icon

Ako zvládnuť rozchod a získať úľavu?

5. máj 2024

Milionty krat ta ista tema. Ja viem. Po 3,5 roku rozchod. Definitivny. Strasne ma to boli a neviem co mam robit. Ako si pomoct a ulavit. Ostala som uplne sama. Rozvedena. Rozidena. 3 deti. 40 rokov.
Rozisiel sa so mnou laskavo. Ze nas vztah mu viac berie ako dava. Ze tomu daval sance rok a pol. A nic sa nezmenilo. Ze tento krat je to z jeho strany definitivne a uz viac proste nechce.
V zime sme planovali spolocne byvanie a potom sa to zacalo kazit. Az to takto vyvrcholilo. A ja som uplne na dne a zufala a idem sa zblaznit od bolesti. Neviem ako si ulavit. Ako to zvladnut. Som na nom psychicky strasne zavisla. Mala som len jeho. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

autor
6. máj 2024

@karolinakr inak, to mi vlastne aj exmanzel hovoril. Ze on ma podvadza, lebo ja som nieco urobila/neurobila. Jeho nevery boli vzdy moja chyba. A tu to bolo vlastne podobne. Ked bol na mna hnusny, tak to bola moja vina

autor
6. máj 2024

@karolinakr abstinujuci alkoholik. A pracu ma. A na slovensko aj s dobrym platom. Plus zdedil peniaze, tak aj tie uz ma. A v posteli bol dobry, ano.

karolinakr
6. máj 2024

Čoooo??? wtf

matkahelka
6. máj 2024

zeny, tu je skoda drat klavesnicu. o tyzden budu opat spolu a o pol roka tu ona opat napise, ze ju nechal a nevie sa z toho spamatat. zacarovany kruh. taki xuji potrebuju taketo zeny, lebo normalna by sa pri takom po mesiaci otocila na opatku a adios.

autor
6. máj 2024

@matkahelka no, v poriadku ocividne naozaj nie som. ale nedavam si to za vinu, lebo ja proste nemam odkial vediet, ze ako vyzera normalny vztah. on ma stale presviedcal, ze aky je citlivy a empaticky a uzasny. a ja som mu to verila a este stale verim (uz menej, diskusia s inymi ludmi pomaha mi dostat z hlavy jeho nazory).

som na seba hrda, ze som vcera odmietla sa s nim stretnut a aj volat. urcite ma este kontaktuje, lebo ma u mna milion svojich veci. ked som sa pytala, ze kedy si po ne pride, tak zas na mna vyletel, ze nemam nanho tlacit. tak kaslem na to. dala som to na jednu kopu a neriesim.

vymazala som si jeho cislo, takze ked na mna pride slaba chvila ho kontaktovat, tak to nemozem urobit.

a pisem sem ako hlupa, lebo proste nemam v sebe tu sebahodnotu a sebalasku. a ziadna z vas nederie klavesnicu zbytocne, ja si to citam stale dookola. len ked tri roky som pocuvala aky je dokonaly, tak sa bohuzial nedokazem prepnut za tri dni, ze nie je dokonaly, je toxicky.

betulinka1
6. máj 2024

Autorka prosim ta neda sa to citat. Ved ty mas take stastie. Podla mna odisiel od teba uplny manipulátor a este ti zavola, ze ti doniesol vajicka. 🙈🙈🙈 Ved ta chcel menit, sama si to napisala, ze nieco si zmenila a nieco nie. OMG 🙈🙈🙈 Akoze by som mu povedala, nech si tie vajcia strčí do zadku. Ale na druhu strany ty si uplna zavislacka. Na to je najlepsia abstinencia. Takze ziadny kontakt. Dalsia vec, mas deti velke, chodis cvicit, tak sup sa pridat do nejakej skupiny, kde je turistika, tancovanie- salsa napriklad, chod prec na vikend….Proste niekam medzi ludi, kde si utvorís socialne kontakty. Lebo ty ziadne nemas. Ja keby som rozposlala kamoskam sms, ze som sa rozisla z muzom, su tu nastúpené s flasou vina a feministickymi rečami. Prosim ta je uplne normalne, ze ti vadi, ak chodi von s kamoskami namiesto teba. Aj moj muz kamosky z VS a dokonca sa vzájomne navštívime. A to zacalo prirodzene, bez nejakych mojich poznamok. Akoze on sa zameral na uplne inu zenu, ty s tym nemas nic spolocne. Tak sa preber.

