Nevyžiadané rady od svokry
Máme dieťa a svokra chrlí jednu radu za druhou. Nemyslí to zle, ale zatiaľ som sa nedozvedela nič nové, a ja si viem so svojím dieťaťom poradiť aj sama ;)
Otázka znie, ako slušne povedať, nech s tým prestane? Nechcem sa jej dotknúť, alebo tak, ale fakt už toto nechcem počúvať. Ako ste to riešili vy, ak ste sa s tým stretli / prípade máte nejakú dobrú ,,formulku,, , akou reagovať ? 😏
Vďaka za všetky odpovede
Ono je pekne nekazil si vzťahy v rodine, ale to si musí uvedomiť aj svokra.
@elizabet173 skúsim niekde na pol ceste medzi týmto a jedným uchom dnu... Ja nie som proste taký konfrontacny typ
Autorka: Ak ti bude svokra hovorit, co mas robit, slusne a milo jej povedz, dakujem za radu, ale ja to robim takto. Bodka. Vobec nemusis byt konfrontacna a ani nic iba naznacovat. Ak si si ista tym, ze ty urcitu vec chces robit urcitym sposobom, tak to iba slusne povedz. Nic viac. Svorka (az na naozaj extra exemplare) nechce neveste a uz toboz nie vnukovi/vnucke zle. Radi, lebo chce pomoct. Nevie, ze ty si si uz nieco nastudovala, netusi, ze uz mas nejaky nazor na vec atd. Samozrejme, ine je nerespektovanie svokry teba, dietata, tvojho muza a robenie veci, aj ked ju dorazne upozornite. Ale v tvojom pripade mi to zatial tak nepripada.
Vies vela zalezi co tym sleduje..ak ma len taku povahu ze rada rozprava..robi to automaticky..je to jej sposob komunikacie s tebou..o dietati ktore vas dve spaja..to by som vobec neriesila..naco si kazit vztahy....keby to ale robi s cielom zhodit ta pred muzom a pod..to by uz bola patologia..takze tak..a este..ked to v tebe vyvolava pocit neschopnosti..moze to byt cele o tebe..ty o sebe pochybujes..nie je to jej.vina..ako ti tu radia..ked si sebaista..jednym uchom dnu druhym.von..a vsetci.budu spokojni
A trápilo by ťa to ? Ju netrapi že ťa furt komentuje, komanduje .
Keď jej niečo povieš slušne pokojne, nemá sa prečo.a keď, jej problém. Keď si teraz nestanovíš hranice (u všetkých okolo ), tak kedy ? Keď ti svokra decko vytrhne lebo si tupa a neschopná ?!
@cacianka vieš čo máš pravdu. Keď už to bude cez čiaru určite niečo poviem. S tými hranicami je to pravda. Ja rozhodujem k svojom dieťati v prvom rade a nikto iný. Jedným uchom dnu a druhým von sa dá asi len do určitej miery a tá myslím už je prekročená
@katkami123 Presne aj ja som mala toto isté, ako si mám vymaľovať, akú farbu kachličiek do kúpeľne, kam presne ktorú vianočnú ozdobu zavesiť, akým smerom sa má miešať omáčka 😋🤔. Čo má moje dieťa jesť, ako som to obliekla muža 😅🙄😝.
Neviem síce či ona ho obliekala ešte v 20-tke. Ale ja rozhodne nebudem dospelému chlapovi nakazovať akej farby tričko si má obliecť keď ideme von na prechádzku.
Dúfam, že nebudem raz robiť to isté, lebo to už bude so mnou hrozné 😅😃🤪
Ja som aj vlastnej rodine povedala, nech si myslia a maju svoj nazor potichu, pokial sa nan neopytam!
Nemala som dieta ani v 18tich ani v 25tich. Internet aj mk napr, je skvely vymysel. Pozriem co potrebujem a vypnem. Ti"dobromyselnici" sa vypnut nedaju.
Este viem povedat, ze oni si svoje deti uz odchovali a tiez nie vzdy ich vychovne prvky boli zrovna vyhrou!
To neznasaju strasne. No ale kto to moze posudit lepsie ako ich dieta uz dospele 😁?
To znamena, ze na sebe badam tie blbe prvky vychovnych metod a nemienim ich aplikovat na mojich detoch.
A ze sa im to nepaci? Ich oroblem. Chcu pravdivy nazor a rady? Dam aj ja teda ich- uz ste odchovalu, nie vzdy super a nazir jevsuper povedat- za predpokladu, ze sa nan opytam!
@svetlonos ja mám už tiež cez 30... Dve VŠ mimochodom... Pekne napísané 🤗 už som si povedala, ujasnila. Dám jasne najavo hranice!!!
Len daj 🙂 Ja si takto upratujem rodicov, so svokrom sa vidime raz za rok na tyzden, svokru som nikdy nevidela ani na fotke.
Ako sa vytocia tak s odtocia, ale nebudem pocuvat sprostosti a sledovat nerespektujuce chovanie. To nech su kludne urazeni a nebavia sa. S psychoterorom su u mna na zlej adrese.
@svetlonos 👍👍👍
Mne toto robi svagrina… tiez to nemysli v zlom, je proste taky typ cloveka, cize ju necham vyrozpravat, maximalne odpoviem “ja viem, dakujem” alebo “dobre” a snazim sa vyhybat takym temam 😄 (naviac ziju v USA, cize tam je uplne iny system niektorych veci), ale tiez ma to stve, lebo z nej, resp z celej rodiny mam niekedy pocit, ze si myslia, ze som spadla z hrusky a o detoch nic neviem… chapem, ze to myslia v dobrom a nevadi mi take ako tu niekto pisal, ze spominanie “ako som to robila ja”, ale brutalne mi vadi ak ma niekto taky pristup, ze a toto musis takto a hentak a toto treba atd… raz mi svagrina zacala vysvetlovat ako funguje zensky cyklus a plodne dni atd…. Som len cumela 😄😄😄 myslim, ze po 10rokoch snazenia sa(resp vtedy to bolo menej), uz co to viem 😄 no len teda tym padom vsetci ti ludia, co mi davaju nevyziadane rady zabezpecili len tolko, ze ak sa nahodou naozaj chcem nieco spytat, tak sa pytam niekoho ineho, lebo jedno mala nevinna otazka u nich zas spusti lavinu informacii anpocit, ze ja nic neviem… (a to mala este ani nie je na svete 🙈)
@bayuska oooch ja nechápem. Jedna z rodiny od nás je tiež taká mudrlantka, povie banálnu vec so všetkou vážnosťou a potom sa tvári aká je dôležitá a ako obohatila všetkých naokolo 🤦
@anetka34
To je diagnóza generál. U nás bol naposledy problém akou ryžou varíme 😀
Autorka, to presne moja svokra 😀 uplna banalita, co vie aj škôlkar, ale taký dôležitý tón akoby slo o supertajnú správu.
Tak u nas je tam predsalen trosku aj komunikacna bariera + tie narodnostne rozdiely a teda ona tiez nie je povodom americanka, cize este aj z jej domu su ine osobnostne crty, cize mne je niekedy tazko vyhodnotit, co je “dolezitost” (podla mna to vacsinou mysli uprimne) a co je proste len typ spravania, ktory je odlisny od toho, na co sme my zvyknuty 😄
Popravde ja uz ani vlastnemu bratovi 98% casu nerozumiem, ze ci si robi srandu, vzdy mi to musi svagrina povedat 😄

@luckynat skúsim niečo naznačiť a zaujmem iný postoj
@katkami123 máš pravdu, skúsim nejak... Naznačiť