icon

Nevládzem žiť v manželstve

1inis1
24. jún 2018

Mám manžela s ktorým som 10 rokov, máme dieťa a nie som šťastná. Všetko sa zmenilo presťahovaním. Najprv som si myslela, že si pomaly zvyknem v tejto dedine...lenže po RD nastal problém s prácou a dochádzaním. Už je to nejaký ten rok a stále sa to zhoršovalo a teraz už si ani zvyknúť nechcem. Chodím sem skoro len spať, keďže cestujem za prácou. Som tu len kvôli synovi, ktorý tu býva rád a keď spomeniem sťahovanie, je z toho chorý. Peňazí nemáme, ja nemám ani čas a všetku vinu hádžem na muža. Že sa tie roky nesnažil niečo zmeniť, keď videl, že som nešťastná. Sa to stupňovalo a už cítim, že nemáme okrem dieťaťa nič spoločné. Už nemám ani snahu niečo naprávať. Viem, že v prípade rozvodu by sa o syna bil. Alebo ostať spolu kvôli nemu a žiť si každý po svojom? My sa nehádame, my sa skôr nerozprávame, proste si nemáme čo povedať. Aj na výchovu máme každý iný názor. Najviac mi je ľúto toho dieťaťa. Ale už si neviem rady, proste to nemá zmysel. Zažili ste niečo podobné?

Strana
z9
zuzanapjat
27. jún 2018

@muzr kamoška to riešila tak, že odišla do podnájmu a muž proste musel zamakať, lebo by neprežil. Postavil sa na nohy a dali sa opäť dokopy. Vlastne nejeden taký prípad poznám. Niektorí proste potrebujú takú facku a preberú sa. Možno aby pochopili, že dosť a prelial sa pohár a buď alebo...

eliska13
27. jún 2018

@1inis1 ešte je jedna vec čo by som zvažovala.Nikto ho nebude mať viac rád ako vlastný otec a môže sa stať, že syn nebude v meste stastny.Bude sa pýtať za otcom, babkou určite tam má nejakých kamarátov...

eliska13
27. jún 2018

@zuzanapjat tiež by som dočasne išla k rodičom idú prázdniny syn môže ísť k babke ty si oddýchneš povrobote pôjdeš za nimi.Take odlúčenie na necisto.A uvidíš ako to bude či budete mužovi chýbať, či bude tebe chybat.mozno si poviete spravme si cez víkend výlet niečo navrhni...skusila by som niečo zlepšiť niekam ho poposunut.

zuzanapjat
27. jún 2018

@eliska13 To je inak viac ako jasné... veď jej syn nechce ani na tie víkendy s ňou chodiť do mesta. Tu sme jej viaceré (ktoré bývame skutočne na dedine a máme staršie domy a kopec roboty) písali, čo všetko sa dá preskákať. Lenže ona za dedinu považuje Brezovú pod Bradlom, ktorá má celkom slušnú občiansku vybavenosť a horekuje akoby bola v rozpadnutej chajdičke, pritom žije v byte. Sťažuje sa že odkedy tam došli tak len vymaľovali. No čo také strašne finančne náročné musí byť v byte? Čo také, na čo sa nedá našetriť? Kúrenie, nová strecha, čo sú brutal položky keď sa pobabrú v dome? A ona nechce poznať nových ľudí, lebo 5000 obyvateľov sú asi všetko idioti, ktorí sú iní........ poviem to asi takto. Rodičia by jej mali ukázať dvere a žiadne utekanie do toho akože veľkomesta a ťahanie tam syna, ktorý to NECHCE! V konečnom dôsledku život ju prefacká a to som si istá. Pretože jej prirority sú - ako jej muž poznamenal čistý materializmus. Kávička s priateľmi, obchod, lebo mesto lebo blabla ... keby žila v dedine v 60 ročnom dome, v dedine kde je obchod JEDEN otvorený denne len do 17:00 a chlieb si musíš objednať deň vopred (lebo aj také sú dediny), keby jej komín padal na hlavu a tiekla strecha a muž by nemal záujem to riešiť, tak nič nepoviem. Ale toto čo robí, je len rozmar, totálny negativizmus a pozeranie sa len na syna, ktorý je na rozdiel od nej šťastný.

zuzanapjat
27. jún 2018

pardon pozeranie sa len na seba. Ona sa sama do svojho negativizmu zamotala. To je celé.

saslavka73
27. jún 2018

@zuzanapjat Tiež mám ten pocit.

