Nevládzem, nikdy nie som dosť dobrá
Ja neviem či je to psychycké tyranie,alebo naozaj ja som taká nemožná a manžel má vo všetkom pravdu?A naozaj by som sa mala zmeniť ja?Ale už takto nevládzem.Samé hádky,vždy len hádky ☹.Sme spolu 8 rokov.Od začitku len hádky.Ze ja sa mám zmeniť.Pomali ale isto,mám už toho dosť.Ved dobry vzťah má byť o tom že sa podborujeme,rešpektujeme sa,sme rovnocenny..Ja som velmy citlivá,a tichá osoba.Ale už fakt zmeniť sa na inu neviem.tak asi musi si nájsť inu.Lebo ja som ja.Podla neho zlá matka,zlá žena,o nič sa nestarám..atd.A pritom ja to citim tak že ja robim všetko možné..a pre neho nikdy nie som dosť dobrá.Velmi ma vyčerpávaju tieto naše hádky..
@sirinka odkial mas info ze v usa posuvaju deti na nutene adopcie??? Mam kamaratku ktora je manazerka SS ona rozhoduje , ma posledne slovo ci deti odoberu a viem, ze robia vsetko preto, aby deti ostali s bio rodinou. Dalsia kamaratka skoncila ako bezdomovkyna na ubytovni a ze boli tam zeny s detmi, tyrane, tam vsetko dostali, nikomu deti neodoberali. Muzov dobry kamarat si chcel adoptovat dieta, vychovavali ho od 6mes. pretoze matka dietata brala drogy tak ho dali na adopciu, lenze po vyse 2r. sa ozvala bio babka dietata a postupne museli ho zoznamovat s babkou az nakoniec museli vratit 3r. dieta bio babke. Nic nebolo medializovane pod natlakom takto sudy rozhoduju v prospech dietata. Kedze ale uz mal chlapec vztah s nahradnou rodinou, sud urcil par dni v tyzdni kedy sa mozu stretavat. usa a Uk adopcie sa zdaleka nedaju porovnavat.
@digysa kopirujem tvoj prispevok : Americania sa nebudu srat s detmi tak, ako Slovaci s nasimi detmi v Anglicku.... Keby sa Americky sud aj Slovensky sud zaoberali otazkou komu zverit dieta do opatery, tak to vzdy vyhra Amerika..... Tam je sudnictvo na "trosku" inej urovni, ako u nas....
Mylis sa, nie je to vzdy tak 😉 aj ja som bola prekvapena, ale mam kamosku Americanku, ktora si zobrala Slovaka...ked sa rozviedli, sud zveril dieta otcovi ...prekvapilo ma to, myslela som si, ze USA sa nevzda svojho obcana...ich dieta zije na Slobensku s otcom, ona v USA a moze malu navstevovat
@natas4 a nedohodli sa tak, ze on moze odist na sk s dietatom?bojovala o dieta? droguje ona? spravila nejaky trestny cin? v ziadnom pripade nevezmu dieta matke ktora sa o dieta stara a nema v registri trestov nic, nedroguje, nepije. Veelmi tazko prisudia dieta len jednemu rodicovi , vacsinou je to striedava starostlivost. Kde pred rozvodom byvali? kde malo dieta obvykly pobyt? ja poznam 2 slovenky co sa rozviedli s usa obcanom a nedovolili im prestahovat sa na sk s detmi.
@sirinka neviem co myslis povenovat sa. Lebo denne citam noviny a spravy, zijem tu xx rokov poznam ludi. Dufam, ze si nemala na mysli nejaky you tube. Na dalsi pripad som si spomenula, rusi mali 2 cca 6 +8r. deti a jedno 1r. ale nestarali sa o nich, bol tam alkohol, matka deti mala frajerov atd. prisla do toho socialka, ale deti nevzali,( tak ako sk ciganom v UK) najmladsie odviezli do Ruska k pribuznym, ti sa o nu straju, starsie dievcata chodia do skoly a ss im vybavila po skole druzinu do 6vecer, aj v lete tabor, byvaju s otcom ktory pracuje a chodia ich kontrolovat, jemu prisudili deti. Takze si myslim ze robia vsetko pre to, aby deti boli s bio rodinou, aj otec bol byvaly alkoholik ale teraz prestal pit, ak by sa nestaral mohli by aj tie 2 odviest k bio rodine do Ruska alebo az potom by im vzali deti kedze v usa nemaju ziadnu inu bio rodinu.
