Neviem spracovať hádku s manželom. Ako vyzerá udobrenie u vás?
Ahojte...s muzom sme spolu 7 rokov a doteraz sme sa nehadali...vcera vsak urobil velmi nezodpovednu vec a ja sa nanho strasne hnavam....on sa minospravedlnil no moj postoj to nezmenilo...som clovek ktory nevie zabudnut ci odpustit nieco co mi ublíži v priebehu dna.....na jednej strane ma trapi ked vidim ako ho to mrzi vsetko na druhej necitim sa na to aby som sa spravala ako by sa nic neudialo....alo je ti u vas doma ked sa pohadate? Ako vlastne vyzera ,udobrenie,,?? Možno blba otazka ale my sa fakt nehadame ...zatial som ho ziadala len nech mi da pokoj ze to potrebujem spracovat...dakujem za vase skúsenosti 😉
Ako vieš zas nejak dlho ho dusiť netreba, pokiaľ na ňom vidíš, že to úprimne oľutoval a mrzí ho čo spravil. Pokiaľ to nebolo až také hrozné, tak ho vezmi na milosť a normálne sa s ním začni baviť. Ono to potom už pôjde samo
@michaella94 myslim si, ze pary by sa mali naucit konstruktivne pohadat este predtym, ako vobec vstupia do manzelstva. Ked pocujem vety typu "my sa nikdy nehadame" uvazujem, ci je muz, pre zachovanie pokoja v domacnosti ochotny radsej vobec nevyjadrit, co si mysli, alebo naopak, zena nepovie nic. Ak v tom najidealnejsom vztahu sa predsa musi vyskytnut situacia, kde proste nemate na vec rovnaky pohlad. Ak sa ti ospravedlnil, tak sa este porozpravajte, preco si sa kvoli tomu, co vyviedol, tak velmi ublizilo/preco si sa nahnevala, aby vedel, co vlastne spravil 🙂.
@popolusska ja si zase myslím, že hádka a vymena názorov je dva. Hádka je už vážna vec, kedy často ide do tuhého, vykrikuje sa všetko aj neprávom, aj co bolo odpustené, "zabudnuté" , často sa používajú aj nadávky a dosť zvýšený hlas. Kde výmena názorov je "skúška" ci ustoji vzťah. Nie každý totiž prijme môj názor a nie každy si dokáže obhájiť ten svoj. Hádať by som sa už nechcela.
@tosomja ale ved hadka je v oblasti partnerskeho poradenstva definovana ako hovorove pomenovanie pre otvorenu vymenu nazorov medzi dvoma, alebo viacerymi aktermi. Vyssie som napisala, ze si myslim, ze partneri by sa mali naucit konstruktivne pohadat. Pre vztah je to velmi dolezite. Konstruktivne sa pohadat neznamena vyhadzovat si na oci nezmysly, nadavat si, alebo kricat...a nejde o to, ci kazdy prijme tvoj nazor, alebo ci si ty dokazes obhajit svoj, skor o to, ze (AJ) vdaka konstruktivnemu hadaniu sa maju partneri sancu spoznat svoje nazory, svoje rozdielne pohlady na vec...
a čo take prišerne urobil že sa to neda odpustiť
vies hadka ma viac rovin. je o tebe o nom a tvojom vztahu k nemu a opacne. dajme tomu ze predbiehal kamion na nebezoecnom mieste... tak ty si mozes povedat je nezodpovedny je debil nepocuva ma je hlupy. nezalezi mu na mne. nie som pre neho dolezita. keby mu na mne zalezalo nieco take by neurobil atd atd. ide o to aby si hovorila o svojich pocitoch. ked si to spravil citila som sa takto takto takto. neobvinuj. nepoucuj. pocuvaj aj jeho. snaz sa ho pochopit. validizuj jeho aj svoje pocity a naopak. a ked sa pochopite. odpustite si. nech vas vase rozdiely obohatia. prijmite sa aki ste a odpustite si. a povexzte si ze co a ako sa stalo a ako sa z toho vuete poycit do buducnosti
Ja by som sa na to pozrela z opacnej strany.ako by som sa citila,kebyze cosi vyvediem,olutujem to a ospravedlnim sa a muz sa hneva aj tak.asi by sa mi to nepacilo.kazdy robi chyby...
@michaella94 .. Nech slnko nezapada ned vasim hnevom.. Je fajn, ze sa ospavedlnil, priznal chybu.. Kolko ludi to nedokaze... Naco sa dalej vzajomne trapit. Komunikacia je bod cislo jeden vo fungujucom vztahu.. Ziadna ticha domacnost. Kde chyba komunikacia, prichadza domyslavost a ta vztahy nici. Tak nedovol hnevu, urazenosti a ostatnym negativnym emociam, ktore obcas pridu, aby Ti zozierali srdce.. Ved ozajstna laska je v tom, ze chcem, aby sa ten druhy pri mne citil dobre, aby bol stastny.. A to si vyzaduje trosku pokory a obety.