1inis1
autor
27. jún 2018

@zuzanapjat toto si veľmi pekne napísala

1inis1
autor
27. jún 2018

@calin vieš ty, že nevera by ma netrápila ani zďaleka tak, ako toto....Neviem prečo. Kedysi v bývalom vzťahu som neveru zažila a nič to so mnou neurobilo. Neviem, každého trápi niečo iné a niečo iné mu vadí. To len tak mimochodom píšem, že vlastne v tomto som možno menej typická.

1inis1
autor
27. jún 2018

@eliska13 ano, vystihla si to. Som úprimne unavená. Trvá to príliš dlho všetko a ani krôčik vpred. On v podstate kamarátov nemá a ako vraví nepotrebuje ľudí ku šťastiu. Dokáže byť sám hodiny.... Ja som spoločenská, potrebujem veľa rozprávať, smiať sa.

eliska13
27. jún 2018

@1inis1 keby Ti muz povedal podme do mesta bola by si stastna?vies ci Ti vadi on, ci ta dedina?
Viete sa este aspon o niecom porozpravat, riesite nieco spolu?co navarite, co budete robit?
Ak nie, nema to zmysel....myslis, ze uplatis hypo ci isla by si k rodicom toto by som rozmyslala ako prve.

1inis1
autor
27. jún 2018

@eliska13 ty si ma pochopila....Ano, niekto si povie, že buď rada, že ťa muž nebije, nepije a pod. Ale to je to posledné dno pre mňa. Zase mám nejakú sebahodnotu a každá žena by mala mať. To ako keď niekto povie, máte čo jesť a neprší vám na hlavu. To sú fyziologické potreby na samom spodku pyramídy potrieb, ktoré majú uspokojené aj Rómovia v najchud. osadách (teda nechcem nikoho uraziť). Ale ľudstvo posúva vpred niečo iné....vyššie potreby. Dokonca aj potreba bezpečia, istoty (čiže financie aj) sú len na druhom stupni potrieb. Čiže nie materializmus ako si niekto myslí. Lebo už som od neho aj počula, že by som bola dobrá zlatokopka, čo ma vrcholne urazilo.

eliska13
27. jún 2018

@1inis1 a to Ta ubija vy ste sa stretli obidvaja s odlisnou povahou.On je spokojny, pokojny najradsej doma naco vylety, naco akcie, ticho klud....mam to dost podobne, ale ja som muza aspon trocha naucila kvoli synovi zit aktivnejsie spolocenskejsie .Ked mas introverta z toho nedostanes nic co ho trapi, nejaky posun zije vo svojom svete, on Vas urcite ma rad, ale tak po svojom.On vobec nevie o com mu ty rozpravas
Ty chces byt aktivnejsia, zit, mozno sportovat, chodit na akcie, niekde sa posuvat a nie zit ako v muzeu.Chapem Ta, lebo som taka ista a, keby som si nerobila program pre seba a syna doma by som sa unudila.Skratka si aktivnejsia a ide Ti jeho zmyslanie, postoj na nervy.a iny nebude casom a vekom este horsi.Ale vies....taky typ chlapa Ta asi nepodvedie nebude hladat vzruso, nebude doma trieskat hrncami, vyzadovat si teplu veceru, sex...je pokojny.Kazda povaha ma nieco do seba zalezi ci ho mas aspon trocha rada ci si nanho nahnevana, sklamana, mas zlost na seba, ci si frustrovana z toho ako zijes co Ti vlastne vadi najviac.

