeho vodila za nos,tým ,že ja rozmyšlam nad rozchodom,lenže nemám silu to urobiť...Kým on si myslí ,že toto všetko sú obyčajne hádky,snád...Niekt.den mi povedal,že už by mi asi trebalo krídielka pristríhnuť.vraj už moc vyskakujem...Mimoch.ak príde s práce ,moc sa mi nevenuje,pride mi že prvá je jeho mamka...Maju medzi sebou čudný vztah nepači sa mi ani to....priatel má 35 ,a ešte vždy všetko hovorí mamke ,však do niekt.veci ju už nič ...alebo som ja tá blbá?Mimoch.ak počuje že sa ,,hádame atd.pride bez zaklopania sa opýtať ,že čo sa deje...Príde vám to ok?A ešte vela vecí ohladne jeho mamy,kt.mi vadia...ale to teraz nechcem mocriešiť..Skor neviem čo s tým priatelom teda....čo by ste mi poradili?Budem vdačná za vaše názory...
co sa svadby týka ,ano chce si ma vziať,nie raz nahodil tému že sa vezmeme...ale čo stoho?
a samost.bývanie tiež by sme najradšej bývali sami,no je to komplikované...Byt nechceme,kedže sme obaja vyrastali v rod.dome,ja mám kam isť ..takže teoreticky sa máme kam odstahovať ,boli by sme tam sami,no tým by prišiel o prácu ,tam by sa tažko zamestnal,a koniec koncou ,nechce aby prišiel o dom,nakolko ma surodenca ktorý si velmi rád všetko privlastní.
@maria1989
@majka4567 preto sa pýtam, že si písala, že potrebuješ činy... a z toho čo píšeš, sú to len výhovorky, prečo to nejde... zrejme aj toto ti ide na nervy, však. hlavne si však ujasni, či s ním chceš ostať, až potom rieš bývanie, svadbu, atď. lebo už ste predsa len dosť dlho spolu, a vlastne nemáte tieto základné veci odkomunikované.
Ano lezie mi na city hlavne to ,že za ten čas sme sa nikde nepohli...
A veru sa ani nepohneme,on je síce velmi šikovný,vyzná sa vo vela veciach takže v tomto ozaj pochvala,klobúk dolu,no co s toho clého ked si myslí ,že nemá naviac,nakolko jeho vlastná rodina ho velakrát zhadzuje nedokažeš hento ,tamto,vysmechy...ked chce čo to prerobiť na dome,aby sme mali ako tak každý neaké súkromie...kdeže to nemôže...ani s voza ani do koča...
@majka4567 velmi dobre, ze premyslas nad rozchodom. Skus si predstavit toto: pride sobota, muz ti prinesie ranajky do postele, prituli ta, spyta sa ta, co by si chcela robit, rozprava sa s tebou, objima ta, pusu ti da... Podla tvojho opisu usudzujem, ze toto doma nemas. Ale vies co? Su aj takyto chlapi. Moja, utekaj od tamtoho teroristu, nenechaj so sebou zametat. Nikde som nepostrehla, zeby ste mali deti, tak nie je o com. Utekaj, utekaj, utekaj, lebo toto NIKDY lepsie nebude
A este to, ze ta prefackal...no to snad nie toto...
@majka4567 to bol len priklad s tymi ranajkami, samozrejme. Dobre, tak mozeme riesit to prefackanie...to mu chces tolerovat? Urcite vies, ze ked sa to stalo raz, stane sa to zase... Toto je nieco, na co som extra hakliva - ked muz udrie zenu a ona s nim aj nadalej zostava, pritom nemusi. Ja ti nechcem do zivota kecat, no toto noe je v poriadku, podla mna
Máš pravdu..ja nevravím že nie...ja som tiež haklivá na tému .muž udrel ženu...bolo to už dávnejsie ...ale jednod.ma to tak poznačilo ,že aj ked som odpustila nezabudla som,odvtedy neverím,neviem čo čakat,vieš čo je najhoršie ?že ked s ním chcem hodiť reč o nás....jednod.nechápe čo mu chce povedať,čo ja považujem za nenormalne on to má za NO A ?no komunikuj s tkýmto chlapom...