autor
6. máj 2024

@matkahelka a ano, suhlasim, ziadna normalna s nim nevydrzi. on ma aj brata starsieho o dva roky, je na tom o cosi lepsie ako moj ex, ale tiez stale sam. podla mna tam je chore puto s ich mamou. ta je super, ale mne pride, ze su na nu az chorobne naviazani. nosia jej kvety, posielaju si srdiecka furt, atd..
on mi vzdy povedal, ze to je normalne a ze len ziarlim.

autor
6. máj 2024

@betulinka1 to s tymi kamoskami. mne napr vadilo, ze bol 6 tyzdnov na pn a mal vychadzky len 3 krat tyzdenne po dve hodiny. cize v inom case sme spolu nemohli byt. a on raz tie dve hodiny stravil s kamoskou, ktora byva kusok odo mna, je to aj moja kamoska a ja som sa citila proste uplne odstrcene, ze preco sme sa nemohli stretnut vsetci u mna. a bola som obvinena zo ziarlivosti.

ja som sa tiez stretavala obcas s kamosmi, ale nikdy nie na ukor nasho spolocneho casu. len vtedy, ked sa jemu nedalo/nechcelo.

betulinka1
6. máj 2024

Strasne si žiarlivá. Mala by si sa potrestať. 🙈🙈🙈 ale Ved to su manipulatívne keci. Ty si si to nikdy neuvedomila? Ved sa z teba musel smiat.

autor
6. máj 2024

@betulinka1 ja som sa ho to raz narovinu opytala, ze ci nema pocit, ze je manipulator. a on mi povedal, ze nad tym tiez rozmyslal a ze vie, ze dokaze manipulovat, ale ze to nerobi.
a co sa tyka kamosiek, som proste ziarliva. nemyslim si, ze nejako patologicky, alebo prehnane. ale napr mi vadilo, ze si s byvalou posielaju srdieckovych smajlikov a ona mu furt posielala fotky ako koji a cely dekolt mala odhaleny.
on bol v tomto velmi otvoreny, akoze nic predo mnou netajil, ani neziarlil na mna, ale pre moju ziarlivost nemal ani najmensie pochopenie. a ked som mu aj povedala, ze vsak chod von s kamoskou, ked som s tym proste bojovala, lebo som vedela, ze moja ziarlivost je iracionalna, tak sa ohradil, ze on pojde, kedy on chce, nie ked mu japoviem. co chapem. len proste ozaj som sa s tym snazila bojovat.

len on proste cakal, ze ked mi povie, ze idem s kamoskou, tak ja poviem jasne chod. lenze pre mna to bolo: to malo casu co mozem venovat Tebe, venujem radsej inej zene. s tymto som ja stale bojovala.
ked isiel, ked mne sa nedalo, tak to som neriesila, s tym som bola v pohode.

autor
6. máj 2024

@betulinka1 nesmial sa zo mna, len mi neustale vycital ako priserne ho trapim a ako mu ublizujem a on uz nevie, co so mnou.