1inis1
autor
27. jún 2018

@zuzanapjat vieš, ja si nedovolím kúpiť ani novú práčku.

1inis1
autor
27. jún 2018

@zuzanapjat písala som tu, že materialistka nie som. Budem mať pomaly 40 a bola som raz v živote pri mori. Nemám šperky, tony handier, kozmetiky. Či veríš, alebo nie ani raz v živote som nebola u kozmetičky, manik., welness. Na kávu zájdem možno 2x do mesiaca. Tak mi prosím vysvetli, v čom som materialistka? Ďakujem.

1inis1
autor
27. jún 2018

@eliska13 Eliška, možno pred rokom by som nevedela čo od šťastia....ale teraz už pochybujem. Už mám pocit, že niektoré veci neviem prekusnúť. My sa bavíme len ohľadom dieťaťa.

eliska13
27. jún 2018

@1inis1 lebo mozes zit svoj zivot so znamymi a synom cez vikendy a nemusis sa preto rozvadzat.
Podla mna si bola vzdy ty, ktora doma viac rozhodovala, rozpravala, riadila ....este je mozne, ze si stretla niekoho kto Ti otvoril oci a preto chces zit inaksie.Ale si pred 40 tkou, ak sa nemylim vtedy je take bilancovanie normalne.Co som dosiahla, s kym zijem, druhe dieta a pod....
A co tak niekedy vecer sa ho spytat, ked sedite na gauci z mosta do prosta ci sa rozvediete, alebo ako si predstavuje zivot dalej?Ked som dobre zahliadla mozno sa mylim neplanovala si este jedno babo?
Ved musi vidiet, ze sa trapis a nie rok asi aj viac.....ty mas typ muza za ktoreho musis vzdy rozhodnut ty, takze aj to,z e odides musis rozhodnut on Ti urcite povie ako ty chces....

1inis1
autor
27. jún 2018

@eliska13 Vieš že my sme vlastne už dlho nepozerali spolu tv. Najprv preto, že každý má rád niečo iné a potom už neviem prečo. Teraz už zase nepozerávam ja, ale preto, lebo nechcem a radšej robím niečo iné. On je stále pri pc a mt. A ja sa radšej vyspím zase.

zuzanapjat
27. jún 2018

@1inis1 pred rokom si bola hotova od štastia, pred cca polrokom si bola prekvapena sama zo seba, ze si sa zadivala do starsieho zenateho a ... zrazu ... uz s muzom nemas spolocne nic, nepaci sa ti byt, vychova, jeho povaha, mestečko... nič. Kde je teda problem? Hovori sa kto chce, hlada sposob a kto nechce, hlada dovod. A ty hladas dovody ... vies kolko ludi si nemoze dovolit novu pračku? Mas dojem, že je to dovod na rozvod? Mas pocit, ze si dovoliš novu pračku ked budes sama s nešťastnym synom v podnajme? Alebo chces zapojiť vlastnych rodičov, do vychovy a pomoci tebe? Nemas chuť udržať vzťah, tam je problem... v ničom inom. Keby muž 2x j*bol po zarubni, vynadal ti a odišiel na 3 dni, vtedy by to možno v tebe zahorelo láskou. Prekvapivo, je to dobrý chlap... tak je za najväčšieho........xy. Počúvaj, spamätaj sa, fakt. Ide to s tebou z kopca, ale problem je v tvojej hlave.

toskanka
27. jún 2018

@1inis1 ak Ti môžem poradiť, tak ukonči tému, lebo skončíš s depkami, že si nevďačnica a môžeš byť rada, že chlapa nemáš nezamestnaného ožrana, ktorý predtým ako na teba skočí, zbije teba aj syna, vyžerie ti chladničku a ráno po ňom musíš upratovať grcky. Zariaď sa podľa seba, podľa mňa nad tým uvažuješ už veľmi dlho a si tesne pred rozhodnutím. Veľa šťastia.