Ach dalsi pripad kedy si zena nevie uvedomit ze si samu seba nevazi.ved musite mat hranicu od kial po kial.toto neni normalne a ked to citam je mi az zle z takych chujov okamzite by som sa zbalila a odisla a dakovala bohu ze nie su tam deti.a neriesila svadbu ved by to bolo este horsie a vlastne byvanie ved by aj tak utekal mamicke.ach trochu hrdosti zeny majte sa radi zivot je tak kratky nestracajte cas s takymi debilmi.
@majka4567 Presne ten isty pocit ako @laura1804 mam aj ja z tvojoch prispevkov. Ty nehladas riesenie, len opravedlnujes jeho, seba, tvoju pasivitu a jeho chrapunstvo. Cakas, ze ti tu budeme pritakavat a tlacit ti kaleraby do hlavy, ze raz s nim bude bajecny zivot? Nebude. Nikdy. Uz teraz nemate respekt a uctu voci sebeb navzajom. Skoda celej diskusie, ty nehladas riesenie, iba chlacholenie a s tym ti ja nepomozem.
@majka4567 mam pocit ze si dobra osobka a prilis ho obhajujes... alebo si necenis samu seba, ked zijes v ttakom vztahu. Mne by za to takyto chlap nestal! je to len moj nazor. Nie je normalne ked ta casto osocuje ... hadky medzi partnermi su v ramci moznosti normalna vec. Ale dobry a kvalitny vztah nie je o urazani a ponizovani. Ohodnot sa ci mu za to stojis. Podla tvojho opisu je to primitív s ktorym si stracala cas. Lepsi nebude.
Nechapem celu tuto diskusiu. V zaciatku napises ako ti ubližuje dava ti facky zhadzuje ta...a v druhych spravach uz pises ze je mudry, šikovný a neviem co. Najskor by si si mala dat v hlavičke dokopy co si vlastne chcela dosiahnut touto otázkou? Aby ta baby lutovali ake si chudiatko a pritom si svojho priateľa zastavas jak keby bol neviem kto..... :D moj názor 🙄 🙄
Načo Ti je partner, ktorému sa už aj bojíš niečo povedať?
Ak toto chceš zachrániť, sadnúť si urob mu kávu a všetko, naozaj všetko mu to takto povedať, nie ako výčitky, ale ako niečo, čo keď sa nebude riešiť skončí.
Lebo Ty nebudeš štastná a spokojná v takomto svete a on o tom ani nevie. A budeš to musieť opakovať viackrát, nakoľko chlapi radšej prepočujú a myslia si ďalej, že nie je čo riešiť, len máš zase //krámy//...
Držím palce
Či to má ešte cenu zachraňovať vieš TY, ak nie, tak asi vieš čo treba ďalej robiť.
@svettopanok Ja sa ho nezastavam,len som mala potrebu chcela som to dat so seba von,pocut nejake nazory aj ked ...som sa len uistila v tom co uz davno viem...pisem ze ma aj stranky ktore ja hodnotim pozitivne,no to este neznamena ze sa ho zastávam....a ze ho ospravdlnujem...
baby dakujem vam za rady aj nazory,vezmem si ich k srdcu!
na tvojom mieste by som sa s nim rozisla... radsej stratit 9 rokov ako mozno najblizsich 50 ..
a ver tomu, ze cim dalej budes tom vztahu, tym budes smutnejsia a neurotickejsia...
nehladiac na to...ze mozno niekde caka na teba manzel a moznost mat lastne deticky....
a s tymto tu chces mat deti? uz ked ti vylepil teraz v case relativneho pokoja... tak ked pridu deti... bude este hnusnejsi

@majka4567 a riešili ste už samostatné bývanie? svadbu? deti? niečo?