@michaella94ja napríklad nerada konflikty riešim sexom, keď je niečo špatne dám to najavo, na rovinu to poviem, nehádame sa preto ani my, ale tiež vždy potrebujem čas a on tak isto, ja sa väčšinou idem prejsť, keď prídem, hlavu mám vyvetranú a viem sa n to pozrieť aj inak.
@michaella94 v prvom rade sa zamysli nad sebou, či ty si nikdy v živote nespravila nejakú hlúposť, či si pre svojho manžela vždy 100% manželkou, je absolútne s tebou spokojný a nemohol by ti nič vyčítať ani keby týždeň hľadal nejakú chybičku...
A potom použi pravidlo 5-5: ak je to niečo, čo ťa o 5 rokov nebude trápiť, tak si to nezaslúži viac ako 5 minút tvojej pozornosti dnes 😀
čo také strašné vyviedol, že mu to nemôžeš odpustiť? prišiel niekto o život, ponesie si niekto následky, bude vás to stáť takú sumu, že nebudete mať čo jesť?
Chápem, že potrebuješ nejaký čas, aby si "vyfučala", ale zas pozor aby si to neprehnala kvôli somarine.
podľa toho čo spravil...u nás z duše neznášam zápach piva , alkoholu a pod....Riešim to urazene...Samozrejme po pár dňoch ma to prejde...
Ja to musim celé prebrať do detailu, pochopiť čo cítil on, preco čo a ako povedal, prečo som čo a ako povedala ja a proste nájsť zhodu spoločnú a pochopenie a dohoda ako dane veci budú fungovat v budúcnosti a potom je to vyriešené 😃
Ono velmi zalezi na tom, co take "strasne" urobil...jasne, ze aj od toho zavisí miera hnevu. Ale ak sa ospravedlnil a vidno, ze ho to velmi mrzi a lutuje to, nedus ho prilis dlho...viem, ze ak je to nieco, co sa ta velmi dotklo, aj ty potrebujes cas na to, aby si to spracovala. Takze on by mal byt trpezlivy, kym to "neprekusnes"...nikto ti tu neda presny cas-pocet dni, ako dlho sa mas hnevat 🙂...bude to predsa vzdy dovtedy, dokedy to ty tak budes citit, no nie? 😉
@popolusska tak zase ano vymenu nazorov mame nemyslim ze som nejaka raketa a ze je muz pod papucou....ale ja to neratam ako ,,hadku,, ...proste mame eozdielne nazory vysvetlime si..ale toto je fakt vec ktora bola neskutocne nezodpovedna...slono nase deti..pritom muz uz ma po 40tke cize nie je nejaky ,,nevyzrety zasran,, ..dudam ze som sa nikoho nedotlka 😀
@tosomja presnentak som to myselala...vymena nazorov je ,bezna,, nie kazdy sa zhodne..ale toto. Je uz hadka a je to vaznejsia vec..o to viac ze islo aj o nase deti
@dilino tak nepisem ze sa to neda odpustit....mal ist s kamaratmi na pivo...kedze prislubil ze pojde poslednym.vlakim cakala som ho a on nechodil....jasne clovek ma strach...nemam problem ked ide von a vypije si trosku sa odreaguje zase nechodi tak kazdy vikend je to vzorny otec aj manzel.....ja som mu nikdy nic nezakazovala nemala som problem ked si vysiel...no ak by bol piatok som ticho ale my sme dnes mali ist skoro rano s detmi k dr...on mal ist tiez na odbery a okrem toho na obed do prace....samozrejme sa rano zobudil rozbity s detmi som sla ja z dediny do mesta cize na prestup a do orace musel na bicykli..sok.zvedava co urobi ked mu v praci daju fuknut...podotykam.deti maju 5, 3 roky a najmladsi 4 mesiace....nikdy toto neurobil vzdy bol k praci zodpovedny nedovolil by si vypit ked vedel ze ma soferovat ani nic podobne...okrem toho nemusis pisat ako sa sprava opity clovek celu noc sme nespali ja a ani deti kvoli jeho vystupom....fakt nechcem byt nejaka furia ktora mu bude zakazovat ale tiez mu nebudem toto trpiet aj keby to malo byt len raz do roka
@barboritta presne to si hovorim...on sa ospravedlnil a mrzi ho to..mne ho je luto ked vidim ako sa snazi byt ku mne milí a podobne ale niekde vo vnutry sa proste hnevam..hneva ma to co urobil ako na mna nemyslel a celkovo svojim konanim ohrozil celu rodinu...lebo ak v praci fukne skoncil a my s nim....mrzi ma to ze na to nemyslel bolo mu to uplne jedno..
