icon

Nevieme sa dohodnúť na mieste pre život

21. okt 2025

Ahojte, riešili ste to niektorá tiež? S partnerom už mame bábo, zatiaľ bývame v maličkom byte a chceli by sme domček, lenze…partner je vychodniar a silou mocou chce bývať v BA 🤦‍♀️ ja som z mesta na západnom Slovensku a chcem tu aj zostať. Mám tu rodinu, priateľov, na BA nič pozitívne nevidím. Lenze on nie je naklonený kupovať nehnuteľnosť v mojom rodnom meste. Asi sa mu to nezdá dosť “nóbl” 😅 čo robiť, ako ho presvedcit?

Strana
z2
luccija
21. okt 2025
@melanta

@cimage áno, situácie sa menia, aj my ľudia sa meníme. Ale ak autorka vedela, že sa nikdy nechce pohnúť zo svojho malého mesta, mala o tom informovať partnera hneď v úvode. A nie teraz riešiť, že každý chce niečo iné. Ona nechce kompromis. Ona chce aby partner akceptoval ako to chce ona, pretože pre ňu iná alternatíva ako jej neprichádza v úvahu.

@sissy27 ty píšeš, akokeby v Ba zápchy neboli a problémy s parkovanim😀môj muž išiel z práce voľakedy cez Ba išiel domov dlhšie ako teraz na dedinu
@melanta aj on sa mohol informovať dopredu tiež môže ona povedať, že ju tlačí do rozhodnutia, ktoré nechce.To je taký slovný pingpong.Ja by som sa bila do hrude, že z Ba nikdy neodídem odchádzala som s ťažkým srdcom, ale naskytla sa príležitosť a všetko sme zmenili, lebo som nechcela s dieťaťom zostať v meste

sissy27
21. okt 2025
@luccija

@sissy27 ty píšeš, akokeby v Ba zápchy neboli a problémy s parkovanim😀môj muž išiel z práce voľakedy cez Ba išiel domov dlhšie ako teraz na dedinu
@melanta aj on sa mohol informovať dopredu tiež môže ona povedať, že ju tlačí do rozhodnutia, ktoré nechce.To je taký slovný pingpong.Ja by som sa bila do hrude, že z Ba nikdy neodídem odchádzala som s ťažkým srdcom, ale naskytla sa príležitosť a všetko sme zmenili, lebo som nechcela s dieťaťom zostať v meste

@luccija o parkovaní z mojej strany síce nepadlo ani slovo, ale určite je menší problém zaparkovať v tom domčeku v satelite ako v BA. A áno, sú zápchy v BA, môžem o tom knihu napísať, keďže cestujem 2x denne z jedného konca na druhý, ale vždy môžem sadnúť na mhd a neriešiť státie v kolóne a parkovanie už vôbec nie. Takisto deti môžem poslať na krúžok / do školy pešo či mhd ak nestíham alebo sa mi nechce. V satelite žiaľ chceš-nechceš, musíš robiť deťom taxikára, alebo teda všetko im zariadiť v mieste bydliska. Všetko má svoje plusy a mínusy.

melanta
21. okt 2025
@luccija

@luccija ale áno, súhlasím, preto v mojej prvej reakcii píšem o tom, že otázku bývania a lokality mali riešiť pred dieťaťom. A keď tak neurobili, mali by teraz hľadať kompromis a nie čakať, že bude iba podľa jedného z nich. A čo sa týka BA, tiež som sa vždy bila do hrude, že chcem žiť v BA a nikdy sa to nezmenilo, hoci som občas musela krátkodobo kvôli práci žiť mimo SR a väčšina ľudí by povedala, že to boli super miesta. A v rámci Slovenska by som to nezmenila už vôbec. Odísť z BA v rámci Slovenska fakt nie. Nevidím jedinú výhodu.

doriiis
21. okt 2025

My sme z Bratislavy odišli aj s trojročným dieťaťom. BA nebolo miesto, kde som chcela vychovávať svoje deti. Aj s deťmi sa dá vsetko

anonym_444220
21. okt 2025
@belllinka

@anonym_444220 veď píšeš, že ste manželia, tak ako môže byť napísaný iba na teba a platiť ho iba ty? Nie sú peniaze a majetok v manželstve náhodou spoločné?

@belllinka ten dom som kupovala za slobodna s prispevkom od rodicov na hypotéku a my mame poriesene majetky, že každý má svoje, rovnako v prípade rozvodu, úmrtia, je každý zabezpečený a mame aj dohodu, ktorá by síce nemusela v prípade rozvodu a zlých vztahov platit, ale mám to osetrene… na druhej strane to beriem, že teraz sme rodina a mali by sme sa zhodnúť na tom, kde budú deti vyrastat, aj keď sa narodili v At.

autor
21. okt 2025
@doriiis

My sme z Bratislavy odišli aj s trojročným dieťaťom. BA nebolo miesto, kde som chcela vychovávať svoje deti. Aj s deťmi sa dá vsetko

@doriiis tiež tam nechcem vychovávať deti. Ale to vychodniarovi nevysvetlíš, pre neho existuje len BA a nič iné, argumentujem drahšími nehnuteľnosťami a nákladmi na život, tým, že je tam všetko ďaleko od ruky, sami študenti a cudzinci, nevyznám sa tam, nepoznám to mesto a ani nemám chuť ho spoznávať.

doriiis
21. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis tiež tam nechcem vychovávať deti. Ale to vychodniarovi nevysvetlíš, pre neho existuje len BA a nič iné, argumentujem drahšími nehnuteľnosťami a nákladmi na život, tým, že je tam všetko ďaleko od ruky, sami študenti a cudzinci, nevyznám sa tam, nepoznám to mesto a ani nemám chuť ho spoznávať.

@anonym_autor .... Môj muž je rodený bratislavcan a ja som tam žila 8 rokov. Bolo to super, kým sme boli bezdetní.
Sám muž už nechcel byť v BA viac. Nie je to žiadne ohromné mesto

michaelam2
21. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak kazdy ti povie inak, my sme sa do BA prestahovali prave preto ze sme mali dieta. Milion moznosti, vsetko blizko, vsetko k dispozicii. Ja by som zas nechcela vychovavat dieta niekde na dedine alebo v malom meste kde nic nie je

sova7
24. okt 2025

Toto ste mali riesit pred dieťaťom. Kde máte lepšiu moznost nájsť si prácu ? Uzivite sa v Bratislave budete mať na drahy byt alebo podnájom? Dokážete si zabezpečiť dom tam kde ste a utiahnete ho? Je partner zručný a dokáže porobit okolo domu? Tu už nejde o to jeden druhého presvedčiť o svojej pravde ale nájsť spoločné riešenie ako rodina. Toto je len pár otázok do diskusie čo mi napadli ale toto musíš riešiť s partnerom

menonepodstatne
24. okt 2025

@anonym_autor
@anonym_autor ja som z BA a úprimne? Určite by som sem nešla keby sa rozhodujem kam ísť bývať s rodinou 🤣bývame s priateľom v BA a my zas mame taký problém, že môj priatel je z východu ja by som išla tam a on nie.. aj keď pomaly už je nalomeny tak dúfam 🤣🙉 prišiel sem za prácou.. a hlavne najlespie je sa ozaj rozhodovať podľa toho kde máte prácu, uricte by som sa rozhodovala aj podľa cien lebo tu v BA je to masaker.. dajte si pre a proti a nejak sa zhodnotenie. Držím palce 🫶🏻✊🏻

Strana
z2