icon

Neviem spracovať hádku s manželom. Ako vyzerá udobrenie u vás?

michaella94
17. júl 2019

Ahojte...s muzom sme spolu 7 rokov a doteraz sme sa nehadali...vcera vsak urobil velmi nezodpovednu vec a ja sa nanho strasne hnavam....on sa minospravedlnil no moj postoj to nezmenilo...som clovek ktory nevie zabudnut ci odpustit nieco co mi ublíži v priebehu dna.....na jednej strane ma trapi ked vidim ako ho to mrzi vsetko na druhej necitim sa na to aby som sa spravala ako by sa nic neudialo....alo je ti u vas doma ked sa pohadate? Ako vlastne vyzera ,udobrenie,,?? Možno blba otazka ale my sa fakt nehadame ...zatial som ho ziadala len nech mi da pokoj ze to potrebujem spracovat...dakujem za vase skúsenosti 😉

bobricek1979
17. júl 2019

@michaella94 nemusí mať po 40tke aby bol vyzrety práve chlapi po 40 začnú blbnut je 5o indivindi

michaella94
autor
17. júl 2019

@vendulka80 ako beriem prelozit to neslo prisiel mu dobry kamarat ktory pracuje niekde na druhej stane zemegule tak fajn ze ho chcel vidiet ale pokecat sa da aj pri pive predsa....ale presne ako pises ma deti a ma mat zodpovednost..

vendulka80
17. júl 2019

@michaella94 ved preto, ze si to neriešila, daj pozor, aby sa to nestavalo pravidlom. Lebo bohuzial niektorým ked ukazes dobru tvar tak nie aby bol vďačný, ze ma tolerantnu zenu ale skúša, pokial moze zájsť. A ked to zrazu zene zacne prekážať tak je hned ta najhoršia. Urob si výjazd ty.

michaella94
autor
17. júl 2019

Vaetkym dakujem za odpovede..cely den nad tym dnes premyslam...a ja aj tak netusim ako to bude zajtra rano ked sa uvidime. Zatial mame ,,tichu domacnost,, ale uprimne mi je ho strasne luto...

co_co
17. júl 2019

@michaella94 tak to povedz, normalne a narovinu, povedz mu, ze to citis tak a tak a ze nech ti da cas, ze to spracujes a ked ho to mrzi odpust, nemusis zabudnut, ale stane sa to este viac x urcite!

0silvia0
17. júl 2019

@cawes no niekto musí byť zodpovedný, keď sa chlap správa ako keby nemal rodinu, tak mu to treba dat razantne najavo ze to bolo cez čiaru.
Ja toto nepoznám, môj muž takto neblbne, takže ja môjmu žiadne podmienky dávať nemusím, ale keby sa správal takto nezodpovedne, asi by som rukou nad tým nemávla...

juliet86
17. júl 2019

moj manzel mal toto co mal tvoj. raz za cas mu uslo nemal mieru... ale vsetky vieme aky je to pocit ked ide von a ty trpnes ci a kedy sa vrati a v akom stave.... vola sa to spoluzavislost. orecitaj si stranku zachytka.sk tusim sa vola miro vesely ju pise mas tam aj online test. vies existuju alkoholici kvartalny a hladinkovy a este 2 druhy ale presne tito co vedia byt dlhe mesiace bez alkoholu a potom niekedy nemaju klapku tak to je tiez forma alkoholizmu. ty si musis uvedomit ze to nie je ze clovek popija a potkm zrazu alkoholik. to ma svoj vyvin. nema tvoj manzdl alkoholikov v rodine? nemala si alkoholikov v rodine ty? alkohol zjavne sposobuje vo vasom manzelstve problem. my sme obaja uz dva roky abstinenti a veeela stresu o ktorom som si ani neuvedomovala aky je silny je zrazu prec. takze drzim ti palce. moj manzel oresne ako tvoj. nevadilo mi ked sme sa bavili ked popil viac ale zrazu sa par krat opil pred niecim dolezitym. tu stratil kluce tam mobil .. nuz.... niekedy ra zza rok. raz za polrok. dvakrat za polrok. snazil sa ze bude iba pivo. iba 5 dribkov vzdy aj vodu. ale akokolvek sa snazil vzdy raz za cas uletel. prestat pit sa rozhodol nastastie sam. ked sa dve noci za sebou stratil v budapesti. nastastie sa mu nic nestalo. vela stastia aj vam. opakujem. vas problem nie je hadka. ale alkohol. precitaj si o spoluzavislosti

simca06022011
17. júl 2019

@michaella94 vieš ako to ja robím keď môj "nemôže šoférovať" a dakam sme mali ísť? Pekne si zavolám taxík. By som sa vykašľala chodiť prestupmi s deťmi k.lekarom. môj si zvykol.

