icon

Neviem si zvyknúť na 6-týždňové bábätko

teodor260989
11. jan 2021

Ahojte.je tu nejaka maminka vo zazivala ze si nevie zviknut na svoje babatko.mala ma 6 tyzdnou a som z toho smutna.som cely den taka napata a mam strach a bojim sa co bude.malu lubim ale neni to taka ta velka laska co clovek vidi v tv.myslela som si ze ked sa narodi budem z nej unesena a cela stastna ale ja to tak necitim.preco?dakujem

Strana
z2
karpina
11. jan 2021

@teodor260989 neboj, to príde, ešte si mamička iba chvilku. Po čase ti bude každý úsmev, či každý pokrok tvojej dcérky odmenou a šťastím nesmiernym. Ešte tebou lomcujú hormony. Všetko bude v poriadku.

lucia147852
11. jan 2021

Možno len nie si taký typ ženy čo sa teší aj z každého bobku. Ja milujem svoje dieťa, ale tiež nie som unesena do oblakov. A to už bude mat 4. Toto je to klamstvo medii. Žena má pocit, že to tak má byt a depka keď nie je.

saluda
11. jan 2021

@teodor260989 lebo si unavená v strese, bábätko na teba ešte nereaguje, mala si to asi vsetko zidealizované. Tak teraz šup do reality života, ono to časom určite príde. Mne to pri prvom trvalo pol roka, takže hlavu hore. Pri druhom som už tento problém nemala. A vôbec sa o tom nehanbím písat, lebo je to bežnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá.

silvia3009
11. jan 2021

Cítila som sa rovnako, prvé dva týždne ma doslova otravovalo že máme doma bábätko, dokonca som si položila otázku prečo sme ho chceli. Keby nebol manžel vtedy stále doma, asi to ani nezvládnem. Mala som stále pocit úzkosti, nechuť do jedla, nemohla som zaspať. Treba sa sledovať, či sa to nestupnuje. Mne začalo byť postupne lepsie až som sa pomaly vrátila do normálu. Teraz má syn 3 roky a milujem ho tak že by som zaňho dýchala. O dva mesiace sa nám narodi dcérka tak dúfam že už sa tieto pocity nezopakuju😊

bagre
11. jan 2021

@teodor260989 dopraj čas - vám obom. Niekedy to príde hneď, niekedy si treba akoby vybudovať vzťah. Ja som svojho 4.veľmi chcela a napriek tomu keď sa narodil bolo to také zlé obdobie vzhľadom na okolnosti.. bolo to také divné, aj keď som ho mala rada ale.. A potom sme 2x skončili v nemocnici a to bol čas pre nás... Len pre nás..

cookie29
11. jan 2021

pretoze tu velku lasku vidis v telke... nie v zivote... a pretoze v romanticky filmoch ci na socialnych sietach, maloktora mamicka napise, ze je na prasky, alebo ze ma doma cudzieho cloveka... a uz si videla reklamu, kde babatko trapia koliky alebo reve ako pratur? vsetko je idealizovane... a nema to nic spolocneho s laskou. Ano milujes ho, ano keby si mala zanho dychat, tak to urobis. Ale jednoducho aj ked si ho 9 mesiacov s laskou nosila v brusku, je to cudzi clovek a musite sa vzajomne zoznamit. Je to NORMALNE a nie si sama. Ta materska laska, ktora Ta zaplavi, je hodne idealizovana, nevtrdim, z eniekomu sa to stat nemoze, ale urcite nie tak, ako nam to tvrdi spolocnost, ze systematicky... toto drobne clovieca Ti naburalo zivot, uz neexistujes pre seba, nemozes ist na WC kedy sa Ti zachce, musis si predtym dat dieta do bezpecia... uz nespis do obeda, ale prisposobujes svoj zivot jeho... proste nechaj cas... ono to pride. Pomalicky a postupne... ani si to neuvedomis...

amonet
11. jan 2021

@teodor260989 ak mas pocit že nie je vsetko v pohode, si smutna a unavena, ja odporrucam psychologicku, vela poporodnych depresii sa takto zacina. su zeny ktore to zvladnu same a pride im to normalne a v pohode a ine potrebuju pomoct.je normalne o tom hovorit a hladat pomoc

teodor260989
autor
11. jan 2021

@silvia3009 ako dlho trvalo kym ta to preslo.ja mam tiez uzkosti a strach.a tiez som si uz povedala ze predtym mi bolo lepsie ziadne starosti a strach.ako keby sa neviem vyrovnat z tej novej situacie ze je tu mala a uz nebude nic ako predtym.

baximaxi
11. jan 2021

Ja si tiež myslím, že médiá to dosť prikrášluju, tak ako aj ze tehotenstvo je najkrajšie obdobie ženy, v na pôrod zabudneš keď ti priložia bábätko ...po narodení prvej dcéry som tiez čakala ze ma zaplaví neskutočná radosť, nekonečná láska a pod...Nic z toho sa nestalo a tiež som bola z toho sklamana a aj trošku nahnevaná na okolie, že ma nikto nepripravil na to ze to tak vôbec nemusí byť....a prva dcéra bola aj dost náročná, tak som uz vôbec nechápala ako moze byr niekto paf z babatiek 🙂
Ale neboj ta láska časom príde