1inis1
autor
27. jún 2018

@zuzanapjat pravdu máš, nemám chuť udržať niečo, čo už dávno neexistuje. A ak niečo chýba doma, človek sa možno aj zahľadí. Ja ten byt môžem predať, len kto ho tu kúpi? Keď je tu voľných xy bytov, čo tu nikto nechce ísť bývať a všetci sa sťahujú za prácou.

1inis1
autor
27. jún 2018

@toskanka múdro

1inis1
autor
27. jún 2018

Ok, ďakujem za názory a postrehy, hlavne tie konštruktívne. Ale aj tie, ktoré negovali moju osobu. Je na mne, aby som si upratala v živote najlepšie, ako budem vedieť.

eliska13
28. jún 2018

@1inis1 ak by si ho predala sú peniaze iba tvoje?či spolupodieľal sa aj muž?Dáš nižšiu cenu a predas ho, tak ako ste sa "ulakomili" voľakedy vy.
Ja som našla aj tvoje staršie príspevky veď ty si vlastne riešila celý cas po MD už pred 3 rokmi, že vstávaš 03:30 a chodíš domov večer to nie je život odhliadnuc či si s mužom rozumieš či nie....
Musíš sa odsťahovať, alebo kúpiť auto požičias si od niekoho, s niekým sa voziť, veď ty 4 hodiny denne cestuješ či stojíš na zastávke dieťa si nevidíš
Ide do školy nenechávaj všetko robiť muža, lebo syn potrebuje mať vzťah aj s tebou ako do hlavy Ti nevidím, ale po prečítaní starších príspevkoch ty musíš odísť a buď sa pridá, alebo nech trčí kde ste.Tie roky Ta zničili veď nie si stroj!Nerozmýšľali ste niekedy nad tým prísť do Ba?veď len v Lidli za pokladňou by ste zarobili 600 eur každý a smeny si vyberiete.Zatial by ste boli v podnájme aj tak by ste mali viac ako teraz.Sprav to rozhodnutie máš VS, si šikovná len utrápená a trvá to roky rokúce.A, keď aj niekoho máš je to tvoja vec máš tiež právo byť šťastná.toto čo žiješ nie je život.Chlap sa má postarať!Vy ste si vymenili role aj preto syn na ním lipne, lebo ho vodu do škôlky, zo škôlky trávi s ním cas

1inis1
autor
28. jún 2018

@eliska13 Ano, riešim to už dlho. Vstávala som istý čas tak skoro. Teraz už mám inú prácu (bude tomu rok), ale tiež v tom istom meste. A myslím, že tam mi naplno všetko otvorilo oči. Ľudia, čo ma poznajú, ľudia, čo poznajú Brez.

bmuller
28. jún 2018

Chapem, ako sa asi citis... mas na to pravo.... zo zenskeho pohladu. Zial, chlapi nie su zeny, veci tak nevidia, necitia ani neriesia (a ked ano, vidia sa nam malo chlapski). Vyzera to, ze ste asi dost rozdielne povahy, to sa zmenit neda. On teda asi velmi nepochopi, co ti chyba v cudzom svete, (lebo to nepovazuje za dolezite - podobne mozno ty nepovazujes za dolezite veci, ktore on ano.) No preukazuje ti nejako svoju uctu, lasku a pozornost?...
A inak, pises, ze ludia su v tom kraji ini apreto si nevies najst nejake kamosky ci spriaznene duse. To fakt? Mozno ich takych chces vidiet a tym padom ich beries s nejakym odstupom a nie si k nim taka, ako si k tym vo svojom oblubenom meste. Lebo najst niekoho sympatickeho sa da vsade... suseda, predavacka, mozno nejaka pani, ktora dochadza podobne ako ty...

Strana
z9