johaninka
Autor odpoveď zmazal
michaella94
autor
17. júl 2019

@simca06022011 ako ja tiez obcas zavolam taxik...peniaze nie su problem ale tak musim.priznat ze to bola trosku ,,pomsta,, ...on nema rad ked niekam musim sama s detmi lebo sa o nas boji a uvedomuje si ze je to tazke cize stale hlada riesenie aby ma tam.hodil autom.aj ked ja vodicak mam ale bojim sa soferovat..cize mi aj celkom padlo ze dr mame daleko a treba mi ist sadkou aj mhd 😂😂

danina09
17. júl 2019

neviem, ja toto nepoznam, ja nerada robim naprieky, nerada sa hadam, kedysi som mala problem stravit mnozstvo veci, mala som problem s niektorymi cinmi, ktore drahy spravil, ale naucila som sa odpustat a nevracat sa ku starym krivdam, pretoze kazdy v zivote robi chyby

michaella94
autor
17. júl 2019

@danina09 ano kazdy robi chyby urcite aj ja ich robim...ale myslim ze niektore veci by sa nemali orehliadat...ak nad tym teraz mavnem rukou co bude nabuduce? Dohody treba dodrziavat

jana_eyre_2
17. júl 2019

fiha, ja si neviem ani predstavit sa nehadat.. my sa pohadame aj 10x denne na hocakej kravine, v zapati na to zabudneme a fungujeme dalej.. ani neviem dat priklad, lebo zabudnem hned.. 😀 sme spolu 14r a mame sa radi a sme dost podobni ludia, az na to ze muz je kludas a ja impulzivna.. jasne ze sme sa pohadali aj vazne, to proste musel prejst nejaky cas na vnutorne spracovanie problemu, potom sme sa znova uz normalne porozpravali a dohodli sa na rieseni ak bolo treba.. a potom sme znova fungovali normalne.. takze na vsetko treba cas a komunikaciu..

danina09
17. júl 2019

@michaella94 nehovorim, ze ich prehliadat, ale vyrozpravat si ich, dohodnut sa co dalej a uz sa k tomu nevracat 🙂

hope87
18. júl 2019

@jana_eyre_2 boze, to ako keby som o sebe a mojom chlapovi citala 😀...presne aj my...za den aj 10x kvoli uplnym kravinam...podpichovanie a podobne je u nas pomaly na dennom poriadku. On totalny kludas, ktory dokaze vsetko riesit s chladnou hlavou, zatial co ja explodujem 😂

eliska13
18. júl 2019

@michaella94 správal sa ako prasa, cenu noc sme nespali kvôli jeho výstupom ako to myslíš robil cirkus, zvracal či čo?keď píšeš, že aj deti nespali celu noc.Mne by to veľmi vadilo ešte, keď vedel, že aj on má ísť na odbery....ja takéto veci neberiem na ľahkú váhu, to je pekné, že tu má kamarata z druhého štátu, ale má rodinu, zodpovednosť ako píšeš mohol mal prúser v robote vyhodia ho a 3 deti doma nie ste z takej lokality, kde je to super s prácou.Tak asi nemá mieru v pití, hnevala by som sa velmi dlho

dilino
18. júl 2019

@michaella94 jasne no ked vystavuje riziku nielen seba ale aj rodinu opravnene si sa bala zvlasť v dnešnej dobe čo aj za bielého dňa sa môže hoci čo prihodiť ved odpustiť sa to da hlavne ked si chybú priznal a oľutoval tak aspoň vieš že si to uvedomil že urobil zlé no a s tým šoferovanim je nebezpečne môže mu zostať alkohol v krvi nedajbože stane sa tragédia sňad to bude dobré už len to že si to uvedomil je signál že urobil zlé a chce to napraviť u mňa by bola najhoršia nevera toto aj ked je zlé je to odpustiteľne aj kôli tomu že ked sa to stálo raz ak by to bolo pravidelne tak je to horšie každý môžme urobiť chybu dôležite že si ju priznal a oľutoval.

lija22
18. júl 2019

@michaella94 stalo sa. uplne vidim tych dvoch ako sa prsia, ze tobude dobre, ze to rano da, ze tri hodiny spanku stacia ach no geroji. moj muz by spravil presne to iste. Tiez by som sa hnevala, len mu povedz, ze mas to u neho. Vymysli nieco, nech on zamaka. Ja by som zmizla na vikend od deti, kedaj len kmame na gauc lezat 48 hodin a ani sa nepohnut 🙂 alebo on nech smyka s detmi k fotrovcom. len mas male babatko tak neviem

ufatess
18. júl 2019

@jana_eyre_2 nápodobne. My sa vieme pohádať ešte aj pri tom či kúpime banány v obchode už zrelé, totálka žlté alebo radšej zelené lebo aj tak budú v miske dlhšiu dobu a dozrejú aj doma. 😀 Úplné nezmysly, ale patrí to k nášmu vzťahu 🙂