@natas4 usa bojuje o svojich obcanov ale ked su nepravom uneseny z usa jednym z rodicov do svojej krajiny. Ak maju dohody s urcitymi statmi tak tie deti im staty musia vratit ale ani to neni 100% istota, potom aj usa im dava sankcie ked nedodruzuju dohodu. Ked sa dieta narodi napr. nemcovi a americanke v nemecky, dieta dostane usa obcianstvo po matke, ale platia pre nich rozsudky nemeckeho sudu. Samozrejme keby islo o nejaky neobvykly pirpad a matka by vedela ze ten muz moze dietatu ublizit a uniesla by ho do usa, usa to dieta do nemecka nemusi vratit aj ked nemecko prisudilo dieta otcovi.
@natas4 unos dietata v usa sa povazuje za kriminalny cin. Za to hrozi aj basa a dieta udeluju druhemu rodicovi. Kedze v usa je vela zmiesanych manzelstiev a vela rodicov si unasali deti do svojich krajin, museli dat silnejsie nasledky. Pravdepodopne nedokazala us sudom ze ex dieta ohrozoval.
@tova Naozaj už sme mimo témy, ale musím ešte zareagovať. Odkiaľ vieš, že môjmu mužovi na deťoch nezáleží? On nie je ani sprostý (ako podľa digysa len takí muži dovolia deťom odísť) iba má príliš mäkké srdce na to, aby so mnou bojoval, lebo si uvedomuje, že tým by trpelo len naše dieťa. A nehanbí sa priznať, že sám by sa nedokázal o deti postarať, ani nie finančne, ale časovo by to nezvládal, lebo jeho práca má nepravidelnú dobu a nikoho iného by na pomoc nemal, nakoľko sme tu sami bez rodín. To je tak ťažké pochopiť? Veď každý má iný životný príbeh a vy dve sa ma tu snažíte presvedčiť, že keď sa raz žena vydá do cudzej krajiny a za cudzinca, už nie je cesty späť. Inak v tej ďalšej časti pekne píšeš, veď to je samozrejmé, že keď už máš v novej krajine vybudovanú kariéru, máte spoločný majetok, tak by bolo hlúpe odchádzať. My bývame v prenajatom apartmáne, takže spoločne nič veľké nevlastníme a ver alebo nie, ale boj (aj pri rozvode) je väčšinou pre peniaze. Do vzťahu sme išli tiež s tým, že sa tu usadíme, vybudujeme domov, pokúsime sa aj kariérne postúpiť, lenže keď jedna strana postupom času začne meniť názor, druhá strana tým stráca motiváciu a v mojom prípade radšej zvolím odchod na SK, keby došlo k rozchodu. A zase prekrúcaš slová, ja sa nijaké slovenské zvyky nesnažím uplatniť u američanov, žijem v inej krajine tak sa tej krajine prispôsobujem a vo verejnom priestranstve dodržiavam ich pravidlá, ale že si za dverami svojho bytu varím slovenské alebo aj iné jedlá a nekupujem americké presladené sladkosti, niektoré plné chemických farieb, lebo nám to nechutí, čo je už na tom zlé? a neoslavujeme aj americké sviatky, keď to môj muž-američan necíti a mne to nič nehovorí, lebo som za 30 rokov svojho života nepočula o nejakom vďaky vzdaní, na čo sa mám hrať, však to nikomu cudziemu na nos nevešáme, že nejeme v ten deň moriaka, či čo to majú na stolách vtedy 😵 Moje dieťa, keď tu bude aj neskôr, tak mu to vysvetlím, čo a ako, lebo teraz ešte tomu veľmi nerozumie.
Jasné @digysa aspoň v tom sme sa s mojím zhodli, čo po rozchode 😉 Ale my si zatiaľ užívame spokojný rodinný život, chodíme po výletoch a investujeme do spoločných zážitkov, aby sme mali na čo spomínať 🙂
Tešilo ma dámy, cítim sa blbo, že nepíšem ku téme, vlastne tu zakladateľke spamujeme a tak tým prichádza o odpoveď. Kľudne môže napísať adminovi a dať vymazať moje príspevky.
@tova
@natas4 na tomto vami diskutovanom pripade jasne vidiet,ze ako casto ludia maju male pravne povedomie.nezalezi na tom,ake ma dieta obcianstvo ani trvaly pobyt.ale na tom,kde ma prevazny pobyt a väzby. ak jeden z rodicov toto porusi a dieta odvedie bez suhasu ineho rodica, tak sa to berie ako donatie dieta
z jeho obvykleho pobytu.ak su manzelia,tak este nejde o trestny cin. pretoze obaja maju rovnake pravo na dieta.ale ak sa jeden z rodicov obrati na sud,tak ten zvycajne rozhodne tak,ze dieta sa musi vratit tam,kde ma ten obvykly pobyt/nezalezi na trvalej adrese/. ale tu zase plati,ze vsetko musi byt v zaujme dietata.tak ak by sa to tahalo a ono by zilo v tej cudzej krajine uz dlhsie a vytvorilo si tam väzby,tak sud moze rozhodnut,ze zostava v danej krajine.ale to su len ziedkave pripady.zvycajne rodicia deti zo zap.eu ci usa reaguju rychlo a aj sudy rozhoduju rychlo.a to nema nic spolcne so zverenim dietata do starostlivosti.ked sa take dieta potom vrati naspät,nic nebrani rodicovi ziadat jeho zverenie do starostlivosti.ak by bolo zverene jednemu z rodicov do starostlivosti,a ten druhy ho vzal bez jeho suhasu do inej krajiny,vtedy by sa to povazovalo za unos a trestny cin.