autor
6. máj 2024

@betulinka1 a ano, uvedomujem si, ze som zavislacka, uz mensia nez som bola na zaciatku, ale stale to tam je. a ano, som aj dost socialne izolovana, tym, ze robim HO, tak moc nie je na to priestor, na nejake priatelstva. plus kamosky co mam maju vsetky male deti, takze stretavanie sa nejako v klude pri vine je pomerne komplikovane

betulinka1
6. máj 2024

Najdi si nove kamosky, co maju velke deti a maju cas na seba. Typy som ti uz dala. Kamoska ostala sama a normalne zacala chodit na kurz salsa, sama. Nevyžaduje sa doniest partnera. Taka vyborna partia, dovolenky, vylety, tancovanie, party. V septembri som bola na zápise syna na hip hop ale v ten den robili zapis na vsetky tance. Prisla tam zena asi 35 rokov a pri pulte vypisovala prihlasku a uz jej hlásili, ze maju na vyber viac tanečných partnerov co sa prihlásili. Ze ona je vysoka a chce vysokého. To boli spolocenske tance. Cize ked je niekto spolocensky sam, urcite si vie najst hobby, kde bude medzi ludmi.

autor
6. máj 2024

@betulinka1 to som uz skusala. Chodim na tri rozne sporty. Len my sme male mesto, tu moc toho nie je. A napr zrovna tanec ma moc nebavi, som nemotorne drevo

karolinakr
6. máj 2024

aky vztah mas s rodičmi? ty si neni pleaser? že ti bola davana laska len podla poslušnosti? stale hladali v tebe vinu? manipulatori stratia moc nad obeťami, ked tie prestanu plnit ich požiadavky ..
vztah - rodičia - deti
žena - partner a
potom ako matka - deti, žw im skačeš kolo zadku a len ta využivaju a nevazia si ťa
Lebo neverim, ked maš takyto vztah s chlspom, že s detmi je to ine ..
Preto rodicia maju davat deťom zdrave sebavedomie -aby z dietata nevyrastol rozmazleny fracek alebo otrok, čo sa snaži zapačit každemu a seba dava na posledne miesto
Ja som ti dala link na knihy v minulej diskusii na knihy od excelentneho psychiatra, kt.sa tymito knihami zaoberá. Ty si povedala, nie, dik, mam vztah v poriadku, všetko je ok
Pomôct sa da len tomu, kto si chce nechat pomòcť
Neposunula si sa za ten rok ani o centimeter a len roniš slzy za človekom, čo ta nema za nič
Čo sa musi stat, aby si precitla a spamätala sa??

marysa21
6. máj 2024

Odkiaľ si ?Mám jednu kamošku a tiež blúdi v podobnom vzťahu ,ako ty.

karolinakr
6. máj 2024

Inteligencia spočiva aj v tom, že rozmyšlaš nad inym pohĺadom a skumaš, či to neni pravda
Po tebe všetky rady žien stiekli ako voda a zas je to len o tom, že nejaky luzer ťa nechce..
My ti nechceme zle..ked hej, nepočuvaj nas, ale tato tvoja obsesia človekom, čo si ta nezasluži, je chorá.. ty sa musiš uzdravit v jadre a je len veĺmi málo ĺudi na MK, čo na to má a na tu cestu sa vyberie...Tak 1 z 100..taký ma šancu na lepši život, ostatni sa budu plácať v tych svojich zlyhaniach až do skonania sveta..

autor
6. máj 2024

boze. Ako taka hlupana stale pozeram na mobil, z okna, ci nahodou nepride. Je to len zvyk. Hlupy zvyk. Hovorim si.
Je koniec. Navzdy. Presviedcam sa.
Cakaju ma teraz tri dni osamote, musim sa nejako venovat sebe

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2024

@karolinakr posunula som sa. Bojujem s tym. Neopustam sa a uz nemam pocit ze to je koniec sveta. Som smutna. Chyba mi. Ale neplacem. Snazim sa to nejako prijat. Sustredit sa na tu sebalasku.
Ano, to ze je manipulator sa zdraham pripustit. Lebo v diskusii su iba moje slova. Keby pisal on, tak by to bolo objektivne. Takto mate nazor len jednej strany a ja si to uvedomujem. A vidis, ze nazory sa roznia. Cast zien ho ma za toxickeho, cast zien ho chape, cast zien oznacilo mna za stihacku a uplakanu hysterku.