dovozadokoca
18. júl 2019

@michaella94 neviem, ako to majú inde. Ale teda u nás nejakým "prepáč, je mi to ľúto" nekončí môj hnev. Beriem to na vedomie, ale chvíľku trvá, kým sa veci dajú do poriadku, keď treba, ešte sa o tom bavíme. Nie si povinna nebyť nahnevaná, lebo sa ospravedlnil. Predpokladám, že sa rozvádzať kôli tomu nejdeš. Môj muž minule šiel na výjazd počas toho, ako som v noci spala (resp šla som spať a medzitým sa čosi zvrtlo v jeho svete) a to bola teda domácnosť potom. Určite to neskončilo nejakým jeho prepáč.

katies0410
18. júl 2019

@michaella94 musis si sama zhodnotit, ako často sa vie opit, ci je to prilezitostne ako teraz, ze prisiel kamarat ktoreho dlho nevidel, alebo si vyhladava viacej príležitosti do mesiaca. Musis si poznat muza. Napríklad moj sa vie tiez opit a bolo to aj ked sa mi to zrovna nehodilo🙂 aj sme sa na tom potom zasmiali, lebo ho poznam a je to tak raz do roka. A uz teda oooovela pomenej ako ked bol mladší. Napríklad naposledy ked aa nam narodnila dcera prišiel tak domov opity ze ovracal polku chodby a celu kúpeľňu, vsetko som upratala, jeho osprchovala a na druhy den mu posielala starsiu dceru na oplatku nech ho budi. Do teraz sa na tom smejeme. Bolo to asi po dvoch rokoch xo sa tak opil. Ale môj muz nevie pit.

derdia
18. júl 2019

@juliet86 toto je super napísané....presne tak.. človeku na druhej strane treba povedať,čo nám svojim správaním spôsobil...a tak isto sa zamyslieť,že čo sme spôsobili my jemu ...a keď takto uvažujú dvaja navzájom o sebe je to super...a dá sa vyriešiť veľa veci....ja však neviem ešte kázať...nemám dostatok skúseností a odzitych rokov v manzelstve🤔😂

namornicka
18. júl 2019

@michaella94 a on ti ako nedal auto ked si isla ty s detmi?

0silvia0
18. júl 2019

@namornicka tuším písala, že vodičak ma, ale nesoferuje...

lacibo
18. júl 2019

@michaella94 ja ti poradím veĺmi otvorene..tvoj problém nie je, ako sa udobriť po hádke s mužom, ale skôr to, že tvoj muž praktizuje vysoko rizikové pitie, ak už nie je aj rovno alkoholik..a na problém tohto druhu existujú účinné návody (už overené), ako to riešiť..

michaella94
autor
18. júl 2019

@eliska13 no svietil svetlo chodil po dobre prilahol mi maleho...posielala som.ho na postel maleho lebo vkuse nanho lahal nechcel zacal kricat nadavat..ako agresivny nebol ale robil hluk a svetlooooo..deti sa samozrejme zobudili...

michaella94
autor
18. júl 2019

@lija22 ved to ze mam syna este maleho takze bez neho sa nepohnem...a muz ostava bezne s detmi a mna posle do mesta ci na nakupy...aj v novembri idem do anglicka ku sestre a on bude s dvoma najstarsimi....cize toto je u nas bezne ze s nimi ostava..ale ked budu deti vacsie ukazem mu co to je mat strach o niekoho ked sa v noci nevrati domov ako bola dohoda...

michaella94
autor
18. júl 2019

@namornicka praveze dal aj ma presviedcal ze to zvladnem autom ale ja som nechcela bojim sa soferovat..o to viac ked mam v aute a sama si uvedomujem ze nie som dobry vodic....

michaella94
autor
18. júl 2019

@lacibo alkoholik urcite nie je....vypije si len ked ozaj prilezitost teda pivo neratam to si dame doma spolu vecer...len ked uz ta prilezitost je nevie kedy ma dost no a teraz to proste riadne prepiskol..ale som si ista ze alkoholik nie je....

michaella94
autor
18. júl 2019

Inak info z dnesneho dna...proste ja sa citim neskutočne zle ked je doma taka atmosfera tak dnes rano som s nim zacala rozpravat....teda ziadne dotyky bozky ani nic podobne co je u nas bezne len sme spolu normalne komunikovali ako bezne...ccem pockat kym sa to trosku ukludni a potom sa s nim porozpravam nech si aj on necha prejst hlavou co urobil....tiez sa chystam povedat mu ze uz mu v tomto smere neverim..ze ked povie ze ide na pivo proste mu verit nebudem..uvidim ako ta debata dopadne....