@hope87 presne toho sa bojim...viem ze mna to bude este dlho trapit ale zase nechcem ho tak dlho trapit aby sa to cele nezhorsilo...
Aha, takže si vypil v nevhodný čas. Odpustí mu to. Už len preto, že je to 40 ročný chlap, ktorý ti zo doteraz nerobil. 😉
@tosomja hmm nerobil...uz to bolo par krat ked to prepiskol a opil sa v nevhodny cas...ak by to bolo prvy krat neriesim stane sa...zase nechcem z neho robit alkoholika ani nic podobne to urcite nie je len priste nevie kedy ma dost a potom sa doma sprava ako prasa...a ja fakt chcem aby pochipol ze nebadi mi ked si vyrazi ale nech dojde domov aspon po svojich lebo potom je dalsi den uplne odstaveny pri najhorsom nieco ozvracia a podobne
@michaella94 no toto by nasralo aj mňa, nechaj ho kajat sa ešte 2 dni, cez vikend nech sa venuje rodine. A hlavne mu daj podmienku, že opijase s kamošmi sa budú konať len keď nepôjde druhý deň do prace
@michaella94 opil sa v nevhodny cas?😂😂😂 som nevedela ze sa da pot tak aby bol vhodny cas. Neviem ja byt tebou tak toto neriesim. Potrestal sa sam tym ze je K.O.
Myslim si ze ako dospely svojoravny chlap,otec troch deti by mohol vediet co a ako a aj to kedy a ako ide do prace. Na druhej strane ok isiel s kamosmi je leto, zurka sa zvrhla v ten moment nikdo nemysli nato co zajtra. Pokial by naozaj nemal problem s alkoholom.
@0silvia0 podmienku??? Chlapovi??? Nic v zlom ale teda urcite by aom mojmu muzovi nedavala ziadne podmienky, co je moje dieta????
@michaella94 chapem ze ta to nasralo ale prepac je to smiesne. Chapem ze ist s 3 malymi detmi k dr je o hubu ale predsa dr sa dala prelozit a mohli ste ist zajtra. Kebyze napises ze soferoval po tom ako vypil co i len jedno pivo a mal v aute deti tak to je nieco co je na hadku a nezodpovedna vec. Neries to je to naozaj smiesne a ja by som toho mojho este ponukla pivom 😂😂😂. Nerobi to kazdy vikend tak co. Kazdemu sa raz za cas stane. Je to hlupost.
@michaella94 koľkokrát sa ten môj bývalý ozral, raz tak, že sme ho celá rodina hľadali, lebo nevedel kde je 😁 inokedy sa doplazil a zaspal na WC, vedľa misy, ked mu tam bolo nepohodlné, presunul sa do kupelky...o tom smrade ani nehovorím. Raz v zime som ho vyzliekla, poslala som ho osprchovat sa... A tak ako bol holý, musel spat v obyvacke pri otvorenom okne, žiadna ľútosť. Ráno ako klbko nešťastia, cely uzimeny, nechápal, kde co a ako...a potom mi vykrikoval, ze som ho chcela zabiť, lebo on cítil že zomiera a ja som ho nezachránila 🙈😁 podotýkam, že to bolivynimocne situácie kedy mal voľný výbeh 😁 ale on nevykrikoval v opilosti, kde som ho postavila, tam stál. Ale nehnevaj sa na neho, len mu zdôrazni, ze sa o neho bojíš.
No ako preložiť dr len preto lebo chlap si nevedel preložiť chlast na vikend? Silná motivácia spravit si vodicak ak ho nemas. Ja by som mu to dala vyžuť. Ty si bola niekde mimo deti? Len tak niekde sama, na nákupe, v kaviarni? Keby si sa opila ty, ako by reagoval? Zas nerobme z tych chlapov chudiatka, ktore sa musia odreagovať. Nekopu v baniach ani nerobia podaktorí az tak ako kedysi. Ma 3 deti tak ma zodpovednosť.
@nika898 suhlasim dr sa prelozit da..mne ale nepride smiesne ze v práci moze nafukat a pri jeho praci jedna chyba a je v base a to nepisem co by bolo keby fukne...preto ma to trapyi...ako oisem nestalo sa prvy krat ze si vypil a prehnal to doslova a neriesila som to proste stane aa ved sme len ludia ale toto mi prialo uz cez 🙁
@vendulka80 no keby sa žena opila, tak by bola pre všetkých naokolo alkoholika, nezodpovedna atď... Žena má "iné postavenie v rodine" hlavne byt matkou, muz ma ľahšiu priepustku na úlet, ako žena. Ci je to 100 rokov pred opicami ci teraz.
@michaella94 chapem.

No normalne, sexujete a už je udobrene :D