a prave totro vela ludi absolutne nechape a nerozlisuje.
@tova tvoje prispevky su realisticke a vystihuju skutocnost.
@amiga a ty ak chcces deti vziat do na sk natrvalo,musis to riesit bud dohodou s manzelom,alebo sudnou cestou v usa najlepsie.v ziadnom pripade ti neodporucam len tak vziat deti a vycestovat.ak tvoj muz by nesuhasil,tak sa musis so ziadostou obratit na sud v usa o povolenie vycestovania.pretoze prave tvoje deti maju centum prevazneho pobytu a väzby v usa.
mnohe zeny ked sa vydaju za cudzinca a ziju v jeho krajine,maju s nim tam deti a potom sa zrazu rozhodnu deti len tak vziat ani netusia,ze aky to je problem pravny.ako vidim aj podla prispevkov,tak niektore si pletiete ochranu obcanov toho ktoreho statu s ustanoveniami medzinarodneho prava.a mnohe ani i netusite,ake zasady platia aj pre odnatie deti z rodin ci adopcie v roznych statoch.vidite nejake video z youtube bez zakladneho poznania zakonova realnych skutocnosti toho pripadu a vyvodzujete nepresne a nespravne zavery.potom placete nad osudom nejakej zeny,co jej boli deti odnate pravom,lebo sa nedokazala o ne starat.a hned tomu davate privlatky ako nutene adopcie a podobne.co takto si najskor nastudovat rozne pravne normy roznych statov ci ustanovenia medz.prava a potom posudzovat konkretne pripady ak poznate ozaj podrobnosti o nich? 😉 a to v kontexte tych zakonov samozrejme.
keby tie zeny mali aspon zakladne pravne povedomie a poznali zakony krajiny kde ziju,hned by mali menej problemov.pretoze by sa vedeli spravnejsie orientovat v tom svojom probleme.
@alice107 Nebudem ti vyvracať tvoje znalosti o medzinárodnom rodinnom práve, lebo máš vlastne pravdu, ale asi si nečítala všetky moje príspevky, potom by si vedela, že to mám s mojím manželom všetko prediskutované a vôbec sa nechystám vycestovať natrvalo z USA bez jeho súhlasu a hlavne táto téma nie je o mne 🙂
@ronna nemáš za čo, ty potrebuješ nájsť vnútorný pokoj a rovnováhu, aby si nadobudla presvedčenie, že to, čo robíš, je to najlepšie, čo robiť môžeš a budeš môcť potom lepšie čeliť manželovým útokom. Možno ho pre začiatok zmetie to, keď sa pri jeho slovných útokoch usmeješ a s kľudom povieš, že jeho názor rešpektuješ, ale tvoj je iný a budeš rada, keď ho bude rešpektovať on, alebo sa aspoň nad ním zamyslí. Nedaj sa vyprovokovať do hádky, ak nebudeš zo začiatku schopná mu to povedať, iba sa usmej a pokračuj v začatom. Človek, ktorý si je vedomý svojej hodnoty a váži si sám seba, toho si vážia aj iní. Držím palce.
No ja idem opísať to svoje.Manzel je už 3roky bez ľavej nohy .Je ZTP.Od januara tohto roku som jeho opatrovateľka. Má rôzne diagnozy aj starecku dimenciu. Je to s ním čím ďalej.tym horšie. Dnes mi tak vynadal že som sa musela ísť prejsť. Keď som prišla domov nepovedal ani slovo.Už. neviem ako mám s ním komunikovať aby to bolo OK.Viete mi poradiť?

@amiga uz sme zasli od temy. Ja som rada, ze mas otazku deti s manzelom uz vyriesenu...dufam ,ze to tak AJ zostane.
@tova kde zijes, v ktorom state?
@sirinka kazdy pokrok nasej vlady je len k mojemu dobru, kedze som stale Slovak. S nutenymi adopciami som sa Este nestretla. Urcite existuju nejake v podsveti ale kedze USA nema socialny system vybudovany ako anglicko, tak urcite sa to neda porovnat.