autor
6. máj 2024

@karolinakr a ano, som people pleaser, sustredim sa aj na to. A ano, nemam ani uplne zdrave hranice voci detom, ale odkedy chodim na terapiu, tak je to lepsie aj v tomto smere. Ale okolo zadkov im neskacem. Upratuju, navaria, pomozu, ked treba. Ale stale je na com pracovat

autor
6. máj 2024

@enmery ano. Ziarlivost je o sebalaske, s tym uplne suhlasim. Nemala som istotu v sebe, ani v nom. Ale presne ako pises, keby som ju mala v sebe, tak ju nemusim hladat v nom. On bol plny sebalasky. Mozno az prilis. Vdaka tomu dokazal prestat s alkoholom. To dokaze velmi male percento ludi. A dokazal to vdaka sebalaske a hraniciam. On ich mal nastavene az prilis. Vsetko muselo byt perfektne, inak sa v tom necitil dobre. Velmi zle znasal ci uz fyzicku alebo psychicku nepohodu

autor
6. máj 2024

@enmery neviem ako si prisla na to ze zmenu nechcem. Zmena je proces, to sa neudeje zo dna na den. A ja tym procesom prechadzam teraz s vami. Rozmyslam, analyzujem, zamyslam sa, opakovane citam co pisete a snazim sa to nejako vyhodnotit. Prispevky su protirecive ale s tym ze potrebujem viac zapracovat na sebalaske, s tym uplne suhlasim

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2024

@enmery ano. Na knihu sa necitim. Preboha, vsak to je tri dni, z toho som stravila dva s detmi. Knih tam bolo viac, ktoru odporucas Ty?
A jasne ze pozeram na mobil a z okna, 3,5 roka za mnou chodil takmer kazdy den, volali sme si a pisali, je uplne v poriadku, ze mi to chyba. Ale to neznamena, ze keby mi teraz zavolal, tak za nim pobezim.
Ja uz sa tiez nechcem nechat viac zranovat. Preto som vcera odmietla ho vidiet aj volat s nim. No contact je jedina cesta uzdravenia, to si velmi dobre uvedomujem.

minenkak
6. máj 2024

Zmena sa dá spravit zo dňa na deň a ešte keď sa to dotýka človeka samého ,teda ja už som dávno nečítala toľko nezmyslov,vymýšľanie a prekrúcanie,na teba sa treba len poriadne vysrať,,však každý si je strojcom svojho šťastia.Inak vďaka tomu aká si blbá ,som si uvedomla ,že napriek všetkým úrazom , bolesti a operáciám som fakt úplne šťastná ,síce som to vedela ,ale ty si ma v tom utvrdila na milión percent a asi si mala založiť túto diskusiu a ukázať ostatným,že život je krásny.Fakt všetko zle je na niečo dobré

enmery
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
6. máj 2024

@enmery 😅 nevysvetlíš, nechápe

autor
6. máj 2024

@enmery jasne ze citat knihy kvoli sebe. Vsak ja chcem byt stastna v zivote, len neviem ako na to. To co vacsina ludi dostava automaticky - rodicovsku lasku, tak to som ja nikdy nedostala. A nie je take jednoduche to napravit. Neviem, ci sa to vobec da.
Kopu ludi sa utieka k nejakej viere, to verim, ze moze pomoct. Na mna toto nefunguje.
A s tym hnevom mas uplnu pravdu. Ja sa nehnevam takmer nikdy. S tym stanovovanim hranic sa to o cosi zlepsilo, ale stale to nie je ani zdaleka dobre.

autor
6. máj 2024

@enmery napis mi prosim Ta tu knihu, ktoru si mala na mysli. Bolo ich tam viac a to ma odradilo aj minule. Mam skepticky postoj voci motivacnym kniham, tazko povedat, ze ktorej verit. Spolieham sa na terapeutku.