mala_zabka
11. jan 2021

@teodor260989 jasné, že to človek nevidí v TV. Táto téma je bohužiaľ stále dosť tabuizovaná. Málokto sa verejne pochváli, že ho obťažuje vlastné dieťa, má pocity ako si zničil život a chce to vrátiť späť. Vieš si predstaviť to masové odsúdenie od jedincov, čo zožrali šalamúnov exkrement? Chudák dieťa, načo si sa množila keď ho nemáš rada, si duševný mrzák a pod? Vidíš? Preto v tv všetci vypadajú ako je všetko úžasné a super a fakt to tak často nie je. Mimochodom, ja som tiež mala prvé týždne depky, stále som plakala a ľutovala seba aj to dieťa, ktoré si predsa zaslúži milujúcu matku, na ktorú som sa tou dobou necítila. A vieš čo? Dnes by som preňho zomrela. Daj tomu čas, pár týždňov, mesiacov a zistíš, o akej materskej láske to všetci hovoria. Drž sa ❤️

silvia3009
11. jan 2021

@teodor260989 prve dva týždne po príchode z pôrodnice boli najhoršie. Keď manžel išiel po 14 dňoch do práce som celú noc preplakala že s ním zostanem sama. Paradoxne práve to mi pomohlo, že som s ním bola celý deň sama a postupne som si našla cestu. Po tom sa to už len zlepšovalo. Keď mal 12 týždňov som sa cítila už normálne ako predtým, pred tehotenstvo a pôrodom. A vtedy prišla aj tá obrovská nekonečná láska, ktorá sa každým dňom už len prehlbovala.
Máš to ťažké teraz aj preto aká je situácia. Veľa mi pomáhalo chodiť medzi ľudí, na prechádzky. Teraz je počasie na prd a ešte aj celý tento lockdawn 🤨
Keď máš pocit že nie si ok, rozprávaj sa o tom s mužom, mamou..alebo sa neboj ísť na sedenie k psychologicke.

andreatytler
11. jan 2021

@teodor260989 Nie kazdemu sa vytvori puto hned po porode. Mne to trvalo asi 48 hodin... mala som stastie.
Skus malu vela nosit v satke, objimat, bozkavat aj telo na telo... casty telesny kontakt ti urcite pomoze vytvorit to puto ktore hladas. Aj ked ti to pride zo zaciatku neprirodzene, len skusaj a uvidis ze sa to zlomi...
Ja som k detickam nikdy nemala ziadny vztah ale velmi som tuzila mat dieta. Ked sa maly narodil, drzala som ho na sebe a objimala velmi casto. Potom vidim ze muz ho pobozkal a normalne ma to prekvapilo ze take sa robi... tak som ho pobozkla aj ja... citila som sa trochu divne ale nadalej som bozkavala a o tyzden som uz nevedela prestat.🙂

maximilie
11. jan 2021

@teodor260989 😆 pockaj si na prvý úsmev, na prve objatie, ked sa ti hodí do náručia. Ked nebude chcieť nikoho iného, len teba, .... keď pocitis tu absolútnu čistú lásku a to ako je na tebe závislé a ako ti dôveruje a si jeho stred vesmíru.... jasne, teraz je to o papani, kakani, spani, plač... A keby teraz ti nedajbože ochorelo, uvidíš aky by si mala strach a bola by si ochotná urobiť čokoľvek, aby boko zdravé. Alebo keď ho bude na rukách držať niekto cudzí, ako sa budeš báť, aby sa nic nestalo 😉

teodor260989
autor
12. jan 2021

@saluda ake pocity si mala ty do toho pol roka?ja som od rana ako vstanem tak som v strese s malej proste sa bojim aj sama ostat snou.velmi ma to trapi.neviem sa nejak uvolnit a som v takom napati .

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
maximilie
12. jan 2021

@pupavka89 a co nie je odveci radiť?

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
maximilie
12. jan 2021

@pupavka89 aha. Tak ja som to napísala ako som to prežívala ja. Bola to podpora z môjho pohľadu.

maximilie
12. jan 2021

@pupavka89 a keď to nepríde tak ostane rovnako v depke bez ohľadu, ci jej niečo napíšem alebo nie ... určite neostane v depkw na základe môjho komentára, ze som písala ze to príde. Prečo si reagovala konkrétne na môj príspevok, ked vyššie su písané príspevky presne o tom , co píšem aj ja?

kallanchoe
12. jan 2021

@teodor260989 neboj, u mňa tá bezpodmienečne láska tiež neprišla hneď, tešila som sa ľúbila som ho ale nebolo to také ako všetci dookola popisovali.....Si unavená....ja som sa "zamilovala" do svojho bábätka,keď prišiel prvý vedomý úsmev.....bolo to v 2 mesiacoch..... keď to nepríde úsmevom,príde to objatím,alebo niečím iným....neboj sa je to v pohode..... nemá to každý tak....a skoro každá je na začiatku takto v strese si myslím....je to úplne v poriadku....sú to ešte hormóny,únava......bude fajn len vydržať....😘

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
maximilie
Autor odpoveď zmazal
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
maximilie
Autor odpoveď zmazal
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
yollanda
12. jan 2021

@teodor260989 presla som si tym istym. cakala som naval emocii po porode, ale nic nebolo. stale som plakala, ze ju nemam rada, akoby som mala mat. casom to preslo

maximilie
Autor odpoveď zmazal
juliet86
12. jan 2021

@teodor260989 a bolo to chcene babo a tehotenstvo? ake bolontehotenstvo? aky porod? co sa dialo po porode? pomaha ti niekto? manzel ci mama svokra kamoska ci svokra? chodis s malou von? dojcis? ako mala spinka papa kolko place? kolko places spis a jes ty? obdobie po porode je rastova kriza. aj mne bolo vselijak. ono prve tri mesiace su akoby 4ty trimester... nasla si veci co na malu funguju? zavinovacka satka kocik biely sum? drzim ti palce. si uzasna. co prezivas je normalne. je to mega stredor placuce babo zodpovednost zan a ze sa zrazu ani nemozes v klude vycikat najest ci vyspat

Strana
z2